SAYI 133

BJK133Her köşesi bir destanı anlatıyor
Zafer Bayramı, Beşiktaş’ta gerçekleştirilen görkemli yürüyüşle günün coşkusunu tüm Beşiktaşlılara yaşattı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüşe 7’den 70’e yüzlerce insan katıldı.
Akmerkez önünden başlayıp Arnavutköy meydanında Atatürk Anıtının açılışı ile son bulan fener alayı izleyenlere de duygulu anlar yaşattı. Marşlar ve antlarla gerçekleşen yürüyüşlerde gazilerin de katıldığı kortej alkışlanarak selamlandı.
Arnavutköy’deki Atatürk Anıtının açılışında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş halkına seslenerek “İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü Beşiktaş için aydınlık ve çağdaş adımlar atmaya, Atatürk’ün izinde yürümeye ve onun ilkelerine yaşamın her alanında uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan İsmail Ünal, Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak için başlatılan büyük seferberliğin bugün de sürdüğüne inandığını söyledi. Ünal, “Gelecek için çalışırken, ulusça hangi zor sınavdan geçerek bugünlere geldiğimizi de hiç unutmuyor ve unutturmuyoruz” şeklinde konuştu.‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ulusumuza armağan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin yıldönümünde açtığımız Atatürk anıtı bu yaklaşımımızın bir ürünüdür’ diyen İsmail Ünal, anıtın, Kurtuluş Savaşı’nı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ve sonrasını anlattığını ifade etti.
Başkan İsmail Ünal, anıtın konumlandırılmasındaki ve üstündeki figürlerin önemini anlatarak “Arnavutköy tarafına bakan Atatürk rölyefi, ülkeyi kurtarmak için mücadele eden, kağnı arabasını çeken kadınları, atlarını zafere süren subaylarımızı ve onlarla birlikte onlara inanarak savaşan kendinden emin bir lideri, Mustafa Kemal Atatürk’ü temsil etmektedir” dedi.
Ünal, deniz tarafında ise Cumhuriyeti kurmuş, devrimleri gerçekleştirmiş, özgürlük ve bağımsızlığı kazanmış bir Atatürk rölyefi bulunduğunu açıklayarak bu rölyefin, kağnı arabasını çeken kadınlarımız, süvariler ile birlikte savaşı kazanan çağdaş Türk toplumunu temsil eden farklı kesimlerden insan figürleri ile desteklendiğini söyledi. Anıtın senaryosunun, anıtın yüzeyine de yazıldığını, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri temel alınarak oluşturulduğunu aktaran Başkan İsmail Ünal, “Bu sözlerin her biri bugün de Türkiye için özel bir anlam ve öneme sahiptir” dedi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Böyle önemli bir günde böyle bir anıtı açmaktan onur duyuyoruz bundan sonrada Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyeceğiz” diye konuştu.

Kardeşine çöp
kamyonu gönderdi
(BEŞİKTAŞ) Beşiktaş Belediyesi, Ödemiş’in Birgi Belediyesi’ni ‘kardeş’ ilan etti. Elindeki sıkıştırmalı çöp kamyonlarından birini Ödemiş’in Birgi Belediyesine gönderdi. Beldenin CHP’li Belediye Başkanı Cumhur Şener, önemli bir sıkıntılarının çözüme kavuştuğunu söyledi, “Beldemiz turistik bir yer. Artık daha kısa sürede, daha çok çöp toplanıyor” şeklinde konuştuğu öğrenildi.Gizli çekime soruşturma açıldı
(BEŞİKTAŞ) Bir mağazada blucin pantolonu deneyen 27 yaşındaki Dilek Y’yi, kameralı cep telefonu ile görüntülemeye çalıştığı ileri sürülen 21 yaşındaki tezgahtar Ramazan Çengel hakkında dava açıldı. Ramazan Çengel’in cinsel taciz ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 4 yıla kadar hapsi istendi. Adı geçen kişi ise, mesaj çektiğini, olay ile ilgili yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.
Arkadaşından ayrıldı intihara kalkıştı
(BEŞİKTAŞ) İskeleden denize atlayarak intihara teşebbüs eden bir kadın, kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre olay akşam saatlerinde gerçekleşti. Hildan Yıldırım isimli olduğu öğrenilen kadın, iskeleden denize atlayarak intihara teşebbüs etti. İskele meydanı civarında bulunan vatandaşlarca kurtarılan Yıldırım, olay yerine gelen ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bomba yanlış
adrese gitmiş!..
