SAYI 152

BJK152Ellerinde bayrak kenetlendiler
Aydınlığa yürüdüler!..
Beşiktaşlılar ellerinde bayrak biraraya geldi ve kenetlendi. Gün boyunca sayıları hızla artan ve binleri bulan Beşiktaşlılara yürüyüşe katılamayanlar evlerinden destek verdi.
Beşiktaş Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda ‘Atam Seninleyiz, Aydınlıklara Yürüyoruz’ sloganıyla düzenlediği yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Beşiktaş ve civarındaki ilçe-lerden yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüş, coşkuyla izlendi.
Atatürk’ü Anma Yürüyüşü, İTÜ Maçka Kampüsü’nden başladı ve Barbaros Meydanı’nda sona erdi. Katılımcılar “Atam Seninleyiz Aydınlıklara Yürüyoruz” sloganı ile tüm Beşiktaş’a sesini duyurdu. Yürüyüşü evlerinden takip eden bazı Beşiktaşlılar ise ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak yürüyüşe destek verdi. Beşiktaş Belediyesi’nin her sene düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Yürüyüşü ve Konseri kapsamında, Barbaros Meydanı’nda Hasan Karayol ve Işın Karaca sahne aldı. Yürüyüşün hemen ardından gerçekleşen konser, havai fişek ve folklor gösterileri ile renklendi.
Coşkuyla kutlanan bu görkemli gecede Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal kalabalığa hitap etti ve konuşmasında Cumhuriyet’in gençler tarafından yaşatılabileceğine dair mesajlar yer aldı. Yürüyüşte Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Kemal Çiloğlu da hazır bulundu.
Öğrenciler oldukça
ilgili çıktı…
Şişli Terakki Vakfı öğrencileri, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı sorularıyla adeta terletti. Çocuklarla bire bir sohbet eden, fikirlerini alan Başkan Ünal, merak ettiği konularda da detaylı açıklama yapmaktan çekinmedi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yıl boyuncu gerçekleştireceği okul ziyaretlerinin bu sefer ki durağı ise Şişli Terakki Vakfı’ydı.
İlköğretim 4 ve 5’inci sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Ünal, çocuklarla tek tek ilgilendi ve neşeli bir söyleşi yaptı. Ünal, öğrencileri yerel yönetim konusunda da bilinçlendirdi. Öte yandan söyleşide, Beşiktaş ve çevresindeki sorunların giderilmesi, belediyenin faaliyet alanları, hizmetleri, kültürel ve sanatsal etkinlikler de konuşuldu. Beşiktaş çevresinde gerçekleşen okul ziyaretleri önümüzdeki haftalarda da devam edecek.
Ulus Mahallesi’nde
dert dinlediler!..
Ulus Mahallesi sakinleri, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile buluştu ve sorunları paylaştı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen toplantıya, Ulus Mahallesi site yöneticileri ve mahalle sakinleri katıldı.
Başkan Ünal, toplantıya öncelikle, Ulus Mahallesi ile ilgili şu ana kadar yapılan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi verdi. Ulus Mahallesi’nin fiziki yapısından çeşitli özelliklerine göre bir çok konuda detaylı bilgi verdiği toplantıda, yapılması planlanan çalışmalar da Ulus Mahalle sakinlerinin görüşüne sunuldu. Ünal, bu çalışmaların yanı sıra gelecek olan fikir ve projelere de açık olduklarının altını çizdi. Ulus Vadi Konutları Sitesi Lokali’nde yapılan ve kalabalık bir katılımcının takip ettiği toplantıda, Beşiktaş Belediyesi’nin vizyonu, mis-yonu, kentsel yapılanma, eğitim ve kültür alanlarındaki tüm faaliyetler masaya yatırıldı. Başkan İsmail Ünal, “Beşiktaş farklı bir kent ve burada yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu yüzden hepimizin birçok konuda duyarlı olması gerekir. Sizlerin arasından gelen bir Beşiktaşlı olarak bana çok özel bir görev verdiniz. Bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte sizlere layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan İsmail Ünal’ın iş yerlerine, sivil toplum kuruluşlarına, okullara kulüplere ve mahallelere olan ziyaretleri devam edeceği de duyuruldu.

Levent’te miniklere özel filmler
Minikler, geçtiğimiz hafta içinde birbirinde farklı çocuk filmlerini izleme imkanını yakaladı. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından 18–27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen çocuk sinema gösterimlerinde 7’den 70’e herkesin ilgisi büyüktü. Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’ndaki gösterimlerde, romanlardan uyarlama filmler en çok tercih edilenler arasındaydı.
Altyazılı olarak gösterilen filmler arasında şunlar yer alıyordu:
Emil ve Dedektifler.
