SAYI 134

BJK134Almanya’dan bisikletle geldiler
Almanya’dan buraya bisikletle yola koyuldular ve son durakları Dolmabahçe’de basın mensuplarına poz verdiler. Beşiktaş’ın Almanya’daki kardeş şehri Erlangen’in Belediye Başkanı Dr. Siegfeld Balleis, bisikletle İstanbul’a geldi. Balleis’in 9 gün süren yolculuğuna 13 Alman ekonomist bisikletleriyle eşlik etti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bisikletli grubu Dolmabahçe’de karşıladı. Beşiktaş Belediyesi Halkoyunları Ekibi’nin folklor gösterisinin ardından misafirler için Ortaköy Radisson SAS Oteli’nde bir resepsiyon verildi. Erlangen’den Beşiktaş’a yaptıkları yolculuğun oldukça zorlu geçtiğini dile getiren Siegfeld Balleis, günde ortalama 250-400 kilometre yol kat ettiklerini söyledi. Belediye Başkanı, 2 bin 500 kilometre boyunca bisiklet kullanmaktaki amaçlarının ‘çevre bilincini artırmak’ olduğunu ifade etti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise Erlangen Belediye Başkanı ile birlikte İstanbul’a gelen ekonomistlerin Beşiktaş Belediyesi’nin mali başarılarını inceleyip kendi şehirlerinde uygulayacaklarını ifade etti. Ünal, “Borçlu devraldığımız belediye şu an bütçe fazlası veriyor. Beşiktaş Belediyesi ekonomiyi iyi biliyor.” diye konuştu. Alman misafirler, Beşiktaş Belediyesi ile ortaklaşa yapacakları çalışmalar için 5 gün boyunca Türkiye’de kaldı.

Levazım Mahallesi Birkent Sitesi’ne yeni park yapılıyor
Levazım Mahallesi’nde yer alan boş arazi, elden geçirilerek güzel bir görünüm kazandı. Birkent Sitesi’ne yeni oyun parkı kazandıracak olan bu çalışma ile çocukların rahatı ve güvenliği ön plana alınarak yapılıyor. Parkın yapımını ise Beşiktaş Belediyesi gerçekleştiriyor. Parkta oyun alanının yanı sıra, çocukların gelişimlerine de yardımcı olacak 2 potalı bir basket sahası da bulunuyor. Parkta kurulan oturma alanları sayesinde de çocuklarını park alanına getiren aileler de dinlenme imkanına sahip olacak. Halen yapım aşamasında olan parkın açılışı ise ilerleyen haftalar içinde gerçekleşeceği söyleniyor.
Esnaf trafik ve otopark sorunundan dert yanıyor
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın bu kez durağı Arnavutköy’dü. Semt halkının sıkıntılarını, dilek ve şikayetlerini yerinden dinlemek isteyen Başkan Ünal, belediyenin gerçekleştirdiği toplantıda esnafların sorunlarını dinledi. Arnavutköy Fish Restorant’ta düzenlenen toplantıya Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Ahmet Yoldar ve ilgili müdürler de katıldı. Toplantıda, Arnavutköylü esnafın otopark ve trafik sıkışıklığı konusundaki sıkıntıları gündeme getirilerek, bu sıkıntılara çözüm yolları arandı.

Beşiktaş’ta nefes kesen kovalamaca
(BEŞİKTAŞ) Trafik uygulaması yapan polis ekiplerinin “dur” ihtarına uymayan bir otomobil kovalamaca sonucu yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Barbaros Bulvarı’ndaki 34 YON 23 plakalı otomobil, ihtara rağmen durmadı. Ortaköy istikametine kaçan otomobil, takip sonucunda Keşger Sokak’ta sıkıştırıldı. Alkollü oldukları belirlenen kişiler, Beşiktaş Merkez Karakolu’na götürüldü.
LPG’li otomobil
durduk yerde yandı
(BEŞİKTAŞ) Durduk yerde seyir halindeki otomobil alev alarak yanmaya başladı. Sürücü kendisini güçlükle dışarı atarken yanan otomobil kullanılamaz hale geldi. Edinilen bilgiye göre olay sabah karşı Barbaros Bulvarı üzerinde meydana geldi. Erdal Çelimsiz’in kullandığı 34 ZY 166 plakalı aracın motor kısmında yangın çıktı. Aracın LPG’Li olduğu öğrenildi. Otomobil kullanılamaz hale geldi.
Hanımağa’ya tahliye, sonra tutuklama
(ORTAKÖY) Çete kurup Reina’nın sahibini silahla tehdit ettiği iddiasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye oldu. Kısa sürede yeniden gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen eski polis memuru Güniz Akkuş, çıkarıldığı İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yeniden tutuklandı. Akkuş, Beşiktaş’taki Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi, sorgu sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Reina’nın önü Teksas gibi!..
(ORTAKÖY) Ünlü eğlence merkezi Reina’ya eğlenmeye gelen bir kişi, Reina önüne gelen 34 FB 406 plakalı lüks bir otomobille gelen kimliği belirsiz şahıslarca kurşun yağmuruna tutuldu. Şahıs, bacağına isabet eden tek kurşunla hafif yaralandı. Olaydan sonra söz konusu araç polis ekiplerince bir süre kovalandı ancak failler kullandıkları otomobille kaçarak izlerin kaybettirmeyi başardı.
Dalmaz Center’a kumar baskını
(BEŞİKTAŞ) Kurtlar Vadisi isimli televizyon dizisinin kumar sahnelerinin çekildiği Beşiktaş Nispetiye Caddesi’ndeki Dalmaz Center’a kumar oynatıldığı iddiasıyla geçtiğimiz haftalar içinde baskın düzenlendi. Akşam saatlerinde yapıldığı söylenilenn baskının sonucunda ele geçirilen üç adet rulet masası ile oyun pullarına el konuldu. Öte yandan işyeri ortağı Alp Dağ gözaltına alındı.
Uyuşturucunun hazin sonu
(BEŞİKTAŞ) Aşırı dozda uyuşturucu kullanan 48 yaşındaki İzzet Taşpınar hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Taşpınar’ın iki yıl önce uyuşturucu satmaktan yakalanarak gözaltına alındı. Geçtiğimiz hafta içinde gece geç saatlerde Barbaros Bulvarı’ndaki evine gelen İzzet Taşpınar’ı sabah annesi uyandırmak istedi. Ardından polise haber verildi. Otopside aşırı dozda uyuşturucu tespit edildi.
