SAYI 154

BJK154Atilla İlhan ile nefes alacaklar
Atilla İlhan Parkı geçtiğimiz haftalarda, hizmete açıldı. Levazım Mahallesi Birlik Sokak’ta Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Oya Çolpan gibi sanatçılar katıldı. Ünal, parkın hizmete açılması ile ilgili yaptığı konuşmasında oyun gruplarının da yer aldığı parkı çocuklara armağan ettiğini söyledi. Çolpan, Atilla İlhan’ın edebiyat dünyası için önemli bir isim olmasına dikkat çekerken mahalle sakinlerinin usta isim için yazdığı şiiri katılımcılarla paylaşmaktan çekinmedi. Çolpan’ın parkın açılışından ve gösterilen ilgiden dolayı oldukça duygulandığı gözlendi.
2005 yılı Ekim ayında vefa eden usta edebiyatçı Atilla İlhan’ın isminin verildiği parkın açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Çolpan İlhan, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, İlçe Yönetimi, Levazım Mahallesi sakinleri, öğrenciler ve usta edebiyatçının yakın dostları katıldı. Parkın girişinde yer alan Atilla İlhan Parkı anıtının önünde Başkan İsmail Ünal ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.
Atilla İlhan Parkı, Ulus Vadisi’ne bakan 4 bin 500 metre karelik alan üzerine kuruldu. Bulunduğu bölgeye bakıldığı zaman mahalle sakinlerinin önemli bir gereksinimini karşılaması bekleniyor. Parkta özellikle basketbol sahası, çocuk oyun alanı, üç adet pergola, dinlenme alanları ve kısa bir yürüyüş yolu bulunuyor. Parkın, bitki kompozisyonları ve kaya bahçesi düzenlemeleri ile yaratılan tasarımının ise büyük beğeni topladığı öğrenildi.

Çocuklar tatile çıktı…
Minikler geçtiğimiz haftalarda ellerinde karne, anne ve babaların yanlarına koştu. 3 aylık yaz tatili dönemine giren öğrenciler, 2006-2007 eğitim öğretim yılının kapanışı dolayısıyla Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu törene katıldı. Tabiiyeci Mehmet Emin Ergun İlköğretim Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen törene katılım yüksekti. Törene, Beşiktaş İlçe Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da katıldı.
Kemal Çiloğlu, eğitim ve öğretim yılının çok verimli ve başarılı geçtiğini İstanbul’da 2 bin 582 okulda eğitim gören 2 milyon 322 bin öğrenci ile 82 bin öğretmenin tatile girdiğini söyledi. Çiloğlu, ayrıca veliler başarısız olan çocuklarına anlayışla yaklaşmalı ve çocuklarının başarıyı yakalamaları için onlara destek olması gerektiğine de sözlerinde yer verdi.
Yaz okulunda
buluştular
Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine yönelik yaz dönemi kursları tüm hızıyla sürüyor. Yazın minikler neler yapmak ister diye düşündüğünüzde seçeneklerin oldukça fazla olabileceğini görebilirsiniz. Etkinlikler arasında, basketbol, voleybol, yüzme, futbol, tenis, yüzme gibi dallar bulunuyor. Bu dallarda düzenlenen kursların ise iki ay kadar süreceği öğrenildi. Kurs merkezleri, Beşiktaş ilçesinde yer alan okullar ve Çilekli Tesisleri’nde yer alıyor.
Belediye çağrı merkezi 444 44 55 no’lu hattan kayıt alınan kursiyerler, hem yaz tatillerinde gönüllerince eğlendi hem de tatillerini spor yaparak değerlendirmiş oldu.
Babanıza orman hediye edin
Babanız için ne yapmak isterseniz? Beşiktaş Belediyesi çevreci ve duyarlı kimliği ile Babalar Günü’nde başlattığı “Beşiktaş Belediyesi Babalar Günü Ormanı” adı altında bir ardıç ormanı oluşturuyor. Özel 7 Ağaç Ormanları’nda gerçekleştirilecek olan projeye büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor. Gelecek kuşaklara daha yeşil, yaşanabilir bir Türkiye bırakmanın önemine inanan Beşiktaş Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ile oluşturulan Beşiktaş Belediyesi Babalar Günü Ormanı katılımcılarına ise bir de sertifika verecek. Siz de babanız ve geleceğiniz için benim de bir dikili fidanım olsun diyorsanız, 2007 Kasım- 2008 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan orman oluşturma çalışmalarına katılabilirsiniz. Üstelik parmağınızı bile kıpırdatmadan fidanınızın bakımı yapılacak ve korunacak… Beşiktaş Belediyesi Babalar Günü Ormanı’ nın bakımı, fidanların dikiminden itibaren beş yıl süreyle ÇEKÜL tarafından yapılacağı belirtiliyor. Bu süre içinde kuruyan fidanların yerine ÇEKÜL tarafından ücretsiz olarak yenileri dikileceği öğrenildi.

Rockçılar Kuruçeşme’de
Kuruçeşme Arena’da geçtiğimiz yıl ki etkinliklerde olduğu gibi yine unutulmayacak bir geceye ev sahipliği yapıyor. Modern rock’ın sevilen grubu Evanescence dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye, Beşiktaş’a geldi. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da gerçekleşen konserin ana sponsoru Turkcell ve Pozitif, basın sponsoru da Radyo Eksen oldu. Amerikan alternatif rock müziğin ünlü topluluğu Evanescence Beşiktaşlıları yerinden oynattı. Albüm satışlarıyla 2000’li yıllara damgasını vuran Evanescence son albümleri “The Open Door” sonrasında çıktıkları dünya turnesi kapsamında ilk kez Beşiktaş’a gelmiş oldu. Evanescence 1990’ların sonunda Amy Lee ve Ben Moody ilk şarkıları “Solitude” ve “Give Unto Me”yi yerel radyolara göndermeye başladıkları dönemde kuruldu. Grup 2004 yılında iki Grammy kazandı.
GRUP GÜNDOĞARKEN Arnavutköylüleri coşturdu
Geleneksel Arnavutköy Şenliği’nin bu yıl onuncusu kalabalık bir katılım ile gerçekleşti. 10. yaşına giren şenlikte, bu kez bir çok grup sevenleriyle buluştu. Arnavutköy meydanında halk oyunları göste-rileri ile başlayan şenlikte, Gevenue, Kolektif, Teoman Nazif, Kerem, Grup Gündoğarken, Tulum, Kosta müzikseverleri coşturdu. Arnavutköylülere renkli bir gece yaşatan müzik grupları, İstanbul Boğazı’nda üçüncü köprünün yapımını protesto etmek amacıyla düzenlen-meye başlanan şenliğin bugüne değin sürmesinden duydukları sevinci dile getirirken Arnavutköylüler ile iç içe şarkılar söyledi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, şenliğin on yıldır artan bir coşkuyla sürmesini, Arnavutköylülerin güçlü semt bilincini yansıttığını belirterek ise şunları söyledi:
“On yıldır Amavutköy’de yaşanan coşku, belediye başkanı olmanın ötesinde, bir Beşiktaşlı olarak beni heyecanlandırıyor. Şenliğin yıllardır sürmesinde, semt sakinlerinin kararlılıkları önemli rol oynuyor. Bir kez daha gençlisi, yaşlısı, çocuğu bir arada, İstanbul’un aydınlık yüzünün, Beşiktaş’ın bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadık. Şenliğin daha uzun yıllar devam etmesini diliyorum.”