Konusu; “Erich Kaestner’in romanından uyarlama. Küçük bir kentten Berlin’e giderken parasını çaldıran Emil’in Berlin’de bulduğu arkadaşlarıyla birlikte parasını geri alma savaşımı”
Noktacık ve Anton. Konusu: “Erich Kaestner’in romanından uyarlama. Babasız bir çocuk olan Anton ile zengin kızı Noktacık, çok hasta olan Anton’un annesine bir tatil sunmak için giriştikleri serüvenlerin öyküsü”
Uçan Sınıf.
Konusu: “Erich Kaestner’in romanından uyarlama.12 yaşındaki Jonathan, bir yatılı okula girer, orada yeni arkadaşlar edinir ve birlikte bir tiyatro oyunu sahnelemeye çalışırlar”
Çifte Lotte.
Konusu: “Alp Gölü kıyısındaki bir tatil yurdunda birbirlerine inanılmaz derecede benzeyen on yaşlarında iki kız karşılaşırlar. Bu şaşırtıcı benzerlikleri araştırdıklarında akıl almaz sonuçlara ulaşırlar”
Hayvanlar Konferansı.
Konusu: “İnsanların barışı sağlayacaklarından umut kesilince bir sirkin hayvanları aktif olmaya karar verir. Bir konferans organize ederler; onur konukları çocuklardır”
Küçük Hayalet.
Konusu: “Saat kulesinin çanı gece yarısı tam on iki kez çaldığında küçük ve beyaz bir hayalet kalkar ve insanların bulunmadığı yerlerde dolaşmaya başlar. Rastladığı küçük Uhu’ya dünyayı bir kez olsun gün ışığında görmeyi hayal ettiğini anlatır”
Küçük Sihirli Flüt adlı filmin konusu ise aşağıdaki şekilde: “Bir av partisinde Prens Tamino, yanlışlıkla Karanlıkların Kralı’nın ülkesine girer. Orada neşeli bir kuş avcısına rastlar ama asıl serüven, Karanlıklar Kraliçesi’nin kızı Pamina’yı Sarastro Manastırı’ndan kurtarırken yaşanır”
Çocuklar tiyatroya doydu
Çocuk Tiyatrosu Günleri, dopdolu geçti. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından 18–27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe ilgi büyüktü. Organizasyon kapsamında çocuk tiyatrosunu icra edenler, oyun yazarları, akademisyenler ve oyuncular aynı çatı altında buluştu. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’ndeki organizasyon kapsamında, ülkemizde çocuk tiyatrosunun geliştirilmesine yönelik panel, sempozyum ve atölyeler düzenlenmesini içine alıyor. Almanya’da çocuk ve gençlik tiyatrosunda yeni bir çığır açan Volker Ludwig’in yanı sıra, ülkemizde bu alandaki çalışmaları ile tanınan ÇOGED de deneyim ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.
Amaç ise, ideal çocuk tiyat-rosu modellerini sergileyebilmeyi ve geleceğin çocuk ti-yatrosunu tasarlayabilmekti. Etkinlik oldukça hareketli geçti ve çocuk tiyatroları yönetmenleriyle atölye çalışmaları düzenlendi. Çalışmalar meyvelerini verdi ve yoğun bir çalışma temposunu sonunda gerçekleştirilen çalışmalar sahnelendi. Düzenlenen panel ve sempozyumlarda ise, Türkiye’de sanata duyarlı kuşaklar yetiştirilmesinde özel bir öneme sahip olan çocuk tiyatrosuna olan ilginin yeniden canlandırılması için neler yapılabileceği tartışıldı. Öte yandan “Türkiye’de çocuk tiyatrosu nasıl olmalı?” “Konular nasıl seçilmeli?” “Yapılan oyunlar çocukları nasıl etkiliyor?” “Çocuk tiyatrosu aile ve çocuklar arasındaki iletişimi nasıl sağlıyor?” “Çocuk tiyatrosu çocukların ruhsal ve psikolojik gelişimlerini nasıl etkiliyor?” sorularına da yanıt arandı. Atölye çalışmaları ise, kukla ve yaratıcı drama gibi, çocuk tiyatrosunun içinde yer alan çeşitli konuları ele alındı.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, belediye olarak çocuk tiyatrosuna da özel bir önem verdiklerini belirtti. Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tiyatro ve sanat kentsel yaşamın en önemli unsurlarıdır. Çocuk tiyatrosu da genç beyinlerin hayal güçlerinin geliştirilmesinde, kendilerini bekleyen hayata hazırlanmasında ve bir ömür boyu kendilerini geliştirmelerine imkan verecek tiyatro ve sanat dünyasına ilk adımı atmalarının sağlanmasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bugün ülkemizde halen hak ettiğinin çok altında ilgi gören tiyatro sanatına yeni kuşakların kazandırılması için yapılan çalışmalarda ‘Çocuk Tiyatro Günleri’nin bir milat olmasını umuyorum.”