(BEŞİKTAŞ) Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı’nın Beşiktaş’taki evinin bahçesine gece yarısından sonra 2 molotof kokteyli ve el bombası atıldı. Polis asıl hedefin Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller’e ait yatların onarımını yaptırdığı halde hiçbir ücret almadığı iddiasıyla yargılanan eski Kuşadası TURBAN Genel Müdürü Haydar Mengi’nin evi olduğunu belirledi. Araştırmalara başlandı.

Engelliler müzik ile terapiyi çok sevdi
Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda çocuklar resimlerini sergiledi, müzik dinledi. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışma ile onlarca minik engelli bir araya geldi ve doyasıya eğlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin ilçedeki engelli çocuklar için başlattığı müzik ve resim atöl-ye çalışmaları oldukça renkli geçti. Ağustos ayının ikinci yarısında start alan projede çocukların sosyal yönden aktif olmaları ve becerilerini sergilemeleri hedefliyor. Miniklerin yaptığı resimlerin sergilendiği toplantıda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da yer aldı. Her biriyle ayrıca konuşan ve onlarla bir arada müzikle dinlenme seansına katılan Ünal, şunları söyledi:
“İstanbul’un aydınlık yüzü Beşiktaş’ta tüm çocuklarımızın gelişimine önem veriyoruz. Halen 20 çocuğumuzun katıldığı atölye çalışmalarının, çocuklarımızın duygusal, bedensel, bilişsel ve sosyal gelişimine de önemli katkısı olmaktadır. Bu kasmamdaki çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Ayrıca, diğer terapi ve dersler ile ortak hazırlanan planlar sayesinde de çocukların akademik gelişimine de destek veriliyor.” Toplantıya katılan Beşiktaş Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Genel Menajeri Erdem Göksel, gerçekleşen proje ile duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda engelli çocuklar için haftanın 3 günü düzenlenen müzik ve resim atölyesi 25 çocuğun resimleri oldukça ilgi gördü. Didem TUTAL
Ortaköy Parkı’na makyaj!..
Artık çocuklar kum tozundan kurtuldu. Beşiktaş Belediyesi tarafından Ortaköy Camii’nin karşısına bulunan oyun parkına kauçuk döşendi. Oyun gurubunun hazır olduğu parkın zemini kısa sürede kauçukla döşendi ve oyun grubu üzerine monte edildi. Ebeveynlerin de çocukların da rahat etmesini amaçlayan bu çalışma ile kumların bıraktıkları etkiler ortadan tamamen kalkmış oldu. Park zeminini kum yerine kauçuk döşemelerinin nedeni ise çocukların sağlıklı ortamda oynamalarını sağlamak. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, kum alanlarda kedi ve köpeklerin dolaşması sonucu kumlar içinde birçok mikrobu barındırıyor. Bu da başta astım hastalığı olmak üzere birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Kum ile döşenen parkların 3 ayda bir yenilemek veya yıkamak gerektiğini de söyleyen yetkililer, kauçuk olan zeminlerin ise yağmur sularıyla dahi temizlenebildiğini belirtiyor. Parka döşenen ve özel bir bakıma ihtiyaç duymayan kauçuk zeminler TSE onaylı. Ayrıca bu zemin yapısı sağlıklı olmasının yanı sıra çocukların düşme olasılığına karşı daha güvenli. Kauçuk zemin yumuşak olduğu için, çocuklar 2 metreye kadar düşme anında daha az zarar görüyor.

Okullara yardımsever eli uzandı
Okullar yeniden elden geçirili-yor. 2006-2007 eğitim öğrenim dönemine hazırlandırılan okulların tüm eksikleri ele alındı ve sırayla tadilatları gerçekleştiriliyor. Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş’taki tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürüttüğü çalışmada eksikleri gözden geçirdi. Belediyenin gerçekleştirdiği okul onarım projesi kapsamında, ihtiyacı olan tüm okulların boya, badana ve araç-gereç alımı gibi çalışmalar yer alıyor. Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencileri temiz sınıflarla buluşturmayı hedef-leyen Beşiktaş Belediyesi, okulları 2006-2007 eğitim öğretim dönemine hazır hale getirecek. Projenin tamamlanmasıyla öğrenciler yeni eğitim dönemlerini, modern bir görünüme kavuşturulan ve tüm eksiklikleri tamamlanan okullarında geçirecek.
Başbakan İstanbul’da nikah şahitliği yaptı
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile kızı Esra Erdoğan İstanbul’da geçen hafta işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın oğlunun düğününe katılarak, damadın nikah şahitliğini yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Erdoğan törenin ardından Ankara’ya geri döndü. Törenin yapıldığı Hidiv Kasrı’ndan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a geldiği özel uçak “ATA” ile Ankara’ya döndü. Erdoğan’ı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililer uğurladı.