Melahat Ünlü resim sergisi
Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonu’nda Melahat Ünlü’nün el sanatları sergisiyle buluştu. Natuk Birkan Pratik Kız sanat okulu öğretmenleri öncülüğünde hazırladığı sergide Ünlü, kumaş boyama, resim, cam ve ahşap boyama, seramik ve nakış gibi çok çeşitli eserlerini sergiledi. Emekli olduktan sonra sanat çalışmalarına başlayan Ünlü, eserlerini son 3 yılda gerçekleştirdiğini belirterek sergiye olan ilgiden çok memnun olduğunu kaydetti. Başkan Ünal, ilk kişisel sergisini açan Melahat Ünlü’nün sergisinin açılışında bizzat yer aldı. Melahat Ünlü sanatseverlerle buluşmasına imkan verildiği için Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve çalışma arkadaşlarına, sergisine gelen dost, arkadaş ve misafirlerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
Muhtar İbrahim Sağ Parkı açıldı
Beşiktaş yepyeni bir park daha kazandı. Beşiktaşlılara seyirlik bir alan kazandıran belediye, park projesini çevre düzenleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirdi. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Belediyesi Muhtar İbrahim Sağ Parkı’nı törenle açtı. Muhtar İbrahim Sağ Parkı’nın açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katıldı. Tüm parkları denetleyen Beşiktaş Belediyesi, Muhtar İbrahim Sağ Parkı’nın yeşillendirip yeniden düzenledi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal parkın herkese açık olduğunu ifade ederek tüm ziyaretçilerin elde bulunan değerleri yitirmemek adına parkı iyi korumaları gerektiğini söyledi.

Beşiktaşlılar da Türkiye genelindeki gibi düşünüyor
“Öncelikle aş, iş ve güvenlik”

Gazete Beşiktaş Muhabirleri seçim için yine Beşiktaşlıların nabzını tuttu. Aş, iş, güvenlik her zamanki gibi ön planda… Bir de Cumhuriyet ve Laik düzen…
Eğer özel sayı yapmazsak, seçimlerden önce son olarak çıkardığımız bu gazetede Beşiktaş’ın Levazım, Mecidiye, Muradiye, Nispetiye, Ortaköy, Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade ve Yıldız mahallelerini dolaştık. Beşiktaş Gazetesi muhabirleri yukarıda adları sıralı olan mahallelerde vatandaşların görüşlerini aldı. Seçimlere çok az bir zaman kala vatandaşlar fikirlerini bizlerle paylaştı.
Geçen iki sayıda ise önce sırasıyla Abbasağa, Ataklar, Arnavutköy, Ulus, Balmumcu, Bebek ve Cihannüma mahallelerini, daha sonrakinde ise; Dikilitaş, Gayrettepe, Konaklar, Kuruçeşme, Kültür ve Levent mahallelerini dolaşmıştık.
İşte görüştüğümüz Beşiktaşlıların seçimlere yönelik aktarımları;
BENİM OYUM BELLİDİR
Yıllardır oyumu CHP’ye attım. Bu seçimlerde de aynısını yapacağım. DSP ile birleşmese de fikrim değişmezdi. Köklü bir partidir. Kader Seten/ Levazım.
AİLEDEN CUMHURİYETCİYİZ
Genel seçimlerde ve yerel seçimlerde hep CHP lehine oy kullandım. Aileden Cumhuriyetçiyim. Dilim döndüğünce de gençlerle konuşuyorum. Murat Batur/ Levazım.
OYUMU BÖLMEYECEĞİM
Bu seçim üç parti arasında geçecek. CHP, AKP ve MHP… Genç Parti zorlar ama barajı geçemez gibi… Oyumu kesinlikle söylemem, bölmekte istemiyorum. Adil Karabatak/ Mecidiye.
OYLAR HALA BELİRSİZ
Şehit cenazeleri hükümeti zorda bıraktı. AKP’nin oyları düştü. Ancak yinede sanki birinci parti çıkacak gibi geliyor. Memduh Nurullah/ Mecidiye.
KARARSIZLAR BİR HAYLİ FAZLA
Oylarını kime vereceğini bilmeyen vatandaş var. Liderler net olarak programlarını açıklamalılar. Sorun hala aş, iş ve güvenlik… Kamil Sündüz/ Muradiye.
VATANDAŞ UYANIK OLSUN
Son zamanlarda askeriyenin üzerine oyunlar oynanıyor., Bu hoş değil. Amerika’daki senaryolar korkunç. Bunlar ilk kez olmuyor ama ilk kez konuşuluyor. Vatandaş uyanık olsun. Seray Adıgüzel/ Muradiye.
BÖLMEYE GÜÇLERİ YETMEZ
Çağdaş, Atatürkçü bir partiye oy vereceğim. Bu devirde ulusalcı olmalıyız. Tüm dünyanın gözü üzerimizde ve bizi bölmeye uğraşıyorlar. ABD Irak’a girdi, sıkıntısını biz çekiyoruz. Koray Altun/ Nispetiye.
KISIR DÖNGÜ VE ÇEKİŞME
Seçimler bir kenara bizi savaşa sokmaya çalışıyorlar. Her gün yeni bir komplo teorisi üretiliyor. Ülke için bir bütün olmalıyız ama biz kısır bir döngü içinde çekişiyoruz. Sabiha Anten/ Nispetiye.
HESAP KİTAP YAPIYORUZ
Kendimi bildim bileli demokratımdır ancak DP’ye oy verir miyim düşünüyorum. ANAP zaten kendini bitirdi. MHP şanslı gözüküyor. Artık bunların hesabını yapar olduk. Demir Tuncel/ Ortaköy.
SOSYAL GÜVENCE İSTİYORUZ
Aş ve iş üzerine en iyi söylem kimdeyse oyumu ona vereceğim. Gezmeyi eğlenmeyi bir kenara bırakın, iş yapamaz olduk. Sosyal güvencemiz de yok. Programlar önemli. İbrahim Sarı/ Ortaköy.
TERÖRÜ BİTİRSİNLER
Her gün şehit haberi duymaktan üzülüyoruz. Yazık çoluk çocuğumuza… PKK’nın kökünü kazıyacağıma inandığım partiye oy vereceğim. En önemli sorun terördür. Artık bitmesi lazım. Meral Ataklı/ Sinanpaşa.
SİYASET YANLIŞ YAPILIYOR
Seçimlere şunun şurasında çok az bir zaman kaldı ancak partilerin sesi hala çok cılız çıkıyor. Siyaset yapılamayanların üzerinden gidiyor, halbuki yapılacaklar anlatılsa vatandaş için daha iyi olur. Davut Arabacı/ Sinanpaşa.
DOKUNULMAZLIKLAR KALKSIN
Öncelikle dokunulmazlıklar kaldırılmalı. Kürsü dokunulmazlığı dışında adi suçlar başta olmak üzere tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı. Milletvekili bizim gibi olmalı. Bunu sağlayacak olana oy vereceğim. Metin Cankılıç/ Türkali.
SİYASET GÜVEN VERMELİ
Siyasetçiye güvenim kalmadı. Seçim öncesi söylediklerini sonradan unutuyorlar. Bu Avrupa’da da böyle Türkiye’de de… Halbuki siyaset bu olmamalı… Saygın olmalı, yol göstermeli, örnek teşkil etmeli… Yalın Mızrak/ Türkali.