Panel ve Atölye başlıklı programda ise şunlar yer aldı:
19 Mayıs Cumartesi 13:00-16:00.
Katılımcılar: Zeliha Berksoy, Tamer Levent, Reha Bilgen, Oktay Şenol, Çağlar Tüfekçi(Panel).
20 Mayıs Pazar 12.00–16.00
Tijen Savaşkan Yaratıcı Drama (Atölye Çalışması)
21 Mayıs Pazartesi 11.00 – 16.00
Volker Ludwig (Panel)
22 Mayıs Salı 13.00 – 17.00
Volker Ludwig İle İlgili Atölye Çalışması
23 Mayıs Çarşamba 13.00 – 17.00
Özer Tunca (Atölye Çalışması)
24 Mayıs Perşembe 13.00 – 17.00
Katılımcılar:Dersu Yavuz Altun, Oktay Şenol, Sabahattin Mutluer, Salim Dörtcan (Atölye Çalışması)
25 Mayıs Cuma 13.00–16.00
Katılımcılar: Zehra İpşiroğlu, Zeliha Berksoy, Nihal Kuyumcu, Hasan Erkek, Ülkü Ayvaz (Panel)
26 Mayıs Cumartesi 13.00 – 17.00
Tamer Levent Yaratıcı Drama (Atölye Çalışması)
27 Mayıs Pazar 13.00 – 17.00
Haluk Yüce (Atölye Çalışması).
Özdemir Altan resim sergisi devam ediyor
Özdemir Altan’ın yarım asırlık tabloları yoğun ilgiyle izlen-meye devam ediyor. Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş’taki sergi, yarım asırlık çalışmaları özet retrospektif olarak sanatseverlere sunuyor. Altan’ın Romantik dönem (1957-1965), Kral ve Kraliçeler (1965-1966), Tepegöz ve Sinek Kralı’nın oğlu (1966-1970), Halılar (1970), 12 Mart ve Sonrası (1971-1973), Gerçekçi Dönem (1972-1981), Kolaj ve Üç Boyutlular (1984-1988), Çok Kişiyle Pano Çalışmaları (1988-…), Soy Ağaçları (1990-…), Yeni Dönem (2000-…) olmak üzere 1957-2007 yıllarını kapsayan eserlerinden bir seçki sunuluyor. Sergi, 30 Haziran’a kadar izlenebilecek.
Beşiktaş Çağdaş Galeri, Pazartesi ve resmi tatil günleri dışında her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında gezilebilir.

Tigana gitti, kavga bitmedi!..
Tigana gitti ama tartışması bitmedi… Tigana’nın giderken söyledikleri aradan geçen 15 güne rağmen şimdilerde bir bir masaya yatırılıyor ve didik didik ediliyor.
Tigana bir yıl içinde üç kupa almasına rağmen Beşiktaş’a yararlı olmadığı konuşuluyor. İyi futbol oynatamadığı, oyuncuları verimli kullanamadığı sezon ortasından bu yana tartışılan konular arasındaydı. Ancak Tigana’nın bırakıp giderken söyledikleri hiç hoş karşılanmadı. Özellikle de Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot’un adını telaffuz etmesi camiada huzursuzluk yarattı. Kolot aynı sertlikle yanıt verirken, spor otoritelerinin çoğuna yakını Tigana’yı haksız buldu. Bu konuda Beşiktaş Gazetesi internet forumu ve mail adresi mesajla doldu. Taraftar şampiyonluğu kaçıran Tigana’ya ateş püskürürken, bir kısmı da teknik direktör değiştirmenin yarar yerine zarar getireceğini söylüyor. İşte bu mesajların bazıları
İYİ Kİ GİTTİ!..
Tigana üç kupa kazandırdım diyor, doğrudur ama her maçta ecel teri döktük. Güzel bir futbol seyredemedik. Ofsayt taktiği bizi mahvetti. En az gol attığımız sezon bu sene oldu. Ali Ulvi Turan.
FUTBOL OYNATMADI
Tigana iyi futbol oynatmadı. Her futbolcuyu küstürdü. Adamlar nerede oynadıklarını şaşırdılar. Bizde hiçbir maçtan zevk alamadık. Kader Sezgin.
ŞAMPİYONLUĞA HEDİYE ETTİ!..
İnönü’de Fener’i yense idik, şampiyonduk. Şaşırıp, çözüleceklerdi. Ellerimizle şampiyonluğu verdik. Koca bir yıla yazık oldu. Tarık Altaca.
