SAYI 162

BJK162Şehitlerimize son görev
Belediyenin geçtiğimiz hafta içinde çok özel bir gündemi vardı. Beşiktaş Belediyesi, 5. seçim 4. toplantı yılı ekim dönemi 5. birleşim toplantısını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Beşiktaş Belediyesi’nin Çırağan Caddesi’ndeki binada gerçekleşen meclis toplantısında, meclis üyeleri Şırnak’ta toplu olarak şehit edilen 13 asker ve diğer şehit askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Meclis tarafından diğer gündem maddelerine geçildi.
Öte yandan, Meclis üyelerince terörü lanetleyen konuşmalarının ardından, yaşanılan hain saldırı kınandı.
“Altın bileziği kolunuza takın!..”
Meslek edinmek isteyenler için artık yeni bir seçeneğiniz var… Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile meslek edindirme kursları başladı. El emeğini değerlendirmeyi de he-defleyen çalışma kapsamında eğitim programları çeşitli başlıklar altında toplanıyor. Eğitim programlarına katılanlar, bu kurslardan ücretsiz olarak yararlanıyor. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan kurslardan başlıklar ise şöyle: Yabancı Diller Eğitimi, Bilgisayar, Etkili İletişim Kursu, El Sanatları, Resim, Takı Tasarımı, Salon Dansları, Yoga – Pilates – Meditasyon, Aksesuarlar ve Organizasyon, İnsan Hakları ve Vatandaşlık, Satış Elemanı Yetiştirme Kursu, Temizlik Görevlisi Yetiştirme Kursu
Bilgi için 444 44 55 no’lu telefondan sorularınıza detaylı olarak yanıt bulabilirsiniz. Veya Beşiktaş Belediyesi Levent ve Çırağan Binalarındaki hizmet merkezlerine ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’ne başvurabilirsiniz.
Çocuk bakımına ilgi var
Çocuk bakımı konusunda kendinizi yetersiz mi görüyorsunuz? Yoksa yetkin ve nitelikli bir çocuk bakıcısı ve yetiştirme elemanı olmak mı isteğiniz? Avrupa Komisyonu tarafından finansal olarak desteklenen ve en iyi uygulama ödülü ile ödüllendirilen “0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı” yeniden başlıyor.
Toplam sekiz haftadan oluşan yeni eğitim programı İstanbul Çocuk Sağlığı Derneği’nin uzman ve akademisyenleri tarafından uygulanacak. Uygulama ile en az lise mezunu işsiz genç kız ve kadınlara yeni birer meslek kazandırmayı hedefliyor. Amacı; evde çocuk bakımı ve eğitimi alanındaki mevcut nitelikli personel açığına cevap vermek olan proje, daha önceki uygulama döneminde 120 başvuru arasından kursu başarı ile tamamlayan 72 kişiye bakıcı sertifikası vererek mezun etmişti. Edinilen bilgiye göre sertifikasını alan kişiler arasında bu işi meslek edinmek isteyenler yapılan görüşmeler neticesinde kendilerine iş bulundu.
Projeyle, çocuklarını güvenilir ve eğitimli bakıcılara emanet etmek isteyen ailelerin yüzü gülüyor. Bu nedenle başvuran aile sayısının ise 400’ü geçtiği kaydedildi.
“HERŞEYİN
BAŞI EĞİTİM”
Öğrencilere bir destek de Beşiktaş Belediyesi’nden geliyor. Beşiktaş Belediyesi, tüm ilçe kapsamında okulların fiziksel ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına devam ederken eğitim yardımları kapsamını genişleterek ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs veri-yor. İhtiyaç sahibi öğrenciler, eğitim öğretim yılında gereksinimlerini karşılayabilecekler.
Yetkililer yaptıkları açıklamada, bu tür eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirttiler ve amaçlarının eğitime katkı olduğunu vurguladı.