Toprak Operasyonu davası devam ediyor
(BEŞİKTAŞ) “Toprak Operasyonu” çerçevesinde gözaltına alınan Kürşat Yılmaz ve adamlarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açılan davaya devam edildi. Beşiktaş 10. Ağr Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayaYılmaz’ın da aralarında bulunduğu tutuklu 10 sanığın yanı sıra Tuğba Özay, Korkmaz Yiğit’in de bulunduğu tutuksuz sanıklar katıldı.
Serdar Ortaç
6 ay ehliyetsiz kaldı
(BEBEK) Direksiyonda alkollü yakalanan şarkıcı Serdar Ortaç’ın ehliyeti 6 ay iptal edildi. Trafik ekipleri Bebek Meydanı’nda alkol uygulaması yaptı. Durdurulan Serdar Ortaç, alkol kullanmadığını söylese de alkolmetreye üfleyen Ortaç, 1.41 promil alkollü çıktı. Üzerinde ehliyet olmayan şarkıcıya ehliyeti bulundurmamak ve alkollü araç kullanmaktan da 750 YTL para cezası kesildi.

Balık pazarına balık yağdı!..
Balık sezonunun başlaması ile birlikte Beşiktaş Balık Çarşısı da hareketlendi. Esnaf, ilk günler balığın az olması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu ve vatandaşların balık alamadıklarını belirtirken ikinci hafta ise bu durumun tamamen değiştiğini söyledi. Balığın artması ile birlikte müşterilerin de ilgisinin daha fazla olduğunu söyleyen balıkçılar, bu artışta fiyatların da etkilendiğini belirtiyor. Beşiktaş esnafı, fiyatların çabuk düştüğünü ve gün geçtikçe de halkın rağbetinin yükseldiğini söyledi. Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı’nda palamutun tanesi 3-5 Ytl, Mezgit’in kilosu 8 Ytl, Uskumru 12 Ytl, Çupra 10 Ytl, levrek 10 Ytl, Hamsi’nin kilosu 5-6 Ytl’den satılmaya devam ediyor. Her balığın belli aylarda yenilmesi gerektiğine işaret eden balıkçılar, Beşiktaşlılar için bakın şöyle bir mutfak reçetesi veriyor:
Balıkların bazı türleri, bütün bir sene boyunca yenebiliyor. Mevsimine göre ise lezzetini bir kat daha arttırıyor.
OCAK: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur. Tekir ve kırlangıç bolca avlanır. Barbunya, kılıç, mercan, sinağrit az tutulur.
ŞUBAT: Bu ayda kalkan mevsimi başlar. Mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir yine bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop lezzetle yenir.
MART: Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ciroz olmaya yüz tutmuştur. Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar. Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir. Kofananın ızgarası olur.
NİSAN: Kalkan yine başta gelir. En bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara oranla daha ucuzdur. Eşkina bu ayda görülür. Levrek kadar lezzetlidir. Uskumru artık çiroz olmuştur. Kaya balığı fazlaca avlanır ve ucuzdur.
MAYIS: Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir. Fazlaca çıktığından pazarlarda her gün bulmak mümkündür. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir. Kefal yine lezzetlidir.
HAZİRAN: Bu ayda balıklar az tutulur. Bu nedenle haziran ayı balıkçılık açısından verimsizdir. Tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinarit, levrek ve eşkina bulunur. Fakat pahalıdır.
TEMMUZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Tekir ve barbunya yine lezzetlidir. Kefal bu ayda lezzetsizdir ve üretimi azdır.
AĞUSTOS: Çingene palamutu mevsimini açar. Boyu uskumru kadar veya biraz daha iridir. Levreğe bile tercih edilir. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.
EYLÜL: Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.
EKİM: Geçici balıkların, yazın Karadeniz’de beslenip, Marmara’ya göçe başladıkları aydır. Bu nedenle bol miktarda tutulur. Uskumru turfanda olarak kendisini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır. İstavritte yağlanmıştır. Palamut bolca çıkar. Tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinağrit, mercan, sardalya, eşkina, minakop, torik, izmarit, iztrangiloz ve aterina gibi balıkları nispeten ucuz olarak temin etmek mümkündür.
KASIM: Uskumrunun en iyi zamanıdır. Kasım ayında bol bulunan ve lezzetli olan balıklar bu ayda da lezzetlidir. Torik akışı başlamıştır. Lakerdası yapılır. Pisinin en nefis olduğu aydır.
ARALIK: Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir. Tekir bol bulunur.
Önlemler bu yılda trafiğe takıldı!..
Tüm önlemlere rağmen on binler sokağa bir anda dökülünce, üstüne üstlük başlatılan ve bir türlü bitirilemeyen kazılar cadde ve sokakları kapatınca trafik yine felç oldu.
İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 18-29 Eylül 2006 tarihleri arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 100. maddesi gereği, 08.30-12.30 ve 13.00-17.00 olan ildeki mesai saatlerinin, 09.00-12.30 ve 13.00-17.30 şeklinde uygulanacağı ifade edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise, okulların açıldığı ilk gün için şu tedbirleri almıştı.: “Çocuklarını okula servisle gönderen veliler özel araçları yerine mutlaka servisleri kullanmaları, özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları trafik akışı açısından büyük önem taşıyor. Memurlar mesai saati 09.00 ‘da başladı. Okulların açıldığı ilk haftanın ilk üç günü ise İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro, hafif metro; 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz olarak hizmet verdi. Okulların açıldığı hafta ise şantiyelerin çalışma yapmayıp daha sonra kademeli olarak çalışmaların yürütüleceği belirtildi. Yollardaki çalışmalar da duracak ve trafik akışını engelleyen çukurlar kapatılması öngörüldü. İETT 800 ek otobüs seferi düzenledi. İDO kış tarifesine geçerek ek sefer koyacak. Okul Servis araçları Asya ve Avrupa yakası arasında arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak. Tek bilet AKBİL uygulamasıyla öğrenciler tüm toplu taşım araçlarından yararlanabilecek. Büyükşehir Belediye başkanlığından yapılan diğer açıklamalar ise şöyle: “Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak. Çalışmalar gece tamamlanacak. Özellikle kavşaklar ve döner adalarda geçiş üstünlüğüne riayet edilmesi trafik sıkışıklığını büyük ölçüde rahatladır. Taksici esnafı “kısa mesafe” diyerek yolcu almamazlık yapmasınlar. Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde bin zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı olacak.”