DUY DA İNANMA
Sezon sonu bu açıklama yapılabilirdi. Para istemedim diyor ama avukatı kök söktürmüş. Tabii Levent Erdoğan’ın söyledikleri doğruysa… Muhammet Aslan.
CELAL KOLOT HAKLI
Celal Kolot’a yüklenmesi çok yanlış. Spor yazarları ve taraftar da Celal Kolot gibi düşünüyor. Yöneticiye yükleneceğine konuşarak sorunlarını çözseydi. Metin Nalbant.
TARTIŞMA YARATMAMALIYDI
Giderken isim vermesi ve tartışma yaratması yanlış. Sinan Engin’in ismini de telaffuz etti. Bu isim için bir yorum getiremem, ancak Celal Kolot bir yönetici ve futbolun patronu. Melahat Kubat.
NEREDE GENÇLER?
Tigana’nın gidişatını sevinçle karşıladım. Gençleri kazandırdım diyor ama bir İbrahım Akın, bir Fahri Tatan sahada yoktu. Bu nasıl kazançtır. Anlamadım. Nesrin A. Tırpancı.
MESELE YAPILMASIN
Beşiktaş artık bu meseleleri aşmalı ve önüne bakmalıdır. Yeni sezonda mutlak şampiyon olmalıyız. Yoksa, Fenerbahçe’yi yakalamak çok zorlaşabilir. Kadir Muslu.
ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖNEMLİ
Şampiyonlar Ligi elemelerini geçebilir miyiz bilemiyorum ancak bu kupaya katılmamız lazım. Beşiktaş’a şampiyonlar Ligi hem maddi hem de manevi büyük kazanç sağlar. Ender Alınç.
BU KAÇINCI HOCA?
Sürekli hoca değiştirilmez. Suç sadece hocalarda mı? Yönetim ve futbolcular ne yapıyor? Hepsi sorgulanmalıdır. Betül Mercan.
ÖNCE KAFAYI DEĞİŞTİRİN
Her sezona yeni bir hoca ile başlıyoruz. Yeni hocada Türkiye’yi tanıyacak, kendi sistemini yerleştirecek, yeni futbolcular deneyecek. Zor iş… Adalet Aktan.
TARAFTAR APTAL DEĞİL!..
Hoca değiştirmek ve yeni futbolcu transferi taraftarın gözünü boyamak için yapılıyor. Bu iş nereye kadar sürecek. Yeni sezon eleştirileri azaltacak mı? Elif Metin.
YETER ARTIK…
Madem Tigana yollandı, iyi bir hoca gelsin, iyi bir transfer yapılsın ve şampiyon olalım. Artık bu iş bitsin, Demirören’le bir şampiyonluk yaşayalım. Zafer Akıncı.
“Bir özür borcunuz var”
Beşiktaş Gazetesi’nin Tigana ile ilgili mesaj yağmuruna tutulması beklediğimiz bir olaydı. Ancak Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra Beşiktaşlıların bu konuda gönderdiği binlerce mesaj da dikkat çekti. Bu mesajları görmemezlikten gelmek olmazdı. Kara Kartallar’ın ne kadar centilmen ve ne kadar düzgün bir taraftar kitlesi olduğunu ortaya koyan Beşiktaşlılar; “Fenerbahçe – Galatasaray maçında Saraçoğlu’nda yaşananlar ve Galatasaray-Fenerbahçe maçında Ali Sami Yen’de yaşananlara dikkat çekerek “Bu olaylar bir futbol terörüdür. Her zaman eleştirilen Beşiktaş’tan örnek alsınlar diyerek görüş bildirdiler. İşte bunlardan bazıları…
ÖZÜR ALACAĞIMIZ VAR
Beşiktaş camiasının bir özür alacağı var. Hem diğer takımlardan hem de spor basınından. En elektrikli maçta bile efendiliğimizi koruduk. Hakkımızı teslim etsinler. Adem Kaçar.
TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ!..
Geçen yıllarda hep bizi eleştiriyorlardı. G.Saray – F.Bahçe maçında bir kez daha takke düştü kel köründü!.. Beşiktaş bunların yanında zemzem suyuyla yıkanmıştır!.. Betül Kandemir.
AKILLARINCA ROVANŞ ALDILAR
Ali Samiyen’de ki olayların bir benzeri ilk maçta Saraçoğlu’nda yaşanmıştı. Gerets’ in alnı yarılmış, Mondrago’nun kafasında su şişeleri patlamıştı. Nurullah Can.