MUTLAKA OY KULLANALIM
Seçimlerde kime oy vereceklerini insanlar iyi tespit etmeli. Çok önemli bir dönemdeyiz. Bazı düşünceler ertelenebilir ve oylar bölünmez. Bu seçimlerde mutlaka oy kullanmalıyız. Cabir Acur/ Vişnezade.
ARAŞTIRMALAR KAFA KARIŞTIRIYOR
Tüm araştırmaları takip ediyorum. Gerçi son anlarda daha çok yayınlanacaktır. Hepsi kendine göre bir şeyler söylüyor. Bu araştırmalara inanmıyorum. Kimse de inanmasın. Damla Keşanlı/ Vişnezade.
MEDYA NİHAYET GÖRDÜ
Son günlerde MHP medyada boy göstermeye başladı. Daha doğrusu medya MHP’ye yer vermek zorunda kaldı. Milletvekili için tutarlı bir liste çıkardılar. İktidara gelirlerse iyi işler yapabilirler. Cavidan Ateş/ Yıldız.
TABLO DEĞİŞMEYECEK GİBİ
Zannederim ki tablo yine değişmeyecek. Kaldığımız yerden devam edebiliriz. AKP iyice merkeze kaydı. CHP’nin yıldızı yükseliyor, MHP’de öyle… Seçim bence bu üçlü arasında olacak. Bir iki tanınmış isimde bağımsız girecektir. Kadir Çakır/ Yıldız.
Muhtarlar “Yaşlı-genç tüm vatandaşlar heyecan içinde” diyor
“İlgi seçimde sandığa yansıyacak”
Gazete Beşiktaş muhabirleri seçime sayılı haftalar kala muhtarlar ile konuşmaya devam ediyor. Beşiktaş ilçesindeki 23 mahallede vatandaşlarla görüşen Gazete Beşiktaş muhabirleri aynı zamanda bu 23 mahallenin muhtarıyla da bir araya gelip sizlere bilgi aktarmaya çalışıyor. Geçen iki sayı toplam 14 mahalle muhtarının görüşlerini dile getiren Gazete Beşiktaş, bu sayıda da geri kalan mahallelerin muhtarlarıyla teker teker görüştü. Somut bilgiler aldı, görüş ve düşüncelerini gazete sayfalarına taşıdı. Söylenen sözlerin noktasına, virgülüne dokunmadan yayınladı. İşte bu sayıda görüştüğümüz mahalle muhtarları ve görüşleri…
CİHANNÜMA MUHTARI ERTAN KURTLUTEPE
“Halk halen bilinçsiz”
Seçim listeleri halen askıda duruyor. Listeleri 12 Temmuz’da kaldıracağız. Şöyle söyleyebilirim ki, halk bu konuda bilinçsiz. Mahallenin tümüne baktığınız zaman seçim döneminde sandık başına gitmek için ilgili olanlar sadece mahallenin yüzde onu kadar. Diğerleri ise oldukça ilgisizdi. Geçen seçim dönemindeki seçmen sayısı 3500’den fazlaydı. Bu seçim dönemi ile kıyaslarsak yaklaşık 300-350 kadar bir fark var. Gençlerin ilgisi iyi değildi, çok fazla bilgi eksiklikleri var, yaşlılarımızın da bu konudaki bilgileri noksan. Halkımız siyaset bakımından bilinçsiz. Bu konuda aydınlanmaları gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz için oy kullanılmalı, sandık başına gidilmeli.
KÜLTÜR MUHTARI DURSUN GÜL
“Bana göne ilgi az”
Seçim döneminde ilginin çok az olduğunu görüyoruz maalesef ki. Halk geç uyanıyor. Bize seçmen listeleri için ender gelen oldu. Yaklaşık geçen seçim dönemindeki seçmen sayısı ile bu seçim dönemindeki seçmen sayısı arasında bin kişi fark var. Bu da demek oluyor ki, yüzde 10 –15 kadar artış olmuş demektir. Gençler ise dağınık ve fazla ilgi duymuyorlar. Yaklaşık 800 genç müracaat etti. Memleketin huzuru için en hayırlısı ne ise o olsun diye dileklerde bulunuyorum.
LEVENT MUHTARI MUZAFFER TÜRK
“Böyle ilgi görmedim”
İlgi çok büyüktü ve seçmen listelerinin kontrolünde ve müracaat oldukça yoğundu. 30 yıllık muhtarım, inanın ki böyle bir ilgiyi ilk kez görüyorum. İnsanlar yavaş yavaş uyanıyor. Geçen dönemde 3000 seçmen sayısı vardı. Bu seçimde 4000’e kadar yükseldi. Bu dönemde 800’ü geçen bir artış olduğunu gözlemlemiş olduk. İlgi gösterenler arasında ise bir kategori yapamayacağım çünkü, aslında genç, yaşlı, kadın, erkek diye bir şey yok. İnanılmaz bir ilgi vardı, her kesimden ilgi var. Siyasi olarak tam bir fikrim yok ama görüldüğü üzere CHP aldı başını gidiyor…
SİNAN PASA MUHTARI ZİYA BÖLÜKBAŞI
“Seçmen listeleri kalkmadı”
Hemen herkes seçmen kaydının yapılamadığını, seçim listelerinin askıdan kalktığını söylüyor, fakat kalkmadı. İnsanlarımız bu seçim dönemi çok ilgililer. Tabi şimdi göçler oldu, ölümler oldu. Farklılıklar oldu ama 300- 400 kişi kadar bir artış olduğu söyleyebiliriz. Fakat yine de bu seçimde düşüş oldu, taşınan çok oldu. Bunun yanı sıra mahallemizde ikamet edelerin geneli, öğrenci. Öte yandan gençlerimiz de oldukça ilgiliydi. Yaşlılarımızın başka bir uğraşları olmadığı için her zamankinden çok ilgililerdi. Hatta bu konuda önde olduklarını bile söyleyebiliriz. Tabi keşke herkes katılsa seçimlere ama tabi olmuyor. Herkes sandık başına gitse, yüzde 100 bir katılma olsa akla – kara ortaya çıksa bu ülke için çok iyi olur. Fakat tabi herkes farklı düşünüyor. Bu konularda inşallah hayırlısı olacak.
KONAKLAR MUHTARI MEHMET AKYÜZ
“İlgi sandığa yansıyacak”
Seçim listelerini 1 Mayıs’ta askıdan kaldırdık. Bu seçim döneminde 2700 başvuru aldık. Şu an toplam seçmen sayısı 11.900… Geçen seçim döneminde 8000 kadar seçmen vardı. Görüldüğü gibi çok fazla artış oldu. Tabi bu arada tayini çıkıp gidenler oldu, ölümler oldu çok az bir düşüş olmasına rağmen rakamlar iyi. Yüzde 25 kadar artışımız söz konusu. Kayıtlar düzenlendi. Gözlemlediğimiz kadarıyla bu ilgi sandığı da yansıyacak, 2 –3 kişi oyunu kullanmaktan yana değil. Gençlerimiz devamlı takipteler. Gençlik adına bu çok iyi bir şey. Gençlerimiz geçen seçimden bu seçime yüzde 15 arttı. Yaşlılarımız zaten çok ilgili yüzde 95 bir katılım olacak. Kültür seviyesi bakımından yüksek bir yer olduğu için bu konuda şanslıyız. Konaklar Mahallesi’nin yüzde 70 – yüzde 80’i zaten çok bilinçli. Ülkemize, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.