Ancak tüm tedbirlere rağmen yine birçok yerde istenilen olmadı. Çünkü kazılar bitmemiş, yol yapım ve onarım çalışmaları halen devam ediyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgiye göre, devam eden 94 şantiyeli yol kazı çalışmaları arasında Beşiktaş bölgesi ve civarı da bulunuyordu. Yapılan açıklamada yer alan çalışmalar şöyle sıralandı: “İstanbul Avrupa yakası genelinde yol düzenlemesi ve ortak altyapı inşaatı, İstanbul – Avrupa yakası genelinde karayolu demiryolu ve anaarter yolların altından muhtelif çaplarda kanalizasyon ve diğer altyapı tesislerinin yatay delgi yöntemiyle geçirilmesi inşaatı, Seyrantepe-Tem otoyolu alt-üst geçit-yol, kavşak inşaatı, Tarabya kavşağı, Dolmabahçe-Dolapdere-Piyalepaşa-Kağıthane tünelleri inşaatı ve İstanbul Metrosu 4. levent Ayazağa çalışması, Maslak Yaklaşım tüneli – Maslak. Ayrıca tamamlanan toplam 72 şantiyeli yol çalışmaları arasında Yıldız Kışla önü Barbaros ve Posta Cad. Köprülü kavşak inşaatı, İstanbul geneli Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü yatırımları asfalt kaplama yapılması, Ulus Zincirlikuyu Bağ.Yolları 2.Aşama İnş., Ortaköy Vadisi ve çevrenin düzenlenmesi ile ortak Altyapı İnş., Rumelihisarı-İstinye arası sahil yolu bordür, tretuvar ve alty.İnş., Kuruçeşme Rumelihisarı arası sahil yolu bordür tretuar ortak altyapı inşaatı.”
Ayasofya, dünyann ‘Yeni 7 Harikas’ aday
YENİ 7 Harika Vakf yöneticisi Bernard Weber, adaylar arasnda gösterilen Ayasofya Müzesi’nin Başkan Haluk Dursun ile Prof. Dr. İlber Ortayl’ya resmi adaylk sertifikasn törenle verdi. Dünyada 21 aday eser arasndan “Yeni 7 Harika” aday gösterilen müzenin resmi adaylğn tescil etmek amacyla tören düzenlendi. Merkezi İsviçre’de bulunan Yeni 7 Harika Vakf yöneticisi B. Weber, resmi adaylk sertifikasn Ayasofya Müzesi Başkan H. Dursun ve Topkap Saray Başkan Prof. Dr. İlber Ortayl’ya birlikte verdi. Tarih yapanlardan biri olunuz” yazs bulunan tişörtlerle müze önünde poz verdi.
Hedef, engelli için yaşanılır bir kent
İSTANBUL İl Genel Meclisi Engelliler Komisyonu tarafından hazırlanan “İstanbul Engelliler Projesi” (İEP), ilk aşaması olan Koordinasyon Merkezi’nin kurulmasıyla hayata geçiyor. İl Genel Meclisi Engelliler Komisyonu’nca hazırlanan ve uygulama aşamasına gelen İEP, İstanbul’un daha yaşanılır bir kent olması için çalışmaları yürütüldüğünü kaydetti. AK Parti Milletvekili Lokman Ayva ve Komisyon Başkanı Hasan Basri Nalbant tarafından toplantı düzenleneceğini, bu toplantıda kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de bulunacağı belirtildi.
İDO kış sezonu
yeni tarifeyi açıkladı
İDO, kış sezonu ile ilgili yeni tarife ve seferlerin yer aldığı programını duyurdu. Okulların açıldığı gün olan 18 Eylül tarihinden itibaren yeni hatları ve bakımı yapılan gemileriyle kış tarifesi seferlerine devam edileceği söyleniyor. Yeni hatları ve bakımı yapılan gemileriyle başlayacak kış sezonunun, 17 Haziran 2007’ye kadar geçerli olacağı bildirildi. Öte yandan entegrasyonun ise devam ettiği açıklandı. Avşa – Marmara ve Çınarcı – Esenköy deniz otobüsü seferleri ise eylül ayının sonuna kadar sürerken, daha önce deneme seferleri yapılan Küçüksu – Beşiktaş ve Küçüksu – Tokmakburnu hatları daimi hale getiriliyor.
Okul öncesi
uyuşturucu temizliği
İSTANBUL’UN çeşitli semtlerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda 88 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte çok sayıda uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin “Yalova” adı verilen operasyon kapsamında belirlenen adreslere baskın yaptı. İkisi sahte kimlikli 8 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, satışa hazır halde 127 gram esrar, 6 adet ecstasy hap, 5 gram kokain, uyuşturucu madde bulaşıklı 1 adet pet nargile düzenek ele geçirildi. Ayrıca, Beşiktaş, Beyoğlu, Eminönü, Güngören, Kadıköy, Sarıyer gibi ilçelerde 41 ayrı operasyon gerçekleştirdi.
Beşiktaş Adliyesi’nde yoğun hafta…
PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve örgüt mensubu olduğu ileri sürülen 2 kişi Küçükçekmece ve Bağcılar`da yasadışı terör örgütü ile bunlara yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 5 kişi Beşiktaş’daki İstanbul Adliyesi`ne getirildi. İfadesi alınan 7 kişiden 4`ü serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Esenyurt beldesinde bombalı saldırı sonucu 2 kişinin yaralanması ve Bağcılar’da kaymakamlık binası önü bombalı saldırı sonucu 6 kişinin yaralanması olaylarını gerçekleştirdikleri öne sürülen Mehmet Z. Şahin ve Ramazan Çeber, Sabir Alabalık tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Balık pazarına balık yağdı!..
Balık sezonunun başlaması ile birlikte Beşiktaş Balık Çarşısı da hareketlendi. Esnaf, ilk günler balığın az olması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu ve vatandaşların balık alamadıklarını belirtirken ikinci hafta ise bu durumun tamamen değiştiğini söyledi. Balığın artması ile birlikte müşterilerin de ilgisinin daha fazla olduğunu söyleyen balıkçılar, bu artışta fiyatların da etkilendiğini belirtiyor. Beşiktaş esnafı, fiyatların çabuk düştüğünü ve gün geçtikçe de halkın rağbetinin yükseldiğini söyledi. Beşiktaş Balıkçılar Çarşısı’nda palamutun tanesi 3-5 Ytl, Mezgit’in kilosu 8 Ytl, Uskumru 12 Ytl, Çupra 10 Ytl, levrek 10 Ytl, Hamsi’nin kilosu 5-6 Ytl’den satılmaya devam ediyor. Her balığın belli aylarda yenilmesi gerektiğine işaret eden balıkçılar, Beşiktaşlılar için bakın şöyle bir mutfak reçetesi veriyor:
Balıkların bazı türleri, bütün bir sene boyunca yenebiliyor. Mevsimine göre ise lezzetini bir kat daha arttırıyor.