BİRBİRLERİNDEN FARKLARI YOK
Yok aslında birbirlerinden farkları. Adam o stada değil maç yapmak, canlı bile çıkamaz. Bu spor değil. tamamen terör olayı. Yapanları yakala, at içeri yıllarca kalsınlar. Bak bakalım bir daha yaparlar mı? Ahmet Aslan.
AMİGOLARIN ÇIKAR SAVAŞI
Çıkar kavgası yaşananlar. Amigoları beslersen iyiler, beslemesen canavara dönüşüyorlar. Yönetici olsam muhatap bile kabul etmem… Tribün lideri ne demek? Taraftar değil holigan mısın? İnsan ailesiyle maça gelemeyecek mi? Yönetici pasif kalıyorsa, devlet gücünü göstermeli. Çetin Soysal.
DÜŞÜRÜN, İKİNCİ LİG ŞENLENSİN
Yapanın yanına kar kalırsa bu işler devam eder. Hangi takım olursa olsun küme düşürülmeli. 2. lig şenlenir fena mı? Tedbir almak ve uygulamadan korkmamak lazım. Kerem Tamer.
SANKİ KAN DAVASI!..
Taraftarlar işi kan davasına getirdi. Kulüpler rant kavgasına alet edildi. Medya ve bazı yöneticiler de ne yazık ki buna çanak tuttu. Şimdi suçlu aranıyor. Çiçek Baturalp.
İNSANLIK DIŞI OLAY BUNLAR
Taraftar kavramı değişti. İnsanlıktan nasibini almamış bir sürü tip tribünlere doldu. Çoğu içip içip stada geliyorlar. Maç seyretmiyor, içini kusuyor. Uğur Candabak.
KUCAK KUCAĞALAR
Küfür etmeyi, saldırmayı erkeklikten sanan bir kesim var. Ne yazık ki bunlar çoğunlukta ve birilerinin korumasında. Koruyanlarda korkuyorlar ve bu işlerin böyle idare edileceğini sanıyorlar. Halbuki kucak kucağalar. Bekir Hazar.
REZALETİN DİK ALASI!..
Böylesine bir rezalet hayatımda görmedim. Her stada kavga oluyor, küfür oluyor ama gelinen son nokta bu Ali Samiyen’de ki olaylardır. Önlem alınmazsa, her statta bunlar olabilir. İbrahim Alkış.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sezonda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Yılın Beşiktaşlı futbolcusunu seçmek için her maçtan sonra görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Bu sezon oylama sonuçları şöyle: İlk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, G.Antep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizli maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konya maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. G.Saray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında Ali Tandoğan aldı. K.Erciyes-Beşiktaş maçında Gökhan Zan G.Birliği maçında yine Gökhan Zan, Rizespor maçında ise isim yoktu. Sakarya karşılaşmasında da maçın yıldızı seçilemedi, Antalya maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde Koray Avcı, Bursa maçında Ricardinho, Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayseri maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı. Denizli ve G.Antep maçlarında en çok oyu Koray Avcı aldı. Yorumcuların, Konya ve Trabzon maçlarında yıldız futbolcu olmadığını açıkladılar. G.Saray maçında Ricardinho, A.Gücü karşılaşmasında ise Runje maçın yıldızıydı. K.Erciyes maçına Baki Mercimek en çok oyu aldı. G.Birliği maçında Nobre, Rize maçında Runje en çok oyu topladı. Sakarya maçında İbrahim Toraman, Antalya maçında ise Murat Şahin spor yazarlarından en çok oy aldılar. Sivas maçında İbrahim Akın’a oy çıkarken, F.Bahçe maçında ise yazarlar hiç bir futbolcuyu beğenmediklerini söyledi. Bursa maçında hiç bir futbolcuya oy çıkmazken, Ankaraspor maçında spor yazarlarından en çok oy Bobo’ya çıktı.
“Şampiyonluğu Sakarya’da bıraktık”
Beşiktaş’ın çiçeği burnunda hocası Tayfur Havutçu dobra dobra konuştu. Beşiktaş’ın genç ancak savaşan bir kadrosu olduğunu söyleyen Tayfur Havutçu Fenerbahçe ile oynanan derbinin çok önemli olduğunu ancak gerçek anlamda şampiyonluğun kaçtığı maçın Sakaryaspor karşılaşması olduğunu söyledi. Sakarya karşısında bırakılan iki puanın çok önemli olduğunu bir kez daha yineleyen Havutçu bu karşılaşmanın kırılma noktası olduğunu söyledi. Fenerbahçe maçında ise kaybedilen puanın şampiyonluk için tüm ümitlerin gitmesine neden olduğunu kaydeden Havutçu, Tiganaya yapması gerekenler hakkında bilgi vermiyor muydunuz sorusu üzerine bu konuya girmek istemediğini, hocaya gerekenleri hep söylediklerini ancak tek yetkili ve karar merciinin Tigana olduğunu belirtti.
