SAYI 173

BJK1Çanakkale şehitlerini andık
Çanakkale şehitleri anma günü ile ilgili Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, özel mesaj yayınladı. Başkan Ünal, ayrıca şehitleri anma mesajını her mahalleye bez afişlerle duyurdu.
Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara savaşları olarak tarihte bilinir. İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti konumundaki İstanbul’u alarak boğazların kont-rolünü ele geçirmek, Rusya’yla güvenli bir tarımsal ve askeri ticaret yolu açmak, Alman müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı’na girmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olacak, iki tarafın da çok ağır kayıplar vermesiyle İtilaf Devletleri geri çekileceklerdir. Öte yandan Çanakkale Savaşları, ilgili bütün ulusları derinden etkilemiş. Avustralya ve Yeni Zelanda’da Anzak Günü adıyla her yıl düzenli bir anma töreni gerçekleşiyor. Bu savaşlarda İtilaf subaylarının bile takdirini toplayarak yıldızı parlayan Mustafa Kemal, 8 yıl sonra Türk Kurtuluş Savaşı’nda milletine önderlik edecek, savaş sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı olacaktır.
Tüketici ödülü geldi!..
Tüketiciyi bilinçlendirme ödülü Beşiktaş’ın oldu. Halkın doğru tercihler yapması konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme kampanyalarına destek veren ve belediye olarak da bilgilendirme hizmeti veren Beşiktaş Belediyesi, ismini ‘en’lerin içine tüketici hakları konusunda da ilk sıralara yerleştirdi.
Beşiktaş Belediyesi, Tüketici Haklarını Koruma Haftası nedeniyle tüketiciyi bilinçlendiren, haklarına saygı gösteren kurum, kuruluş ve kişilere ödül verdi. Beşiktaş Belediyesi ve Tüketiyorum dergisi işbirliği içerisinde gerçekleştirilen organizasyon, Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Ödül törenine Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu ve Tüketiyorum Dergisi İmtiyaz Sahibi Fatma Nuhoğlu konuşmacı olarak katıldı. Azerbaycan Ödüllü Devlet Sanatçısı Raziye Şirinova ve ekibi de törende bir konser verdi.
Törende ödül alanlar: Tarım ve Köyişleri Bakanı Hilmi Sezer, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, TRT İstanbul Bölge Müdürü Ömer Erdem, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Bürokrat Yusuf Türksayar, Arena Uğur Dündar, Meral Tamer, Deşifre M. Ali Önen, Prof. Dr. Unsal Oskay, Prof. Dr. Şeminur Topal, Yönetmen Adem Özkan, Emin Tanın Telbisoğlu, Meral Büyükçukurlu, Raziye Şirinova, Pal Madia, Hayriye Türksönmez, Evin Gençosmanoğlu, Sedat Küçükay, Erkan Çelebi Vedat Kopuz.
Çocuk Oscarları
Minikler bu yıl da en sevdikleri yıldızları seçti. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen Jetix Çocuk Ödülleri Töreni, müzik, spor ve TV dünyasından ünlüleri bir araya getirdi. Çocuklar internet üzerinden kullandıkları oylarla Hepsi, Demet Akalın, Kenan Doğulu, İlhan Mansız, Cem Yılmaz, Sinem Kobal ve Selena dizisi ekibini ödüle layık gördüler. Jetix Avrupa sorumlusu Alexandra Lazarus, Çocuk Oscarları ödül törenine katkılarından dolayı Beşiktaş Belediyesine teşekkürlerini sundu ve Belediye Başkan yardımcısı Kemal Çiloğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.
Organizasyonda Jetix Çocuk Ödülleri Türkiye 2008′ ödül töreni yine yıldız yağmuruna dönüştü. Hayat Bilgisi dizisinin Kopil’i Serhan Arslan’ın sunduğu tören, Hepsi grubunun konseriyle başladı. Ödül töreninin finaline ise Demet Akalın, Mucize şarkısıyla damga vurdu. Çocuklar oskarlarını nasıl seçtiler diye merak ettiyseniz, ünlülerin seçilme süreci iki aşamada gerçekleşti. İlk aşamada çocuklar www.jetix.com.tr sitesini ziyaret ederek toplam yedi kategoride oylamaya dahil etmek istedikleri ünlüleri aday gösterdi. Bu aşamada her bir kategori için beş aday belirlendi. Oylamanın ikinci aşamasında ise çocuklar her kategorideki beş aday içinden seçim yaptı ve finalist listesini belirledi. Oylamaya katılan 10 şanslı çocuk Jetix Çocuk Ödülleri Türkiye Ödül Töreni’ne davetiye kazanırken oylamaya katılan Cemre Delen de ailesi ile birlikte gideceği unutulmaz bir Barcelona seyahati kazandı.
HATIRA ORMANI
Toprakların yeşillenmesinde destek çalışmalarını sürdüren ve katkı sağlayan Beşiktaş Belediyesi, bir hatıra ormanın daha oluşturulmasında rol oynadı. Galatasaray Lisesi mezunlarının oluşturduğu Galatasaraylılar Derneği’nin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla meydana getirilen Hatıra Ormanı için geçtiğimiz hafta fidan dikimi yapıldı. Törenle gerçekleştirilen dikime ilgi oldukça büyüktü. Galatasaray camiasının da katılımıyla düzenlenen törende, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Galatasaraylılar Derneği Başkanı Candan Erçetin de hazır bulundu. Sabah saatlerinde bir araya gelinerek ve öğle saatlerinde dikim çalışmaları başladı ve gün boyunca devam etti.