Mobil sağlık taraması devam ediyor
SAĞLIK ve sosyal hizmet projeleri kapsamında sağlık hizmetlerinden yeteri derecede faydalanamayan İstanbullulara yönelik İstanbul genelinde başlatılan Mobil Sağlık Taramaları projesi uygulanmaya devam ediyor. Elde edilen bilgiler arasında ise, sağlık taramalara daha çok çocukların geldiği belirtiliyor. Taramaları ise Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bizzat yerinde takip etti. Mobil Sağlık Taramaları Hizmeti; İstanbul’un ilçe, belde ve köylerinde devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklama ile bu tür sağlık çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Geleceğin yıldızlarını belirliyorlar
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ile Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu işbirliğiyle başlatılan “Her Çocuk Bir Yıldızdır” projesiyle geleceğin yıldız sporcuları tespit ediliyor. Proje kapsamında, akademisyenler çocuklara çeşitli testler ve ölçümler uyguluyor. Testlerin sonucunda çocukların yetenek, beceri ve fizik olarak hangi spor branşı için uygun olduğu tespit ediliyor. Aileler ise çocukları ile ilgili bilimsel tabanlı bilgi ediniyorlar. 7-14 yaş grubundaki çocukların fiziksel özelliklerine göre hangi spor dalına daha uygun olduklarının tespit edilip ortaya çıkarılıyor.
Kredi kartı hırsızlarına büyük operasyon
MALİ Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul’un çeşitli semtlerinde operasyon gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaya göre, kredi kartı kopyalama ve kredi kartı dolandırıcılığına yönelik aldıkları ihbarları değerlendiren polis ekipleri, 1’i Moldova uyruklu kadın olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda, 2 dizüstü bilgisayar, 1 adet PC, ATM kart giriş yuvasına monte edilerek kart kopyalama yapabilen cihaz, ATM klavyesine monte edilebilen klavye düzeneği, UPS kablosuna bağlı klavye ve okuyucudan oluşan bir düzenek, tabanca, beyaz plastik kart ve kaşe ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Kapkaçların çoğu erkek ve diplomasız
İSTANBUL’DA kapkaç ile ilgili yapılan araştırma ilginç sonuçları da beraberinde getirdi. Araştırma 1232 tutuklu üzerinden yapıldı. Kapkaç suçu işleyenlerin yarıdan fazlasının ilkokul mezunu ve büyük çoğunluğunun da erkek olduğu belirlenirken, çok çocuklu ve parçalanmış ailelerden gelmediği ortaya çıktı. Suçluların yüzde 75.9’u, meşru yoldan geçim sağlamak zor düşüncesinde oldukları, suçu işleyenlerin yüzde 64.2’sinin ise farklı bir arkadaş çevresi olması halinde bu işi yapmayacaklarını kaydedildi. Suçluların yüzde 38.9’u ailesinden dayak yediği, yüzde 43.3’nün de hakaret görüp, azar işittiği ifade edildi.

Yine dolup taşacak
Beşiktaş Belediyesi iştiraki olan Beltaş, Kuruçeşme Arena’da müzikseverler için unutulmaz gecelere imza atmaya devam ediyor. 35. sanat yılını kutlayan Zülfü Livaneli, kendisine ait şarkıları seslendiren sanatçı dostları ile Kuruçeşme Arena’da, aynı sahnede buluşuyor. Livaneli şarkılarını bu özel gecede Ajda Pekkan, Ferhat Göçer, Hakan Aysev, Hüsnü Şenlendirici, Nilüfer, Sezen Aksu, Şükriye Tutkun, Yavuz Bingöl ve sürpriz sanatçılar seslendirecek.
Zülfü Livaneli
9 Eylül Cumartesi 21:00
Türk Rock Müziği’nin tutkunları Kuruçeşme Arena’da farklı bir ortaklığı da aynı sahnede görebilecekler. Gönüllere taht kuran rock müziğinin sevilen ismi Şebnem Ferah ile genç kızların hayranlığını kazanan rock müzik grubu Mor ve Ötesi, Kuruçeşme Arena’da bir araya geliyor. Bu ayrıcalığı siz de tatmak istiyorsanız, yolunuzu acilen Kuruçeşme Arena’ya çevirin.
Şebnem Ferah &
Mor ve Ötesi
13 Eylül Çarşamba 20:30
Program:
Mor ve Otesi – 20:30
Sebnem Ferah – 22:00
Eylül ayının ortalarında konserler tüm hızıyla devam edecek.. Ve Kuruçeşme Arena’da 16 Eylül gecesi Karadeniz rüzgarı esecek. Karadeniz müziğinin usta isimleri Fuat Saka, Bayar Şahin/ Nino Kraveishvili, Gökhan Birben ve Mustafa Küçük ve halk oyunları gruplarıyla şarkılar mest ederken horonlarıyla da herkesi coşturacağa benziyor…
Hayde Karadenize!..