OCAK: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur. Tekir ve kırlangıç bolca avlanır. Barbunya, kılıç, mercan, sinağrit az tutulur.
ŞUBAT: Bu ayda kalkan mevsimi başlar. Mayıs sonuna kadar devam eder. Tekir yine bolca çıkar. Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar. Gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop lezzetle yenir.
MART: Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır. Uskumru ciroz olmaya yüz tutmuştur. Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar. Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir. Kofananın ızgarası olur.
NİSAN: Kalkan yine başta gelir. En bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara oranla daha ucuzdur. Eşkina bu ayda görülür. Levrek kadar lezzetlidir. Uskumru artık çiroz olmuştur. Kaya balığı fazlaca avlanır ve ucuzdur.
MAYIS: Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir. Fazlaca çıktığından pazarlarda her gün bulmak mümkündür. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir. Kefal yine lezzetlidir.
HAZİRAN: Bu ayda balıklar az tutulur. Bu nedenle haziran ayı balıkçılık açısından verimsizdir. Tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinarit, levrek ve eşkina bulunur. Fakat pahalıdır.
TEMMUZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Tekir ve barbunya yine lezzetlidir. Kefal bu ayda lezzetsizdir ve üretimi azdır.
AĞUSTOS: Çingene palamutu mevsimini açar. Boyu uskumru kadar veya biraz daha iridir. Levreğe bile tercih edilir. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.
EYLÜL: Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.
EKİM: Geçici balıkların, yazın Karadeniz’de beslenip, Marmara’ya göçe başladıkları aydır. Bu nedenle bol miktarda tutulur. Uskumru turfanda olarak kendisini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır. İstavritte yağlanmıştır. Palamut bolca çıkar. Tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinağrit, mercan, sardalya, eşkina, minakop, torik, izmarit, iztrangiloz ve aterina gibi balıkları nispeten ucuz olarak temin etmek mümkündür.
KASIM: Uskumrunun en iyi zamanıdır. Kasım ayında bol bulunan ve lezzetli olan balıklar bu ayda da lezzetlidir. Torik akışı başlamıştır. Lakerdası yapılır. Pisinin en nefis olduğu aydır.
ARALIK: Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır. Hamsi de lezzetlidir. Tekir bol bulunur.
Önlemler bu yılda trafiğe takıldı!..
Tüm önlemlere rağmen on binler sokağa bir anda dökülünce, üstüne üstlük başlatılan ve bir türlü bitirilemeyen kazılar cadde ve sokakları kapatınca trafik yine felç oldu.
İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 18-29 Eylül 2006 tarihleri arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 100. maddesi gereği, 08.30-12.30 ve 13.00-17.00 olan ildeki mesai saatlerinin, 09.00-12.30 ve 13.00-17.30 şeklinde uygulanacağı ifade edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise, okulların açıldığı ilk gün için şu tedbirleri almıştı.: “Çocuklarını okula servisle gönderen veliler özel araçları yerine mutlaka servisleri kullanmaları, özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları trafik akışı açısından büyük önem taşıyor. Memurlar mesai saati 09.00 ‘da başladı. Okulların açıldığı ilk haftanın ilk üç günü ise İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro, hafif metro; 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz olarak hizmet verdi. Okulların açıldığı hafta ise şantiyelerin çalışma yapmayıp daha sonra kademeli olarak çalışmaların yürütüleceği belirtildi. Yollardaki çalışmalar da duracak ve trafik akışını engelleyen çukurlar kapatılması öngörüldü. İETT 800 ek otobüs seferi düzenledi. İDO kış tarifesine geçerek ek sefer koyacak. Okul Servis araçları Asya ve Avrupa yakası arasında arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak. Tek bilet AKBİL uygulamasıyla öğrenciler tüm toplu taşım araçlarından yararlanabilecek. Büyükşehir Belediye başkanlığından yapılan diğer açıklamalar ise şöyle: “Çöp kamyonları gündüz çöp toplaması yapmayacak. Çalışmalar gece tamamlanacak. Özellikle kavşaklar ve döner adalarda geçiş üstünlüğüne riayet edilmesi trafik sıkışıklığını büyük ölçüde rahatladır. Taksici esnafı “kısa mesafe” diyerek yolcu almamazlık yapmasınlar. Trafik sıkışıklığı yaşanmaması için ana arterlerde bin zabıta memuru trafik ekiplerine yardımcı olacak.”
Ancak tüm tedbirlere rağmen yine birçok yerde istenilen olmadı. Çünkü kazılar bitmemiş, yol yapım ve onarım çalışmaları halen devam ediyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgiye göre, devam eden 94 şantiyeli yol kazı çalışmaları arasında Beşiktaş bölgesi ve civarı da bulunuyordu. Yapılan açıklamada yer alan çalışmalar şöyle sıralandı: “İstanbul Avrupa yakası genelinde yol düzenlemesi ve ortak altyapı inşaatı, İstanbul – Avrupa yakası genelinde karayolu demiryolu ve anaarter yolların altından muhtelif çaplarda kanalizasyon ve diğer altyapı tesislerinin yatay delgi yöntemiyle geçirilmesi inşaatı, Seyrantepe-Tem otoyolu alt-üst geçit-yol, kavşak inşaatı, Tarabya kavşağı, Dolmabahçe-Dolapdere-Piyalepaşa-Kağıthane tünelleri inşaatı ve İstanbul Metrosu 4. levent Ayazağa çalışması, Maslak Yaklaşım tüneli – Maslak. Ayrıca tamamlanan toplam 72 şantiyeli yol çalışmaları arasında Yıldız Kışla önü Barbaros ve Posta Cad. Köprülü kavşak inşaatı, İstanbul geneli Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü yatırımları asfalt kaplama yapılması, Ulus Zincirlikuyu Bağ.Yolları 2.Aşama İnş., Ortaköy Vadisi ve çevrenin düzenlenmesi ile ortak Altyapı İnş., Rumelihisarı-İstinye arası sahil yolu bordür, tretuvar ve alty.İnş., Kuruçeşme Rumelihisarı arası sahil yolu bordür tretuar ortak altyapı inşaatı.”