El emeği göz nuru
Sanat okulu öğrencileri, el emeği işlerini Beşiktaş Belediyesi girişindeki sergi alanında meraklılarıyla buluşturdu. Natuk Birkan Pratik Kız sanat Okulu öğrencilerinin, öğretmenleri Neriman Beyazıt önderliğinde hazırladığı el emeği, göz nuru nakış sergisi Beşiktaş Belediyesi’ndeki sergi salonunda geçtiğimiz haftalarda açıldı. Açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yaptığı sergide, işlemelerin yanı sıra Fatma Kahraman ve öğrencilerinin takı sergisi de görücüye çıktı. Ruziye İnan ve öğrencilerinin resim sergisinin de yer aldığı salonda, Nisan ayı boyunca sanata gönül vermiş bir çok ismin eserleri sanatseverleri büyüleyecek.
Diş dostu etkinliği
Beşiktaş Belediyesi ve Diş Dostu Derneği işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlenen “Diş ve Ağız Sağlığı Eğitimleri” devam ediyor. Sağlıklı bir toplum için düzenlenen ve devamlı olması hedeflenen projelerle farklı sektörlerden kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek, sağlık kurumlarının danışmanlığında bilgilendirmek… Projenin uygulanmasıyla beraber yüzlerce öğrencinin diş taraması da yapılmış oluyor. Etkinliklerde diş hekimlerinin diş fırçalama ve beslenme kültürü hakkında bilgi veriyor. Verilen eğitim programları sayesinde, uzun vadede daha sağlıklı kuşaklar yetiştirmek amaçlanıyor. Geçen seneki uygulamada da olduğu gibi bu yıl ki projede kapsamında 8–10 yaş arası çocuklar eğitiliyor. İki aşamalı uygulamada önce 8–10 yaş grubundaki çocuklara özel olarak hazırlanmış bir akış izleniyor ve diş çürüğü önleme, diş/ağız sağlığı ve dengeli beslenme konularında çocuklar bilinçlendiriliyor.
Yaşlılar haftasında anlamlı buluşma…
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yaşlılar ile kucaklaştı. Yaşlılar Haftası için Beşiktaş Belediyesi özel bir etkinlik hazırladı. Geçtiğimiz haftalarda kutlanan Yaşlılar Haftası’nda, Mustafa Kemal Merkezi’nde özel bir gece düzenlendi. Yaşlı insanlara gösterilmesi gereken saygı ve sevginin öneminin işlendiği gecede, sanat hayatının 55. yılını dolduran Erol Büyükburç ve eşi Ute Büyükburç, izleyenleri söyledikleri şarkılarla nostaljik bir yolculuğa çıkarttı. Ayrıca Burç Müzik tarafından hazırlanan bir de sahne şovu düzenlendi.
Ayla-Beklan Algan sanatseverlerce anıldı
Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının otuz dokuzuncusu, modern tiyatronun yaratıcılarından Ayla ve Beklan Algan çifti için düzenlendi. Muhsin Ertuğrul’un gözde öğrencileri olan ve sahnelerimizin çok yönlü sanatçıları için hazırlanan gece, Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yönettiği etkinlikte aktör, yönetmen, yazar ve eğitimci kimlikleriyle sanata dair konular konuşuldu. Selen Domaç’ın sunacağı, tiyatromuzun “Kadın Hamlet”i Ayla Algan’ın doğaçlamalarıyla renklendirdiği “Ustalara Saygı”gecesine; Ahmet Cemal, Ayşın Candan, Cevat Çapan, Duygu Seda Tomru, Erol Keskin, Ertem Güreç, Esin Afşar, Gencay Gürün, Metin Deniz, Naz Erayda, Nihal Geyran Koldaş, Orhan Aklaya, ustaların dansçı kızı Sevi Algan, Taner Barlas, Ümit Denizer, Üstün Akmen, Yaşar Nezih Eyüboğlu, Zeynep Oral ve Zeliha Berksoy konuşmacı olarak katıldı.
Eğitim ve sağlıkta dev adımlar!..
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal “Yerel yöneticilerin görevi salt alt ve üst yapı faaliyetleri değil, sosyal alanlarda da çalışmalar yapmaktır” diyor. Rutin belediyecilik anlayışı dışına çıkarak, Beşiktaş Kentlisinin sağlık, eğitim ve çevresel sorunlarına da eğilen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal bu konuda gençlerden oluşan bir de ekip kurdu. Bayanların da katkı sağladığı bu ekip sayesinde hummalı bir çalışma sergileyen Beşiktaş Belediyesi eğitim alanında ilklere imza attı. Konu hakkında şu bilgiler verildi.
SAĞLIK HİZMETLERİNDE DEVRİM
Sağlık konularında faaliyette bulunan belediye bu konuda özel ve kamu sağlık kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Diğer yandan ambulans hizmetleri ve doktor katkısında da bulunuyor. Beşiktaşlılara özel bir uygulama ile zor durumunuzda ambulansa ulaşmak ise güç değil. Üstelik 444 44 55 nolu telefonla da 5 dk. dan bile az bir süre içinde belediyenin ambulansı size yardım etmeye hazır. Diğer yandan belediyenin uygulamaları sadece bununla da kalmıyor. Sağlık konusunda da vatandaşların sorularına yanıt, sıkıntısına çare oluyor. Beşiktaş Belediyesi ve AIDS ile Mücadele Derneği işbirliğiyle Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında bilgilendirme eğitim programını da yürüterek bir ilki gerçekleştirdi. İstanbul ayağında Galatasaray Üniversitesi ile birlikte toplam 30 okuldan 60 öğretmen ve 270 öğrenci eğitildi. Buna bağlı olarak ise AIDS ile Mücadele Derneği ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yeni hedefler belirlenerek gerekli çalışmalar yürütülüyor.