Kolot: “Bonservisini getirsin gitsin”
Runje ile ilgili bir süredir takımdan ayrılacak tartışmaları yapılıyor. İlk geldiği günlerden itibaren yediği hatalı birkaç gol sonrası tepki toplayan ve ismiyle ilgili aleyhte tezahüratlar yapılan kaleci Runje sezon başından bu yana rahatsızdı. Ancak bir yıl boyunca bu rahatsızlığını öne sürmeden oynadı. Tigana’yla başlayan süreç, Runje acısından yavaş yavaş netleşiyor. Ve geçen sayımızda sözünü ettiğimiz bu bilmece çözüme yakın… Çünkü Runje son maça gitmeyerek tavrını artık açıkça ortaya koydu.
Edinilen bilgiye göre, futbolcuların sakatlık gerekçesiyle Kayseri’ye gitmek istememesi üzerine yönetimin, “Ricardinho hariç herkes kafilede yer alacak. Yoksa ceza vereceğiz” açıklamasına sadece Runje uymadığı öğrenildi. Beşiktaş yöneticisi ve futbol şube sorumlusu Celal Kolot, “Gelmemesi şık olmadı. Kendisine gerekli cezayı vereceğiz” diye konuştu. Ayılmak mı istiyor diye soruyu getirdi. Kolot, bu soruya da gayet açık ve net bir yanıt verdi: “Bonservisini getirip, gidebilir.”

Sportif amaçlı tablo Beşiktaş Müzesi’nde
Şampiyonluk sevinci Beşiktaşlı ressamın fırçasından sanatseverlere yansıdı. “Yüz Yıllık Gurur, Yüz Yıllık Rüya” adlı yağlıboya çalışması BJK İnönü Stadı’ndaki müzede, taraftarların gösterimine sunuldu. Ressam Nihat Evren Derman’in 60×110 cm’lik yağlıboya eserinde İnönü Stadyumu ele alınmış. Yaklaşık 1.5 yılda tamamlanan tablonun ayrı bir özelliği daha var. Türk resim sanatında klasik üslupta yorumlanan ilk sportif içerikli ilk yağlıboya resim olarak bu alanda da tekliğini koruyor. Beşiktaşlılara armağan edilen eser için Nihat Evren Derman, eseri 2006 yılının eylül ayında tamamladığını ve Beşiktaşlılara armağan ettiğini söylüyor. Derman, “Yüzüncü yılımızda yaşanmış hangi zaferin taraftarların gönlünde taht kurduğunu merak ettim. 3-1 kazandığımız Dinamo Kiev galibiyeti ve Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek Şampiyonluğu kazandığımız maç unutulmazlar arasında yer alıyordu. Tercihimi Dinamo Kiev’den yana kullandım. İçeriği yalnızca Beşiktaş’ın yüzüncü yılı değildir, ilk yüz yılıdır. İlk yüz yılı anlatan bu resmin en azından yüz yıllık bir perspektifi vardır. İkinci ve daha sonraki yüzyıllarda da, başka bir deyişle Beşiktaş var oldukça değerini koruyacak bir çalışmadır” diyor.
“Yüz Yıllık Gurur Yüz Yıllık Rüya” adlı yağlıboya eserin BJK İnönü Stadı’ndaki müzede 100 gün gösterimde olacağı belirtildi. (Didem TUTAL)
Bu veda hiç şık olmadı!..
Beşiktaş, lige buruk veda etti!.. Lig ikinciliğini garantileyen ve Şampiyonlar Ligi oynamaya hak kazanan Kara Kartallar Kayseri’de işi ciddiye almayınca bozguna uğradı. Kayseri’ye maça giden veya maçı televizyon başında izleyen Siyah Beyazlı taraftarlar ise bu sonuca isyan etti. “Kayserispor ele geçirdiği pozisyonların tamamını gole çevirse Beşiktaş tarihi bir fark yerdi” diyen taraftarlar bu sonucun camiaya yakışmadığını kaydettiler.
Turkcell Süper Lig’de 2006-2007 sezonunun son haftasında Kayserispor’a deplasmanda 3-0 mağlup oldu. Sezonu 61 puanla ikinci sırada tamamlayan Siyah – Beyazlılar, önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Ancak Beşiktaş, ön eleme maçlarını aşmak zorunda. Bundan önce ise Kara Kartallar 5 Ağustosta Fenerbahçe ile Almanya’da Süper Kupa için karşılaşacak.