Ayasofya, dünyann ‘Yeni 7 Harikas’ aday
YENİ 7 Harika Vakf yöneticisi Bernard Weber, adaylar arasnda gösterilen Ayasofya Müzesi’nin Başkan Haluk Dursun ile Prof. Dr. İlber Ortayl’ya resmi adaylk sertifikasn törenle verdi. Dünyada 21 aday eser arasndan “Yeni 7 Harika” aday gösterilen müzenin resmi adaylğn tescil etmek amacyla tören düzenlendi. Merkezi İsviçre’de bulunan Yeni 7 Harika Vakf yöneticisi B. Weber, resmi adaylk sertifikasn Ayasofya Müzesi Başkan H. Dursun ve Topkap Saray Başkan Prof. Dr. İlber Ortayl’ya birlikte verdi. Tarih yapanlardan biri olunuz” yazs bulunan tişörtlerle müze önünde poz verdi.
Hedef, engelli için yaşanılır bir kent
İSTANBUL İl Genel Meclisi Engelliler Komisyonu tarafından hazırlanan “İstanbul Engelliler Projesi” (İEP), ilk aşaması olan Koordinasyon Merkezi’nin kurulmasıyla hayata geçiyor. İl Genel Meclisi Engelliler Komisyonu’nca hazırlanan ve uygulama aşamasına gelen İEP, İstanbul’un daha yaşanılır bir kent olması için çalışmaları yürütüldüğünü kaydetti. AK Parti Milletvekili Lokman Ayva ve Komisyon Başkanı Hasan Basri Nalbant tarafından toplantı düzenleneceğini, bu toplantıda kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de bulunacağı belirtildi.
İDO kış sezonu
yeni tarifeyi açıkladı
İDO, kış sezonu ile ilgili yeni tarife ve seferlerin yer aldığı programını duyurdu. Okulların açıldığı gün olan 18 Eylül tarihinden itibaren yeni hatları ve bakımı yapılan gemileriyle kış tarifesi seferlerine devam edileceği söyleniyor. Yeni hatları ve bakımı yapılan gemileriyle başlayacak kış sezonunun, 17 Haziran 2007’ye kadar geçerli olacağı bildirildi. Öte yandan entegrasyonun ise devam ettiği açıklandı. Avşa – Marmara ve Çınarcı – Esenköy deniz otobüsü seferleri ise eylül ayının sonuna kadar sürerken, daha önce deneme seferleri yapılan Küçüksu – Beşiktaş ve Küçüksu – Tokmakburnu hatları daimi hale getiriliyor.
Okul öncesi
uyuşturucu temizliği
İSTANBUL’UN çeşitli semtlerinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda 88 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte çok sayıda uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin “Yalova” adı verilen operasyon kapsamında belirlenen adreslere baskın yaptı. İkisi sahte kimlikli 8 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, satışa hazır halde 127 gram esrar, 6 adet ecstasy hap, 5 gram kokain, uyuşturucu madde bulaşıklı 1 adet pet nargile düzenek ele geçirildi. Ayrıca, Beşiktaş, Beyoğlu, Eminönü, Güngören, Kadıköy, Sarıyer gibi ilçelerde 41 ayrı operasyon gerçekleştirdi.
Beşiktaş Adliyesi’nde yoğun hafta…
PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan ve örgüt mensubu olduğu ileri sürülen 2 kişi Küçükçekmece ve Bağcılar`da yasadışı terör örgütü ile bunlara yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 5 kişi Beşiktaş’daki İstanbul Adliyesi`ne getirildi. İfadesi alınan 7 kişiden 4`ü serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Esenyurt beldesinde bombalı saldırı sonucu 2 kişinin yaralanması ve Bağcılar’da kaymakamlık binası önü bombalı saldırı sonucu 6 kişinin yaralanması olaylarını gerçekleştirdikleri öne sürülen Mehmet Z. Şahin ve Ramazan Çeber, Sabir Alabalık tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ustalar coştu, coşturdu
Müziğin sevilen isimleri Kuruçeşme Arena’da bir araya geldi. Zülfü Livaneli, 35. sanat yılını Kuruçeşme Arena’da özel bir konserle kutladı. Livaneli bir çok sanatçı dostuyla aynı sahneyi paylaştı. Konseri, yaklaşık 10 bin kişi izledi.
Organizasyonda Zülfü Livaneli’nin 35 yıllık sanat yaşamını kendine özgü tarzıyla sunan ise edebiyat dünyasının sevilen ismi Sunay Akın’dı. Konser, Livaneli’nin yakın dostu ve meslektaşı Yaşar Kemal’in açılış konuşmasıyla başladı.
Sanatçı dostlarının bu özel gecede yalnız bırakmadığı Livaneli, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Ferhat Göçer, Yavuz Bingöl, Aylin Livaneli, Özcan Deniz, Hüsnü Şenlendirici, Beyazıt Öztürk, Hakan Aysev ve Zerrin Özer ile aynı sahneyi paylaştı.
Livaneli, Kuruçeşme Arena’da 25 bestesini 12 sanatçının yorumuyla sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Finalde, ‘Leylim ley’ şarkısı bir on binlerce kişinin eşliğinde Arena’yı inletti. Konser, ‘Bilmem şu feleğin bende nesi var’ şarkısıyla sona erdi.
Süper Star yine geliyor
BİR süre önce Kuruçeşme Arena’da muhteşem bir performans sergileyen Süper Star Ajda Pekkan 22 Eylül’de yine Kuruçeşme Arena’da müzikseverleri coşturacak. Enbe Orkastrası’nın konserinde konuk sanatçı olarak yer alan Ajda Pekkan bu yıl ikinci kez sevenleriyle buluşacak.

SPOR HABERLERİ

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusu’nu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu. Diğer yandan, Kleberson 4, Koray 3, Cordoba 3, Ahmed Hassan 2, Tümer Metin 2, Gökhan Güleç 2, Bobo 2, İbrahim Akın 1, Ali Tandoğan 1, Ali Güneş 1, İbrahim Üzülmez 1 ve İbrahim Toroman 1 maçta göze batan oyuncu oldu. İşin ilginç yanı kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın 5 maçında spor yazarları göze batan oyuncu seçmedi. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi yine dev bir kupa verecek. Bu kupa sezon sonunda sahibini bulacak. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda yine geçtiğimiz haftalardan itibaren oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” dediler.