Ayrıca, vatandaşların test ve danışmanlık hizmetleri alabilecekleri çalışmalar da devam ediyor. Sağlık Bakanlığı HIV/AIDS Önleme ve Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bu çalışma ile ilgili ücretsiz hızlı ve anonim test uygulamasına bu Mart ayı içerisinde geçilecek. Meme kanseri ile ilgili ise, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı ve Avon markası işbirliğinde meme kanseri hakkında bilgilendirme toplantılarını da her yıl düzenli olarak hayata geçiriyor. Bu yıl, Nisan ayının sonuna kadar meme muayenesini ise belediye işbirliği ile Kanserle Savaş Vakfı’nın Levent’teki binasında dileyenler olabilecek.
EĞİTİME BÜYÜK KATKI
Öte yandan eğitim çalışmalarını da aksatmayan Beşiktaş Belediyesi 23 mahalledeki okullara kol kanat gerdi. Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayan hatta boya ve badana işlemlerine kadar yapan belediye bu konuda da ilkleri yarattı. Eğitim alanında okuma yazma seferberliği düzenledi.
Beşiktaş sınırları içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 45 resmi ve 34 özel eğitim öğretim kurumu bulunuyor. Beşiktaş Belediyesi, ilçe sınırları içindeki tüm okulların her türlü taleplerini dikkate alıyor ve özel ekibinin incelemesinin ardından gereksinimleri ne ise giderilmesi için kolları sıvıyor. Öte yandan resmi ilk, orta ve halk eğitim merkezinde yaklaşık olarak 39210 öğrenci ve 2443 öğretmen, özel eğitim kurumlarında 8308 yaklaşık olarak toplam öğrenci ve 1120 öğretmen bulunuyor.
Bu çalışmalardan bir tanesi de Mahmut Erseven İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Okula, Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile bir anasınıfı kazandırıldı. Aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile iç ve dış cephesi boyandı, onarımı yapıldı. Bir diğer çalışma ise, Bingül Erdem Lisesi ve Büyük Esma Sultan İlköğretim Okulu’nda gerçekleşmişti. Bugüne değin, 34 ilçe okulunda badana boya bakım onarım basketbol voleybol saha bahçe düzenlemesi, asfaltlama, labaratuvar araç ve gereçlerinin sağlanması, kütüphane, internet ADSL hat, masa sandalye oturma grubu takviyesi gibi bir çok alanda, destek verdi. Okullardan gelen ihtiyaç taleplerini Beşiktaş Belediyesi halen değerlendiriyor. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi de kazandırıldı. Her kesimden gençlerin bir araya gelip kendi gelişimleri için çalışmalar yapacağı bir ortam oluşturmak üzere kurulan Beşiktaş Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi, ferah ve modern dekorasyonu, bilgisayar laboratuarı, seminer salonu ve çalışma odasıyla dikkat çekiyor. Başkan İsmail Ünal, eğitime verdiği destek ile ilgili ise şunları söylüyor:
“Kentimizdeki eğitim kurumlarının altyapısı ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmaktan ve her zaman onların yanında olmaktan, Beşiktaş Belediyesi olarak gurur ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin yarınlarının güvencede olması için Cumhuriyetimizin üzerine kurulduğu temel değerleri özümsemiş, bilgiye ulaşmasını ve üretmesini bilen, sorgulayıcı olabilen çağdaş yetişkinlere ihtiyacımız var. Bu yetişkinlerin, Türkiye’nin çağdaş insanlarının, yetkin öğretmenlerimizin rehberliğinde okullarımızdan yetişeceğini biliyoruz. Kentimizde bulunan okullarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”
İŞ GARANTİLİ EĞİTİM PROGRAMLARI
Bu arada, belediye Türkiye’de ilk kez bir ilke imza atarak iş garantili eğitim programlarına başladı. AB onaylı projesiyle birlikte belediye, geniş kapsamlı bir çalışma başlatarak Beşiktaşlı genç bayanlara yönelik iş imkanı yaratmaya çalışıyor. Proje çerçevesinde kesin iş garantili eğitimler veriyor. Bu eğitimler sırasında gençlere “Evde çocuk bakımı ve dadılık” öğretiliyor. Başkan İsmail Ünal, projenin çok tuttuğunu söyleyerek “Özellikle iş arayan ancak eğitimli oldukları halde iş bulamayan gençler, bizden aldıkları özel eğitimler sayesinde maddi zorluklardan kurtulmuş oluyorlar. Öte yandan evde çocuk baktırmak isteyen yüzlerce aile de belediyemize başvurarak bizim yetiştirdiğimiz bu pırıl pırıl gençlere iş vermek istediklerini söylüyorlar. Diğer yandan yeni geliştirdiğimiz proje çerçevesinde de sadece gençlere değil, 65 yaş üstü Beşiktaş kentlisine de belediye eğitimcilerimiz ve gönüllülerimiz sayesinde kucak açmış bulunuyoruz. Diyetisyen ve psikolojik destek olarak hizmet sunmaya gayret ediyoruz. Bu konuda da profesyonelleştiğimiz söyleyebilirim. Bu yaklaşımlarımızla gerek iş imkanı gerekse ekonomik anlamda çalışmalarımıza hız kazandırarak iş yaşamına da yerel yönetim olarak katkı sağlamayı görev biliyoruz.”

Başlarken…
Abbasağa Mahallesi
Mahalle tanıtımı ve muhtarlarımızın istek ve sorunlarını aktarmak amacıyla 10 soru hazırladık… İlk sorularımızı Abbasağa Mahallesi Muhtarı Yüksel Ağat’a yönelttik.