Erlangen’den misafirimiz var
Kardeş şehir Erlangen’den kalabalık bir grup, Beşiktaş’taydı. Geçtiğimiz haftalar içinde Beşiktaş’ın Almanya’daki kardeş şehri Erlangen’den, aralarında dini liderlerin de bulunduğu 21 kişilik bir grup Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı ziyaret etti. Ziyarette Erlangen Belediye Başkanı Dr. Siegfried Balleis ve Erlangen Belediyesi 2. Başkanı Dr. Elisabeth Preub hazır bulundu. Ziyarette; Protestan, Katolik, Müslüman ve Musevi dinlerinin Erlangen temsilcilerinin de bulunduğu grup, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında ilahi dinler arasında dostluk ve kardeşlik duygularının güçlenmesi açısından, sürekli diyalog içinde bulunmanın yararına dikkat çekildi. Dini liderler ziyaretin, bu anlamda önemli bir misyonu yerine getirdiğini dile getirdiler. Dini liderler, ziyarette kardeşlik mesajları verdi ve Başkan İsmail Ünal iki kent arasında kültürel ilişkilerin yanı sıra, dinler arası dostluğun güçlendirilmesinin önemine değindi. Erlangen ile ilişkilerinin dinler arası dostluk bağlarının güçlenmesine katkıda bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Kardeş şehrimiz Erlangen’le karşılıklı sosyal ve kültürel etkinliklerimizin, dinler arası diyalogu da içine alacak şekilde geliştiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. İlahi dinlerin dostluk ve kardeşlik bağları, dünya barışının da temelini oluşturuyor. Bu ziyaretin de, dini topluluklar arasında diyalogun canlı tutulması, bağların güçlenmesi açısından önem taşıdığına inanıyorum.”
Letonya’da muhteşem Türk günleri
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Letonya Türk Günleri kapsamında düzenlenen organizasyona katılmak için bir süre önce Letonya’nın başkenti Riga’daydı. Başkan İsmail Ünal, görüşmelerin oldukça sıcak geçtiğine değinerek Türk kültür günleri etkinliğinde yer aldı. Kültür günleri konseptiyle düzenlenen organizasyonda; Türkiye Riga Büyükelçiliği ve Türkiye Estonya Letonya Litvanya Dostluk Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği program çerçevesinde; Başkan İsmail Ünal’ın; Letonya’nın Cesis kentindeydi. Başkan Ünal’ın programında, “Yansımalar Konseri”ne ve Riga Dekoratif Sanatlar Müzesi’nde Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi’ne katıldı. Edinilen bilgiye göre, kültür günleri kapsamında bir çok programda katılan Başkan İsmail Ünal, kentteki belediye başkanlıklarıyla sıcak temaslarda da bulunduğu öğrenildi. Buna bağlı olarak, Türkiye Riga Büyükelçisi Duray Polat’ın eşliğinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Riga ve Jurmalas Belediye Başkanlıklarını da ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu. Letonya Türk Günleri kapsamında düzenlenen organizasyonda Başkan İsmail Ünal ve ekibi, Cesis kentinde, Osmanlı Rus Savaşında esir düşen Türk askerlerimizin Şehitliği’ni de program çerçevesinde ziyaret etti ve çelenk koydu.
Diğer yandan Beşiktaş Belediyesi’nin ziyaretin ardından Letonya’dan geçtiğimiz hafta konukları vardı. Bu kez ev sahipliğini Beşiktaş’ın yaptığı ağırlamada, Letonya Dışişleri bakanı, Riga Türkiye Büyükelçisi Duray Polat, Türkiye Letonya Estonya Litvanya Büyükelçisi İvars Pundurs, ve pek çok farklı ülke büyükelçileri yer aldı. Letonya Türk Günleri etkinliklerinin diğer ayağının Beşiktaş’ta gerçekleştirildiği etkinlikte Beşiktaşlılar, Mustafa Kemal Merkezi’nde çağdaş sanatı, müziği ve sıcak insanları ile Letonya’yı yakından tanıma fırsatı buldu.
Öte yandan etkinlikte, Letonya Çağdaş Tekstil Sanatı Sergisi de izlendi. Etkinlik, dünyaca ünlü Leton soprano İnese Galente konseri ile

devam etti. Etkinlikte, Başkan İsmail Ünal, bir konuşma da yaptı. Ünal, konuşmasında uluslararası etkinliklerin hem toplumların gelişimine destek sağladığını hem de ülkeler arası kültürel alışveriş vesilesiyle kalıcı dostluk ilişkilerinin tesis edilmesine katkıda bulunduğunu vurguladı. Başkan İsmail Ünal, Beşiktaş Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında yürütülen faaliyetlere verilen desteğin artarak süreceğinin altını çizdi.