16 Eylül Cumartesi

SPOR HABERLERİ

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
DERLEYEN: DİDEM TUTAL
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu. Diğer yandan, Kleberson 4, Koray 3, Cordoba 3, Ahmed Hassan 2, Tümer Metin 2, Gökhan Güleç 2, Bobo 2, İbrahim Akın 1, Ali Tandoğan 1, Ali Güneş 1, İbrahim Üzülmez 1 ve İbrahim Toroman 1 maçta göze batan oyuncu oldu. İşin ilginç yanı kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın 5 maçında spor yazarları göze batan oyuncu seçmedi. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi yine dev bir kupa verecek. Bu kupa sezon sonunda sahibini bulacak. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda yine geçtiğimiz haftalardan itibaren oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi.

“Bir daha olmasın!..”
Beşiktaş’ın gol ayağı Nobre kart gördüğüne bin pişman olmalı!.. Gaziantepspor maçında rakibine dirsek attığı gerekçesiyle oyundan atılan ve takımını iki maç yalnız bıraktığı için üzüntü duyduğunu belirten Nobre bundan böyle daha dikkatli olacağını belirtti. Diğer yandan İbrahim Toraman’da Konyaspor maçında rakibine sert girerek kırmızı kartla cezalandırıldığı için üzüntü duyduğunu belirtti. Toraman her maçta oynamak istediğini ancak ceza aldığı için üzgün olduğunu belirtti. Taraftar ise, her futbolcuyu sahada görmek istediğini söylerken, futbolcuların provakasyonlara gelmemesini ve sakin olmalarını istedi. Öte yandan 2. Başkan Murat Aksu’nun Burak’ın Konyaspor maçında topu elle kontrol ettikten sonra attığı gol nedeniyle genç oyuncuyu Burak’ı uyardığı iddia edildi. Aksu’nun, Beşiktaş’ın bu tür gollere ihtiyacı olmadığını söylediği belirtildi. Muzaffer TOPAL

UEFA’da güçlü rakip: CSKA Sofya
Beşiktaş’a dişli rakip çıktı!.. Taraftar ”Turu geçeriz” derken, “İnönü’de oynanacak maçı mutlak kazanmalıyız. Yabancı transferler bize bu tür maçlarda gerekli. Özellikle Delgado’dan çok şey bekliyoruz” şeklinde konuştu. UEFA Kupası 1. turunda Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımı ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçı 14 Eylül’de kendi sahasında oynayacak. Deplasmanda oynanacak rövanş maçının tarihi ise 28 Eylül.
Tigana rakiple ilgili olarak “Güçlü bir rakip. Ciddiyetlerini kaybetmiyorlar ve takım futbolunu çok iyi oynuyorlar. Dikkatli olmalıyız. Sahamızdan iyi bir skorla ayrılırsak, rövanşta avantaj yakalarız” dedi. BJK Genel Sekreteri Kenan Öner ise, CSKA Sofya’nın kolay bir rakip olmadığını belirterek, “Ancak biz sadece tur atlamayı değil, gruptan çıkmayı düşünüyoruz. CSKA’yı eleyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Kenan Öner, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Son yıllarda Bulgar futbolu bir düşüş gösteriyor. CSKA Sofya, şu anda Bulgaristan’ın en iyi takımlarından bir tanesi. Kolay bir rakip değil, bu bir gerçek. Ama biz sadece tur atlamayı değil, gruptan çıkmayı ve UEFA’da yolun sonuna kadar ilerlemeyi hedefliyoruz. Bu bilinçle maçlara hazırlanacağız. Bizim yetenekli ve iyi bir kadromuz var, CSKA’nın da iyi bir kadrosu olduğunu biliyoruz. İyi yabancı oyuncuları var. Beşiktaş, iyi bir motivasyonla ve iyi hazırlanmayla CSKA Sofya’yı eleyebilecek bir takım. CSKA’yı eleyerek yolumuza devam edeceğimize inanıyorum.”
Mustafa Doğan ile Gökhan Güleç, UEFA Kupası 1. Tur kurasında Beşiktaş’ın eşleştiği CSKA Sofya ilgili şu yorumda bulundular:
Mustafa Doğan: “CSKA Soyfa Bulgaristan’ın köklü takımlarından bir tanesi. Kesinlikle turu geçeceğimize inanıyorum. Hem futbolcular açısından, hem kulüp bazında üstünlüğümüz olduğunu düşünüyorum. İlk maç istanbul’da ve buradaki maçımızda iyi bir skor avantajı yakalayarak deplasmana avantajlı gideriz.”