İlk kupa hentbolculardan
Beşiktaş Hentbol Takımı, geçtiğimiz sezon şampi-yonu Milli Piyango ile oynadığı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Kupası mücadelesini 37-36 kazanarak kupanın sahibi oldu. Ankara Cebeci Spor Salonu’nda oynanan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Kupası karşılaşmasının ilk yarısını 21-19 önde tamamlayan Hentbol Takımı, 2. devrede de rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyarak karşılaşmayı 37-36 skorla galip bitirdi. Hentbolcular, İzmir Fuar Turnuvası’nda da kupa kazanmışlardı. Antrenör Müfit Arın, “Sporcularımız gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Tam anlamıyla hazırlıklarımızı tamamlamadık fakat geçtiğimiz hafta İzmir Fuar turnuvasında kazandığımız kupa ve bugün GSGM Kupası bize çok iyi motive kaynağı oldu. Sezonu iki kupayla açıyoruz. Bütün Beşiktaş Camiası’na hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Genel Menajer Bilal Eyüboglu da camiaya bir kupa daha hediye ettikleri için mutlu olduklarını söylerken, yeni başarılara imza atacaklarını ifade etti. Didem TUTAL

Birlik ve beraberlik çağrısı yinelendi
Beşiktaş Divan Kurulu’nun 3. Olağan Toplantısı The Ritz Carlton Oteli’nde yapıldı. Toplantıda 25 ve 50 yılını dolduran Divan Kurulu üyelerine mazbata ve rozetleri verildi.
Toplantıya Başkan Yıldırım Demirören, İkinci Başkan Murat Aksu, Genel Sekreter Kenan Öner, Yönetim Kurulu Üyeleri’nden İlhan Durusoy, Fikret Ercan, Sinan Vardar ve Süleyman Eren, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Divan Kurulu Üyeleri ile Denetleme Kurulu Üyeleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır yaptı. Futbol Takımının aldığı başarılı sonuçlarla tüm camianın yüzünü güldürdüğünü söyleyen Nasır, “İlklerin takımı olan Beşiktaşımız, Süper Kupa ve ligin ilk 4 haftasında aldığı 3 galibiyetle Avrupa’da ve Türkiye’de başarının sinyallerini vermeye başlamıştır. Diğer amatör branşlarımız da örnek ve başarılı spor dallarımızdır. Herşeyi ile Beşiktaşımız’ın geleceği olan Fulya Projesi hayata geçirilerek, Beşiktaşımız’ın geleceği garanti altına alınmıştır” diye konuştu.
Denetleme Kurulunun raporlarını okumasının ardından söz alan Genel Sekreter Kenan Öner, Beşiktaş Futbol Takımı’nın 25 Ocak 2004 tarihinde BJK İnönü Stadı’nda oynadığı ve 5 futbolcunun kırmızı kart görmesi ile sona eren Samsunspor maçından sonra büyük bir tramva geçirdiğini ifade ederek, “Ligin ilk yarısını 11 puan önde tamamlayan takımımız, bu maçın ardından büyük bir şokun içerisine girdi ve bu süreç uzun bir zaman devam etti. Açık farkla önde bitirmemiz gereken bir seneyi şampiyon olamadan tamamladık. Göreve geldiğimiz zaman bu travmayı daha yakından gördük. Bu sezon ise Teknik Direktörümüz Jean Tigana’nın aklındaki oyuncuları alarak geleceğe yatırım yaptık. Transferde izlediğimiz akıllı politika ile genç bir takım kurduk ve bunda da büyük ölçüde başarılı olduk. Takımımızın şimdiki yaş ortalaması 23. Transferlere harcadığımız paraların hepsini nakit ödedik. Kulübümüz borç içerisine sokulmadı” dedi.
“Aldığımız galibiyetler bizleri ümitlendiriyor” diyerek konuşmasına devam eden Öner, amatör şubeleri başarılarından da bahsetti. Kenan Öner’in ardından konuşan Başkan Yıldırım Demirören ise şunları söyledi: “Göreve geldiğim günden beri söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu sene buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ben bugüne kadar elimi uzattığım insanları hiçbir zaman bırakmadım. Ben herkese kolumu açarım. Herkesi, bütün Beşiktaşlıları birlik ve beraberliğe davet ediyorum”
Divan Kurulu Toplantısı, 25. ve 50. yılın tamamlayan üyelere mazbata ve rozetlerinin verilmesi ile sona erdi.

Taraftarın UEFA mesajı
Maçtan hemen sonra taraftarın gazetesine yine mesajlar yağdı. Gerek faksla, gerek internet yoluyla aldığımız mesajlarda CSKA Sofya’yı rahat geçeceğimize dair mesajlar çoğunlukta idi. Ancak dikkatli olunması, hata yapılmaması, rehavete girilmemesi yönünde uyarılarda bulunuyordu. Ayrıca takım içindeki uyum sorunu, futbolcularla ilgili görüşlerde yazılmıştı. İşte Beşiktaş taraftarının mesajları, duygu ve düşünceleri…
ÇOK BÜYÜTMÜŞÜZ!..
CSKA Sofya’yı gözümüzde çok büyütmüşüz. Maçta bir varlık gösteremediler. Bir akınları vardı o kadar!.. Beşiktaş ra-kibi daha rahat yenmeli idi. Ancak telaşlı oynadılar. Delgado’yu ilk defa bu kadar silik ve etkisiz gördüm. Kadir Çığır.
USTALAR NİYE KENARDA?..
Ricardinho niye ilk 11’de yoktu anlamadım. Trabzon maçında da Tigana gol umudu olarak alınan Nobre’yi kenarda oturttu. Macera aramasınlar. Kartal’a yazık olur. Ali Sağıroğlu.
REHAVET YAPMAYIN
Beşiktaş bu turu rahat geçer. Ancak her maçı zor bur havaya sokuyorlar. Son dakikalarda goller gelmese idi yanmıştık. Soyfa Bulgaristan’da böyle oynamaz. Dikkat!.. Baki Avcı.
ORGANİZE OLAMIYORLAR
İki gole güvenmeyelim. Beşiktaş iyi oynamadı. Bir türlü organize atak yapamıyorlar. Uzaktan şutlar ve karamboldan gol her zaman atılmaz. Henüz uyum sağlamamışlar. Toparlanmaları gerek. Muhammed Çoban.
VERİMLİ OLAMIYORLAR
Biz sahadan görüyoruz. Delgada ilk 45 dakika döküldü, ikinci yarıyla Ricardinho ile çıkılmalı idi. Geç kalındı. Ancak o da ikinci yarıda bir şey yapamadı. Fahri Tatan’dan yararlanılmalı. Bu kadar oyuncuya rağmen iyi değil. Selim Akkan.
