SAYI 138

SEN RAHAT UYU
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümünde de adeta tek vücut olan Türk Milleti, Cumhuriyet
kutlamalarındaki gibi dosta düşmana anlamlı mesajlar verdi.
Ülkenin kurtarıcısı, Cumhuriyetimiz’in kurucu büyük insan Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 68. yılında bir kez daha anıldı. Bu yılki anma töreni daha bir anlamlı ve duygulu oldu. Milyonlar Anıtkabire adeta sel oldu aktı!.. Yurdun dört bir yanından Ankara’ya akın eden genç yaşlı milyonlarca kişi Atatürk’ü bir kez daha andı, bir kez daha anlama fırsatı buldu. Ülkenin hem içten hem dıştan adeta kuşatılmaya çalışıldığı şu günlerde bu anlamlı kalabalık ve bu anlamlı beraberlik Atamızın huzurunda gerçekleşti. Ulu Önder’in kabri başında “Atam sen rahat uyu” diyen Türk Ulusu, Cumhuriyet ve Laik düzenin bekçileri olduğunu bir kez daha dosta düşmana haykırdı!.. Atatürk’ün izinde olduklarını yineledi. Anma törenleri sade Ankara Anıtkabir’de değil, yurdun her yanında yapıldı. Beşiktaş’ta da aynen diğer yerlerde olduğu gibi Ata’mızı saygıyla andık. 3’te

Ata’mızın anısına
ATA’mızın, aramızdan ayrılışının 68. anma yıldönümünde Mustafa Kemal’in sevdiği şarkılardan oluşan muhteşem bir konser verildi. 12’de
El sıkıştılar anlaştılar
BİRLEŞMİŞ Milletler Kalkınma Programı, ilk kez bir yerel yönetimle Beşiktaş Belediyesi ile anlaştı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Mahmood A. Ayub arasında imzalandı. 3’te

Ata’mızı sevdiği şarkılarla andık
Türkiye Cumhuriyeti’-nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü 68. ölüm yıldönümünde Beşiktaş Belediyesi iki ayrı organizasyonla andı. Son zamanların en çok sevilen sanatçısı Ferhat Göçer, Mustafa Kemal Merkezi’nde yüzlerce seyircinin huzurunda Ata’mızın sevdiği parçaların yer aldığı repertuarı ile sanatseverler tarafından büyük ilgi ile izlendi. Bunun yanı sıra aynı saatlerde ünlü sanatçı Esin Avşar Akatlar Kültür Merkezi’nde yine Ata’mızın sevdiği parçaları seslendirdi. Bu iki muhteşem konser Beşik-taşlılara unutulmaz anlar yaşattı.

ORTAKÖY’de
Anadolu esintisi
Sanat galerisi sahibi bir baba, ressam bir anne, seramiker büyük kızları Burcu ve halen resim bölümünde okumakta olan küçük kızları Başak… Sanatla yoğrulmuş bir aile Gözde ailesi. 10 yıl önce emekli olan Yrd. Doç. Saadet Gözde, aile bireylerine de taşıdığı sanat tutkusunu 17 Aralık ‘a kadar izlenebilecek olan Ortaköy Sanat Galerisi’ndeki sergisi ile sanatseverler ile buluşuyor. Gözde, sergisi ile ilgili şunları söylüyor: “2004-2006 dönemi çalışmalarımı kapsayan bu sergi, dünyanın ilk uygarlıklarına ev sahipliği yapmış Anadolu’nun ilk toplumlarından olan Hitit’lerle başlayıp daha sonra bu topraklarda yaşamış ve etkileri günümüz çağdaş Türk toplumuna kadar uzanan Selçuklu ve Osmanlı gibi ulusların resim sanatından izleri taşıyor. Bu sergimin bir özelliği de, sergilenecek resimlerin büyük çoğunluğunun yeni bir tarzla ürettiğim “Tuval Üzerine Suluboya” çalışmalarımı kapsıyor”

SPOR HABERLERİ

“Tam destek hep destek”
BEŞİKTAŞ taraftarı yine Beşiktaş Gazetesine içini döktü!.. İnternet sitemizdeki forumlarda yapılan yazışmalar ve mesaj kutusuna atılan fikir ve düşünceler Beşiktaşlılara ışık tutacak nitelikte. Teknik Direktör Tigana, teknik heyet, futbolcular ve yönetim hakkında düşüncelerin yer aldığı mesajlarda yapılması gerekenler detaylarıyla masaya yatırıldı!.. Fikir birliği ise Beşiktaş’a sadece iyi günde değil, kötü günde de destek olunması yolunda idi. Yani; “Hep destek!.. Tam destek!..” Haber ve Fotoğraflar SPOR’da

