SAYI 132

BJK132Engelliler adına Reina ve Beşiktaş Belediyesi’ne plaket
Ünlü eğlence Reina, bir gecelik gelirini Engellileri’ne bağışladı. Ünlü mekan, Ağustos ayının ikinci haftasına girdikleri günün gecesinde elde edilen gelirin tümünü TESYEV’e bağışlamış oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla ilki gecen yıl gerçekleştirilen Engellilere Destek projesi kapsamında bu yıl da bir gecelik gelirini Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı yararına bağışladı. Plaketi, Beşiktaş Belediyesi adına Başkan Vekili Kemal Çiloğlu aldı.

Piknikçiler Bebek Parkı’nı bitirme noktasına getirdiler
Bebek Parkı’nda yaz mevsimi ile birlikte piknik yapmaya gelenlerin de sayısının bir hayli artığı gözleniyor. Parkta, piknik yapanlar için, vatandaşlar, halılarıyla tüpleriyle gelip gün boyunca parkta kaldıklarını, akşam saatlerine doğru ise arkalarında bir sürü bıraktıklarını söylüyor. Beşiktaş Belediyesi sınırları içinde kalan ama sahil şeridinde olduğu için esas olarak Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan parklara, piknikçilerin akın etmesi de görüntü kirliliği ve temizlik sorununu da beraberinde getirmiş oldu.
Beşiktaş’ta oturan Şenol Beyoğlu, Bebek Parkı’nda kimsesiz hayvanlar ile ilgilenen bir hayvan dostu. Ancak Beyoğlu, piknikçilerin yarattığı sıkıntın daha ziyade hayvanları da ürkütebildiğine dikkat çekerek kendi besleyip baktığı hayvanın ayağının kırılmasına neden olduklarını düşünüyor. Vatandaşlar ise, aşırı sıcak nedeniyle sahilde nefes alan insanların fazla bir seyirlik alanının da olmamasından yakınıyor.
Hem andılar hem de mesaj verdiler
Trafik terörü ve deniz kirliliği son bulsun çağrısı, Ortaköy’den yapıldı. Sivil toplum kuruluşları, Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle ‘Suat Ayöz’ ü anma gününde trafik terörüne ve deniz kirliliğine dikkat çekildi.
Nisan ayında karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucunda yaşamını yitiren kaptan ve balık adam Suat Ayöz için Ağustos ayının ilk haftasında Beşiktaş’ta anma töreni gerçekleşti. Bir dizi etkinliğin de düzenlendiği günde denizlerdeki kirlenmeye de dikkat çekildi. Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve Trafik Mağdurları Derneği ile Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi. Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte, Suat Ayöz Sualtı Fotoğraf Sergisi ile, İstanbul kıyılarından derlenen sualtı kirliliği temalı fotoğraflardan oluşan STH Açık Hava Sergisi de açıldı. Sergi, denizlerin karşı karşıya bulunduğu büyük tehlike hakkında fikir vermeyi amaçlıyor.
Ayrıca, Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi üyesi balıkadamlar tarafından Ortaköy kıyılarında temizlik ve kontrol dalışları yapıldı. Etkinliklere Alternatif Yaşam Derneği de katıldı, Dernek Başkanı Ercan Tutal dalış yaptı. Dalgıçlar arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İstanbul Program Yöneticisi Hansın Doğan da vardı. Etkinlikler sırasında, Suat Ayöz’ün ölümü ardından kardeşi Yeşim Tiryakioğlu tarafından kurulan Trafik Mağdurları Derneği’nin faaliyetleri hakkında da bilgi verilerek trafik terörünün toplumsal faturasına dikkat çekildi. Suat Ayöz’ün annesi Seçil Ayöz ve babası Ali Ayöz de etkinliğe katıldı. Babası Ali Ayöz, “Bugün Suat’in doğum günü, onsuz bir doğum günü yaşıyoruz” dedi. Beşiktaş Belediyesi adına konuşan Belediye Başkan Yardımcıları’ndan Ahmet Yoldar ise şunları söyledi:
“Bugün düzenlediğimiz etkinliklerle daha iyi bir yaşam için odaklanmamız gereken iki konuya birden değindik. İlk olarak ülkemizde çok sayıda can alan trafik canavarına bir kez daha dikkat çektik. En değerli varlıklarımızdan olan denizlerimizin temizliği ise bugün herkesi üzerinde düşünmeye çağırdığımız bir diğer konuydu. Çok yakında kaybettiğimiz Suat Ayöz adına düzenlenen bu anlamlı etkinliklerde, sivil toplum kuruluşları ile bir arada olmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Denizlerimizin temizliği ve trafik kazalarının azalması konusunda hepimize görevler düşüyor. Her iki konuda da, toplumun her kesiminin vereceği destek ve göstereceği gayretin önemli olduğuna inanıyoruz.”

Şoförler sıcaktan
birbirine girdi!..
(BEŞİKTAŞ) İETT şoförleriyle ticari taksi şoförleri arasında çıkan kavga, vatandaşları şaşkına çevirdi. İki belediye otobüsünün kaza yapması sonrasında yaşanan yol tartışması kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine tekme, tokat ve yumruklarla saldırdı. Kavgada yaralanan bir İETT şoförü, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Duruma sinirlenen bir taksi şoförü de hareket amirine saldırdı.
Gayrettepe’de öldürdü Datça’da yakalandı
(GAYRETTEPE) Yaklaşık 1.5 yıl önce eşinin kuaför salonunu basıp, gelinini öldüren eşini de ağır yaralayan Şerafettin Öztekin Datça’da yakalandı. 23 Mart 2005’te Zümrüt Kuaför salonuna gelen Öztekin, gelini ve eşini “Benim arkamdam ileri geri konuşuyormuşsunuz, benden ne istiyorsunuz?” diye bağırdıktan sonra kurşun yağdırmış gelin Dilek Öztekin hayatını kaybetmişti.
Sosyete manavları birbir kapanıyor
(BEBEK) Aranan her tür meyve ve sebzeyi, yıl boyunca bulmanın mümkün olduğu Bebek’teki sosyete manavları, büyük alışveriş merkezleri ile hipermarketler yüzünden kapanıyor. Bebek’teki 12 manavdan 10’u son 10 yılda kapandığı söyleniyor. Meşhur Konya Manavı’nın sahibi Ahmet Bektaş, 50 yıldır hizmet verdiğini ancak hipermarketler yüzünden zor günler yaşadıklarını belirtti.
Bekar evindeki yangın panik yarattı
(BEŞİKTAŞ) Bekarların kaldığı 4 katlı binanın 1. katında çıkan yangın korku ve panik yaşanmasına sebep oldu. Can kaybının olmadığı yangında daire kullanılamaz hale geldi. Şehit Asım Caddesi’ndeki 4 katlı bir binanın 1. katında akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangının çıkış sebebi belirlenemedi. Olay yerine Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangın müdahale sonucu söndürüldü.
Kapkaçtan zanlılar suç makinesi çıktı
(BEŞİKTAŞ) Geçen hafta bir kadının çantasını kapkaç yaptıkları iddia edilen Sedat B., Meriç E. ve Volkan Y. polis tarafından yakalandı. Beşiktaş’taki olaydan sonra geniş çaplı araştırma başlatıldı. Polis tarafnan yapılan incelemede zanlıların birbirinden farklı tam 34 suçla ilgili emniyette kayıtlarının bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik araştırmalarını daha da genişletti.
Beşiktaş’ta huzur operasyonları sürüyor
(BEŞİKTAŞ) İstanbul’da, Asayiş Şube ve ilçe emniyet müdürlüklerince yapılan çalışmalarda, 55 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, asayiş şube müdürlüğü ekiplerince kapkaç olaylarına yönelik Beşiktaş ve Pendik’te düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı. Beşiktaş’ta yakalanan 3 kişinin, emniyette değişik suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu bildirildi.
Üçüncü köprü bir başka bahara kaldı
(ARNAVUTKÖY) Gündemde Arnavutköyü’nde bulunduğu üçüncü köprü için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un kuzeyinde yapılmasını desteklediği ancak bu projeye İstanbul Metropolitan ve Kentsel Tasarım Merkezi’nce hazırlanan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planından destek çıkmadığı öğrenildi. İstanbul’un 2023 yatırım ve yerleşim planında da 3. köprüye yer verilmedi.
Trafik terörü
sonunda şehre indi
(4. LEVENT) Liseden arkadaş olan Şebnem Musluoğlu ile Cansu Gündoğdu’yu durağa yanaşmayıp açıkta duran minibüse binmek isterken çarpan otomobil ayırdı. 4. Levent’teki kazada Şebnem Musluoğlu hayatını kaybetti. İddiaya göre çarpan otomobilin şoförü Ümran Yıldırım aracının trafikte sörf yapar gibi zıkzaklar yaparak kullanıyordu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kampüsler öğrenciyi hayata iyi hazırlıyor
Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu merak edilen soruları yanıtladı. Işık Üniversitesi’nin özellikle güçlü olduğu alan hakkında “Bu üniversitesi elektronik mühendisliği etrafında kurulmuş bir yapıya sahip. O çerçeveden başlayıp, enformasyon teknolojileri, bilişim yönetim sistemleri gibi alanlarda gelişmeye yönelmiş. Bunun yanı sıra yeni kurulmakta olan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin iktisat, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi bölümleri var. Dolasıyısıyla tek bir alana indirgemeyiz.” dedi.
Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Işık Üniversitesi’nin iddialı olduğu konulardan Şile Kampüsü ile ilgili olarak da şunları söyledi: “İnşaat devam ediyor. Kampüs ilk defa 2003’te öğrencilere açıldı. 2005 – 2006’da 1600 öğrenciye ulaştı. Gelecek yıl 2100 – 2200 civarında lisans ve lisans üstü bir öğrenci sayımız olacak. Kampüste kablosuz erişim imkanı, spor tesisleri bulunmakta. Yurt odaları ise oldukça rahat. Bu tur kampüsler yapı ve yaşam tarzı itibarı ile öğrencilere bir çok şey katmaktadır. 18 yaşında, oy veren, vergi mükellefi vatandaş haline geliyorsunuz. Kampüs hayatında kalmak büyüdüğünüz ev dışındaki ilk yaşam deneyiminiz oluyor. Karakterinizi güçlendirme kendinizi tanıma imkanı buluyorsunuz. Kişinin hayata daha iyi hazırlandığına inanılıyor.”
Tekerlekli sandalye sevinci
Her şey yıllar öncesinde oğlunu kaybetmesiyle başladı. Şeker ve tansiyon hastası olan Pamela Gazal, çok geçmeden üzüntüye yenik düştü ve kanserin pençesine yakalandı. Hayatta bir tek eşinin kaldığını söyleyen Pamela Gazal, bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Ortaköy Mecidiye Mahallesi’nde oturan Sahak Gazal ve eşi kendilerine yardım edecek bir akrabalarının da olmadığını söylüyor. Uzun süredir kanser tedavisi gören eşi için seferber olan Sahak Gazal’ın nihayet yüzü güldü. Eşini sırtında taşımak zorunda kalan ve toplu taşıma araçlarında perişan olduğunu söyleyen Sahak Gazal, Beşiktaş Kaymakamlığı’nın gösterdiği destek için çok müteşekkür olduğunu söylüyor. Kaymakamlık tarafından bir çok konuda yardım edildiğini, kendilerine çok sıcak davranıldığını, manen ve gerektiğinde de Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından maddi yardım sağlanarak yaşama tutunduklarını söylüyor. Damar tıkanıklığı sebebiyle sol bacağını kaybeden Pamela Gazal, tek başına ayakta duramaması, yürüyememesi eşini de çaresiz kılıyordu. Geçtiğimiz haftalar içinde ise Beşiktaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Pamela Gazal’e, ilk kez kendisinin kullanacağı tekerlekli sandalye hediye etti. Sahak Gazal ise, böyle bir bağıştan dolayı duygularını gözleyemedi ve gözleri doldu. Sahak Gazal, eşinin kanser hastalığına yakalanması sonrasında çok acılar çekip perişan olduklarında yanlarında, Beşiktaş Kaymakamlığı’nı bulduklarını ve bu yüzden çok teşekkür ettiklerini söylüyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın yardımları arasında, dosyası açılan her muhtaciye için özel bir araştırma yapılarak ne gibi ihtiyaçları olabileceği belirleniyor ve bu tarama sonrasında nasıl bir yardım yapılabileceği kurul kararıyla saptanıyor. Kış mevsimlerinde yakacak yardımından sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahiplerine para ve ilaç alması gerekenler için gerekli yardımın yapılması gibi bir çok seçenek içeriyor.
Beşiktaşlı yabancı gözüyle Türkiye
Avustralyalı, Pakistanlı, Amerikalı, Hollandalı, Guatemalalı, İngiltereli, İrlandalı ama artık bir o kadar da Türkiye’li olmuş kadınlar.. Yani uzun yıllar Türkiye’de yaşamış, bu topraklarda sevmiş, hüzünlenmiş, şaşırmış, umutsuzluğa kapılmış, mutlu olmuş kadınlar, deneyimlerini bir kitapta topladı. Kitapta geçen hikayeler ise, Beşiktaş’ta yaşayan iki kadın yazar ve editörün elinden geçmiş. Kitabın adı ise, “Türkçe Sevmek: Türkiye’de Yaşayan Yabancı Kadınların Gözüyle Türkler”. Doğan Yayıncılık’tan çıkan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, kitabın editörleri Jennifer Eaton Gökmen ile Anastasia M. Ashman’ı arayarak böyle bir kitabı yazdıkları için teşekkür ettiği ifade ediliyor. Kitabın en önemli özelliği, bir çok dünya ülkesinden Türkiye’ye gelen kadınların özgürce Türkiye’yi nasıl tanıdıkları yazıyor. Eaton Gökmen, dünya ülkeleri arasında Türkiye’deki insan ilişkilerin oldukça sıcak, içten ve samimi olduğunu söylüyor. Beşiktaş’ta oturan Gökmen, kendisi de yabancı bir gelin olarak Türkiye’ye gelmiş. Aile bağlarının oldukça güçlü olduğunu söyleyen Gökmen önceleri buna alışmakta güçlük çektiğini söylemeden edemiyor. Kendilerinin yetişme kültüründe bu denli ilgi ve bağlılığın ne yazık ki olmadığını söyleyen Gökmen, insan ilişkilerindeki bu sıkı bağın bir insanın yaşamında tarif edilemez bir renklilik, güzellik ve gerçek bir mutluluk verdiğini söylüyor. Ayrıca, gelin olarak geldikleri topraklarda beğeniyle karşılanan kitabı, bu sefer de anavatanları Amerika’da tanıtmak üzere 7 haftalık bir tura da çıkmış olan iki yazar, bu kitabın Türkiye’nin tanıtımında da oldukça faydalı olacağına dikkat çekiyor. (Didem TUTAL)
4. Levent metrosunda büyük tehlike!..
TAKSİM 4. Levent Metrosu’nda meydana gelen Mecidiköy’de Mustafa Nevzat ilaç Fabrikası eski binası bahçesinde yapılan sondaj çalışması sırasında metro tüneli delindi. Geçen haftaki olayda metro zarar gördü. Konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hukuk Müşavirliği suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine, mahkeme bilirkişi heyeti inceleme yaptı. Heyet, sondajın yapıldığı Ali Rıza Raşit Sokak’taki alanda gözlemde bulundu. Hakim ve 3 kişilik bilirkişi heyeti daha sonra Metro tüneline inerek hasarı tespit etti. Soruşturma sürüyor ve gerçek sorumluların bulunmasına çalışılıyor.
İstanbullular depreme hazır mısınız?..
OLASI İstanbul depreminin ekonomi, endüstri ve iş çevrelerinde yaratacağı etkiler 6. Uluslararası Bütünleşik Afet Riski Yönetimi Konferansı’nda masaya yatırıldı. İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla başladı. Konferansta 200 uzman, iş ve bilim adamı yer aldı. Vali Muammer Güler de İstanbul’un bilgi-haberleşme sistemi, acil müdahale kapasitesinin artırılmasında çok iyi bir noktaya gelindiğini, ancak yapı stoku açısından iyi durumda olmadığını söyledi. Güler, ISMEP kredisine 500 milyon dolarlık bir kredi daha ekleneceğini açıkladı.
Belediyeden korsan kitapçılara savaş
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi korsan kitaba karşı mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir’in Zabıta Ekipleri geçtiğimiz hafta boyunca denetimdeydi. Ekipler, 1. Levent Metro City önü ve bölge dahilinde korsan kitap satma teşebbüsünde bulunan seyyar satıcılara yönelik yapılan operasyonlarda bu gibi faaliyette bulunanlarla ilgili yasal işlem başlattı. Yetkililer ise, operasyonların süreceğini söylerken, “Bir çok ilçede denetimlerimiz ve baskınlarımız olmaktadır. Gerekli işlemleri anında yapıyoruz. Ancak bu işin önünü almak için vatandaşlarla ortak bir çalışma yapmanın katkı sağlayacağına inanmaktayız” dedi
İntihara giderken yolda hayatını kaybetti
İNTİHAR etmek için Boğaziçi Köprüsü’ne gelen bir kişiye polislerden kaçarken otomobil çarptı. Ambulansla hastaneye kaldırılan şahıs, yolda hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, intihar etmek için Boğaziçi Köprüsü’ne gelen Ali Kesimoğlu’na (32), karşıdan karşıya geçerken plakası alınamayan bir otomobil çarptı. Kesimoğlu, 112 Hızır Acil servisi ambulansı ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kesimoğlu’nun cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İstanbul’a Lojistik Destek Merkezi
LOJİSTİK Destek Merkezi, ağustos ayının ikinci haftasında hizmete giriyor. Merkez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla açıldı. Lojistik Destek Merkezi’nde, 6 adet 1100 m2 ikişer katlı depo ,600 m2 Kademe araç bakım binası ile , 400 m2 alan üzerinde Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü ek İdari Bina bulunuyor. Lojistik Destek Merkezinde günde 100.000 kişiye sıcak yemek yapılacak şekilde planlanmış, personel yemeğinin en hijyenik ve seri bir şekilde hazırlanacağı, deprem ve afet anında İstanbul’a önemli bir şekilde hızlı ve seri olarak hizmet verebilecek, tesisleri içinde barındırıyor.
Hepsi bir harikaydı
Kuruçeşme Arena, gümbür gümbür konserleriyle Beşiktaşlıları ve İstanbulları coşturmaya devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi ve BKM’nin işbirliği düzenlenen organizas-yonlarda Kıraç’tan sonra Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay ardından da gönüllere taht kuran minik serçe Sezen Aksu sahne aldı. Binlerce kişinin izlediği konserlerde, hareket an be an devam etti. 11 Ağustos Cuma gecesi de müzik, tutku ve hayatın harmanlandığı Küba’dan, MTV Müzik Ödüllü grup The Cuban Brothers, Küba ezgileriyle, İstanbul Boğazı’nın yanı başında bir müzik ziyafeti verdi. Kuruçeşme Arena’da Sting, Roger Waters ve Sean Paul gibi uluslar arası konserlerle, yerli ve yabancı ünlü sesleri ağırlamaya ise devam edecek.
Rock müziğin sevilen ismi Kıraç BKM Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle 10 Ağustos tarihinde buluştu.
Özellikle diziler için yaptığı ve seslendirdiği şarkılarla gönülleri feth etti. Zuhal Olcay – Bülent Ortaçgil ikilisi 12 Ağustos Cumartesi gecesi unutulmaz bir konser verdi. Dinleyenler adeta romantik bir yaz akşamı yaşamış oldu. 16 Ağustos gecesi ise Sezen Aksu, dinleyenleri adeta büyüledi. Hepsi Grubu da Aksu’ya eşlik etti. Sezen Aksu, 1980’li ve 1990’lı yıllarda, “Sen Ağlama”, “Git”, “Deli Kızın Türküsü”, “Düğün ve Cenaze” gibi albümlerle damgasını vurmuştu. Sanatçı, bir yandan sürekli üretim yaparken, diğer yandan Aşkın Nur Yengi ve Sertab Erener de dahil olmak üzere pek çok sanatçıyı da müzik piyasasına kazandırmasıyla da biliniyor. Son olarak 2005 tarihli “Bahane” isimli çalışmasıyla karşımıza çıkan Sezen Aksu, sevilen bir çok eseri Kuruçeşme Arena’daki konseriyle yeniden hayat buldu.

SPOR HABERLERİ

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
DERLEYEN: DİDEM TUTAL
Beşiktaş Gazetesi yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. 2005-2006 sezonunda Sergen Yalçın birinci seçildi. Spor yazarlarının oylarıyla 6 maçta en iyi futbolcu seçilen Sergen Yalçın’a kupası Tayfur’un jübile maçı öncesi verildi. Beşiktaş Gazetesi tarafından ikincisi gerçekleştirilen yılın futbolcusu yarışması 2006-2007 sezonunda da devam edecek.
2005-2006 YILINDA YARIŞMANIN İLKİ YAPILDI
Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu. Diğer yandan, Kleberson 4, Koray 3, Cordoba 3, Ahmed Hassan 2, Tümer Metin 2, Gökhan Güleç 2, Bobo 2, İbrahim Akın 1, Ali Tandoğan 1, Ali Güneş 1, İbrahim Üzülmez 1 ve İbrahim Toroman 1 maçta göze batan oyuncu oldu. İşin ilginç yanı kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın 5 maçında spor yazarları göze batan oyuncu seçmedi. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi yine dev bir kupa verecek. Bu kupa sezon sonunda sahibini bulacak. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.
2006-2007 SEZONUNDA GELENEKSEL OLDU
Spor yazarları yeni sezonda yine geçtiğimiz haftalardan itibaren oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu.

Tek vücut oldular
Sahada, tribünde kıyasıya yarışan futbolun üç dev ismi Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, vatan sevgisinde tek yürek, tek bayrak oldu. Bu üç kulübün taraftarları ülke bütünlüğünü tehdit eden terör olaylarına karşı birlikte hareket etme kararı aldı ve bunu uygulamaya koydu.
Küfrü önlemede bir araya gelemeseler de milyonları peşlerinden sürükleyen “Üç Büyükler”in taraftarları, 2006-2007 sezonunda ortak bir amaç uğrunda birleşti; “Vatan sevgisi…”
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın taraftarları, son günlerde ülke bütünlüğünü tehdit eden terör olaylarına karşı ortak hareket etme kararı aldı. Sezonun başlamasıyla birlikte her üç kulübün de internetteki taraftar sitelerinin açılış sayfasına teröre karşı hazırlanan ortak bildiri de konuldu.
“Aşığıyız renklerimizin, ama bu vatan hepimizin. Futbolu sevdik, farklı renklere gönül verdik, ama damarlarımızda akan kutsal kanı hiçbir zaman unutmadık. Vatan için şehit olan kardeşlerimizin acısını hep yüreğimizde hissettik. Lige katılan bütün takımların taraftarları olarak artık akan kana ve gözyaşına yeter diyoruz!”
Bu bildiri, 100 yılı geride bırakan her üç kulübün internetteki taraftar sitelerinde vatan sevgisi mesajları veriliyor. Ve en son BJK İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Gaziantepspor maçında da taraftarlar duyguları ifade etti. Siyah-Bbeyazlı taraftarlar, maç öncesinde, bölücü terör örgütü PKK’nın yanı sıra, Filistin ve Lübnan’a karşı saldırılarından dolayı İsrail’i protesto etti. Terörü lanetleyen Beşiktaşlılar, tribünlerde de Türk bayraklarıyla tek yürek oldu. Kapalı tribünde Türk bayraklarının altına iliştirilmiş beyaz zemin üzerinde 81 ilin isimlerinin yazıldığı 81 adet flamayla, ülke bütünlüğü için birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kapalı tribünün üzerine dev boyutlarda bir Atatürk posteri açılırken, üzerinde “Bu vatanı bölemezsiniz” ifadesi yer aldı. Ayrıca 17 Ağustos körfez depremine vurgu yapılarak, “Sesimi duyan var mı? 17 Ağustos 1999. Unutmayacağız” yazılı pankart açıldı.
Alen Markaryan, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerine şöyle dile getirdi: “Üç büyük kulübün taraftarlarının oluşturduğu internet sitelerinde ortak hareket edilmesi örnek bir davranış. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan dili, dini ne olursa olsun bir bayrak için savaşan insanların birlik mesajı vermesi gerekir. Terör yüzünden çok ocak söndü. Bunun önüne geçmeliyiz. Tüm sağduyulu arkadaşlarımız bu olumlu tepkiye olumlu yanıt verdi. Biz Çarşı Grubu olarak çok duyarlı bir grubuz. Böylesi önemli bir olay karşısında rengi ve takımı ne olursa olsun bütünleşmemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bir bütün olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu içimize düşmanlık sokmak isteyenlere önemli bir mesajdır” (Muzaffer TOPAL)

Nobre gitti Mert geldi!..
Beşiktaş’ın Brezilyalı golcüsü Marcio Nobre Türk vatandaşlığına geçti. Nüfus cüzdanını çıkartan Nobre, adının önüne ’Mert’i ekledi.
Marcio Ferreira Nobre, Türk vatandaşlığına geçti. Vatandaşlık başvurusu kabul edilen golcü futbolcu, adını ‘Mert Nobre’ koydu. Konuyla ilgili bilgi veren Beşiktaş Kulübü İdari Menajeri Ali Gültiken, Nobre’nin Türk vatandaşlığına geçişinin onaylandığını belirterek, “Nobre’nin nüfus cüzdanını çıkarttık. Adı Mert Nobre oldu. Bazı prosedürler var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Nobre, Beşiktaş Kulübü’nde olmaktan çok mutlu olduğunu da belirterek, “Önceden Beşiktaş’ı bu kadar yakından tanımıyordum. İçine girince, tahmin ettiğimden çok daha büyük bir kulüp olduğunu anladım. Yeni bir takım oluşturduk. Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu. (Onur BAŞTUĞ)

“Tüm Beşiktaşlıları engelli sporculara sahip çıkmaya davet ediyoruz”
Ülkemizin engellileri olarak 1988 yılından bu yana Türkiye’de de engelliler sağlıklı insanlar gibi spor yapabilir, anlayışını yerleştirmeye başlamıştık. Birçok engelli spor kulübü kurmuştuk. Lakin, Avrupa’daki gibi kamuoyu oluşturamıyorduk ve Beşiktaşlı olarak muhteşem Başkan Süleyman SEBA’dan aldığımız destekle Beşiktaş Engelliler Spor Kulübü’nü kurmuştuk. Bu dernek gerek Beşiktaş camiasına, gerekse Türkiye’ye kendini kanıtlayarak, 2003 yılında Sayın Serdar BİLGİLİ’nin önemli katkılarıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün resmi şubesi olmuştur. Sayın Yıldırım DEMİRÖREN engelliler şubesinin destek çıtasını yukarılara çıkartarak, şampiyonluk üstüne şampiyonluk yaşamamıza neden olmuştur. Yani 3 başkan ve dönem Yönetim Kurulu Üyeleri biz engellilere muhteşem destek olmuşlardır. Adeta bu destek gelenek haline gelmiştir. Her gelen başkan bir önceki başkandan daha fazla destek olmaya çalışmıştır. Beşiktaş’ın dışında birçok insan Beşiktaş Engellileri biz kurdurduk demektedir. Tabiî ki güzel olan her şeye sahip çıkmaları normal ve güzel. Ancak, Beşiktaş’ın engellilerini Beşiktaşlılar kurmuştur. Bu pay bütünüyle Beşiktaş’ındır. Bu konuda herkesin Beşiktaş Kulübü’ne saygı göstermesini beklemekteyiz. Bizler bu oluşumu yaratırken, Türkiye’deki bütün engelli kuruluşlarını bir masaya yatırdık ve Beşiktaş’ın ilkelerini ortaya koyduk. Bu bağlamda önemli kriterleri uygulamaya başladık. Yani, BJK Engellilerde yer almanın en büyük kriterleri duygu sömürüsü yapmamak, sakatlığını kullanmamak, onurlu, kişilikli, düzeyli olmak veya bunlara açık olmak. Dolayısıyla, vizyonunun yüksek olması kulübümüze kabul etme şartlarımızdan birtanesidir. Diğer taraflardaki kriterlerimiz, biz engelliyiz, birçok şeyleri başarıyla yapabiliriz, bize sadece başarmamız için, birtakım olanaklar verilmesiydi, bu da fazlasıyla verilmiştir. Bizlerde bu imkanlarla şampiyon olarak verilen imkanların iyi değerlendirildiğini kanıtlamış durumdayız. BJK Engelliler Spor topluluğu olarak hiçbir zaman siyasete girmedik. Kulübümüzün çevresindeki guruplaşmaya katılmadık. Engelliler olarak her zaman tarafsızlık ilkesini koruduk. Her Beşiktaşlı bizim için kutsaldı, her insan bizim için değerliydi. Kulübümüzün politikasına hiç karışmadık ve tarafsız bir spor topluluğu olarak herkes tarafından daha fazla desteği hak ettik. Bizler artık sadece Beşiktaş’ın değil, adeta Türkiye’nin gururu haline geldik. Kaldı ki Kulübümüz engelli sporuna verdiği destekten dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Bakanlarımızdan özel plaketler ve özel destekler almışlardır. Kamuoyunun ilgisine baktığımız zaman 13 branştan 3. branşa oturduğumuzu göreceksiniz. Yani, Futbol, Basketbol ve engellilerden daha fazla söz edilmektedir. Bu başarının sırrı ise, tarafsız olarak sadece sporda başarı sağlamayı hedef haline getirmemizdendir. Sayın Başkanımız Yıldırım DEMİRÖREN, seçim arifesinde engellilere tüm vaatleri çok fazlasıyla yerine getirmiştir. Aynı şekilde Şube Başkanımız Sayın Süleyman EREN, bizi hiçbir maçta, deplasmanlarda dahi yalnız bırakmamış ve mesaisinin büyük bir bölümünü bize harcamış, birçok ihtiyacımızı da cebinden karşılamıştır ve hiçbir zamanda bunun reklamını yapmamıştır. Yani engellilerden rant kazanmamış, hep kendinden bir şeyler vermeye çalışmıştır. Engelliler olarak çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Yönetim Kurulumuzun ilgisi ve Beşiktaş departmanlarında çalışan herkesin çok büyük destekleri vardır. Türkiye’de ilk defa Avrupa Şampiyonası Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından dört dörtlük yapılarak Dünyanın ilgisi ülkemize çevrilmiştir. Ülke puanımızın çok artmasına neden olmuştur. Kulübümüzden aday olan Belediye Başkanımız Sayın İsmail ÜNAL, engelli sporculara olan ilgisini hiç eksik etmemiş, her zaman Belediyenin imkanlarını engellilerin hizmetine sunmuştur. Şube binamızın restorasyonunu yaptırmış, birçok deplasmanımıza özel otobüs tahsis etmiş, engelli sporcularımızı işe almıştır. Buradan Başkanımıza ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Aslında, herkesin engelli sporcularına desteği mevcuttur. Sayın Süleyman SEBA, Sayın Serdar BİLGİLİ, Sayın İsmail ÜNAL, Sayın Yıldırım DEMİRÖREN, Sayın Şeref NASIR, Sayın Nevzat DEMİR, Sayın Hasan ARAT, Sayın Atıf KEÇECİ, Sayın Erol KAYNAR, Sayın Fikret ORMAN, Sayın İhsan KALKAVAN, Sayın Fuat ÇİMEN ve de engellilerin gerçek gazetesi, yıllardır bize sayfalarını karşılıksız açan Gazete Beşiktaş ekibi ile İmtiyaz Sahibi Sayın İsmail BAŞTUĞ her zaman engellileri desteklemişlerdir. Bizler de başarılarımızın çıtasını çok fazla yükseltmek istemekteyiz. Dolayısıyla çok fazla desteğe ihtiyacımız var. Biz tüm Beşiktaşlıların sevgilisiyiz. Bizi hiç kimse hiçbir yerde guruplar içerisinde düşünmesin. Bizim kulübümüzün Başkanı kim ise itaa amirimizde odur. Bizim tek hedefimiz var, o da spor. “TÜM BEŞİKTAŞLILARI ENGELLİ SPORCULARA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”. İşte size tüm Beşiktaşlıları iktidarıyla, muhalefetiyle ve guruplarıyla birleştirecek bir konu, engelli sporcuların üzerinde birleşemezseniz, hiç birleşemezsiniz. Tüm Beşiktaş’ın ileri gelenleri bize maddi ve manevi destek için, bir komite veya liderlerden bir konsey kurabilirler. Bu bizi başarıya götürürken, aynı zamanda Beşiktaş’ın güzelliğine güzellik katacaktır. Biz engelliler olarak tüm Beşiktaşlıları çok seviyor, her Beşiktaşlının bize sahip çıkmasını bekliyoruz.
GELİN BU TOPU POTAYA BİRLİKTE ATALIM.

Takımı değerlendirdiler
Her sayıda olduğu gibi bu sayımızda da yine taraftarın sesine kulak verdik. Geçen hafta gelen mesajların ve faksların çoğu takımın değerlendirilmesine yönelikti. İşte gazetemize gelen mesajlar:
PANİK YAPIYORLAR
Yeni kurulmuş bir takımı hemen eleştirmek yanlış. İlk maçta yenilseler de ben Gaziantep maçının ilk 20-25 dakikasında iyi gördüm hepsini. Genç çocuklar çabuk panikliyorlar. Panik sırasında hata yapıyorlar. Bunu öğretmek lazım. Arda Erus.
İSTİKRAR ŞART
Almanya’da oynanan Süper Kupa maçında takımı çok beğenmiştim. 40 yıldır beraber oynuyorlar gibiydiler. Ancak ilk maçta döküldüler. Diğer maçlarda ise çok göze batmadılar. Beşiktaş şampiyon olmak istiyorsa tüm maçlarını almalı. Bunun içinde Beşiktaş’a yakışır oynamalı. Sadık Sözcü.
İYİ İŞLER YAPACAKLAR
Tigana iyi işler yapacak gibi. Gençlere önem veriyor ve çalışan adamı takıma koyuyor. Ancak Ali Tandoğan’dan da yararlanmak lazımdı. O işi bir Beşiktaşlı ve iyi bir futbolcu. Neden adapte olamadı anlamadım. Nedim Saban.
ELEŞTİRMEK İÇİN ERKEN
Kaleciyi eleştirmeye başladılar. Adam bir iki kez elinden top kaçırdı diye kötü kaleci olamaz. Tigana bunu istemiş, sonra iki kez en iyi kaleci ünvanı elde etmiş. Kötü kaleci olsa bu kadar lanse edilir mi?. Uyum sorunu yaşıyordur. Adem Kılınç.
GOLCÜDE İSRAR GEREK
Ben Bobo’nun devamlı oynamasından yanayım. Gökhan Güleç ilk geldiği gibi değil. Yırtıcı ve rakibi sindiriyor ama bal yapmayan arı gibi. Bize gol atan adam lazım. Nobre’ye top gelmeli. Gördüğü kırmızı kart hiç hoş değil. Kahraman Tatlı.
YENİLERE ZAMAN TANIYIN
Baki Mercimek sakin ve hava toplarına hakim. Ancak ilk toplara müdahale etmiyor ve bekliyor. Burada da hızlı adamlar karşısına çıkınca bocalıyor. Birde topu oyuna iyi sokamıyor. Bu yönünü geliştirmeli ve topu alınca yanındakine vermeli. Nedret Sender.
DEFANSTA HATAYI AZALTIN
İbrahim Toraman ve Gökhan Güleç iyi bir ikili oluşturdu ancak çizgi defans yaptıklarında çabuk adamlara kötü yakalanıyorlar. Birde Koray Avcı var. Bir hata yaptığı zaman çabuk yıpranıyor ve devamlı hata yapıyor. Sinirli olmayı bıraksın. Murat Çoşkun.
İBRAHİM’E MAŞALLAH
İbrahim Üzülmez’e maşallah demek lazım. Geçen yıllara oranla müthiş oynuyor. Neredeyse oyun kuracak. Tigana sonuna kadar İbrahim’i takımda tutsun, onu küstürmesin. Bence o deli değil tam bir emektar. Kadir Semerci.
YÖNLENDİRMELER YANLIŞ
Spor otoriteleri hemen fikir üretmesin. Bu takımı yanlış yönlendiriyor. Bir iki maçta takım anlaşılır mı?. Hazırlık maçında beğenmiyorlardı, süper kupayı aldık. Şimdi de Bu Beşiktaş iş yapmaz demeye getiriyorlar. Bence bu tür değerlendirmeler doğru değil. Tigana her söze ve fikre kulaklarını tıkasın. Takımını kursun. Futbol oynatsın. Suat Adem Kubat.

“Yeni Sezona Merhaba” gecesi
TURKCELL Süper Ligi’nin yayıncı kuruluşu Digitürk Lig TV, Dolmabahçe Sarayı’nda futbol camiasının önde gelen isimlerini bir araya getiren ”Yeni Sezona Merhaba” gecesi düzenledi. Geceye Türk vatandaşı yapılarak milli takıma çağırılan Mehmet Aureilo konusu damgasını vurdu. Davete katılanlar Aurelio’nun milli takıma çağırılmasının normal karşılanması gerektiğini söyledi.

Divan Kurulu Üyesi Latif Akça vefat etti
BEŞİKTAŞ Divan Kurulu Üyesi Doktor Latif Akça vefat etti. Latif Akça’nın cenazesi öğle namazını takiben Eyüp Sultan Camii’nden kaldırılıp, Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’nda denfedildi. Dr. Latif Akça’nın cenazesine BJK yönetim kurulu, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve üyeleri katıldı. Gazete Beşiktaş olarak. BJK Divan Kurulu’na ve kederli ailesine sabırlar dileriz.
Onursal Başkan Seba düğünde
BEŞİKTAŞ’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba, Fikret Orman ve camianın önde gelenleri eski yönetici Celal Soydan’ın düğününde biraraya geldi. Seba, Başak Özgirgin – Erkut Soydan çiftinin şahitliğini yaptı. Düğünde katılımcılar tarafından Beşiktaş’ın son durumu transferler ve Siyah-Beyazlı takımın yapabilecekleri de masaya yatırıldı. Konu hakkında sohbet ve fikir alışverişinde bulunuldu.