OYUNCULARI HARCAMAYALIM
Bu maçta Baki Mercimek kazanıldı. Yerinde oynatıldığı zaman ne kadar iyi olduğunu gördük. Yıllardır aynı yerde oynayan bir futbolcu başka bir yerde ve-rimli olamaz. Ancak nedense Türkiye’de bu moda oldu. İdil Sarıcan.
RAHAT GEÇERİZ
Kimse merak etmesin biz bu turu rahat geçeriz. Hatta orada da iki tane gol atarız. Runje’nin cesaretine hayran kaldım. Bize savaşan topa giren oyuncu gerekiyor. Kezban Atacan.
GOL YOLLARI KISIR
Gökhan Güleç niye yedeğe çekildi anlamadım. Bobo’dan daha iyi. Hiç değilse etrafı rahatsız ediyor. Gol atma becerisi de yüksek. İkinci golde karambolde vurdu denilse de ustalık vardı. Bunları görmek lazım. Adil Otakçı.
ŞANSLARINI KULLANSINLAR
Burak iyi bir oyuncu ama henüz acemi. Buna rağmen mücadeleci ve koşan yönü takıma yararlı oluyor. Ali Tandoğan ve Ali Güneş’te unutulmamalı. Mehmet Sedef gibi zaman zaman şans verilmeli. İbrahim Batu.
HER ŞARTTA ELERİZ
İnönü’de berabere kalsalardı da, Bulgaristan’da gol atar ve bunları elerdik. Beşiktaş CSKA Sofya’dan daha iyi takım. Önemli olan kazanma ruhu. Gol atmakta geç kalsalarda ben bu ışığı Kartal’da bu yıl görüyorum. İyi işler yapacaklar. Bekleyelim. Servet N. Tekin.
BJK Boks Takımı altınları topladı
SARIYER Kapal Spor Salonu’nda Zafer Kupas için mücadele eden boks takm, 4 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 1 Üçüncülük elde etti. Altı sporcu ile katlan Siyah-Beyazllar dereceleri ise şöyle: 54 Kg. Avni Yldrm, 57 Kg. Ramazan Balloğlu ve Salman Kerimi, 81 Kg. Muhammet Güner şampiyon, 51 Kg. Uğur Oğuzhan ikinci, 69 Kg. Şafak Dilmaç üçüncü.
Kaan Dalay’ın Beşiktaş sevgisi
TEKERLEKLİ Sandalye Basketbol Takm’nın başarl oyuncusu Kaan Dalay nikah tazeledi. Menajer Erdem Göksel, takmda kalmasnn kendileri için son derece sevindirici olduğunu belirterek, “Kaan, Başta G.Saray olmak üzere diğer takmlardan da  kendisine çok büyük paralar teklif edildi. Beşiktaş sevgisi ağr bast ve yuvada kald. Beşiktaşl olduğunu herkese ispat etti” dedi.

Basketbol 2006-2007 kuraları çekildi
BASKETBOLDA 2006-2007 sezonu Erkekler Türkiye Kupas karşlaşmalar İstanbul’da çekildi. (A) Grubu: (Konya): F.Bahçe Ülker, BJK Cola Turka, TOFAŞ, Mersin B.Bel. (B) Grubu: (Samsun): Selçuk Üni., B. Banvit, T. Telekom, Beykoz. (C) Grubu: (Manisa): D.Şafaka, E. Pilsen, İst. Tekel, C.T. Kolejliler. (D) Grubu: (Adapazar): G.Saray C.C., Alpella, Pnar K.Yaka, O.Renault.

Otoriteler, Beşiktaş’ı değerlendirdi
Beşiktaş UEFA Kupası ilk maçında Kleberson ve Gökhan Güleç ile güldü. İkinci maç için 2 gollü bir avantaj sağlayan Kartal’ın ortaya koyduğu oyun hakkında spor otoriteleri ve yazarlar değişik görüşler bildirdi. Her zaman olduğu gibi yine futbolcular, oyun sistemi ve teknik heyetin aldığı kararlar masaya yatırıldı. İşte Beşiktaş’la ilgili yapılan kritiklerden can alıcı paragraflar:
KORKUT GÖZE: Maçta lider oyuncu aradım ama göremedim. Delgado koşuyor, oynuyor ama Beşiktaş’ın aradığı lider olduğunu sanmıyorum. Ayrıca şunu da gözlemlemek mümkün, Delgado çıkınca yerine Ricardinho girdi. Tigana ikisini birlikte her nedense düşünmüyor. Kleberson güzel bir gol attı ama iyi oynamadı. Öte yandan hep eleştirilen Beşiktaş savunması, CSKA karşısında hatasız oynadı. Rakibi bir kez kaçırdı. Bu pozisyonda da Runje uyanık davrandı ve olası bir golü önledi.
VEDAT OKYAR: Beşiktaş’ın elinde Delgado ile Ricardinho diye iki tane virtüöz var. İkisinin de iyi değerlendirildiği düşünmüyorum. Bana göre en iyisi tek santrforla oynayıp Ricardinho ile Delgado’yu santrfor arkası oynatmak. Ama beni anladığım kadarıyla ikisini bir arada kullanmayacak. Maçta birini çıkarırken öbürünü soktu. Sahanın en kötü oyuncusu ise Kleberson’du. Kedi olalı bir fare tuttu. Beşiktaş’ın ilk golünü attı. Oyuna sonradan giren Gökhan Güleç hem ilk gole katkı da bulundu, hem de ikinci golü attı. Buradan Tigana’nın değişim tercihi doğru olduğunu görüyoruz. Ayrıca, Bobo hiçbir şey yapamıyordu.
GÜVEN TANER: Değişiklikler sonrasında Beşiktaş hakimiyetini sağladı. Sol kanatta Mehmet Sedef vardı. Mehmet futbolculuk karnesine baktığınızda, soldaki işlere Ricardinho’dan daha yatkın olduğu için daha doğru seçimdi. Savunma göbeğine Baki kaydırıldı ve sol savunma da Üzülmez’in oldu. Takımın önde gelen adamı Üzülmez’di. Böyle bir maçta Bobo penaltı kaçırdı! Çünkü kötü vuruş yaptı. Ayrıca Beşiktaş’ta takım bütünlüğü de yok. Topluca ne yapacaklarını bilemiyorlar. Değişiklikler ise Beşiktaş’a baskı kurma şansını getirdi. Ancak Beşiktaş’ın iyice kapanan rakibi açacak bir beceri gösterisi olmadı. Maç boyunca kötü toplar atan Kleberson, nefis bir sol ile kara bulutları dağıttı.