Beşiktaş’ın dokusu, havası ödül getirdi
Belgesel ve canlandırma dalında filmlerin yarıştığı festivalde, dünyanın dört bir yanından katılım gerçekleşti. Katılımcılar, festival ile birlikte günümüzün yeni kent ve mimari yaklaşımlarını tartışma olanağı da buldu. Beşiktaş Belediyesi, düzenlenen festivalde kendi adı ile verilen özel bir ödül kategorisine sponsor oldu. Ödül, Belediyenin şehircilik vizyonu ile örtüşen, mevcut kentsel dokunun korunarak dönüşümünü belgelemek, modern mimariye kent kimliğini yansıtan bir tarz getirmek ve kültürel mirası birlikte yaşanan canlı bir abideye dönüştürmek temalarını en iyi temsil eden filme verilmesi ön görülmüştü.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyük Kent Şubesi tarafından düzenlenen“Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali “ ödül töreni geçtiğimiz haftalarda İTÜ Taşkışla binasında gerçekleşti. “Makinelerin İsyanı” adlı kısa filmle Beşiktaş Belediyesi Özel ödülünü alan Dağhan Celayir’e ödülü Başkan İsmail Ünal tarafından verildi. Aynı törende, ödül veren ödül de aldı ve festivale yaptığı katkılardan dolayı Beşiktaş Belediyesi’ne de bir plaket sunuldu.

SPOR HABERLERİ

Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin:
“İletişim sorun olmamalı…”
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Genel Menajer Sinan Engin’in spor müdürleri ve köşe yazarları ile BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir araya gelip yaptığı sohbet ses getirdi. Öncelikle Sağlam’ın bir soru üzerine verdiği “İlkelerim ve prensiplerimden taviz vermem. Gerekirse küme düşerim” yanıtı medyada sıkça tartışıldı. Beşiktaş’ı kastetmeden, genel bir yargıyı ortaya koyan ve Sağlam’ın futbol felsefesini anlatan bu olağan söz, spor medyası tarafından değişik şekillerde yorumlandı.
Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve Genel Menajer Sinan Engin, spor müdürleri ile köşe yazarlarıyla yediği yemekte daha çok iletişim konusu üzerinde duruldu. Öte yandan, Sağlam ve Engin gazetecilerin sorduğu tüm soruları da içtenlikle yanıtladı.
EN UFAK SORUN YOK
Sağlam, yaptığı konuşmada Başkan Yıldırım Demirören’e güveninin tam olduğundan ve konuyla ilgili en ufak bir sorun yaşamadıklarından söz etti. Menajer Sinan Engin ile aralarında yetki karmaşası olmadığını da vurguladı. “Her şeyi iki ayda yapamazsınız, hayalci olmayalım…” diyen Sağlam, hedefleri de büyüttüklerini söyledi. Sinan Engin ise, “Teknik patron Sağlam, idari patron benim” derken transfer ile ilgili çıkan haberlere yanıt olarak ise, “Futbolcularımızın hepsinin performansı iyi olur, hepsi kalır” diye konuştu. Engin patron kelimesinin başka yönlere çekilmesinin de doğru olmadığını belirterek, ben bir şeyleri açıklama adına konuştum. İyi niyetli ve samimi sözler bazen hiç düşünmediğiniz şekilde karşınıza çıkıyor” dedi.
ZAMAN GEREKİYOR
Öte yandan, Ertuğrul Sağlam sezon başından itibaren futbol takımının anlayışında değişim yaşandığına dikkat çekerken, bütün taşların yerine oturmasının 2 aylık bir süreçte gerçekleşmesini beklemenin hayalcilik olacağını ifade etti. Sağlam, “Ancak futbolcularımızın iştahının üst seviyede olması bizleri mutlu ediyor” dedi. Sağlam, futbolcuların bugüne kadar sahip oldukları bir takım alışkanlıklarını değiştirme çabasında olduklarını belirtirken, “Mesela top ayağında iken sahada güzel şeyler yapmaya alışkın olan futbolcularımızdan, top rakibe geçtiğinde de takıma katkı sağlamasını, sorumluluk almasını istiyoruz. Futbolcularımızdan defansif olarak da katkı bekliyoruz” diye konuştu.