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
Genellikle dar gelirli insanların ikamet etmektedir. Üniversite öğrencilerinin ağırlıklıdır. Mahalle ismimiz Osmanlı zamanında sarayda Abbas ağa isimli bir zenci hanım ağanın isminden gelmiştir. En önemli meydanımız yeni mahalle meydanımızdır mahallemizdeki işletmelerin çoğu kadın işetmecilerimizde oluşmaktadır. Fotoğrafçımızdan tutunda yufkacımıza kadar, hatta muhtar olarak ben dahi mahallemize bir kadın egemenliği söz konusudur.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
Mahallemiz 300 yıllıktır
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
Mahallemizde 2 caddemiz 31 sokağımız bunmaktadır.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
1951 doğumluyum. 31 sene noter memurluğu yaptım. Emekli olduktan sonra 1994 yılında % 80 oyla muhtar seçildim. Görevimi de iyi bir şekilde yerine getiriyorum.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
14 yıldır muhtarlık yapıyorum.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
kesinlikle tekrar aday olacağım.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Mahallemizin en büyük sorunu alt yapı sorunumuzdur. Bunun yanında sokak hayvanlarının fazla olmasından dolayı mahalle sakinlerinin çok şikayetleri var. Mahalle sakinlerimizden biraz daha anlayış ve sabır bekliyoruz. Çünkü biz mahallemiz ve mahalle sakinleri için çalışıyoruz. Mahalle sakinlerimiz ile gerek İSKİ gerek elektrik olsun üst makamlar arasında köprü vazifesi görüyoruz.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
Belediyemiz ilgilidir. İlişkilerimiz de çok iyi. Mahallemizdeki çalışmalarından da son derece memnunuz. Bizimle irtibatı hiç kaybetmeden sürdürmektedir.
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Başkan İsmail Ünal öncelikle insan olarak çok iyidir. Başkan Ünal’la noterdeki görevim sırasında da tanışıyorduk. Eski bir dostumdur kendisi ayrıca… İşlerinin yoğun olduğunu biliyoruz. Herkes gibi bizde konuştuklarımızın hemen yerine gelmesini arzu etmekteyiz. Bunun dışında, ilgilidir, özetle başkanımızdan memnunuz.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Evet var. Sokak kaldırımları ile ilgili projelerimiz var. Ayrıca, spor aletleri ve de çocuk parkı istiyoruz. Sabırsızlıkla da yapılmalarını bekliyoruz.
Merkezi bir yer…
ABBASAĞA Mahallesi, Beşiktaş’ın merkezi yerleşimlerinden biridir. Nüfusu yaklaşık 6000 olan mahalle, konumu itibariyle Beşiktaş’ın en eski mahalleleri arasında yerini alır. Mahallenin isminde tarihi bir camiye de sahiptir. Abbasağa Camii Abbasağa tarafından 1655’te kurulmuştur. II. Mahmud zamanında da tamir edilmiştir. Mahallenin adıyla özdeşleşen caminin duvarları kâgir ve çatısı ahşap olan camide Hünkar mahfili vardır. Bununla birlikte caminin yanında 1637 tarihli çeşme bulunur.
Abbasağa mahallesinin sokakları arasında şunlar sıralanabilir: “Fulya Deresi Sokak Yıldız Bostanı Sokak, Üzengi Sokak Bekçi Sokak, Cedidiye Sokak Jandarma Mektebi Sokak, Yıldız Caddesi Ayaz Kahya Sokak, Maşuklar Yokuşu Gazino Sokak, Abbasağa Kuyu Sokak Salnameci Sokak, Loşbahçe Sokak Kalkan Sokak, Tabakcı Hüseyin Sokak Çeşme yokuşu, Uzuncaova Caddesi Rebap Sokak, Cami Sokak Kasap Kamil Sokak, Nardenk Sokak, Kalas Sokak, Nurtanesi Sokak, Fanus Sokak, Ihlamur Yıldız Caddesi Orta Oyuncu Sokak, Nardenk Aralığı Arife Sokak, Dilber sokak, Dutluk Sokak, Keşşaf Sokak, Dutlu bahçe Sokak, Bostanüstü Sokak, Şoför Sokak, Yeniyol Sokak, Bostanüstü Dere Sokak.”
Akatlar Mahallesi
Akatlar Mahallesi Muhtarı Murat Tayfun Kirmanlı’ya da mahalle tanıtımı ve muhtarlığın istekleri konusunda 10 soru yönelttik. Kirmanlı, sorularımıza aşağıdaki şekilde cevap verdi.
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
Beşiktaş’ın en önemli mahallelerinden bir tanesidir. Yaklaşık 14.000 nüfusumuz vardır.600 yakın gecekondumuz bulunmaktadır. Ayrıca Akder adı altında Kuruçeşme ile birlikte bir derneğimiz bulunmaktadır.
Soru 2: Mahalleniz kaç yıllık mahalledir?..
1967 – 1970 yıllarından bu zamana kadar varlığını sürdürmektedir Akatlar mahallemiz…
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
119 sokağımız, 7 caddemiz bulunaktadır.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
1947 doğumluyum ve işletmeciyim. Annemden sonra muhtarlık görevini ben yerine getiriyorum son 2 dönemdir. Akatlar muhtarlığını ben yapıyorum.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
Sekiz senelik muhtarım.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Nasipse düşünüyorum önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olmayı….
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentiniz nelerdir?..
Parklardaki oturma yerlerimiz yeterli değil. Mahallemizde trafik sorun oluyor. Servis ve iş yerleri araçlarının trafiği kapatmaları sonucu trafik sıkışabiliyor. Yani park sorunumuz var. Mahalle sakinlerimiz çok duyarlı ve anlayışlılar. Mahalle sakinlerimizin her türlü sorunlarıyla birebir ilgileniyoruz.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?..