KAZIM KANAT: Son 30 dakika Tigana’yı kurtardı . Başkan Demirören’in transfer ettiği Ricardinho’yu en önemli maçta yedek oturttu. Bana göre bu Tigana’nın yönetime karşı bir güç gösterisiydi. Öte yandan maçta Mehmet Sedef de forma giydi. Sedef, maçın en kritik bölgesinde orta üçlünün solundaydı. Ayrıca gözlemlediğim Tigana turu İstanbul’da bitirmek için risk almadı. Rakip takım oyuncusunun kırmız kart görüp takımın 10 kişi kalmasıyla Tigana inanmadığı ve güvenmediği oyuncuları sahaya sürdü. İbrahim Akın ve Gökhan Güleç’in oyuna girmesi Beşiktaş’ı oyunun hakimi yaptı. Bu son 30 dakika Tigana’yı ipten aldı.
ÖMER ÜRÜNDÜL: İkinci yarıda Beşiktaş tempolu ve iyiydi. İlk yarıda takım halinde çok kötü bir futbol sergileyen Beşiktaş, 2.yarıdaki hırsı ve temposuyla turu büyük ölçüde garantileyen bir skorla maçı kazandı. Orta sahada adeta yürüyerek oynayan Delgado ile yetenekleri sınırlı deneyimsiz Mehmet Sedef ve Burak’la organize olamadı. Runje çok önemli bir kurtarış yaptı. Ancak Beşiktaş bir de penaltı kaçırdı. Ricardinho’nun girişi ve oyuna koyduğu teknik ağırlık çok faydalı oldu. Delgado’nun yürüyecek halinin olmaması enterasandı. Baki Mercimek’in gerçek yerinde oynaması performansını güçlendirdi.
ATIF KEÇECİ: Son 20 dakika umut saçtılar . Baki, her zamanki yerine stoperdeydi. Yüreğini ortaya koyarak oynadı. İbrahim Üzülmez de takımını ateşledi ve kaptan rolünde çok başarılıydı. Ancak, bir futbol takımı kazandığı topların çoğunu rakibe, hatta birkaç tanesini kontratak haline gelebilecek şekilde atarsa o oyundan hiçbir hayır gelmez. Nitekim 80 dakika da gelmedi. Bana göre, Tigana’nın tek doğrusu son 20 dakikada mevcut gol adamlarını sahaya sürmesiydi. Rakip 10 kişi de kalınca, bundan sonraki dakikalar tek kale haline dönüştü. 82’de attığı golle Kleberson umut ışığını yaktı, 90+2’de Gökhan Güleç’in tur kapısını arayabilecek anlamlı golüyle sonucu 2-0’a, taşıdı.
BASRİ BAYKOÇ: Macera aranmamalı tercihler doğru yapılmalı. İlk yarıda Delgado olağanüstü sayıda top ezdi, Burak hücumda kullanması gereken sağ kanadı doğru işleyemedi ve Beşiktaş istediği hücumlara yön veremedi. Kaçan penaltı da daha sonraki atak girişimlerine telaşı soktu. İkinci yarıda da Delgado’nun oyunu yönlendiremedi. Kleberson’un golüne kadar çok sayıda, bu yöndeki girişimler de çok acemice vuruşlarla sonuç getirmemişti. Kleberson’un golünden sonra Gökhan’ın son dakikada gelen golü, tur için rahatlatıcı bir skor oldu. İbrahim Üzülmez sağlamsa, bana göre kulübede olmamalı ve Mehmet Sedef’in katkıları da oynadığı sürece vasatın üzerine çıktı. Delgado-Ricardinho değişikliği isabetliydi, demek ki ikisinden biri tercih ediliyor. Baki esas yeri stoperde, çok başarılıydı.
YEMEN EKŞİOĞLU: İsim değil takım için yararlı oyuncu önemli Beşiktaş’ın en önemli maçıydı maç 2-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sonuçlandı. Gökhan Güleç, İbrahim Akın, Ali Tandoğan, kulübede görev bekliyordu. Artık Beşiktaş’ta forma o kadar kolay değil. Tigana isme değil takım oyunu oynayacak futbolcuya baktığının mesajını veriyordu. Ve Mehmet Sedef sahada. Kaldığı müddetçe de mükemmel işler yaptı. Baki Mercimek de CSKA Sofya mükemmel işler yaptı diyebiliriz. İbrahim Üzülmez de solda mesajı verdi, “Bu forma benim, formayı bana verirseniz, kimse üzülmez!”
ADNAN AYBABA: Bu skor Beşiktaş’a yeter. Gökhan Zan sakatlandığı için Baki Mercimek’in göbeğe kayrırılması oldukça iyi oldu. Öte yandan Ricardinho kulübede… Mehmet Sedef sahada. Böylesine usta ayakları bu maçta kullanmayacaksın da hangi maçta oynatacaksın? Sedef iyi futbol oynadı ama böyle maçlarda yeterli değil. Özellikle ikinci yarıda rakip de 10 kişi kalınca artık Tigana’nın oyuna yerinde müdahale etti. Ricardinho, İbrahim Akın ve Gökhan Güleç’i alarak daha çok ofansa yöneldi, Beşiktaş risk aldı ama atak oynamaya başladı. Oyuna sonradan giren Gökhan Güleç de klasını gösterip son noktayı koydu. İkinci tur için bu skor bir mucize olmazsa Beşiktaş’a yeter.
TURGAY DEMİR: Eleştiriler kulak verdi, maçın seyri değişti. Tigana’nın bu maçta eleştirileri dikkate aldığını görüyorum. Üzülmez savunmanın solunda, Burak ortanın sağında ve Nobre de forvetteydi. Ancak Beşiktaş, Delgado’nun çıtkırıldım oyunu nedeniyle orta alanda kayboldu, ileri uçta da pek görünmedi. Kötü bir oyun oldu, penaltı kaçmamalıydı, Sedef’in şutunun direkte patlaması şanssızlıktı. Öte yandan Runje’nin karşı karşıya pozisyonda golü önlemesi ise zamanlama harikasıydı. Beşiktaş 2. yarıda ve kopardı. Rakip eksilince dört forvetle saldıran Kartal tur kapısını cesareti ve hırsıyla araladı. Herkesi kutluyorum.