Porto ve Gençlerbirliği maçlarında tam anlamı ile olmasa bile hedefledikleri futbolu ve mücadeleyi sahaya yansıttıklarını söyleyen Sağlam, “Gençlerbirliği maçında girdiğimiz gol pozisyonuna, Beşiktaş geçen sezon toplam 5 maçta giremiyordu” dedi.
Beşiktaş’ın son 4 teknik direktörü arasında, sezonun ilk 8 haftasına en iyi başlayan teknik kadro olduklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, “Beşiktaş’ta işler kötü gidiyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Oysa bizim ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne kalmaktı, bunu başardık. İkinci hedefimiz, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak. Marsilya’da pozisyon vermeden, 79. dakikada bireysel bir hata sonucu mağlup olduk. Porto maçında çok iyi bir futbol ve mücadele sergiledik, tüm kamuoyunun bildiği gibi çok şanssız bir şekilde mağlup olduk. Marsilya maçıyla ile ilgili hep pozisyon üretemediğimiz konuşuluyor. Bireysel bir hata sonucu gol yediğimiz bu maçta, rakibe hiç pozisyon vermedik. Bardağa hep boş tarafından bakılıyor, neden dolu taraf da değerlendirilmiyor? Kamuoyunda yaratılmaya çalışıldığı gibi takımımızda olumsuz bir durum yok” şeklinde konuştu.
AVRUPA’DA HEDEFİMİZ VAR
Şampiyonlar Ligi’ndeki hedeflerinin devam ettiğini belirten Sağlam, ‘Marsilya Liverpool’u evinde yenebiliyorsa, biz de bunu başarır, hedeflerimize yürümeye devam ederiz’ diye konuştu.
Sağlam, bazı eleştirilerden ders aldıklarını ancak bazı eleştirilerin de maksatlı, baltalamak ve olası güzel şeylerin önüne geçmek üzere yapıldığını belirtti.
BAŞARISIZLIĞA KILIF ARAMAYIZ
Sağlam, Diatta ve Higuain transferleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili, “Biz de birçok teknik adamın yaptığı gibi, “Şunu istedik almadılar, bunu istedik almadılar” gibi açıklamalar yapabilirdik. Olası başarısızlıklara bu şekilde kılıf arayabilirdik. Biz Başkanımızla oturduk konuştuk ve şartlara göre oyuncu aldık. Diatta ve Higuain de haklarında yapılan yorumlardan rahatsız oldukları için, bu açıklamaları yaptık. Ayrıca biz defansta Gökhan Zan ve İbrahim Toraman’ın alternatifi olabilecek bir isim arıyorduk. Diatta’yı aldık. 7 milyon euro ödeyip, bir oyuncu alıp, İbrahim gibi bir oyuncuyu yedek kulübesinde bekletseydik daha mı iyi olacaktı?” dedi.
Samsunspor’u çalıştırdığı dönemde 5 as oyuncuyu birden kadro dışı bıraktığını, Kayserispor’da da aynı kararlılığı gösterdiğini, Beşiktaş’ta da her zaman takımın menfaatlerine göre hareket edeceğini, ilkelerinden taviz vermeyeceğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, sözlerine şöyle devam etti: “Benim için ilkesiz, taviz vererek elde edilen bir şampiyonluğun hiç bir anlamı yoktur. Küme düşerim, başarı adına bu değerlerimden taviz vermem. Bu çizgimi hepiniz gördünüz.”
TATİLLER ÇOK UZUN
Yaz döneminde 40 günlük tatilin çok fazla olduğunu belirten Sağlam, konu hakkında şunları söyledi:
“Bu uzun tatil sonunda futbolcuları Avrupa maçlarına yetiştirmek sıkıntı yaratıyor. Profesyonel futbolcuların da tatilden 8 kilo fazla ile dönmek, yüzde 80 performansını kaybedip de gelmek gibi hakları yok. 40 gün tatilde çalışmayan bir futbolcuyu, 30 günde Şampiyonlar Ligi’ne hazırlayamazsınız. Devre arası tatilin 15 güne indirilmesi çok doğru bir karar” Sağlam, oyuncuların performansı için ise 50 maçın üzeri için hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır olmalılar, diye konuştu. Sağlam, ‘Siz gazeteci olsaydınız kendinizi nasıl eleştirirdiniz?’ şeklindeki bir soruya, ‘Kayserispor maçına daha farklı bir kadroyla çıkabilirdim’ şeklinde yanıt verdi.