Gökhan Güleç: “Bizim UEFA’daki hedeflerimiz belli. 2 sene Beşiktaş’ın kötü sezon yaşaması nedeniyle bu sezon UEFA Kupası’nda taraftarlarımıza iyi bir heyecan yaşatmamız gerekiyor. İnşallah biz de bu heyecanı yaşatacağız. Kuraya gelince; daha önce Türk takımları ile karşılaşmış bir ekip, en iyi şekilde mücadele edip gruplara kalmak istiyoruz.”
CSKA SOFYA HAKKINDA
Beşiktaş’ın UEFA Kupası 1. turunda rakibi olan Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımı, Avrupa kupalarına 47 kez katılırken, 186 maçta 78 galibiyet, 34 beraberlik ve 74 yenilgi aldı. Avrupa kupalarında büyük tecrübeye sahip olan Bulgar ekibi, bugüne dek kupalarda 288 gol attı, kalesinde ise 259 gördü. Bulgar Liginde bu sezon yaptığı ilk 3 maçı kazanan CSKA Sofya, 9 puan toplayıp, averajla liderlik koltuğuna oturdu. CSKA Sofya, geçtiğimiz sezon ise ligi ikinci sırada tamamladı. Bulgaristan’ın köklü takımlarından olan CSKA Sofya, kendi liginde ise 30 kez şampiyonluğa ulaştı.
CSKA Sofya, 1. ön eleme turunda Arnavutluk’un Dinamo Tiran takımını 1-0 ve 4-1’lik galibiyetlerle üstünlük sağlayarak 2. ön elemeye yükseldi. Bu turda Sırbistan’ın Hajduk Kula takımıyla eşleşen Bulgar temsilcisi, kendi sahasında 0-0 kaldığı karşılaşmanın ardından deplasmandaki rövanş maçında rakibiyle 1-1 berabere kalarak adını 1. tura yazdırdı ve Beşiktaş’ın rakibi oldu. Bulgar ekibi, iç saha maçlarını 22 bin kişilik Army Stadı’nda yapıyor. Teknik direktörlüğünü 49 yaşındaki Bulgar Plamen Markov’un yaptığı CSKA Sofya’nın kadrosunda 1’er Sırp, Brezilyalı, İspanyol, Fildişi Sahilleri, Boşnak, Makedon ve Portekizli ile 3 Rumen oyuncu bulunuyor. CSKA Sofya’nın kadrosunda yer alan oyuncular şöyle:
Kaleciler: Oliver Kovacevic (Sırbistan), Ilko Pirgov, Ivaylo Petrov
Defans: Tiago Silva (Brezilya), Kiril Kotev, Valentin Iliev, Francisco Xavier Martos Eshpigares (İspanya), Aleksandar Branekov, Yordan Todorov, Aleksandar Tounchev, Ivan Ivanov, Robert Petrov (Makedonya), Slavko Matic
Orta Saha: Georgi Iliev, Yordan Yurukov, Sergej Jakirovic (Bosna Hersek), Eugen Trica (Romanya), Daniel Georgiev, Florentin Petre (Romanya)
Forvet: Stoyko Sakaliev, Miroslav Manolov, Guillaume Dah Zadi (Fildişi Sahilleri), Velizar Dimitrov, Jose Emilio Furtado (Portekiz), Aleksandru Picurka (Romanya). Onur BAŞTUĞ

Taraftardan Rico’ya not
Taraftar bu sayıda açık ara Ricardinho ile ilgili görüş bildirdi. Görüşlere geçmeden önce Ricardinho’yu kısaca tanıyalım.
Adı Soyadı: Ricardo Luiz Pozzi Rodrigues (Ricardinho). Doğum tarihi: 23 Mayıs 1976. Doğum yeri: Sao Paulo. Boy: 1,73. Oynadığı takımlar: Parana, Bordeaux, Corinthians, Sao Paulo, Middlesbrough, Santos, Corinthians. Başarıları: Brezilya Milli Takımı ile 2002’de şampiyonluk, Corinthians’ta 1998 ve 1999’da, Santos’ta 2004’te Brezilya Ligi şampiyonluğu, Parana ile 1995, 1996 ve 1997’de Paranaense şampiyonluğu, Corinthians ile 1999 ve 2001’de Paulista şampiyonluğu, Corinthians ile 2000’de kıtalararası şampiyonluk, 1996, 2000 ve 2004’te Brezilya’da gümüş topun sahibi.