YILDIZ MUHTARI ŞEVKİ YILDIRIM
“ Gençleri duyarlı görüyorum”
Geçmiş seçim dönemlerine bakıldığı zaman bu seçim döneminde vatandaşlarımızın çok daha fazla ilgisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta neredeyse yüzde 95 kadar artış yaşandı. Geçmiş seçim dönemlerindeki artışlar yüzde 80’i geçmemiştir. Bu seçimde halk daha bilinçli. Seçmen sayısı 2000’den fazla ama şunu da söylemek gerek ki, yüzde 10’u kadar da azalma var. Bunlarda taşınma, ölüm, düzeltme gibi nedenlerde değişen rakamlar. Geçen seçim dönemindeki seçmen sayısını yakalamış durumda. Özellikle gençlerimiz çok ilgili. Geçmiş seçim dönemindeki ilgiyle kıyaslarsak, bu ilgi neredeyse yüzde yüze yakın. Bu seçim sürecinde gençler çok duyarlı. Ülkemiz için hayırlısı olsun diye düşünüyoruz.
LEVAZIM MUHTARI ZİYA UYGUR
“Vatandaşla aynı fikirdeyiz”
Bu seçim dönemine baktığımız zaman ilgilenenlerin pek az olduğunu gördük. Gerçi mahalle sakinlerimiz oldukça bilinçlidir. Genellikle evlere gelecek olan kartları bekliyorlar. Geçen seçim dönemindeki seçmen sayımız 4300 civarındaydı. Bu seçim de ise 5000’e kadar çıktı, yüzde 15 – yüzde 20 arası bir artış oldu. Gençler geçen seçime göre vatandaşlarımızın nispeten ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık 800 kadar genç başvurdu. Fazla değişen bir şey olmamasına rağmen elbette artış yaşandı. Seçim dönemi oldukça hararetli sandık başına gidecek olan vatandaşın fikri ne ise biz de aynı düşüncedeyiz.
MECİDİYE MUHTARI SABİT AKGÜN
“Gençler ateşli değil”
Bu seçim döneminde geçtiğimiz seçim dönemlerine baktığımız zaman inanılmaz bir ilgi yaşadık. Öncelikle sistemin değişmesi de bu ilgiyi artırdı. Daha önce 1 kişi, iki farklı yerde seçmen olarak gözükebiliyordu. Sistemin değişmesiyle birlikte kayıt hataları ortadan kalktı ve düzeltmelerin yapılması da kolaylaştı. Yaklaşık olarak 9300 seçmenimiz bulunuyor. Geçen seçim dönemi ile önümüzdeki seçim dönemini kıyaslarsak yüzde 15 – yüzde 20 bir artış oldu. Gençlerimiz ilgi iyi fakat şunu üzülerek söyleyebilirim ki gençlerimiz bu konuda çok ateşli değiller. Gençlerimiz ilerde bu ülkeyi yönetecekler fakat bu konuda çok fazla bilince sahip değiller. Bu seçimde halk demokrasiye sahip çıkmalı. Hangi görüşte olursa olsun mutlaka oyunu kullanmalı. Herkes taşın altına elini koymalı.
BALMUMCU MUHTARI CÜNEYT DOĞAN
“Ciddi anlamda fikir alışverişi söz konusu…”
22 temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde mahallemize bağlı seçmenlerin diğer seçim dönemlerine oranla daha yoğun bir ilgisinin olduğunu söyleyebilirim. Ortalama 2500 seçmen var, genç ya da yaşlı genel olarak ilgili ve bilinçliler. Seçim dönemini değerlendirecek olursak; seçim dönemi muhtarlıklarda 2007 yılının ilk aylarında seçmen listelerinin askıya çıkması ile başladı ve o zamandan şu ana kadar bizlere çok iş düştü ve yoğun bir dönem geçirdik. Bize verilen görevleri yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Ayrıca son dönemde seçmen kartlarının basılması ve dağıtılmaya başlanması ile seçime doğru geri sayım başladı ve bu bağlamda partiler hakkında olsun, Türkiye’nin genel durumu hakkında olsun, ciddi anlamda fikir alış verişi söz konusu… Tabi bunun yanı sıra kararsızlık ve güvensizlik içinde olan insanlarda yok değil. Seçmen tercihini kimden yana ve nasıl kullanacak bilinmez, her bireyin şahsi kararıdır. Balmumcu Muhtarı olarak mahallem sakinlerine iyi düşünmeleri ve mutlaka 22 Temmuz’da oy kullanmaları için ciddi anlamda teşvikte bulunuyorum.

SPOR HABERLERİ

Kale Rüştü’ye teslim
F.Bahçe’nin başarılı kalecisi Rüştü Reçber Beşiktaş’a geldi. Kartal, Rüştü ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Buna göre Beşiktaş, Reçber’e yıllık 750 bini garanti 1 milyon 500 bin euro ödeyecek. Bundan tam 14 yıl önce de Antalyaspor’dan Beşiktaş’a getirilen ancak tam bu sırada geçirdiği kaza nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Rüştü, uzun bir aradan sonra Siyah – Beyazlı formayı giyme şansına kavuşmuş oldu. Reçber, Başkan Demirören’e; ligde ve Avrupa’da başarılı olma sözü verdi.
Beşiktaş’ın yeni transferi Rüştü Reçber, yaptığı yazılı açıklamada, “Açıkçası çok kolay bir karar değildi. Öncelikle bu kararı alırken çok önemli kriterler belirleyici oldu” dedi. Reçber “Dile kolay tam 13 yılınızı adadığınız bir kulüpten ayrılma kararını vermek çok da kolay bir karar değildir. Biz kaleciler biliriz ki kalecilik aslında karar alma işidir. Oyun içinde biz kaleciler saniyeden daha kısa zaman içinde bir karar alır ve o kararı da aldığımız anda uygularız. Hayatın içindeyse karar almak, bırakın saniyeleri, günleri gerektirir. Bu noktaya nasıl gelindiği daima tartışılacaktır, tartışılmalıdır da” dedi. Rüştü, sözlerini şöyle tamamladı: “Beşiktaş takımını ve camiasını başarıdan başarıya koşturmak, onları hak ettiği yere getirmek için sahada elimden geleni yapacağımın sözünü veriyorum.”
Mehmet de Kartal oldu
Mehmet Yozgatlı Siyah – Beyazlı Kulübün kadrosuna dahil oldu. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Yozgatlı ile sessiz sedasız görüşmelerde bulunan Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ve yönetici Mario Berk, gurbetçi futbolcuyla anlaşmaya vararak renklerine kattı. Schalke’den 300 bin Euro’luk teklif alan yıldız oyuncu, Türkiye’de kalmak istediğini belirtip, kendisini 3 yıllığına Siyah-Beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.
Medyada Mehmet Yozgatlı’nın transferi, gündeme oturdu ve transfer süresince bir çok yazıya konu oldu. Basında yer alan haberlere göre, Yozgatlı’nın tercih edilmesinde en büyük etken Ertuğrul Sağlam’dı. Yozgatlı’yı iyi bir sağ kanat oyuncusu olarak değerlendiren Sağlam, kadrosuna istedi. Ardından yöneticilerin bu istek üzerine sessis sedasız harekete geçtiği söylendi. Yozgatlı’nın şartlarda anlaşırsak gelirim sözleri üzerine Celal Kolot ve Mario Berk’in Haluk Canatar ile bir araya geldiği yazıldı. Kısa süren görüşmelerden sonra ise Yozgatlı, yeni Kartal oldu.