Genel Menajer Sinan Engin ise, transfer konuları ile ilgili ‘operasyon yapılacak’ diye bir açıklama yapmadığını, sözlerinin yanlış aksettirildiğini belirterek şunları söyledi: “Ocak transfer ayı olduğu için, beklenen performansı gösteremeyen oyuncularımızın durumuna bakarız dedim. Performansları düzelir kimseyi göndermeyiz. Bu takıma bir motivasyondur, uyarıdır. Bu sözlerimiz Bobo, Ricardinho gibi futbolcularımız için de geçerlidir dedim. Mesela Higuen eleştiriliyor. Porto maçında golü atsaydı bu eleştiriler olmayacaktı. İki ay sonra hangi oyuncunun nasıl bir durumda olacağını kimse bilemez. Futbolcularımızın hepsinin performansı iyi olur, hepsi kalır.” Öte yandan, Engin basında patron kelimesinin kullanılmasına ilişkin ise şunları dile getirdi: “Ben, teknik konularda hocanın işine karışmam, “Şunu oynat, bunu oynat” demem söz konusu değildir, haddim de değildir. Hatta hoca idari anlamda da ne isterse o şekilde hareket ederiz. Benim söylediğim -patron- kelimesinde hiçbir art niyet yoktu. Biz birbirimizi çok iyi tanıdığımız için hoca da bunu biliyor.” FOTOĞRAFLAR: DİDEM TUTAL

Liverpool’u ağırlıyoruz
Beşiktaş taraftarı Siyah-Beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi’ne kalınca adeta bayram yapmıştı. Ancak önce Marsilya ardından Porto yenilgileri moral bozdu. Buna rağmen İnönü Stadında ağırlayacağımız Liverpool maçına umutla bakıyor. Liverpool dev bir armada ancak Beşiktaş Porto maçında oynadığı gibi oynarsa, biraz da gol yollarında becerikli olursa Liverpol’dan puan veya puanlar alacağına inanıyor. Marsilya karşısında ilk maçta çok kötü bir futbol ortaya koyan Beşiktaş Porto karşısında rakibine gücünü kabul ettirmişti ancak biraz tecrübesizlik biraz da gol yollarındaki beceriksizlik Beşiktaş’ın son dakika da sahadan yenik ayrılmasına neden olmuştu. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular da Avrupa Arenasında Beşiktaş’ın bir varlık gösteremediğini kabul ediyor. Bu nedenle de taraftarın yüzünü güldürmek için Liverpool karşısında iyi bir futbol sergilemek istiyor. Taraftar da Liverpool maçında stadı tıklım tıklım doldurarak, Beşiktaş’a destek vermeye hazırlanıyor.
Rakiplerimiz ne yapıyor?
Beşiktaş ilk iki maçını kaybederek puan alamadı. Siyah Beyazlı ekip önce Marsilya’ya ardından Porto’ya yenildi. Rakiplerimizden Liverpool Porto’yla berabere kaldı, Marsilya’ya yenildi. Porto, Liverpool’la berabere kaldı, Beşiktaş’ı yendi. Marsilya hem Beşiktaş’ı hem de Liverpool’u yendi.
LIVERPOOL
Kırmızı Beyaz formalarla mücadele eden Liverpool Teknik Direktörlüğünü Rafael Benitez yapıyor. Takımın kadrosunda futbolcular ise şöyle: “Scott Carson, David Martin, Charles-Hubert Itandje, Jose Reina, Nikolai Mihailov, Daniel Agger, Alvaro Arbeloa, Gabriel Paletta, Fabio Aurelio, Jack Hobbs, Jamie Carragher, Sami Hayypia, Steven Gerrard, John Arne Riise, Besian Idrizaj, Jermaine Pennant, Xabi Alonso, Steve Finnan, Mohamed Lamine Sissoko, Javier Mascherano, Ryan Crowther, Yossi Benayoun, Anthony Le Tallec, Pezzini Leiva Lucas, Jimmy Ryan, Krisztian Nemeth, Andras Simon, Ryan Babel, Fernando Torres, Andrey Voronin, Peter Coruch, Dirk Kuyt, Nabil El Zhar, Harry Kewell.”