Kayseri Atatürk Stadı’ndaki maça başlayan taraf Beşiktaş oldu. Karşılaşmanın ilk bölümleri orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Siyah Beyazlılar rakibi karşısında kontrollü bir futbol sergilerken, futbolcular adeta erken tatile çıkmış gibiydi. 27. dakikada Kayserispor Mehmet Topuz’un uzaktan şutunda golü bularak 1-0 öne geçerken, 34’te Gökhan Ünal durumu 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi. 2. yarı da Kayserispor durumu İlhan ile 3-0’a getirdi.
Kara Kartal bu yıl gol fakiri!..
Şampiyonluğu kıl payı kaçıran ve ligi ikinci bitiren Beşiktaş, bu sezon gol bakımından oldukça kısırdı… Geçen yıllara oranla çok az gol atan Beşiktaş gol pozisyonuna da zor girdi. 3-0 yenildiği Kayserispor maçı dahil, ligde oynadığı 33 maçta ancak 43 gol atabilen Kara Kartal, tarihi bir rekora imza atarak, son 23 yılın en az gol attığı sezonunu yaşadı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın çok gerisinde kalan Siyah-Beyazlılar, bu sezon gol üretmekte oldukça zorlandı. Girdiği pozisyonları gole çeviremedi. 1983-1984 sezonunda 33 maçta 39 gol atabilen Beşiktaş, o sezondan bu yana geçen yıllarda, bu kadar az gol atmamıştı. Beşiktaş, 1983-1984 sezonunu 4. sırada tamamlarken, bu sezonu ise 2. sırada bitirdi.

Başkan açık ve net konuştu
Tigana’nın görevinden ayrılmasıyla birlikte, geçtiğimiz haftalar içinde Siyah Beyazlı camiada gözler Başkan Yıldırım Demirören’e çevrilmişti. Başkan Demirören, gündeme damgasını vuran konular ilgili bir basın toplantısı düzenlemiş ve açıklamalarda bulunmuştu. Öncelikle Fenerbahçe’yi şampiyonluğundan dolayı kutlayan Demirören konuyla ilgili şunları söyledi: “Dünyada iki kategoride hoca vardır, biri gençleri yetiştirir, diğeri tecrübelilerle yola çıkar. Tigana birinci kategoride. Biz genç bir kadro kuruyoruz, bu kadro ile yola devam edip geleceğin takımını yaratacağız’ dedik. Bu sezonun en başarılı takımı Beşiktaş. Bir kupa kazandı, bir lig finali oynadı ve tecrübesizlik ve stresin baskısı ile şampiyonluğu kaybetti.. Maalesef bu oyuncularımızın medyada hak edilen yere getirildiğine inanmıyorum. Bursa’ya gitmediğim konuşuluyor. Fair – Play ve 104 yıllık Beşiktaşlılık duruşu neyi gerektiriyorsa yaptım. Fenerbahçe maçına gittim ve Bursa’ya gitmedim. Biz yönetim olarak Beşiktaş taraftarı ile birlikte gideceğimizi söylemiştik. Sayın Kızıl Beşiktaş Başkanına hakaret etmiştir. Benim Levent Kızıl’ın yanında oturmamı istemeyen ve gitme diyen Beşiktaşlılar şimdi neden gitmedin diyor.”
Öte yandan Beşiktaş taraftarı hakkında da konuşan Başkan Yıldırım Demirören, sözlerine şöyle devam etti:
“FAIR – PLAY ÖDÜLÜNE ADAYIZ!..”