Edinilen bilgiye göre Schalke 04’ün de peşinde koştuğu Mehmet Yozgatlı’nın konuyla ilgili olarak yakınlarına, “Hiçkimse alıştığı düzeni bozmak istemez. Ancak, Fenerbahçe yönetimi bugüne dek sözleşmemi yenilemeyince ben de diğer kulüplerden gelen teklifleri değerlendirmeye aldım. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri. Bana son derece güzel bir teklifle geldiler. Yapılan görüşmelerde anlaşmaya vardık. Kartal’a geldiğim için çok mutluyum. Beşiktaş’ta herhangi bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum, çünkü orada çok sayıda arkadaşım var. İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ali Güneş ve Murat Şahin’le sürekli görüşüyorum. Yöneticileri de beni çok iyi karşıladı” diye düşüncelerini dile getirdiği söyleniyor.
1979 yılında Almanya’da doğan Mehmet Yozgatlı, daha önce İstanbulspor, Galatasaray ve Adanaspor’da forma giydi. Beşiktaş’a transfer olan Yozgatlı, 3 büyük kulüpte forma giyen yedinci Türk futbolcu oldu. Daha önce de Refik Osman Top, Ali Soydan, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Sergen Yalçın, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarında oynamıştı. 3 defa B, 6 defa Ümit, 1 defa da A Genç Milli Takım’da oynayan 1.81 metre boyundaki Mehmet Yozgatlı, bu sezon Fenerbahçe’de 17 lig maçında görev aldı, 2 gol attı.
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in, göreve gelmesinden bu yana, üç sene içinde yaptığı transferlerde Sarı-Lacivertli formayı giymiş futbolcuların sayısı 7’ye yükseldiği görülüyor. Buna göre Beşiktaş’a transfer edilen Fenerbahçeli futbolcular şöyle sıralanıyor: Murat Şahin, Fahri Tatan, Mustafa Doğan, Ali Güneş, Mario Nobre, Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı.
Baskette Ataman devri
Gelecek sezonda BJK Basketbol’un koçluğunu Ergin Ataman yapacak. Beşiktaş Cola Turka, Ergin Ataman ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. Akatlar BJK Plaza ‘da gerçekleşen imza törenine kulübü temsilen yöneticiler; Gülnaz Arsel, Nedim Sarsmaz, Şerif Yalçın katıldı. Basketbol Şubesinden Sorumlu yönetici Şeref Yalçın, her zaman büyük hedeflerle mücadele eden bir takım olduklarını söyleyerek, “Kendisini ispatlamış bir isimle anlaştık. Ergin Ataman ile Takımımızın başına gelmesi için uzun zamandan beri görüşmelerimiz vardı. Sonunda hedeflerimiz doğrultusunda anlaştık ve Takımımızı Ergin Ataman’a emanet ettik. Beşiktaş büyük bir takımdır ve bu yüzden kaliteli, marka haline gelmiş isimlerle çalışır” diye konuştu.
Ataman, “Beşiktaş ile uzun zamandır konuşuyorduk. Beşiktaş’ın büyük hedeflere kilitlendiğini ve başarılı olmak istediğini gördüğüm için şu anda buradayım. Yöneticilerimiz Türkiye’ye dönmem için çok çalıştılar. Bu çabalar ve hedefler beni Türkiye’ye getirdi. Türkiye’de ve Avrupa’da önemli takımlarda çalıştım ama, ilk kez üç büyükler diye adlandırılan takımlardan bir tanesinin başına geldim. Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş, Avrupa’da çalıştığım takımlardan çok daha büyük bir kulüp. Burada karşılaşacağım zorlukların farkındayım, ancak camiamız kenetlenirse bunların hepsini kısa sürede atlatarak istediğimiz başarıları yakalarız” dedi.
BJK’dan Türkiye’nin en büyük spor kompleksi
BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde dev tesis hizmete girdi. Geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleşen tesisin toplam 30 bin metrekarelik bir alana kurulduğu öğrenildi. Açılışa, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Merkezde, yüzme havuzları, tenis kortları, SPA, fitness salonları ile birlikte Türkiye’nin ilk indoor Golf Kulübü’nü de barındırıyor.
Başkan Demirören, Club Sporium’un açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük spor kompleksini açarak bir seçim sözünü daha yerine getirdiklerini söyledi. Demirören, “Bu kompleksin açılmasında emeği olan eski İkinci Başkanımız Sayın Murat Aksu, Yatırımlardan Sorumlu Üyemiz Sayın İlhan Durusoy ve Sporium Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saffet Çerçi’ye teşekkür ediyorum. Beşiktaş, sportif başarıya bakmaksızın gelişen spor kulübü olmaya devam ediyor” dedi. “Size özel bir yaşam alanı” sloganıyla yola çıkan merkezde, çocuklar da düşünülmüş. Çocuk eğlence merkezi Kids Club, gençler için Junior Club, cafe ve restoranlar, bilardo, masa tenisi, tırmanma duvarı, film odası, kulüp lounge gibi pek çok alternatif aktivite de Club Sporium’da bulunuyor. Club Sporium, hafta içi 07.00-23.00, hafta sonu ise 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Taraftar olaya espri kattı;
“FENERLE KARDEŞ KULÜP OLDUK!..”
Beşiktaş’a son yıllarda Fenerbahçe’de oynayan futbolcuların katılması ve bu futbolcuların sayılarının gitgide artması bazı çevrelerce esprisi konusu oldu. Diğer yandan ayrı bir görüşte futbolcuların profesyonel olduğu yönünde…
Taraftarın sesi, Beşiktaş Gazetesi bu hafta da Fenerbahçe’den Beşiktaş’a gelen Rüştü ve Mehmet Yozgatlı konusuna ayna tutuyor. Taraftar hafta içinde sürekli bu konuda gazetemize posta attı, forum sitesinde bu konuyu işledi. İşte bu konuda gazetemize gelen binlerce iletiden birkaçı…
Mesajları, sadece imla hatalarını düzelterek aynen yayınlıyoruz. Yorum katmıyor, tüm çıplaklığı ile fikir ve görüşleri sizlere sunuyoruz. Artık kritik yapmak sizin elinizde…
HAYIRLISI OLSUN
Bu yıl Beşiktaş’ın iyi şeyler yapacağına inanıyordum ancak Fenerbahçe’nin eskileri ile bir şey olmayacağını halen öğrenememişler. Toygar Artin.
SORU İŞARETLERİ GEREKSİZ
Rüştü kendi takımında bile oynamıyor. Son milli maçta yaptığı hata evlere şenlikti. Kafalarda büyük soru işaretleri var. İnşallah başarılı olur. Aslan Aydın.
KALECİ GEREKİYORDU
Runje ile bu iş yürümezdi. Adamı zaten yıprattık. Bonservisi olmayan tecrübeli bir kaleci gerekiyordu. Ama fiyat sanki biraz pahalı… Kerim Candabak.