PORTO
Teknik Direktörlüğünü Jesualdo Ferreira yapıyor. Takımın kadrosunda futbolcular ise şöyle: “Helton da Silva Arruda, Hugo Ventura, Nuno Herlander, Jose Bosingwa, Jorge Ciro Fucile Perdomo, Bruno Alves, Pedro Emanuel, Milan Stepanov, Joao Paulo, Marek Cech, Lino, Paulo Assunçao, Raul Meireles, Mario Ariel Bolatti, Kazmierczak, Andre Castro, Lucho, Leandro Lima, Quaresma, Bernardo, Lisandro Lopez, Mariano Gonzales, Tarik Sektioui, Antonio Farias, Helder Postiga, Adriano Vieira Louzada, Edgar Bruno, Rui Pedro.”
MARSILYA
Teknik Direktörlüğünü Albert Emon yapıyordu. Şimdiki Teknik Direktörü ise Galatasaray’ın eski hocası Eric Gerets. Takımın kadrosunda futbolcular ise şöyle: “Cedric Carrasso, Sebastien Mate, Taye Taiwo, Julien Rodriguez, Jacques Faty, Ronald Zubar, Laurent Bonnart, Gael Givet, Karim Ziani, Benoit Cheyrou, Wilson Oruma, Boudewjin Zenden, Modeste M’Bami, Vincent Gragnic, Lorik Cana, Samir Nasri, Mathieu Valbuena, Djibril Chisse, Mamadou Niang, Fabrice Fiorese, Salim Arrache Matt Moussilou.”

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Her yıl heyecanla beklenen ve soluk soluğa takip edilen yarışma futbol sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden başladı. Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda aynen devam ediyor. 2005-2006 sezonunda başlayan ve ilki yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Kupası’nı Sergen Yalçın kazanmıştı. 2006-2007 sezonunda yapılan Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması’nı Bobo kazanmıştı. 2007-2008 yılında da aynı yarışma tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Kupası veriyor. Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor.
Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.

Kaya gibi Beşiktaş’lı
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nın yeni transferi milli basketbolcu Kaya Peker, kendisini Siyah Beyaz renklere bağlayan sözleşmeyi törenle imzaladı.
Akatlar Club Sporium’daki imza törenine Basketbol Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın, Coach Ergin Ataman ve İdari Menajer Hasan Bozkurter katıldı. Şeref Yalçın, “Bu transfer sezon başı itibariyle şampiyonluk parolasıyla yola çıkan kulübümüzün bu yolda ne kadar kararlı ve istekli olduğunun göstergesidir. Kaya’nın transferiyle Takımımız daha da güçlenecek ve şampiyonluğa emin adımlarla yürüyecektir. Bu takım değerli Beşiktaş taraftarlarının da sevgisini kazanacaktır” dedi.
Coach Ergin Ataman da yaklaşık 1 aydır Kaya ile görüşüldüğüne değinerek, “İspanya’da Tau Ceramica takımında final four oynamış, çok önemli bir oyuncu. İtalya, İspanya ve Türkiye’den çok önemli transfer teklifleri aldı. Fakat bugün bizimle anlaştı. İnanıyorum ki Kaya’nın da takımımıza katacağı güçle, daha önceden de belirttiğimiz ana hedeflerimiz olan Türkiye ligi, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’nde hedeflerimize ulaşacağız” şeklinde konuştu.
Kaya Peker ise, “Kafamda hiçbir soru işareti yok. Geçtiğimiz sezon İspanya’da biraz problemlerim oldu ve kendi isteğimle takımımdan ayrıldım. Beşiktaş çok büyük bir Camia. Şampiyonluğa oynamaları ve Ergin hocamın burada olması buraya gelmemin en büyük etkenleridir. Tabii ki taraftarımızı da unutmamak lazım.” ifadelerini kullandı.