“Beşiktaş taraftarı bugün Fair Play ödülüne layık tek taraftardır. Beşiktaş taraftarı ve yönetimi Beşiktaşlılık duruşunun nasıl olduğunu göstermiştir. Tigana artık gitmiştir ve bundan sonraki mevzu gelecek antrenördür. Biz gerekli temasları yapıyoruz. Bugünden itibaren Beşiktaş’ı en iyi yere getirecek ismi getirmek. Ben iki üç kişiyle görüştüm ve birkaç kişiyle daha görüşüp bunu yönetim kurulumuzla paylaşacağım. Biz Beşiktaş’a layık bir hocayı getireceğiz. Görüştüğüm her hoca Beşiktaş’a gelmek için can atıyor.. Şu anda 3-4 hoca ile görüştüm ve hepsi hazır. Yönetim kurulu ile bu isimleri paylaştıktan sonra onların alacağı karar benimde kararım olacaktır.”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören, Türk futbolu için 4 büyük kulüp başkanını vakit geçirmeden bir araya gelmesi gerektiğini kaydetti. Demirören, kendisine düşen her türlü görevi yerine getireceğini vurguladı. Demirören, sözlerini şöyle bitirdi:
“BAŞKANLAR BİRARAYA GELMELİ…”
“Yapılan her şey unutuluyor ve sadece şampiyonun ismi tarihe yazılıyor. Ben Fenerbahçe takımını kutluyorum. Biz önce dört büyük kulüp başkanı bir araya gelip diğer kulüpleri daha sonra çağıralım ve Türk futbolunu nereye götürebiliriz bunu konuşalım. Hocamız herkesle anlaşmak zorunda değil. Yöneticimizde kimseyle anlaşmak zorunda değil. Herkes Beşiktaş için görevini yapmak zorunda. Sinan Engin Beşiktaş’a hizmet etmiş bir isimdir. Aynı şekilde Celal Kolot’ta görevine devam etmektedir. Hocamızla bundan bir ay önce, hem kupa hem şampiyonluk kovalarken aldığım rapor sonucunda yemeğe davet ettim ve tüm aile fertlerim vardı. Hoca ile birlikte aile fertlerim varken futbol dışında ne konuşabilirdik?.. Lütfen bunları kimse başka yerlere çekmesin.. Beşiktaş’ın bir tane başkanı vardır. Fenerbahçe’yi alkışlama konusunda biz 104 yıllık Beşiktaşlılık duruşu ne gerektiriyorsa onu yapardık. Benim görüştüğüm birkaç hoca var ve birebir görüşmeleri ben yapıyorum. Bu sezonun en başarılı takımı Beşiktaş’tır. Bir senede 3 kupa alan başka takım yoktur. Tigana ile gençlere yatırım yaptık. Yeni hocamızla birlikte şampiyonluğu kovalayan hazır bir takım olacağız. Ben yerli hocaya karşı değilim. Rıza Çalımbay başarısız olursa dört büyüklerin kapıları yerli hocalara kapanır demiştim. İkisi arasında fark var.”
“İKİ YABANCI ALACAĞIZ!..”
“Bizim şu an transfer konusunda özellikle üstünde durduğumuz eksik gördüğümüz mevkilere alınması düşünülen bir iki yabancı oyuncu. Bizler komplo teorileri üretmiyoruz. İşimizi yapıyoruz. Bizim hocamızla konuşmamızda kendisi sezon sonunda bırakacaktı. Kupa maçı sonrası açıklamasını yaptı. Bursa maçı sonrasında bazı rahatsızlıkları vardı. Kendisiyle görüştük ve bu rahatsızlıklarından ötürü isterse bırakabileceğini ve son iki maçı elimizdeki teknik kadro ile tamamlayabileceğimizi söyledik. El sıkışarak ayrıldık. Beşiktaş Kulübü olarak rahat edebileceğimiz ve başarıyı yakalayabileceğimiz bir teknik direktör arıyoruz. Gençlerle çalışmayı bilen, Türkiye’yi tanıyan ve Beşiktaş’ı başarıya götürecek bir hoca profili arayışındayız. Bunun dışında ‘gel’ dediğimizde gelebilecek biri olmalı. Biz Beşiktaş yönetimi olarak bu sene başarıyı kovalayacak ve önümüzdeki yıldan itibaren başarılı olacak bir takım yaratıyoruz dedim. Bu ekip bunu başardı. Fenerbahçe gibi çok önemli bir takımla üst üste final maçlarına çıktık.”
“DAHA ÖNCE DE ÇAĞRI YAPTIM!..”
“Ben Devlet Bakanımıza ve Sayın Süleyman Demirel’i ziyaretimde de bu çağrıyı yaptım. Dört büyük kulübün başkanlarını bir araya getirmelerini istedim. Bu dört büyük kulübün başkanı bir araya gelip el sıkışmadığı sürece Fair Play’den söz edemeyiz. Alacağımız yabancılar her hocanın kabul edeceği kalitede yabancılar olacak. Delgado’nun ve Ricardinho’nun performansından tam memnun kaldım diyemem ama bu takım son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı ve kupayı aldı. Sayın Tigana önümüzdeki sezondan feragat ettim dedi ama tazminattan bahsetmedi. Tazminat diye bir şey yok. Kendisi gelecek sezonki maaşını istese vermek zorundaydık. Bu her kulübün sözleşmesinde olan bir durum.”
“BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMASI RAHATSIZ ETMEDİ”
“Başbakanımızın yaptığı açıklama bizi rahatsız etmedi. Cumhurbaşkanımız Beşiktaşlı, Dış İşleri Bakanımız Beşiktaşlı, Meclis Başkanımız Beşiktaşlı.. Bu çok güzel bir şey. Şampiyonlar Ligi için kazanmak zorundayız ve takımımızla konuştum, kazanmak için sahaya çıkacağız ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmak istiyoruz.” (VERİ BASIN HABER AJANSI)