Belediyemizle diyalogumuz çok iyi gidiyor. Eksiklerimizle birebir ilgilenmektedirler. En son bugün sayın başkanımızla görüştük. Sağ olsun bizzat irtibat kurar ve dinler, sorunları çözer.
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Son derece dinamik, genç, güler yüzlü bir başkana sahibiz. İletişimi yüksek olan sıcak iletişim kurabilen önü açık bir siyasi insan sayın Başkan.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Mahallemizde semt konakları açılacak. Bununla ilgili çalışmalar var. Ayrıca sayın başkanımızın bir sözü var, spor kulübümüz için bir saha yapılacak, bunla ilgili çalışmalar yürütülmekte…
En yenilerden…
AKAT Mahallesi, Beşiktaş’ın, yapılanması en yeni olan mahallelerinden biridir. Daha çok site tipi yerleşimlerin yoğun olduğu mahallede yeşillikler arasında kalmış ikişer, üçer katlı evler ve villalarda bulunmaktadır. Mahallenin nüfusu, yaklaşık 17.000’dir. Mahalle sınırları içerisinde Beşiktaş Belediyesi Hizmet Ofisi’nden de vatandaşlar yararlanabilmektedir.
Akat Mahallesi’nin sokakları: Zeytinoğlu Caddesi Uğur Mumcu Caddesi Necati Cumalı Çiçek Sokak, Yaren Sokak, Yeter Sokak, Nisbetiye Caddesi Kardelen Sokak, Şehit Erdoğan İban Sokak, Kiraz Sokak, Selçuklar Sokak, Meşe Sokak, Yeşim Sokak, Sümbül Sokak, (Karanfilköy) Fidan Sokak, Eren Sokak, Cebeci Caddesi Deniz Sokak, Yeşerti Sokak, Manolya Sokak,, Yeşilay Sokak, Zambak Sokak, Sedef Sokak, Papatya Sokak, Meydan Sokak, Çınar Sokak,, Maden Sokak, Eliuygun Sokak, Firuze Sokak, Elif Sokak, Ebulula Mardin Caddesi Elmas Sokak,, İşçiler Sokak, Canik Sokak, Budin Sokak, Güven Sokak, Murat Sokak, Söğüt Sokak, Kısmet Sokak, Çimen Sokak, Babil Sokak, Ören Sokak, Tepecik Yolu Kaçar Sokak, Araçlar Sokak, Sevgi Sokak, Kaktüs Sokak, Umut Sokak, Yasemen Sokak, Okul Sokak, Melodi Sokak, Fenerli Hristo Sokak, Demet Sokak, Ata Sokak, Yıldırım Oğuz Göker Caddesi Mehtap Sokak, Yasemin Sokak, Tan Sokak, Akasya Sokak, Seher Sokak, Menekşe Sokak, Yağmur Sokak, Gül Sokak, Ebru Sokak, Lale Sokak, Hare Sokak, Orkide Sokak, Sümbül Sokak, (Gazeteciler) Çiğdem Sokak, Ladin Sokak, Nilüfer Sokak, Maya 1 Sokak, Çicek Suyu Sokak, Maya 2 Sokak, Akay Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Sera Sokak, Gelincik Sokak, Öztürk Sokak, Tepecik Bağlantı Yolu, Altay Sokak.

Arnavutköy Mahallesi
Mahalle tanıtımı ve muhtarlarımızın istek ve sorunlarını aktarmak amacıyla 10 soru hazırladık… Arnavutköy Mahallesi Muhtarı Sedef İrteş’e de aynı 10 soruyu yönelttik.
Arnavutköy Muhtarı Sedef İrteş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal için özel bir tanımlama yaptı. Ünal, ulaşılabilir ve dinamik” diyen Arnavutköy Muhtarı İrteş, sorulara aşağıdaki şekilde yanıt verdi.
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
Arnavut köy tarih dokusuyla, yalılarıyla, sivil mimari örneği ahşap evleriyle merdivenli sokaklarıyla, balıkçı ve esnaf lokantalarıyla,, manavlarıyla, yorgancısı, kalaycısı, yufkacısıyla, iskelesi, camii, kilisesi, okullarıyla şirin bir boğaz köyüdür. 5000 kişi yaşamaktadır.
Soru 2: Kaç yıllık mahalledir?..
1500 yıllık mahalledir.
Soru 3: Kaç sokak , kaç cadde bulunmaktadır?..
42 sokak, 3 cadde vardır.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
1955 doğumluyum. Emekliyim ve 2 çocuk annesiyim.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
8 yıllık muhtarım.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Kısmet olursa evet… Önümüzdeki muhtarlık seçimlerimde de varım. Hizmet yapmak adına kendimi görmek istiyorum.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentiniz nelerdir?..
Mahallemizin en büyük sorunu trafiktir. Park çok büyük sorun teşkil ediyor.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?..
Mahallemizde belediye ile ilgili sorunlarımızı kendilerine ilettiğimiz zaman gereğini yerine getirirler. Kendilerine teşekkür ederiz.
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Başkanımız İsmail Ünal kendisine her zaman ulaşabildiğimiz, sevdiğimiz, çalışkan, dinamik bir kişidir.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Başkanımız İsmail Ünal ‘ın başlattığı Arnavutköy’ün cadde, sokak ve tretuvarları yenileme projesi vardır. Kısa zamanda hayata geçirecektir.