İSTİKRARLI FUTBOLCU ARIYORUM
Mehmet Yozgatlı iyi bir futbolcu ama istikrarsız. Bir maçı bir maçını tutmuyor. Yararlı olmayabilir. Tek avantajı genç olması ve sürati… Dursun Adalı.
HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN
Beşiktaş son durak mı? Fenerin bıraktıkları Beşiktaş’ geliyor. Fenerli yöneticilerin yaptığı şakalar ayıp. Bu yıl Ümit’i çok ararlar. Roberto Carlos oynayamaz. Ama reklamı iyi oldu. Cavit Kavak.
BIRAK ESPRİYİ BİZ YAPALIM
Fenerliler geldi diye Mahmut Uslu aklı sıra espri yapıyor. Komik olacağına futbolcularını tutsalardı. Beşiktaş’a gelmeleri büyüklüktendir. Tuncay’ı bile tutamadılar, herhalde kuyruk acıları var. Adem Yıldız.
PLANSIZ PROGRAMSIZ
Runje’yi gönderip yabancı kontenjanı açtılar. Şimdi iki hatta üç iyi yabancı lazım. Roberto Carlos gibi değil, genç ama iyi futbolcu. Transferde plan ve program şart… Gürol Ağırtaş.
İLGİNÇ TRANSFERLER
Parası yok denilen Galatasaray iyi adamlar alıyor. Fenerde yaprak dökümlü yaşanıyor. Beşiktaş’ta atağa geçmeli. Rüştü ve Mehmet Yozgatlı beklenen transfer değil. Muhammed Maden.
BEŞİKTAŞ’A YAKIŞSIN YETER
Fenerin eski futbolcularından daha kurtulamadık, yenileri geldi. Beşiktaş’a aç adamlar lazım. Savaşacak, kendini ispat edecek. Bobo gibi… Emrah Arslan.
ALIŞTIK ARTIK!…
Rüştü gerekliydi ancak Mehmet Yozgatlı gibi adam bizde de var. Umarız yanılırız, yararlı olur. Gerçi bunlara alıştık artık… Mo-ral bozmayalım. Can Eskenazi.
SAHADA KONUŞSUNLAR
Ertuğrul Hoca istemişse bize laf düşmez. Savaşan bir takım kurulmalı. Artık futbol hızlı oynanıyor, bu nedenle Yozgatlı iyi… Herkes Beşiktaş’a geldiğinden memnunmuş, sahada konuşsunlar görelim. Ercüment Ketenci.
PARALAR HEBA OLUYOR
Her yıl transfer yapılmaz. Takımın bir iskeleti olur, birkaç isim alınır. Bizim ülkemizde başta hoca tüm futbolcular değişiyor, paralar sokağa atılıyor. Hesap kitap yapılmalı. Candan Erata.
HOCA BU İŞE NE DİYOR?
Umarım transferler hoca ve yönetim anlaşmalı yapılıyordur. Sistemsiz gidiliyor gibi… İsmi telaffuz edilenler hala ortada yok. Merakla bekliyoruz. Nur Atabey.
VİTRİN YENİLEMELİLER
Beşiktaş’a iyi bir 11 dışında iyi birde yedek kulübesi lazım. Genç kaleciyi milli takımda izledim. Fiziği iyi ama sanki yan toplarda zayıf. Tecrübeli Rüştü şarttı. Alınması iyi oldu. Murat Kabuk.
VERİM ALMAK ÖNCELİK OLMALI
Profesyonelde olsalar 3 büyüklerde oynayanlar transfer olunca verim alınamıyor. Benimsemekte zor oluyor. Bunun birçok örneği var. Ancak Beşiktaş bunu hala anlamadı. Sedef Basmacıoğlu.
İYİ PROFESYONEL AMA…
Rüştü iyi bir profesyonel. Başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır. Beşiktaş camiası da onu kabul eder. Ama başarılı olabilir mi tartışılır. Nedim Kuşçu.
İKİ İYİ OYUNCU LAZIM
Beşiktaş Yönetiminde futbolu iyi bilenler var. Celal Kolot bu işin profesyoneli. Ondan iki iyi oyuncu bekliyorum. Geç kalmamak lazım. Hasan Murathan.
HESABI KİM VERECEK?
Ertuğrul Hoca kendi sistemine göre oyuncu ister. Birkaç hafta içinde bunu göreceksiniz. Yönetimin aldığı oyuncularla iş yapamazsa hesabı o verir. Umarım anlaşıyorlardır. Metin Andıç.
YÖNETİMİN HABERİ YOK MU?
Alınan futbolculardan yöneticilerin bazılarının bile haberi yok sanırım. Levent Erdoğan öyle diyor. Bu nasıl iş anlamak mümkün değil… Asım Kavakçı.
AKILLI DAVRANIYORLAR
Rüştü ve Mehmet Yozgatlı gerekiyordu. Ayrıca bu futbolcuların bonservisleri ellerindeydi. Transferde acele etmemek iyi. Ayrıca gündemde olmak için transferde yapılmaz. Milletin parası çarçur edilmemeli. Bu yıl akıllı davranıyorlar. Uzun vadeli düşünülmeli. Basri Gençalp.

Ertuğrul Sağlam: “TEŞEKKÜRLER”
Beşiktaş’ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, transfer dosyaları ile ilgili konuştu. Sağlam, “Rüştü ve Mehmet Yozgatlı’nın transferleri için Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ile Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Göreve gelir gelmez kadroyu yakından inceleyerek gerekli analizleri yaptık ve eksik mevkiileri belirledik. İlk olarak Tello ve kaleci Hakan Arıkan’ı transfer ettik. Rüştü ve Mehmet Yozgatlı da istediğimiz oyunculardı. Nokta transferler yapıyoruz” diye konuştu.
Bu açıklamayla, “Yapılan transferlerden Ertuğrul Sağlam’ın haberi var mı?” tartışmasına da son verilmiş oldu. Önümüzdeki günlerde edinilen bilgiye göre en az iki futbolcunun daha takıma katılacağı öğrenildi. Bu transferlerin en kısa zamanda kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
Runje yolcu demiştik…
Vedran Runje, Lens’e transfer oldu. Gideceği yönündeki haberleri yalanlayan, “Hiçbir yere gitmiyorum” diyen Runje, geçtiğimiz haftalarda asılsız denilen haberleri doğruladı. Kara Kartal’ın Hırvat kalecisi Vedran Runje, Fransa’nın Lens takımına file bekçisi oldu. Tigana’nın gitmesinden sonra kalıp kalmayacağı konuşulan Runje’nin 3 yıllığına anlaştığı söyleniyor. Runje gidişinden sonra suskunluğunu bozdu. Edinilen bilgiye göre, Runje sıradan bir kaleci olduğunu, takımda olduğu sürece başarılı olabilmek için elinden geleni yaptığını söylediği öğrenildi.
Kupa geliyor…
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen Beşiktaşlı yılın futbolcusu yarışmasında birinci gelen Bobo’ya kupası sezon başlangıcında verilecek.
Geçen sezon yapılan yarışmada da birinci gelen futbolcu Sergen olmuş ve sezon başlamadan önce kupası İnönü Stadı’nda kendisine verilmişti.
Beşiktaşlı yılın futbolcusu bir yıl içinde tüm maçlar göz önünde tutularak seçiliyor ve spor yazarlarının oyları ile belirleniyor. Spor yazarları her maçtan sonra maçın yıldızını belirliyor ve sezon sonunda en fazla karşılaşmada, maçın yıldızı seçilen oyuncu yılın futbolcusu oluyor.