TARAFTAR GÖRÜŞLERİ OLUMLU
Ricardinho ile ilgili gazetemize transferden sonra yüzlerce mail geldi. Bir o kadarda faks yoluyla mesaj geldi. www.besiktasgazetesi.com internet sitemize gelen mesajların çoğunda taraftarın görüşleri Ricardinho lehine. Olumlu görüş ve düşünceler yazan taraftar Ricardinho’nun UEFA kupalarında da iyi işler yapacağına inanıyor. Özetle; mesajların çoğu Ricardinho’nun Beşiktaş’a gelişinden duyulan memnuniyeti ifade ediyor. İşte taraftarın yeni transfer Ricardinho için söyledikleri;
HARİKA BİR TRANSFER
Brezilya milli takımında oynayan bir futbolcu ile yorum yapmak bile abestle iştigal. Beşiktaş harika bir transfer yaptı. Sadri Karabıyık.
TECRÜBELİ OLMASI BÜYÜK AVANTAJ
Brezilya Milli takımı ile şampiyonluk yaşamış, oynadığı birçok kulüpte şampiyonluk yaşamış bir futbolcu. Tecrübeli olması büyük avantaj. Kadir Sancak.
UYUM SORUNU YAŞATILMAMALI
Beşiktaş’ta uyum sorunu yaşar mı bilemem, ancak takımda brezilyalı çok futbolcu var.Özellikle Kleberson yardımcı olmalı. Delgado iyi oturdu, Ricardinho’da çabuk alışabilir. Cevdet Arpacı.
ZAMANLAMA İYİ YAPILDI
Transferde Beşiktaş iyi bir zamanlama yaptı. Elindeki futbolcuları zararına bile olsa çıkardı ve yerine yenilerini aldı. Bu yeni futbolcularla UEFA’da başarılı olursa zararını karşılayabilir. Aksi taktirde iş daha zora girerdi. Murat Anten.
UEFA’DA BAŞARI GELECEKTİR
Beşiktaş, Fenerbahçe’nin durumuna düşmedi. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nden olduktan sonra futbolcu transferine hız verdi. Beşiktaş UEFA maçlarına başlamadan bu işi bu yıl iyi kıvırdı. Başarı gelecektir. Mukaddes Madencioğlu.
Kupalar İnönü’de
büyük ilgi görüyor
BEŞİKTAŞ’IN geçtiğimiz sezon finalde F.Bahçe’yi 3-2 yenerek aldığı Fortis Türkiye Kupası ile sezon öncesi Almanya’da G.Saray’ı 1-0 mağlup ederek aldığı Süper Kupa, geçtiğimiz hafta içinde taraftar ile buluştu. İnönü Stadı’ndaki BJK Store’da sergilenen kupaydı 4 gün boyunca görücüye çıktı. Taraftarların Fortis Türkiye Kupası ve Süper Kupa’ya büyük ilgi gösterdiği öğrenildi.
Ailton, Kızılyıldız takımına satıldı
AİLTON’UN Sırbistan Ligi takımlarından Kızılyıldız’a satıldığı öğrenildi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den İMKB’ye gönderilen yazıda, ”Şirketimiz profesyonel futbolcularından Ailton Goncalves da Silva’nın, Sırbistan futbol takımlarından Kızılyıldız ile yapılan görüşmeler neticesinde 300 bin Avro bonservis bedeli karşılığında sözleşmesi fesih edilmiştir” deniliyor.
Dostlukları saha dışında da sürüyor
BEŞİKTAŞ’IN yabancı futbolcuları Nobre, Bobo ve Kleberson, sahada oldukları kadar özel hayatlarında da dostluklarını sürdürmeye devam ediyor. Üç yıldız futbolcu, geçtiğimiz hafta içinde Ortaköy’deki eğlence mekanı Sortie’de eşleriyle birlikte yemek yediler. Nobre aracı kendi kullanırken Kleberson ve Bobo alkol aldıkları için araçlarını eşlerine kullandırarak evlerine dönmeyi tercih ettiler.
“Sporist’06 Spor Zirvesi ve Fuarı” ardından…
Spor dünyasına geçen hafta “Sporist’06 Spor Zirvesi ve Fuarı” damgasını vurdu. Her ne kadar Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın maç nedeniyle yurt dışında olduğundan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise nedensiz gelmese bile Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu Üyeleri ve futbolcular fuara büyük ilgi gösterdiler. Konuyla ilgili birçok etkinlik, panel, imza günleri ve benzeri sportif faaliyetler düzenlendi. Haberler basında yer aldı. Bizde bu konuyla birlikte işin başka bir boyutunu ve değişik mecraları işleyelim istedik. Bu nedenle de organizasyonu düzenleyenlerin en başında gelen bir kişi ile konuştuk.
Bülent Çağlar sorularımıza şöyle yanıtladı.
Şirketinizin kısaca tanıtır mısınız?