Bizans döneminden
BİZANS Dönemi’nde önemli bir ibadet merkezi olan semt, 1500 yıllık tarihe sahiptir. İsmini, 1453’de Fatih’in İstanbul’u fethetmesiyle semti korumak için görevlendirilen, arnavut asıllı yeniçerilerden alan mahalle, 19 yy’ın mesire yerlerinden biriydi. Yüzyılın ikinci yarısında çıkan yangınlar, tarihi binaların yok olması, yerine beton binaların yerleşmesine yol açsa da, semt halen tarihi dokusunu korumaktadır.
Arnavutköy Mahallesi’nin sokakları: Ercüment Ekrem Talu Sokak, Fırancalacı Sokak, Haremeyn Sokak, Tekkeci Sokak, Reşat Nuri Güntekin Sokak, Eğlence Sokak, Oğul Sokak, Fırancalacı Caddesi Elçi Sokak, Kireçhane Sokak, Haremeyn Çıkmazı Abdullak Molla Sokak, Lütfiye Mevkii Sokak, Kör Kadı Sokak, Vezir Köşkü Sokak, Mumhane Sokak, Satış Meydanı Sokak, Çeşme Sokak, Palacı Sokak, Adalı Fettah Sokak, Boyalı Köşk Sokak, Setüstü Sokak, Yağhane Sokak, Adalı Sokak, Kolej Sokak, Dulkadiroğulları Sokak, Girgin Sokak, Erzurumlu Şükrü Paşa Sokak, Arnavutköy Dere Sokak, Üvez Sokak, Sucu Bahçesi Sokak, Set Sokak, Parmaklık Sokak, Kolej Yolu Sokak, Karakavak Sokak, Azizogan Sokak, Düzyol Sokak, Bakkal Sokak, Beyazgül Sokak, Ceviz Sokak, Sekbanlar Sokak, Dere Çıkmazı Dubaracı Sokak, Kireçhane Gediği Sokak, Dolaplı Kuyu Sokak, Kireçhane Çıkmazı Merdiven Sokak, Bebek Arnavutköy Caddesi, Tayyareci Suphi Sokak, Dulkadiroğulları Çıkmazı, Kamacı Sokak, Nergis Sokak, Sebzeci Bayram Sokak.
Balmumcu Mahallesi
Balmumcu Muhtarı Cüneyt Doğan başta Başkan İsmail Ünal olmak üzere kenti yönetenlerin vizyon sahibi olduğunu söylüyor. Doğan, sorulara şu şekilde yanıt veriyor.
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
Balmumcu II. Mahmut döneminde (1808-1839) aynı adla anılan bir çiftlikte 1928’den sonra çiftlik arazisi içindeki binalar askeriyeye verilemiştir. Bölgenin yapılmaya başlanası 1930’lara rastlar. Günümüzdeki büyük işyerleri,şirket merkezleri,ve bürolar dışında varlıklı kesimin tercih ettiği bir yerleşim yeridir. Gayrettepe, Dikilitaş, Levazım, Mecidiye ve Ortaköy mahallelerine komşudur. Balmumcu Mahallesi gündüz nüfusu 10.000 akşam nüfusu 3.000 civarında Beşiktaş’ın güzide mahallelerinden olup işyerlerinin ve meskenlerin uyumlu birlikteliği dikkat çekmektedir.
Soru 2: Kaç yıllık mahalledir?..
80 yıllık mahalledir.
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
Üçü cadde olmak üzere on dokuzu sokaktan ibarettir.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
1971’de Balmumcuda doğdum. Sosyal Bilimler mezunuyum ayrıca turizm otelcilik eğitimim mevcut olup bir süre turizm sektöründe faaliyetim oldu. Aktif olarak spor yapmaktayım. 1997’den beri balmumcu Mahallesinde Muhtarlık görevimi sürdürmekteyim.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
11. yıldır muhtarlık yapıyorum.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Önümüzdeki dönem seçimlere tekrar gireceğim.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentiniz nelerdir?..
Sorunlara ben mahalle bazında bakmak istemiyorum. Biliyorum ki başkanımız İsmail Ünal her mahalleye aynı ölçüde değer vermekte ve eşit davranmaktadır. İnsanların şikayetlerinin önce mahalle muhtarlarına ve aynı zamanda (444 44 55) numaralı Beşiktaş belediyesi çağrı merkezine bildirmeleri çok önemli zira bu çağrılar başkanımız tarafından bizzat dinlenmekte ve sorunun üzerine hassasiyetle gitmektedir. Tabi burada önemli olan isteklerin şahsi veya menfi olması değil, toplumun hassasiyetine ve menfaatlerine de uygun olması çok önemli yaşımın ne kadar genç olsa da tecrübelerime dayanarak ifade etmek istedim. Görev yaptığım 1997 –2008 yılları arasında üç belediye başkanı gördüm. (Ayfer Atay, Yusuf Namoğlu ve İsmail Ünal) Her birinin aynı problemlerle karşı karşıya kaldığını biliyorum. İnsanlarımızın daha duyarlı olacağına inanıyor ve Başkanımıza en az bir dönem daha görevde kalması adına destek verilmesinin ve fırsat tanınmasının Beşiktaş’ımızın yararına olacağını önemle belirtmek isterim.
Soru 8: Belediyede beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?..
Beklentilerimiz belediyemiz tarafından eksiksiz yapılmaktadır. Temel belediyecilik işleri zaten eksiksiz karşılanmaktadır. Bunu dışında belediyemizin çalışmalarından çok memnunuz.