Taraftar mazeret kabul etmiyor
Beşiktaş, Gençlerbirliği maçı sonrası elde ettiği galibiyetle biraz olsun nefes aldı!… Avrupa Arenasında istediği sonuçları elde edemeyen Kara Kartal’ın önünde çok önemli maçlar bulunuyor. Trabzon maçından hemen sonra Devler Liginde Beşiktaş Liverpool ile karşılaşacak. Siyah beyazlılar Liverpool ile evinde oynayacak. Taraftar Beşiktaş’ın Avrupa’da da isim yapmasını istediğinden bu maçı mutlaka alıp, üst sıralara tırmanmayı arzu ediyor. Ancak Marsilya ve Porto maçını kaybeden Beşiktaş’ın Liverpool önünde ne yapacağı da muamma… Bu nedenle olsa gerek Beşiktaşlılar, geçen günlerde başlayan mesaj trafiğini iyice sıklaştırdı ve bir hafta boyunca önce Liverpool maçına yönelik mesaj attı, ardından da Beşiktaş’ın ligdeki durumuna değindi. İşte siyah-beyazlıların mesajlarından bazıları…
İSTİKRAR İSTİYORUM
Beşiktaş istikrarsız bir görüntü çiziyor. Her yıl iyi başlıyorlar, ardından tökezliyoruz. Çare bulamadılar. Kemal Zorlu.
UEFA’YA BAKALIM
Şampiyonlar Ligi bizim için bitti herhalde… Bence UEFA için bastırmaları gerekir. Liverpool zor rakip… Necip Ç.
HERKESİ ELEŞTİRİYORLAR
Önce Ertuğrul hocayı eleştirdiler. Baktılar ayıp oluyor. Sonra oklar futbolculara döndü… Gündem yaratarak, iş kotarılmaz. Mevlüt Sarı /Berlin.
AYNI HASTALIK
Eski hastalıklar tekrar hortladı. Herkes ağzına geleni söylüyor. Beşiktaş tartışılır hale getirildi. Biraz ciddiyet lütfen… Erdem T. Kavruk/ Gaziosmanpaşa.
BU NASIL DURUŞ?
Beşiktaşlı duruşu diyoruz ama yapılanlar hiç hoş değil. Her başarısızlıkta önüne gelen konuşuyor. Mazeretlerden usandık artık… Zuhal Gemici.
BIKTIK BU SÖYLEMDEN
Birlik ve beraberlik isteniyor. Bunu bozanlar kim açıklansın. Ortaya konuşmakla iş olmaz. Taraftar destek veriyor. Erol/ Nişantaşından.
SEYİRCİ ÜZÜLÜYOR
Bu kadar olumsuzluğa karşın, seyirci her maça geliyor. Kavga kıyamet yok… Kim ne yapmak istiyor anlamak mümkün değil. Suat Yaman
SİL BAŞTAN MI?
Devler liginde bir şey yapamayız. Ligden ümitliyim. Ama Ertuğrul Hocayı rahat bıraksınlar. Oyunculara da yazık… Elli tane futbolcu geldi gitti… Mehmet Er /Ortaköy.
GEMİSİNİ YÜRÜTEN KAPTAN!..
Herkes Beşiktaş’ın iyiliğini istiyor. Ama Beşiktaş bir hafta iyi diğer hafta kötü oynuyor. Taraftardan başka üzülen yok… Gemisini yürüten kaptan!.. Demir Arslan.
TECRÜBESİZLİĞİN KURBANIYIZ
Şampiyonlar Ligi’ndeki en zor kura Beşiktaş’ın idi. Ancak Marsilya ve Porto’dan puan alabilirdik. Bence tecrübesizliğin kurbanı olduk. Cahit 1903 BJK
FUTBOLCU TEDİRGİN OLDU
Transferlerden Cisse ve Tello iyi… Demek ki Ocak’ta gidecek olan diğer ikisi… Böyle konuşulursa verim alınır mı? Deniz Karaca.
LİGDE İŞ YAPARIZ
Beşiktaş kötü değil… Ligde iyi iş yaparız. Avrupa kupaları için zaten çok erkendi. Çocuklar tecrübe kazandı… Murat Arabacı.
ŞAMPİYON OLMALIYIZ
Kimseyi kandırmayalım. Avrupa’da iş yapmak zor. Şampiyon olalım yeter. Lig henüz yeni başladı… Yolun başında tartışmaya başladık. Kadir Batmaz.