Profesyonel yaşamıma son verip kendi çalışmalarımı yapmaya karar verdiğimde yayıncılık aklımın bir köşesinde hep vardı. Geldiğim sektör olan reklam sektöründen çok da uzağa gitmemiş yine reklam ve promosyon odaklı bir şirket kurmuştum. Ancak bu şirkette oldukça iyi kazançlar elde etmekle birlikte pek de tatmin olmadığımı gördüm. Kaliteli bir banka ve finans çevresine sahiptik ve bu sektörde de doyurucu bir yayın eksikliği olduğunu bizzat biliyordum. Dolayısıyla 1996 yılında kurmuş olduğumuz Alkım Reklam kısa bir süre sonra Alkım Yayıncılık ve Eğitim Hizmetleri şirketine dönüştü.
Daha sonra yayınlarımızın çoğalması ve çalışmalarımızın çeşitlenmesiyle birlikte yayın bölümünü Active Group olarak konumlandırıp, organizasyon çalışmalarımız için de Esente Organizasyon adlı şirketi kurduk.
Faaliyet alanlarınız?..
Öncelikli ve hakim olduğumuz alanımız banka, finans ve ekonomi. Bu alandaki yayın ve organizasyonlarımız, konusunda iddialı emsali olmayan çalışmalar. Yeni girdiğimiz spor ise henüz öğrenme aşamasında olduğumuz bir sektör. Zira jargonu, çevresi ve çevre kalitesi finans ile mukayese edilmesi mümkün olmayan bir yapıya sahip. Her iki alanda da yayınlarımızın paralelinde organizasyonlar da yapıyoruz. Buna karşılık organizasyonlarımızda da konu çeşitliliğine doğru gidiyoruz. Zira gelecekte bir ya da iki tane yine çok önemli, yine çok ses getirecek organizasyonlar yapmamız da söz konusu olacak.
Yayınlarınız ve içerikleri nelerdir?..
Yayınlarımız sırasıyla bankacılık ve finans alanında yarı akademik makalelerden oluşan iki aylık periyotta yayınlanan ilk göz ağrımız Active Bankacılık ve Finans Dergisi. Activeline, yayın hayatına gazete olarak giren ancak yüzünü ve içeriğini yeni değiştirdiğimiz -bunun etkilerini de görmeye başladık- ekonomi, siyaset ve iş dünyası ağırlık bir dergi. Serencebey ise spor alanındaki ilk çalışmamız. Beşiktaşlı olmamız sebebiyle oluşturduğumuz Aktif Beşiktaşlılar Oluşumu giderek ağırlığını hissettirmeye başlayınca bu çalışmalarımızı daha geniş kitlelere iletmek gerektiğini düşündük ve bu yönde telkin de aldık. Aslında diğer yayınlarımıza nazaran biraz daha kendi halinde bir yayın düşünmüştük biz bir işi basit şekliyle yapamıyoruz. Hep daha geliştirmek, daha kapsamlı hale getirmek yönünde çalışıyor beynimiz. Serencebey de böyle böyle düşünülenden daha etkili bir yayın haline geldi. Öyle ki yıllardır yayınladığımız Active, Activeline’ın pabucu dama atıldı diyebiliriz. Serencebey özünde Beşiktaş ağırlıklı bir gazete ancak giderek kaliteli Beşiktaş ve spor gazetesi haline geldi. Benim gibi Beşiktaşlı dostlarımız da bundan şikayetçi ancak yetkin kadromuz bu halinden daha basitini de yapamıyor.
Düzenlediğiniz organizasyonlar ve oluşturduğunuz platformlar hakkında bilgi verir misiniz?..
İlk organizasyonumuz 2003 yılında yapmış olduğumuz Uluslararası Finans Zirvesi idi. Daha önce büyük gruplar tarafından da yapılmaya çalışılmış finans odaklı bir zirveyi biz yaptıktan sonra hiç kimse yapmadı bir daha, çünkü çıtayı oldukça yukarı koymuştuk. 2004 ve 2005’te de düzenlenen Finans Zirvesi’nin bu yıl dördüncüsünün hazırlıklarını yapıyoruz. Finanstan sonraki sektörümüz olan spor sektöründe ilk etkinliğimizi Ankara’da üniversite gençliğini hedef alan “Ankara Geleceğe Bakış Toplantısı”yla gerçekleştirdik. Çok başarılı geçen çalışmanın ardından 30 Kasım 2006’da İdeal Beşiktaş Konferansları’nın ilkini düzenledik. Elimizde olmayan sebeplerden on beş gün gibi kısa bir sürede hazırlandığımız konferans özellikle Beşiktaş camiasında çok ses getirdi. Öven de oldu, “Beşiktaş zaten ideal durumda, niye bunu yapıyorsunuz” diye yeren de. Ardından da bir Geleceğe Bakış Toplantısı da İzmir’de düzenledik. İzmir’deki katılım inanılmaz boyutta idi zira 734 kişilik salonda binden fazla kişi vardı.