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Başkanımız hakkında kimi çevreler tarafından karalama yapılmış olsa da bunların insanların kendisini yeterince tanımadığından ve ön yargılı olmalarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Son yıllarda görülmektedir ki ufak projeler insanların gözlerini daha iyi boyayabilir. Ama başkanımız bu yöntemlerle değil de, daha geniş bir perspektif açıyla işlere eğilmiştir. Başkanımıza güvenmeli ve bir beş yıl daha görevde kalması için destek verilmesi gerekmektedir. Başka bir yönetimin göreve gelmesi demek Beşiktaş’ın her şeye sil baştan yeniden başlanması demektir. Bu sebeple dürüst bir insan olduğuna inandığım Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a teşekkürlerimizi Balmumcu Mahallesi sakinleri adına ben şahsen bildirmek isterim. Beşiktaşlımdan Başkanımıza karşı samimiyetlerini yitirmemelerini ve kendisine desteklerini devam ettirmelerini tavsiye ediyorum. Göreceğiz ki önümüzdeki beş yılın sonunda Beşiktaş’ımız herhangi bir Avrupa şehirlerinden farksız olacaktır.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Projeler bitmez, ihtiyaç halinde yapılır. Her türlü ihtiyacımız da yapılmaktadır.
Ticaret yoğun…
1877 – 1878’de (93 Harbi) Osmanlı-Rus Savaşı’ndaki yenilginin yarattığı göç dalgasının İstanbul’daki etkisinin bir sonucu olarak Dikilitaş’ta bir göçmen mahallesi olarak oluşmaya başlamıştır. Onu 20. yy başında Balmumcu Çiftliği’nin bir bölümünün iskanâ açılmasıyla oluşan Balmumcu Mahallesi izlemiştir. Barbaros Bulvarı üzerinde Yıldız’la Zincirlikuyu kavşağı arasında kurulu mahalle. Bugünkü Balmumcu Mahallesi’nin bulunduğu yerde II. Mahmut döneminde (1808-1839) aynı adla anılan bir çiftlik bulunuyordu. Balmumcu Kasrı denilen köşk daha sonra Abdülaziz döneminde yapılmıştı. Beşiktaş’ın mesirelerinden olan çiftlik, meyve bahçeleri ve çavuşüzümü bağlarıyla ünlüydü. Konumu itibariyle, ticari işletmelerin yoğun olduğu Balmumcu Mahallesi’nin özellikle 1990-1997 yılları arasında işyerlerinin sayısının hızla artması nedeniyle, 7000 üzerindeki yerleşik nüfusu 2500’lere gerilemiştir. Askeri yerleşimlerin yoğun olduğu mahalle, düzenli kentleşmenin örneklerindendir.
Balmumcu Mahallesi’nin sokakları: Barbaros Bulvarı Enderunlu İsmail Hakkı Sokak, Arzu Çıkmazı Hacı Arif Bey Sokak, Zincirlikuyu Sokak, Dellalzade Sokak, Morbasan Sokak, Ruhi Bağdadi Sokak, Gazi Umur Paşa Sokak, Varnalı Sokak, Seydi Ali Reis Sokak, Şakir Kesebir Sokak, Karahasan Sokak, Akgüner Sokak, Mustafa İzzet Efendi Sokak, Bahar Sokak, İtri Sokak, Derya Sokak, Bestekar Şevkibey Sokak, Didem Sokak, Bestekar Hacı Faik Sokak, Palanga Caddesi.

Manolya bahçesi!..
Bir süre önce Beşiktaş Meydanını Beşiktaş’a kazandıranlar şimdi de yepyeni bir uygulamaya imza attılar. Beşiktaş Meydanı’nı baştan sona yenileyen Beşiktaş Belediyesi bu dev alanı hizmete soktuğundan yaklaşık bir ay sonra aynı alanı adeta manolya bahçesine çevirdi. Beşiktaş kentlisi, Beşiktaş’ın göbeğinde yeni meydanına kavuştu. Adeta yeniden nefes aldı. ‘Kentleri kent yapan meydanlardır, dünyanın her yerinden böyle’ diye konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, meydanın manolyalarla süslendiğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Beşiktaş’ın yeşili denilince akla çınar ve ıhlamur ağacı geliyordu. Günümüzde ise artık Beşiktaş bu iki özdeşleşmiş ismin yanına artık Manolya da ekleniyor. Başkan Ünal, Beşiktaş genelinde egemen ağaç türünün ıhlamur ve çınarla birlikte manolyalar da olduğunu söylüyor ve Boğaz’ın beyazından kırmızısına manolyaları Beşiktaş’ın meydanı ile örtüşeceğini dile getiriyor. Didem TUTAL
Yorumsuz
BAŞLIK atmadık, atsaydık ağır kaçacaktı!… Onun için yorumu size bıraktık. “Otobüs durağına da park edilir mi?” demeyin, bal gibi ediliyor işte!… Hem de Etiler’in göbeğinde… Uygar dediğimiz bir ilçe de ve semtte… Varın artık gerisini siz düşünün… Muzaffer
TOPAL’ın yorumları sayfa 11’de…

SPOR HABERLERİ

Taraftar inandı bir kere
Büyükşehir maçından sonra Beşiktaş Gazetesi’ni mesaj yağmuruna tutan Siyah-Beyazlılar; “İnandık bir kere, bu yoldan dönüş yok!..” demeye başladı. Bu yıl Kartal’ın kesin şampiyon olacağını söyleyen taraftar, son maçta alınan mağlubiyetin önemli olmadığını, rakiplerinde mutlaka puan kaybedeceğine işaret ediyor. Taraftar Beşiktaşlı futbolcuların bir türlü istikrarlı bir futbol ortaya koyamadığına da değinerek, “Aylardır söylüyoruz. Son saniyelerde maç kazandık. Kolay gol yiyiyoruz. Defans ve orta sahaya çözüm bulamadık” şeklinde de serzenişlerde bulunuyorlar. Tüm bunlara rağmen takımın bu yıl mutlaka şampiyon olacağına inandıklarını söylüyorlar.

Beşiktaş Boks Takımı, İstanbul İl Temsilciliği boks müsabakalarında yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde 9 sikletin 7’sinde Şampiyon, 2’sinde ise ikinci oldu. Müsabakalarda dereceye giren sporcuların isimleri ise şöyle sıralanıyor: 50 Kg. Firar Soytürk – Şampiyon (Yıldız), 57 Kg. Oğuzhan Yağmuroğlu – Şampiyon (Genç), 60 Kg. Şahin Yağmur – Şampiyon (Yıldız), 86 Kg. Erkan Bora – Şampiyon (Yıldız), 57 Kg. Uğur Oğuzhan – Şampiyon (Büyük), 60 Kg. Umutcan Danacıoğlu – Şampiyon (Genç), 91 Kg. Salman Kerimi – Şampiyon (Büyük), 51. Kg. Sedat Soytürk – İkinci (Genç), 60 Kg. Mehmet Okututan – İkinci (Büyük).

Şeref Bey Fulya’da
T ürk futbol tarihinin kurucu simgelerinden Şeref Bey’in heykeli, Fulya’da açıldı. Beşiktaş Belediyesi ve UNIBJK – Üniversiteli Beşiktaşlılar tarafından yaptırılan Beşiktaş Futbol şubesi kurucusu Şeref Bey’in heykelinin açılışı, Dünya Barış Parkı’nda gerçekleştirildi. Şeref Bey heykelinin açılış törenine Genel Sekreter Kenan Öner, Asbaşkan Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Yönetim Kurulu Üyeleri Halim Aydın, Hüseyin Yücel, İlhan Durusoy, Nedim Sarsmaz, Hakan Aksoy’un yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yerel yöneticiler, Üniversiteli Beşiktaşlılar Derneği mensupları, Şeref Bey’in kızı Handan Onur ve çok sayıda Beşiktaş taraftarı katıldı. Heykelin açılışıyla Türk futbol tarihinin önemli bir simasını yeni kuşaklara tanıtacaklarını kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Şeref Bey’in biz Beşiktaşlılar için ne kadar önemli olduğunu, bizde ne gibi duygular uyandırdığını kelimelere dökmek çok zor. Onun yaşamı boyunca koruduğu spor ve Beşiktaş sevdasını kendimize örnek aldığımızı gururla ifade etmek istiyorum. Bu heykeli açarak futbol kültürümüzün ölümsüzlerinden Şeref Bey’i derin bir sevgi ve saygıyla gelecek nesillere aktarmış olacağız.”
Yaklaşık 2 yıllık bir emeğin sonunda yaptıkları Şeref Bey heykelini Beşiktaş’a kazandıran UNIBJK Başkanı Eren Güçarslan, geçmişle geleceği bir araya getirdiklerini belirterek, “Tarihimize sahip çıkan bir topluluğuz. Bugünü görebilmek için uzun süre bekledik. Bütün arkadaşlarımın kendi çabasıyla yaptığı bu hizmette bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Törende “Sadece bizler değil, sizler ve bütün Beşiktaşlılar babamın evlatlarısınız. Onun torunlarısınız” diye konuşan Handan Onur’a, Genel Sekreter Kenan Öner’e ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’a plaket verildi. Müjde ÇETİNKANAT
BJK 19.03 / 105. YIL
Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören 105. yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı ve çağdaş vizyon amaçladıklarını ifade etti.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, asırlık kulübün 105. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesaj aynen şöyle: “Beşiktaş, Serencebey semtinde 22 yürekli büyüğümüz tarafından kurulmuş, 105 yıldır nesillerden nesillere gururla taşınmış, milyonların sevgisiyle bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmıştır. Beşiktaş’ı 105 yıldır tertemiz duygular, sevgi, aşk, fedakarlık, emek, hizmet, dayanışma, birlik beraberlik ayakta tutmuştur. Bizim en büyük gücümüz, bu değerlerimizdir. Beşiktaşımız’ın bir semt takımı olarak doğup, dünyanın tanıdığı bir kulüp haline getiren şanlı tarihine; yeni zaferler, yeni şampiyonluklar, Avrupa ve dünya arenasında başarılarla dolu devamlılık, çağdaş vizyon kazandırmak için hep beraber omuz omuza, yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz. Kulübümüz’ün 105. yılına girdiği bugünde, dünyadaki tüm Beşiktaşlılar’ı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
“Bu anlayışla şampiyon oluruz”
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, puan kayıplarının artık tahammül edilemez bir duruma gelindiğini belirterek, “Önümüzde zorlu maçlar var, yenildiğimiz oyunda bile oyuncularımızın insanüstü gayret sarf ettiklerini gördüm. Bu tarzda devam edersek tüm maçları alıp şampiyon oluruz” dedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, rakiplerin de puan kaybedeceğine dikkat çekerek “Beşiktaş olarak biz kendi işimize bakıyoruz. Artık lig de geri kalan maç sayısına baktığımız zaman azaldığını görüyoruz. Bu saatten sonra puan kayıplarının telafisi zor olacak. Fikstüre ve puan cetveline baktığımız zaman kaybettiğimiz puanları arayacağız, ama en azından rakiplerimizden birisini yenip öne geçme fırsatımız var. Kaybettiğimiz maçlara fazla üzülmeye hakkımız yok” şeklinde konuştu. Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önemli olan futbolcuların maça sonuna kadar asılmaları olduğunu da sözlerine ekleyerek “Savaşır ve inanırsak bu anlayışla mutlaka şampiyon oluruz” diye konuştu.