Kartal kupalarını sergiliyor
Görmeyenler için büyük bir fırsat… Beşiktaş, 2006- 2007 yılında çeşitli dallarda kazandığı kupaları, BJK Müzesi’nde sergiliyor. Tüm branşlarda toplam 45 kupa kazanan Beşiktaş, bu kupaları BJK İnönü Stadı’nda görücüye çıkardı.
Öte yandan, Kadırga Caddesi’nin BJK Müzesi haline dönüştürülmesi konusunda Gazete Beşiktaş’a bilgi veren Müze Kurulu Başkanı Zülal Gök, “Proje Divan Kurulu Başkanlığı’nın. Önümüzdeki haftalarda bu konu netleşecektir” dedi.
Bu arada sergide başta Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupası ve Fortis Türkiye Kupası olmak üzere sezon boyunca tüm branşların kazandığı kupalar bir arada bulunuyor. Bu sezon kazanılan kupalar şöyle:
Futbol – A Takım: 2006-2007 Sezonu Süper Kupası, 2006-2007 Sezonu Fortis Türkiye Kupası.
A Gençler: Tus Stemwede Turnuvası Beşinciliği Kupası, Hollanda Den Haag Gençler Turnuvası Beşinciliği Kupası.
B Gençler: Coca Cola Türkiye Birinciliği Kupası, 2006 Yılı Rıdvan Beder B Gençler Turnuvası İkincilik Kupası, Cenevre Chenoıs Turnuvası Birincilik Kupası
Yıldızlar: Nike Premıer Cup Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Birincilik Kupası, Futbol Sezonu Yıldızlar Ligi 28. Grup Birinciliği Kupası, Futbol Sezonu Yıldızlar İl Birinciliği Kupası, Nike Premıer Cup (Hollanda) Avrupa Dördüncülüğü Kupası.
Minikler: Geleceğin Yıldızları Minikler Futbol Turnuvası Kupası (Marmaris Belediyesi), Gümülcine Pantrakikos Futbol Turnuvası Mini Minikler Kupası, Fransa Turnuvası 6.’Lığı Kupası.
Basketbol: Bayan Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi 2006-2007 Sezonu Play-Off Finalisti Plaketi, Danone Minikler Dostluk Turnuvası Dördüncülük Kupası, Burger Kıng Minikler Ligi 2006 İstanbul İkinciliği Kupası, Tadım Bayanlar Türkiye Kupası Finalisti Plaketi.
Voleybol: Petrol Ofisi Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi Üçüncülüğü Kupası.
Hentbol: 2006-2007 Sezonu Erkekler Hentbol Süper Lig Şampiyonluk Kupası, Hentbol 2006 Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü Şampiyonluk Kupası.
Tekerlekli Sandalye Basketbol: 2005-2006 Sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Lig Şampiyonluk Kupası, Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyonası Üçüncülük Plaketi.
Jimnastik: 2. Etap Kulüplerarası Ritmik Jimnastik Yarışması Trabzon Büyük Takım Birincilik Kupası, 2.Etap Kulüplerarası Ritmik Jimnastik Yarışması Antalya Genç Takım Üçüncülük Kupası, 2.Etap Kulüplerarası Ritmik Jimnastik Yarışması Trabzon Yıldız Takım İkincilik Kupası, 2.Etap Kulüplerarası Yıldızlar Ritmik Jimnastik Şampiyonluk Kupası
Atletizm: Kulüplerarası Kros Ligi Final Yarışması İstanbul Genç Bayanlar Takımı Birincilik Kupası, Kulüplerarası Kros Ligi Üçüncü Kademe Yarışması Balıkesir Genç Bayanlar İkincilik Kupası, Kulüplerarası Kros Ligi Final Yarışması İstanbul Büyük Bayanlar Takım Birincilik Kupası, Avrupa Kros Şampiyonası Genç Bayanlar İkincilik Kupası.
Satranç: Türkiye İş Bankası 2006-2007 Sezonu Satranç Ligi Şampiyonluk Kupası.
Kürek: Sapanca Bahar Kupası.
Boks: Türkiye Kulüplerarası Fenerium Boks Şampiyonası İstanbul Takım Üçüncülük Kupası, Kıraç Belediyesi Gençlik Ve Spor Boks Şampiyonası Üçüncülük Kupası, Zafer Kupası Boks Şampiyonu İkinciliği Kupası.
Güreş: Yıldız Erkekler Serbest Güreş Birincilik Kupası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası Güreş Turnuvası Serbest Güreş İstanbul Birinciliği Kupası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Güreş Turnuvası Serbest Greko Romen İkinciliği Kupası, Serbest Güreş İstanbul Birinciliği Takım Birinciliği Kupası, Yıldızlar Serbest Güreş İstanbul Şampiyonası Takım Üçüncülüğü Kupası, İstanbul Serbest Güreş Şampiyonası 12-13 Yaş Grubu Takım Birinciliği Kupası, Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest Güreş İl Birinciliği Üçüncülük Kupası, Serbest Stil 13-14-15 Yaş Takım Birinciliği Yarışması Üçüncülük Kupası, 14-15 Yaş Greko-Romen İl Birinciliği Kupası, 12-13 Yaş Greko Romen İstanbul İl Birinciliği Takım Birinciliği Kupası, 12-13 Yaş Serbest Güreş İstanbul İl Birinciliği Takım Üçüncülüğü Kupası. Didem TUTAL
Liseli öğrenciler yöneticileri terletti
BJK Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Gülnaz Arsel ve Nedim Sarsmaz İstanbul Lisesi’nde panele katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. İstanbul Lisesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Spor Şenliği kapsamında panele katılan Yönetim Kurulu Üyeleri öğrencilerin sorularıyla adeta terledi. Levent Erdoğan, futbol takımına olan inancının tam olduğunu vurgulayarak, ”Yeni sezonda şampiyonluğu kolay kolay bırakmayacağız, Beşiktaşlılar’ın içi rahat olsun” dedi. Arsel ise Turkcell Süper Lig’in, iddia edildiği gibi kalitesiz bir lig olmadığını anlattı.
MERT NOBRE ameliyat oldu
Beşiktaş’ın sevilen yıldız oyuncusu Mert Nobre, yeni sezona sorunsuz girmek istediğini söyledi ve ameliyat masasına yattı. Nobre, Brezilya’da sağ diz dış menisküsünden ameliyat oldu. Zorlu ameliyat için Beşiktaş Kulübü Doktoru Ayhan Optur, ameliyatın sıkıntısız geçtiğini söyledi. Doktor Ayhan Optur, Mert Nobre’nin tedavisinin yaklaşık bir ay süreceğini ve oyuncunun teknik direktörün istediği doğrultusunda sezon başı idmanlarında takımla birlikte çalışmalara rahatlıkla başlayabileceğini kaydetti.

Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği biraraya geldi
Hikmet Sami Türk, Hasan Pulur, Hilmi Yavuz, Hasan Gemici, Hakkı Devrim, Sabih Kanatoğlu, Süleyman Seba gibi isimlerin mezun olduğu Kabataş Erkek Lisesi’nin kurmuş olduğu derneğin, Fulya’da geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen toplantısında bir çok konuyu masaya yatırdı. Dernek, Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirenler, aralarında eski Kabataş idadisini ve sultanisi mezunu ağabeylerini de alarak mezunlar arasında arkadaşlık ve karşılıklı yardımlaşmayı geliştirme gayesi ile 09/12/1932 tarihinde Beşiktaş Halkevi binasında kurulmuştu. Köklü bir geçmişe sahip olan lise artık günümüzde karma olarak eğitim öğretim hayatını sürdürüyor. Semtle bütünleşen ve kız öğrencilerinin de onayladığı ismiyle de markalaşan okul, bugüne değin bir çok alanda başarılı isimleri mezun vermiş. Kabataş Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ümit Pınaroba, bazı okul arsalarının satılmasına ilişkin görüşlerini, son toplantılarında dile getirdi. Resmi bir bildiri veya belge gelmemesine ilişkin sahil kesimindeki kimi okulların satılacağı söylentisinin bile kendilerini üzdüğünü vurguladı. Kabataşlıların, Beşiktaş ve tüm İstanbul için markalaşan bir okulu olduğunu, semtiyle bütünleştiğini ve tarihi bir dokuya sahip olduğunun altını çizerek korunması ve bulunduğu yerde eğitim öğretim yaşamına devam etmesini dilediğini söyledi. Kabataşlıları markalaştıran başarılı isimlerin yanı sıra, okulun havası, atmosferi ve semtin kendisi olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Pınaroba dernek çalışmalarıyla ilgili ise; bugüne değin mezunların halen bugün bile bir araya gelebilmesinde fikir alışverişinde bulunabilmesinde, arkadaş ortamlarına yeniden ulaşmalarında bir iletişim platformu olduklarını söyledi.
Boğaziçi Spor Kulübü
Süper Lig’in bitmesiyle birlikte amatörlere yer vermeye başlayan Beşiktaş Gazetesi bu sayıda Boğaziçi Spor Kulübü tüm yönleriyle ele aldı. Başkan Hasan Fahrettin Kahveci, sıkıntı yaşamayan amatör spor kulübünün olmadığını ancak sporcu kimliğiyle de tanınan Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın gerek ulaşım gerek Çilekli Tesisleri’ndeki sahanın kullanılması bakımından verdiği desteğin hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi. Kahveci, mahallenin ayrılmaz bir parçası gibi olan spor kulübünde çocukların sosyal çevreye adım attıklarını, burada disiplin içinde paylaşmayı ve ekip olmayı öğrendiklerini söyledi. Kulübe gelen hiçbir çocuğu geri çevirmeyip, çocuğun becerisine göre sporu sevdirmeye çalıştıklarını söyleyen Kahveci, eleme yöntemini uygulamadıklarını kaydetti. Mahallenin neredeyse bütün çocuklarının Boğaziçi Spor Kulübü’nde sporla tanıştığını vurgulayan Hasan Fahrettin Kahveci, eleme yöntemini uzun yıllar önce bırakmaktaki sebebi ise şöyle anlatıyor:
“Önceleri eleme yöntemini denedik ama sonra bunun yanlış olduğunu anladık. Sonraki günler elemeyi kazanamayan 3-5 çocuk gözü yaşlı kapıya geldi. Onlara spora sevdirmek için elimizden geleni yaptık. 30 forma bastırdıysak bir 30 daha bastırdık daha fazla çocuğu çatımızın altına aldık. Miniklerle uğraşmak gerçekten zordur, itina ister. Genel Kaptanımız Kadir Kıranda çocuklarla tek tek ilgilenir, kendisi de eski bir Arnavutköy’lüdür ve bu spor kulübünde futbol oynamıştır. Ayrıca Kıranda lisanslı bir antrenördür”
Boğaziçi Kulübü Müdürü Mehmet Kutay, yarım asrı aşan bir geçmişe sahip olduklarını belirterek şunları söyledi;
“Eski başbakanlardan Naim Talu bizim kulübümüzde futbol oynamıştır. Kulübümüz 1932 senesinde kurulmuş, o zaman Arnavutköy’e Rumlar hakimmiş. Rumlar’ın bir kulübü varmış. Bizim Türk çocuklarını oynatmazlarmış. Türk çocukları da bir araya gelerek bu kulübü kurmuşlar. Ancak öteki Rumlar’ın kulübü ne olduysa dağılmış. Yalnız kulübün kurucularından biri de Rum bir doktor…”
İstanbul birinci liginde ve amatör birinci liginde oynadıklarını, çeşitli büyük takımlarla maçlar yaptıklarını söyleyen Kutay sözlerine şöyle devam etti:
“Kulübümüzün tek sıkıntısı saha olmayışıdır. Beşiktaş Belediyesi’nin Çilekli tesislerinde bir saha var, Beşiktaş bölgesi sınırları içindeki amatör kulüplerden biri olarak bize de ücretsiz veriyorlar. Belirli saatler içinde antrenman yapabiliyoruz. Hafta sonları bazı maçlarımızı iç saha olarak Çilekli’de yapıyoruz.”
Kutay, 1967 yılında bugünkü yerlerine geldiklerini 1976 yılında ise spor kulübüne bir yer yaptıklarını dile getiriyor.
“Spor Kulübü’nde 8 kategori bulunuyor. A takım, Genç takım 14 –16 yaş grubu, Yıldız 12-14 yaş grubu, Minik 10- 12 yaş grubu, bir de miniminik 8-10 yaş grubunda sporcular yetişiyor” diyen Kutay, sözlerini daha sonra şöyle sürdürüyor;
“Bizim hedefimiz, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak. Birinci hedefimiz bu, ikinci hedefimiz spora alıştırıp eğer yapabilirsek memlekette iyi bir sporcu yetiştirebilmek daha zeki daha akıllı insanlar yetiştirmek. Başka bir beklentimiz yok. Çünkü çok beklentimiz olması için çok paramızın olması lazım. Bir amatör spor kulübünün çok parası olamaz. Ancak kulüp üyelerinin çabalarıyla ve aidatlarımızla işi çevirmeye çalışıyoruz. Bundan başka gelirimizde yok”
Öte yandan Kulüp Başkanı Hasan Kahveci, öncelikle Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın hassasiyetine dikkat çekiyor ve “Bizim halimizi bizden daha iyi biliyor. Kendisine teşekkür ederiz. Sahamızı onarır, ulaşımda yardımcı olur. Yılda en az bir kere formalar konusunda yardımda bulunur. Her yer de böyle bir şey yok” diyor. Kahveci’nin en büyük isteği ise, amatör spor kulüplerinin sıkıntılarının bir nebze azalması için yetkililerini de duyarlı olması. Kahveci, 100-150 kadar sporcu yetiştirdiklerini söylüyor. Ayrıca, belli bir sayının üstünde sporcu yetiştiren amatör kulüpler için kamu yararı gözetilerek su, elektrik gibi kullanımlarında uygun bir tarife ile sağlanarak desteklenebileceğini söylüyor. Derneklerin bundan yararlandığını söyleyen Kahveci, çocukların sosyal bir çevre edinmesinde ve ilerleyen yaşamında bir birey olmasında etkin olan bu kulüplerin ise bu durumdan yararlanamadığının altını çiziyor.
Sporun topluma katkısı da olduğunu vurgulayan Kahveci; “Karakola gidin semtimizde bırakın kapkaçı, hiçbir sorun yok. Bu bizim sayemizdedir. Genel olarak orta kesim ailenin çocukları bize gelir. Biz, bir nevi emniyet sibobuyuz.”