Hep aynı hikaye!..
‘Baskı yaratmıyor, ateşliyoruz’
H afta içinde, birçok mesaj geldi. Taraftar artık saçma sapan işlerden yaka silkiyor!.. “Yine aynı hikayeler!.. Beşiktaş artık bundan bıktı” diyor taraftar. İnönü Stadı’nda baskı olduğu şeklinde iddiaların yıllardır öne sürüldüğünü belirten Beşiktaş camiası, bu işe artık bir son verilmesi gerektiğini haykırıyor!..
“İnönü bizim mabedimiz” diyen Siyah-Beyazlılar, futbolcuların burada coşmaması için bir sebep olmadığı fikrinde birleşiyor. Beşiktaş Gazetesi’ne gelen faks ve internet sitesine gelen mesajların bu hafta çoğunluğu bu yönde idi…
Bizde taraftarın sesi olacak bu mesajların en ilginçlerini toparlayarak özet halinde sizlere sunuyoruz. Birinci elden verilen bu fikirler belki sürekli gündemde tutulmak istenen iddialara ışık tutar.
TRİBÜNLE OYNAMAYIN
Bu olay yeni değil, yılların konusu… Ne zaman Beşiktaş karıştırılmak istense taraftarla oynanır. Taraftar buna alet olmamalı. Takımla ilgilenmelidir. Beşiktaş tribünleri her zaman örnek olmuştur. Ahmet Kaçar.
GENÇLER ETKİLENİYOR
Futbolcu tribünden kesinlikle etkilenir. Ancak iyi oynayan yüreğini ortaya koyan futbolcu alkışı alır. Bu nedenle futbolcuların maça konsantre olmaları yeterlidir. Gençlerin etkilendiği ise aşikar. M. Ali Aksakal.
SAÇMA SAPAN İŞLER
Tezahürat kendi takımımızı ateşlemek için yapılmaktadır. Ters etki yapması beklenemez. Bu çok saçma bir şey!.. Her maçtan önce futbolcuları tribüne çağırıp moral veriyoruz. Bu niye söylenmiyor?.. Cahit Çiçek.
KONTROLLÜ OLUNMALI
Dikkat edilirse tribünlerde takım kötü oynasa bile son 5-10 dakikada ters tezahürat yapılmaktadır. Bu da normal karşılanmalıdır. Runje’nin maç başında ıslıklanması ise, yanlıştı. Bu olayı münferit olarak ele almalıyız. İhsan Sever.
ÇELİKTEN YAPILMADIK YA!..
Çoğu zaman bizler de çileden çıkıyoruz. Takım kötü oynayınca bile destekliyoruz, ama umut göremeyince patlıyor insan. Ama her maça destek için geliyoruz. Olmayınca da çıldırıyoruz. Çelikten yapılmadık ya!.. Galip Güzel.
TEHLİKELİ OYUN!..
Takım kötü gittiğinden en kolay yol seyirciye yüklenmek oluyor. Bu tehlikeli bir yaklaşım. En sonunda taraftar birbirine girdi. Yönetim, teknik direktör ve futbolcu bu kadar kolay sıyrılamaz bu işlerden. Herkes gider, kalacak olan seyircidir. İlker Benli.
İŞİN KOLAYINA KAÇIYORLAR
Her kötü durumda “Tribün baskısı var!..” diye yayarsanız, futbolcular da işin kolayına kaçar. “Baskı var, oynayamıyoruz” der. İnsan kendi stadından rahatsız olur mu? Tribün sahaya yakınmış, çıt çıtsa duyuluyormuş!.. Burası tiyatro salonu mu?.. Erkan Bülbül.

Galibiyet serisi!..
Taraftar, Kara Kartal’dan seri galibiyetler bekliyor. Kartal’ın F.Bahçe derbisinde iyi bir futbol ortaya koyduğunu belirten spor otoriteleri ise, Siyah-Beyazlı takımın genç bir kadrodan oluştuğuna dikkat çekerek,”Zamanla takım oturur” diyor.
FENERBAHÇE: 0
BEŞİKTAŞ: 0
DERBİDE beraberlik vardı. Nobre, karşılaşmaya kaptan pazubandı ile çıktı. F.Bahçe’nin ilk dakikalardaki ataklarını başarılı savunmasıyla durduran Beşiktaş takımı, daha sonra rakip kalede özellikle uzaktan şutlarla pozisyon aradı. Sağ ve sol kanattan atak yapan Beşiktaş, sarı-lacivertli savunmayı aşmakta zorlandı. Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde iyi bir futbol sergileyen Siyah-Beyazlı ekip, beklenen golü bulamadı. 65. dakikada sakatlık geçiren İbrahim Toraman kafasına takılan file ile oyuna devam etti. Kaleci Vedran Runje başarılı kurtarışlarıyla göz doldurdu. Teknik Direktör Jean Tigana, tek oyuncu değişikliğini 71. dakikada yaparak, Delgado’nun yerine Ricardinho’yu oyuna sürdü. Maç 0-0 beraberlikle tamamlandı. Beşiktaş, böylelikle 5 yılı aşkın süredir Kadıköy’deki yenilmezlik serisini sürdürmüş oldu.
BEŞİKTAŞ: 0
SİVASSPOR: 1
SİYAH-BEYAZLI ekip spor otoriteleri tarafında Sivasspor karşılaşmasında gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefi oldu. Çok kötü bir futbol sergilediği yönündeki yazılarla gündeme oturan Beşiktaş sayısız top kaybı yaşadı. Maçın başından itibaren ayaklarındaki topu kaptıran futbolcular yenilgiye adeta davetiye çıkardı. Sivasspor, 15. dakikada Mehmet Yıldız’ın golü ile öne geçti. Bobo ise maçın 33 dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın ilerleyen dakikalarında Beşiktaş, aradığı golü bulamadı ve maç Siyah Beyazlı ekibin mağlubiyetiyle sona erdi.
BEŞİKTAŞ: 3
BURSASPOR: 1
SİYAH-BEYAZLI ekip Bursaspor’u 3-1 yendi. Golleri 47. dakikada Ricardinho, 54’te Delgado ve 88’de Ali Tandoğan atarken, İbrahim Akın 80. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kar gördü. Jean Tigana 2. yarı başlarken oyuna Burak’ın yerine Ricardinho’yu aldı. Beşiktaş aradığı 2. golü ise 54. daki-kada buldu; sol kanattan yapılan ortada ön direğe ya-kın pozisyonda Delgado’nun güzel kafa vuruşuyla Beşiktaş öne geçti. 88. dakikada Ricardinho’nun müthiş arapa-sında Ali Tandoğan Bursa-spor filelerini havalandırdı ve skoru belirledi: 3-1.