Spor organizasyonlarımızın zirvesini de planladık ve “Sporist’06 Spor Zirvesi ve Fuarı” ve 23 Ağustos Çarşamba gününden 27 Ağustos’a kadar süren bir program çıktı ortaya. Bu alanda da birçok kez denenmiş ancak başarısız olunmuş ve özellikle sponsorları hayal kırıklığına uğramış. Biz yılların Active deneyimi ve birikimi ile son derece başarılı bir çalışma ortaya çıkaracağımızdan emin bir şekilde yola çıktık ancak sektörde yıllardır hayal kırıklığına uğramış firmaları ikna etmek zor oldu. Hatta bazılarını ikna edemedik buna sebep bizimle ilgili kuşkuları değil –ki çoğu yıllardır finans zirvesi sebebiyle birlikte çalıştığımız firmalar- spor camiasındaki tutarsız durumdu. Zira bizim için söz verilmesi bu organizasyona katılınacağının söylenmesi yeterliydi ama spor camiasında işler böyle yürümüyormuş.
En son düzenlediğiniz spor zirvesi ile ilgili detaylar?..
Esente Organizasyon olarak 23-27 Ağustos 2006 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz 1. Spor Zirvesi ve Fuarı -SPORIST’06’nın- spor dünyasında yaşanmakta olan değişim ve gelişime ışık tutmasını amaçlıyorduk ki bu gerçekleşti. Rekabet ile dostluğu, hırs ile azmi, risk ile fırsatı bünyesinde barındıran, toplumları birbirine kaynaştırmak gibi çok önemli bir rol üstlenen spor, bütün dünyada gelişen bir endüstri olarak öne çıkarken, “Oyunun ötesinde…” ana temalı Zirve’de, Türk ve dünya sporundaki yeni eğilimler ve bu değişimin sonuçlarını da tartıştık.
Türkiye’den ve dünyadan yetkin isimleri, spor adamlarını, sporcuları ve sporla ilgili kurumların yetkililerini bir araya getirdiğimiz SPORIST’06’da; sporun farklı alanları mercek altına alınarak, ihtiyaç ve sorunlar irdelenip, çözüm önerileri paylaşıldı.
Esente Organizasyon; spora gönül verenler kadar, bu endüstrideki son gelişmelerden haberdar olmak isteyenlerin de katılmaktan keyif alacakları SPORIST’06 ile spor dünyasının bütün dinamikleri arasındaki bilgi alışverişine önemli bir katkıda bulundu.
Yine Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda ziyarete açtığımız SPORİST’06 Spor Fuarı’nda da ilk olmasına rağmen spor dünyasının farklı alanlarında ürün ve hizmet sunan elliden fazla kuruluş stantlarıyla yer aldı. Sporla ilgili tüm ürün ve hizmetlerin aynı çatı altında toplandığı Fuar, 10:00 – 20:00 saatleri arasında ziyaret edildi.
Spor Fuarı, sporun farklı alanlarına yönelik ürün ve hizmet sunan kuruluşlar ile bu ürün ve hizmetleri kullananların bir araya geldiği ideal bir platform oluşturdu. Ayrıca uzmanların yer aldığı oturumlarda örneğin sağlık ve egzersiz gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi.
Fuar kapsamında birçok renkli sportif etkinlik ve aktiviteyi de ziyaretçiler ilgi ile izlediler. Bu etkinliklerden bazılarını; Vakıfbank standında B.Ü. Cerberus Robot Köpeklerin gösteri maçı, Ünlü sporcular ve spor yazarlarının imza günleri, Bülent Korkmaz Forma Koleksiyonu sergisi, Savaş Karakaş ‘Kızıldeniz Belgeseli’ film gösterimi, Mini golf turnuvası, Teddy Wilson Ckub Aiki Aikido gösterisi, Bilardo Dart Langırt, Bisiklet ve paten gösterileri, F-1 Simülasyon araçları, Serencebey xbox360 Turnuvası oluşturdu.
Fuar katılımcıları; spor altyapı ve zemin uygulamaları için malzeme ve ekipmanlardan kondisyon aletlerine ve spor giyim ve malzemelerine uzanan geniş bir yelpazede sporun farklı alanlarına yönelik ürün ve hizmet sunan kuruluşlardan oluştu. 1. Spor Fuarı’nın, spor kulüpleri, dernekler ve federasyonlara kadar spor dendiğinde akla gelebilecek birçok unsuru kapsadığını ve gelecek yıllarda bunun daha pekişip yerleşmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum.