SAYI 131

BJK1Balık tutmayı ustasından öğrendiler
Balık tutanları ilgiyle mi izliyorsunuz? Neden ben de balık tutamıyorum diyorsanız, nasıl balık tutulurun sırrı artık açığa çıktı… Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi işbirliği ile balıkçılık kursu gerçekleşti. İstanbul’un bir çok semtinden gelen kursiyerler, bilmedikleri bir çok şeyi öğrendi ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda pratik yaptı.
Amatör balıkçıların daha bilinçli olta avcılığı yapabilmeleri amacıyla düzenlenen kurs, iki gün sürdü. Kursun teorik kısımları, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ndeki Su Ürünleri Fakültesi’nde ve Beşiktaş Belediyesi Levent Binası’nda gerçekleştirildi. Teorik bilgilerde, balık cinslerinden kıyı balıkçılığının püf noktalarına oltanın nasıl tutulup rüzgara nasıl dönülüp atış yapılacağına kadar bir çok detay kursi-yerler ile paylaşıldı. Olta balıkçılığının inceliklerinin anlatıldığı kursun başkanlığını, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Öztürk gerçekleştirildi. Eğitmen olarak ise, İstanbul Üniversitesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Tuncer Ulutürk ve Yard. Doç. Dr. T. Zahit Alıçlı katıldı.
Kursun son günü Beşiktaş Gazetesi olarak biz de sertifikalarını alacak kursiyerlerin yanındaydık. Uzmanların eşliğinde yapılan pratikte biz de oltayı elimize aldık. Biz de pratikte edindiğimiz bilgilerle balık yakalayabildik. Günün ilerleyen saatlerinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ çalışmaya katıldı. Heyecanlı oldukları gözlenen kursiyerler Başkan İsmail Ünal’ın elinden sertifikalarını aldılar.
Kapanan semt polikliniklerini imza toplayıp geri istiyorlar
DİDEM TUTAL

Beşiktaşlılar geçtiğimz hafta içinde Barbaros Bulvarı üzerindeki Beşiktaş Semt Polikliği önünde “Polikliğimiz kapanmasın” eylemi yaptı. Bulvar üzerinde yer alan Abbasağa Parkı’nın arkasında kalan polikliniğin göz hastanesine bağlanacak olmasını öğrenen hasta ve yakınları, paniğe kapıldı. 30 yıldır aynı hastaneye gidip muayene oldukları, tahlil yaptırdıkları yerin kapanacağını endişesini taşıyan semt halkı, yüzlerce imza toplayarak sesini duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta içinde de topladıkları imzalarla poliklinik önünde, göz dışında diğer branşlarda hizmetin devam etmesi için bir çok vatandaş bir araya geldi.
Başbakanlığa, Valiliğe, İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Prof. Dr. Reşat Nuri Belger Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne durumlarını anlatan yazı yazdıklarını belirten semt sakinleri, yazışmaların sonucunu bekliyor. Semt sakinlerinden Eczacı Hikmet Çobanoğlu, bölgede yaşlı ve emeklilerin bulunduğunu, göz dışında diğen kliniklerin kapanması halinde bir çok vatandaşın mağdur edileceğini ifade ediyor. Vatandaşlar, Beşiktaş bölgesindeki bir diğer kamu sağlığı merkezi olan Sait Çiftçi için ise, hasta kapasitesi oldukça yoğun olduğu için bu ve civar bölgedeki bir çok hasta ve yakınlarının çaresiz kalacağına işaret ediyor. SSK dispanseri olarak bilinen sonrasında Beşiktaş Semt Polikliği olarak hizmet veren kuruluş, Şişli Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak çalışmalarını yürütüyordu. Edinilen bilgiye göre, temmuz ayı içerisinde Beşiktaş Semt Polikliniği bundan sonra Prof. Dr. Reşat Nuri Belger Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak çalışmalarına devam edecek. Böyle bir değişiklikten ötürü çok sıkıntı duyduklarını söyleyen vatandaşlar, dahiliye, çocuk hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, cildiye, üroloji, ortopedi, kulak burun boğaz, pratisyen, ve diş hizmetleri gibi ünitelere ihtiyaç duyduklarını ve var olan bölümlerin kapanmamasını istediklerini belirtiyor ve “Polikliniğimizi geri istiyoruz. Yaşlı ve bakıma muhtaç bir çok insan için en yakın sağlık merkezlerinden biri. Göz bölümünün olmasını istiyoruz ancak diğer bölümlerin kapanmasını istemiyoruz. Gidilecek başka bir yer yok. Bu yüzden endişe duyuyoruz. Sait Çiftçi Kamu Sağlığı Merkezi, yakın ancak orası çok yoğun ve kalabalık. Orada o hizmete alamayacaklardır” şeklinde konuşuyorlar.
Hikmet Çobanoğlu-Eczacı: Beşiktaş’ın kendine ait bir hastanesi olmamasının sıkıntısını çekiyoruz. Beşiktaş Semt Polikliniği yıllardır bildiğimiz gittiğimiz bir yerdir. Alıştığımız biryer. Annemi getiriyordum. 70 yaşındaki annemi nereye götürebilirim?
Zeki Yüksel Özbulak-Tekstil: 1963’ten beri burada oturuyorum. Kapanmasını istemiyoruz. Yaşlılar nereye gidecek? Niye kaldırıyorlar? Göz bölümünün olmasını istiyoruz ama diğer bölümler de kapanmasın. Beşiktaş’ta oturuyorum ama Kartal’a gidiyorum. Bu duruma bir çare bulunmasını istiyorum.
Hüseyin Budak-Emekli: Otuz yıldır burada bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. Laboratuvarında tahlillerimizi yaptırıyorduk, ilaçlarımızı yazdırıyorduk. Şimdi Beşiktaş bölgesindeki hastaları dengeleyen bu polikliniğin kapanmasını istemiyoruz. Sait Çiftçi merkezine gittiğiniz zaman sabah 5-6’da gitmek gerekir ki, ancak sıra gelsin. Ama burası Sait Çiftçi’nin yoğunluğunu kısmen kaldırıyordu.
Lozan Antlaşması’nın 84. yılı törenle Beşiktaş’ta kutlandı
Lozan Antlaşması’nın 84. yıldönümü Maçka Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Kemal Çiloğlu’nun yanı sıra kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Motosikletli iki genç hayatlarını kaybetti
(BEŞİKTAŞ) Motosikletli iki genç, şerit değiştirirken kaza geçirdi. Görgü tanıklarının ifadesine göre kazaya kaldırımların yapılması için yola dökülen kumun neden olduğunu öne sürüldü. Barbaros Bulvarı’nda meydana gelen trafik kazasında, motosikletliler yol kenarındaki ağaca çarptı. Olay ile ilgili incelemenin devam ettiğini söyleyen Savcı, kazanın sürücü hatasından olabileceğini söyledi.
İran uyruklu kadını çocuk hırsızları soydu
(BEŞİKTAŞ) İran uyruklu bir kadının Beşiktaş’taki evinden hırsızlık yaptıkları öne sürülen ikisi çocuk 3 kişi yakalandı. Bahar S’nin, Etiler’deki evinden 15 bin YTL değerinde pırlanta takı, 7 bin YTL değerinde altın, 1500 dolar ve 15 bin euro bulunan çantayı alarak kaçtıkları belirlenen T.S. ile küçük yaştaki Y.K. ve M.T, asayiş şube müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Hanımağa çete
reisine sevgili tuzağı
(FULYA) Çeteci eski polis 26 yaşındaki Güniz Akkuş’u birlikte yaşadığı borcası sevgili Sinan Osman’ın yakalattığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre çeşitli uçlardan arandığını öğrenince ortalıktan kaybolan Akkuş’u yakalamak için polis, sevgilisi Sinan Osman’ın ifadesine başvurdu. Cep telefonuyla Akkuş’u arayarak, buluşmak için randevu verdi. Polat Towers Residence’ta Akkuş gözaltına alındı.
Beşiktaş’ta zehir tacirlerine baskın
(BEŞİKTAŞ) Sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 32 kilo 418 gram esrar ve 8 bin 118 adet sentetik hap ele geçirildi, 39 kişi gözaltına alındı. Narkotik şube müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş ilçesinin de yer aldığı operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. 31 kilo 517 gram esrar, 8 bin 48 adet sentetik uyuşturucu hap, 2 tabanca, sahte 1.500 YTL ele geçirildi.
Balkondan girdi kapıdan kaçamadı
(BEŞİKTAŞ) Hırsızlık amacıyla balkondan tırmanarak içeri giren kişi kapıdan kaçmaya çalışınca yakalandı. Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde gerçekleşti. Beşiktaş, Sinanpaşa Mahallesi Altıntaş Sokak’ta meydana geldi. Şık giyimli olmalarıyla dikkat çeken şüpheliler Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin üst aramasında 4 adet cep telefonu çıktığı öğrenildi.
1 Nisan şakasına
1 yıl 8 ay hapis
(BEŞİKTAŞ) 1 Nisan’da Kadıköy-Beşiktaş seferini yapan şehir hatları vapurunda yolcuları “Üzerimde bomba var” diye korkutan Murat Alas, “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçundan 1 yıl 8 ay hapse mahkûm oldu. Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine konulan Alas, “Nisan 1 şakası yapmak istemiştim” demişti. Alas’ın cezası suçunu ikrar etmesinden 1 yıl 8 ay hapse indi.
Operasyonla 110 tarihi eser ele geçerildi
(BEŞİKTAŞ) Beşiktaş’ta gerçekleştirilen operasyonda, cami ve tekkelerden çalınan ve aralarında ‘Kâbe örtüsü’ parçasının da bulunduğu, 110 tarihi eser ele geçirildi. Beşiktaş Maşuklar Yokuşu üzerinde bulunan bir depoda, çeşitli dönemlere ait değişik ebatlarda 32 seramik, 19 metal, 4 mermer eser ile 49 hat levha, 2 elyazması, 2 ahşap kapı, 1 kumaş ve Kâbe örtüsü parçası ele geçirildi.
İlaçlı hırsız son işinde yakalandı
(BEŞİKTAŞ) Güney Koreli iki kadın turisti ilaçla uyuttuktan sonra çantalarını gasp eden Nurettin Kılıç (47), geçtiğimiz hafta Dolmabahçe Sarayı önünde turistle konuşurken yakalandı. Nurettin Kılıç’ın aynı suçtan 1997’de cezaevine girdiği, 2003’te afla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Zanlı Beşiktaş ve civarında iki ayda 7 Japon ve Güney Koreli turistin eşyalarını, çantalarını gasp ettiği belirtildi.
Beşiktaş Emniyetine
Beşiktaş’lı Müdür!..
Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü değişti. İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Hayati Yılmaz’dan Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen Fahri İnceçelikli yürütecek. Fahri İnceçelikli, evli, bir çocuk babası ve Beşiktaş takımını tutuyor.
Yayınlarımız ses getiriyor
Gazete Beşiktaş’ın geçen sayı ve ondan önceki sayıda yapmış olduğu iki haber üst üste ses getirdi. Gazete Beşiktaş gürültü kirliliği ile ilgili haber yapmış ardından da gelecek olan sonucu beklemeye başlamıştı. Önceki haftlarda bu konuda geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Gürültü sınırını aşan işyerleri tek tek denetlendi. Para cezasının yanı sıra kapamaya kadar giden yaptırımlar uygulanırken eğlence mekanlarının vatandaşların sağlığını da duyarlı olması yönünde ikazlar yapıldı. Öte yandan Gazete Beşiktaş’ın geçen sayıda ‘Burun Operasyonu’ adı altında yapmış olduğu haber üzerine Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, “Yardıma ihtiyacı olan insanlarla ilgili yapmış olduğunuz haberlerden dolayı sizleri kutluyorum” diyerek 5 yıldır burnu olmadan yaşayan ve ameliyat gününü de iple çeken 64 yaşındaki Nezil Akbulut’a bugüne kadar her türlü yardımın yapıldığını bundan sonra da aynı süratle yapılacağı müjdesini verdi.
Gazete Beşiktaş’ta yayınlanan haber üzerine yüksek sesle müzik yayını yapıldığı belirlenen eğlence merkezlerine sabaha karşı operasyon düzenlendi. Emniyet güçleri, operasyon kapsamındaki bazı mekanlarda müziği tamamen keserken bazı işletmeler için ise yasal işlem başlattı.
Ortaköy ve Kuruçeşme semtlerinde yaklaşık 10 eğlence yerinde sabaha karşı çok sayıda polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerin yüksek sesle müzik yayını yapıldığı tespit etmesi üzerine yetkililer, harekete geçti. Operasyon, Ortaköy’deki Reina’nın da aralarından bulunduğu Kuruçeşme’deki 10 kafe ve bara düzenlendi.
İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü
yeni yerine taşınacak
İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’ne Kuruçeşme’de yeni yer gösterildiği ve havuz ile birlikte tesisler yapılacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü (İYİK), tahliye edilmişti. Hatice Sultan Yalısı’nda faaliyet gösteren kulüp, 1971 yılından bu yana Ortaköy’de çalışmalarını yürütüyordu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen alanın sözleşmesinin 2006 yılında dolması ve uzatılmaması, tahliyeyi de beraberinde getirdi. Tahliye sırasında dramatik sahneler yaşandı. İstanbul Valisi Muammer Güler konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken sporcuların da mağdur edilmeyeceğini belirtti. Güler, ”İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün lisanslı sporcuları yaptıkları spora ilişkin bir sıkıntı ile karşılaşmayacak. Sporcuların durumu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından planlanmıştır. Biz o alanı İl Genel Meclisi’nin kararı ile zaten turizm alanı haline getirmiştik ve İl Özel İdaresi’nin kararı ile de buradaki sözleşmenin uzatılmaması kararı alınmıştır” dedi. Edinilen son bilgiye göre ve Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant’ın belirttiği şekilde; tahliye edilen Yüzme İhtisas Kulübü’nün çalışmalarına devam edebilmesi için yeni yer gösterildiği ve tesis inşası için girişimlerin kısa sürede başlatılacağı ifade ediliyor. Öte yandan Vali Güler, sporcuların belli bir süre daha oradaki havuzlardan yararlanabileceklerini, ancak yenileri faaliyete geçince tamamen diğer tarafa geçeceklerini söyledi.
Gecekondular yıkılıyor, göz yaşı yok
SOSYAL Dönüşüm Projeleri uygulayan Büyükşehir Belediyesi, “Anahtar teslimi” gecekondu yıkımlarına devam ediyor. İstanbul’un Kaçak yapılaşma, gecekondu, sağlıksız meskenler başlığı altında toplanan, geliştirilen projeler kısa süre içinde uygulamaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanlığı, vatandaşların herhangi bir sıkıtı çekmeden konutlarını boşaltmasını sağlıyor. Vatandaşlarla anlaşma yoluna giden belediye, kaçak, imar planlarına aykırı gecekonduları yıkarak hak sahiplerine konut tahsis edildiği belirtiliyor.
İstanbul’un fethini çarpıttılar!..
TARİHİ belgeselleriyle tanınan History Channel, ABD’deki yayınında “Building In The Name of God” (Tanrı adına inşa etmek) isimli belgeselinde Ayasofya’nın hikayesini anlattı. Ancak İstanbul’un 1453’te fethinin anlatıldığı bölümdeki temsili görüntüler, Fatih Sultan Mehmet’in fetih sırasında ortaya koyduğu tavırla çelişti. Görüntülerde yere diz çöktürülen Hıristiyan sivillerin Türkler tarafından vahşice katledildiği, onbinlerin de kılıçtan geçirildiği iddia edildi. Birçok kaynaktakinin tersine konu içeren belgesel tartışma yarattı.
Türk bayraklarıyla donatacaklar
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, İstanbul’un merkezi 10 yerine dev bayrak direkleri dikti. İstanbul’a hakim 10 ayrı nokta tespit edilerek dev Türk Bayrağı asmak için 36 metre yüksekliğinde direklerin hazırlandı. İlk etapta her alandan görülebilecek bölgeler belirlendi. Statik hesapları yapılan direkler, rüzgar hızı ve 8 şiddetindeki depreme dayanıklı galvanizden imal edildi. Özel olarak imal edilen 10 metreye 15 metre ebadında Türk bayrağı 24 saat dalgalanacak. Bu yerler arasında Ulus’taki TRT Binası da bulunuyor.

Eşsiz müzik ziyafeti
Depeche Mode 15 bin kişiyle izlenme rekoru kırdı
Mainstream pop müziğinin öncülerinden Depeche Mode, Kuruçeşme’yi adeta salladı. Beş yıl aradan sonra Kuruçeşme Arena’da hayranlarıyla buluşan grup, gece boyunca sevenlerini coşturdu. Konser, coşkusu, şarkıları, grubun benzersiz performansı ve yılın en kalabalık izleyici sayısıyla müzikseverlerin unutulmazlar listesine girdi.
Günün erken saatlerinde konser alanına gelmeye başlayan Depeche Mode hayranları, saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdu. Ön grup olarak sahne alan Pamela Spence ve Chantage şarkılarıyla başlayan müzik ziyafeti; efsane grubun sahneye çıkmasıyla büyük bir coşkuya dönüştü.
Kendine has tarzlarıyla ‘mainstream pop’un öncülüğünü yapan ve 80’li yıllara damgasını vuran Depeche Mode konsere binlerce kişinin hep birlikte eşlik ettiği ‘Pain’ ile başladı.
‘Question of time’, ‘Suffer Well’, ‘Precious’, ‘Walking’, ‘Stripped’ ile başlayan konser yıllara meydan okuyan ve hiç eskimeyen şarkılarla devam etti, grup şarkılarıyla hayranlarını benzersiz bir müzik yolculuğuna çıkardı. Depeche Mode, 80’lerden bu yana hit olmuş şarkılarının yanı sıra Playing The Angel albümündeki parçalarını da seslendirdi.
İngiltere’de üç liseli arkadaş olan Martin Gore, Andrew Fletcher ve Vince Clarke’ın 1976’da amatörce başlayan müzik macerası, 1980’de Vince Clarke’ın yerine David Gahan’ın gruba katılmasıyla 30 yıl boyunca sürecek olan bir beraberliğe dönüştü. Grup yaptıkları müziği daha iyi anlattığına inandıkları bir Fransız moda dergisinin isminden esinlenerek, kendilerine Depeche Mode (Hızlı Moda) ismini seçtiler. Grup ilk albümünü 1981 de ‘Speak and Spell’ adıyla piyasaya sürdü. 1987 yılı Depeche Mode için dönüm noktası oldu. “Music For The Masses” albümünün ardından turneye çıkan grup büyük bir ilgi gördü. 1990 yılında “Vıiolator” albümüyle müzik dünyasında yerlerini sağlamlaştıran grup, 1998 yılında “Ultra” albümünü piyasaya sürdü. Bu albümü 2001’de çok ses getiren “Exciter” albümü izlerken grup en son geçen yıl “Playing the Angel” albümüyle hayranlarının karşısına çıktı.
Kuruçeşme Arena’da sahne alıyorlar
Kuruçeşme Arena konserleri tüm hızıyla devam ediyor. Yabancı şarkıcılar ve gruplarla birlikte Süper Star Ajda Pekkan, Levent Yüksel, Funda Arar, MFÖ ve Anadolu Ateşi gibi isimlerin ardından sevilen sanatçılar yine sevenleriyle Kuruçeşme Arena’da buluşuyor.
Etkinlikler çerçevesinde 10 Ağustos Perşembe gecesinin konuğu ise Kıraç olacak. Rock müziğin güçlü sesi, boğazın yanı başında, en sevilen parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacağa benziyor. İki gün sonrasında ise Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil konseri müzikseverleri büyüleyecek… Başucu Şarkıları II konserlerine devam eden Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil sıcak yaz akşamında romantizm rüzgarı
estirecekler. Türk Pop Müziğin divası Sezen Aksu ise, “PEPSI Yaz Turnesi & HEPSİ” programı kapsamında 16 Ağustos’ta sevenleriyle buluşacak.
Kuruçeşme Arena Konser Programı:
Kıraç – 10 Ağustos Perşembe 21:15,
Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil -12 Ağustos Cumartesi 21:15, Sezen Aksu – 16 Ağustos Çarşamba
21:15

SPOR HABERLERİ

Tayfur’a şilt, Sergen’e kupa
Kaptan Tayfur’a Beşiktaş’a katkılarından dolayı Beşiktaş Gazetesi tarafından “Hizmet şildi” verildi. Öte yandan Sergen’e de 2005-2006 yılında en başarılı Beşiktaşlı futbolcu seçilmesi nedeniyle kupa verildi.
Bir yıl boyunca her maçtan sonra spor yazarlarının görüşlerinin alındığı ve Sergen’in az maç oynamasına rağmen arkadaşlarını geride bırakarak en başarılı Beşiktaşlı futbolcu seçilmişti. Kupa töreninde Gazete Beşiktaş İmtiyaz sahibi İsmail Baştuğ ile gazete yönetiminden Didem Tutal ve Muzaffer Topal hazır bulundu. Bu sezon da aynı yarışmanın spor yazarları tarafından yapılacağı ve Beşiktaş Gazetesi tarafından en başarılı futbolcuya kupa verilecek.
OYLAMA SONUÇLARI ŞÖYLEYDİ
2005-2006 sonuçları şöyle. Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu. Diğer yandan, Kleberson 4, Koray 3, Cordoba 3, Ahmed Hassan 2, Tümer Metin 2, Gökhan Güleç 2, Bobo 2, İbrahim Akın 1, Ali Tandoğan 1, Ali Güneş 1, İbrahim Üzülmez 1 ve İbrahim Toroman 1 maçta göze batan oyuncu oldu. İşin ilginç yanı kötü bir sezon geçiren Beşiktaş’ın 5 maçında spor yazarları göze batan oyuncu seçmedi ve çok az maç oynayan Sergen birinci seçildi.
Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüşü alınan isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Turgay Demir, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Güntekin Onay.
Forma verdiler
Süper Kupa Finali’nin ardından Ülker yetkilileri ile bir araya gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Ülker Grubu İletişim Koordinatörü Ali Doğan’a Arjantinli oyuncu Delgado’nun formasını hediye etti. Final karşılaşmasından sonra Ülker yet-kilileri ile kupa coşkusunu Frankfurt’taki bir restaurantta yaşayan Başkan Yıldırım Demirören, İkinci Başkan Murat Aksu, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, Bülent Deriş, Fikret Ercan ve Erhan Kamışlı bir arada Süper Kupa heyecanını paylaştı. Almanya’daki karşılaşmada oynadığı futbolla göz kamaştıran Matias Emilio Delgado’nun Cola Turka adına imzaladığı formasını alan Ülker Grubu İletişim Koordinatörü Ali Doğan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve koyu bir Beşiktaşlı olan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kara Kartal’ın yeni
bombası Vanessa Hayden
BEŞİKTAŞ Bayan Basketbol Takımı, yaptığı transfer ile dikkatleri üzerinde topladı. Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, WNBA takımlarından Minnesota Lynx’de forma giyen tecrübeli pivot Vanessa Hayden’i renklerine bağladı. Üç sezondur WNBA takımlarından Minnesota Lynx’de forma giyen 1982 doğumlu Amerikalı basketçi Vanessa Hayden, 1.94 boyunda ve 109 kilo ağırlığında. Güçlü fiziği, savunması ve bloklardaki başarısı ile tanınan Vanessa Hayden, forma giydiği son dört maçta 12.8 sayı, 5.8 ribaund, 2.0 blok ortalaması ile oynadı. Öte yandan, Siyah Beyazlılar ayrıca, Nazlı Güler ile 1 yıllık sözleşme yeniledi.

Taraftar umutlu
Siyah-Beyazlı taraftar bu sayımızda Süper Kupa’ya ve yeni transferlere değindi. Geçen hafta mail kutumuza ve form sitemize Almanya’daki maçlarla ilgili görüşler düştü. Taraftar “Beşiktaş yine bir ilki gerçekleştirdi” derken yeni transferlerin de takıma uyum sağladığına dikkat çekti. Delgado’nun gün geçtikçe iyi olacağını söyleyen Siyah-Beyazlılar, “Arjantinli oyunu değiştiren bir yapıda” şeklinde konuştular. Burak ve Serdar’ın da iyi topçu olduğunu belirten taraftar gönderdikleri mesajda Baki Mercimek ile Fahri Tatan’ın da takıma katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirtti. İşte taraftarın görüşü ve Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanmak üzere gönderdikleri mesajlar:
SAYICA AZ, SESCE ÇOK
Beşiktaş taraftarı Almanya’daki maçta Galatasaray taraftarından daha az idi ama sesimiz onlardan daha çok çıktı. Biz takım nerde ise oradayız. Yeter ki takım başarılı olsun. Almanya’da da yine gereğini yaptık. Beşiktaş’ın Süper Kupa’yı alması bizi çok sevindirdi. Özellikle de yine bir ilki gerçekleştirdik. Buna inanıyordum. Adem Kılınç.
BEŞİKTAŞ’I ÖZLÜYORUZ
Ben Almanya’da yaşıyorum. Buradaki tüm maçları izliyorum. Beşiktaş’ın maçlarını da televizyondan takip ediyorum. Beşiktaş daha sık Almanya’ya gelsin. Buradaki taraftar sayımızı arttıralım. Beşiktaş en büyük takımdır. Kamil Servet.
NOBRE’Yİ BESLEYİN
Bu takımın iyi işler yapacağına inandım. Çok genç olmalarına rağmen kontrollü ve iyi oynadılar. Nobre’ye bayıldım. Adam her topa kafa uzatıyor. Bize böyle çalışkan bir adam lazımdı. Beslenirse çok gol atar. Nebahat Timur.
DELGADO TAKIMI YÖNETİR
Önceleri eleştirenler şimdi bu futbolcunun değerini anlamışlardır. Her hareketini ağzım açık seyrettim. İyi top kullanıyor, oyunu yönetiyor. Ahmet Derbent.
DERS VERDİLER
Almanya’daki maç seyretme üslubu ve ahlakı bize ders olmalı. Statta on binlerce kişi vardı. Bir tek kavga gürültü olmadı. İki tarafın taraftarları da bir arada oturdu. Ayrı ayrı tezahürat yaptı. Yenilen, yeneni kutladı. Biz de bugünlere geleceğiz umarım!.. Neden olmasın?.. Nedim Aslan.