SAYI 130

BJK130‘Parolamız kaliteli hizmet’
Üçüncü Levent Çilekli tesislerinin hemen yanında yer alan Shell Benzin İstasyonu, kaliteli hizmet anlayışıyla dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Turkpetrol ile Shell’in birleşmesi sonucunda yenilenen istasyonda değişmeyen tek şey, hizmet kalitesi. Aynı kadroyla devam eden Sarper Petrol Genel Müdürü Mustafa Cengiz, geçmişten bugüne benzincilik anlayışını masaya yatırıyor.
Benzin fiyatlarından hizmet kalitesi ve kriterlerine kadar bir çok konuda görüşlerini dile getiren Cengiz, 1993 yılında Beltaş’a ait bir arazide benzincilik yapmaya başlamış. İnsanın bile zor geçtiği, mezbelelik bir yerin Beşiktaş Belediyesi ile el ele vererek güzel bir işletmeye dönüştürdüklerini ifade ediyor.
Mustafa Cengiz, benzin istas-yonunda satışını yaptığı markanın isim değişikliği ile ilgili müşterilerin sıklıkla sorularıyla karşılaştığını söylüyor. Müşterilerin hizmet kalitesinden memnun kaldığı istas-yonlarda böyle durumlarda önce personelin değişip değişmediğini sorduklarını vurguluyor ve kadrolarının değişmediğinin altını çizerek “Hizmetteki çıtamızı daha yükselttik” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Turkpetrol ile tanışıklığımız kendiliğinden oldu. Bir çok firma ile görüşmeler neticesinde iyi ve güvenilir bir marka olan Turkpetrol ile anlaştık. Öte yandan 1,5 yıldır görüşmeleri süren Shell ve Turkpetrol artık birleşti ve bir şirket kurdular. Dolayısıyla Shell’in mevcut istasyonlarına Turkpetrol istasyonlarına eklenerek 1200 istasyonluk yeni bir Shell görüntüsü olacak. Burada aylardır Amerikalılar çalışıyor, teknolojik altyapı, can güvenliği ve bunun gibi bir çok detaylar için. Shell bu anlamda çok büyük bir firma ve özellikle tüketici güvenliği ön planda. Kendi kendine disiplin isteyen bir sektörüz. Shell ve Turkpetrol birleşmesinden şiddetli tepki alıyoruz, müşterilerimiz kadromuzu soruyor. Kurum kimliği değişti, aynı insanlarız. Yine aynı kalitede servisi ve yakıtı vermeye devam edeceğiz. Hatta daha da ileriye götüreceğiz.” Mustafa Cengiz, rekabet konusunda ise bugün 70’e yakın ana dağıtım firması olduğunu söylüyor ve her birini farklı kulvarlarda değerlendirilebileceğini ifade ediyor. Hizmetin kalitesinin önemine değinen Cengiz şunları söylüyor: “Türkiye, servis kalitesinde Japonların bile önüne geçmiştir. Yurt dışında self servistir. Türkiye’de ise bedava su, hava, wc hizmeti alıyorsunuz. Avrupa’da paralı yapılan bu hizmet üstelik müşteriyi de yeteri kadar memnun etmemektedir. Hizmet anlayışını ele aldığınız zaman bu çerçevede farklı olmazsa olmazlar vardır ve hizmet kendi içinde kalitelere ayrılmıştır. Beşiktaş bölgesinde en kaliteli hizmeti biz veriyoruz. Devamlı müşterilerimiz vardır. Semtin istasyonuyuz, mahallenin bir ekmek teknesindeki fırıncı gibiyiz!”
Sarper Petrol’ün geçmişine baktığınız zaman bir çok ilkleri de görebiliyorsunuz. İlk kredi kartı uygulamasını gerçekleştiren, 24 saat marketi açık tutan, güvenlik kameralarını ilk kez gerçekleştiren, atomik filtre kullanan, yağlama konusunda Pazar günleri açık olan istasyon olarak anılıyor. ISO 9001-2001’in 5 aylık incelemesi sonucu ISO 9001-2001 kalite belgesi alan Sarper Petrol, kalite belgesine sahip tek istasyon olma unvanını da taşıyor.
Benzin fiyatlarındaki çıkışlardan olumsuz etkilendiklerini söyleyen Cengiz, şunları söylüyor:
“Akaryakıtta vergi oranları normaldir. Ancak fiyatta sorun yaşıyoruz. Fiyat çok yüksek. Bir depo benzin aldığından 300 ytl para veriyor. Akaryakıt ekonomideki kandır azaltırsanız bünye halsiz düşer. Bunu anlatamadık. Benzinin mutlaka düşmesi gerekir. Maliyenin kayıp dışı ekonomiyi kayıt altına alamamıştır. Açıklarını benzin, otomobil, alkol alkolsüz içeceklere yansımıştır. Önümüzdeki günlerde daha iyi ve daha kötü olmaz bu böyle sürer. Biz halen bazı şeylerin tam oturduğuna inanmıyoruz.”
İstasyonda Dunkin Donet, hot dog ve her gün canlı çiçek standlarının olduğunu biliyor muydunuz? Müşterilerini memnun etmek için kurulan standlarla oldukça ilgi görüyor. Yüzde 60’ı bayanların oluşturduğu müşteri potansiyeli bulunan istasyonda sizin memnuniyetiniz için daha bir çok sürprizler sizleri bekliyor. Mutlaka uğrayın.

Dost eller Kırklareli’ye uzandı
Dost Eller’in yardım kampanyaları devam ediyor. Çeşitli illere gönderdiği yardım paketleriyle bilinen Beşiktaş Belediyesi’nin organizasyonu olan çalışmanın bu seferki ayağı Kırklareli’ydi. Dost Eller Yardım Organizasyonu kapsamında sel felaketinin vurduğu Kırklareli’ne çamaşır makinesinden ev eşyasına gıda malzemesinden giysiye kadarbir çok paket yollandığı öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş Belediyesi bünyesinde yer alan “Dost Eller Yardım Organizasyonu” önceki çalışmalarında gerçekleştirdiği gibi eğitimden sağlığa, giyimden barınmaya birçok yardımı gerçekleştirmişti. Edinilen bilgiye göre, Kırklareli ilinde yaşanan son sel felaketinde maddi yönden zarar gören 60 aileye yapılan yardımda 4 takım mobilya, masa, sandalye, somya, çamaşır ve bulaşık makinesi, bin adet bay-bayan çocuk giysisi yardım kamyonuyla sahiplerine ulaştı.

Polise hakaretten karakolluk oldu
(DOLMABAHÇE) Şarkıcı Tuğba Özerk, trafik polisine mukavemetten karakolluk oldu. Dolmabahçe Caddesi üzerinde trafik uygulaması yapan polis ekipleri, Erhan Kanioğulları’nın kullandığı 34 AD 2357 plakalı cipi durdurdu. 0.63 promil alkollü çıkan Kanioğlulları’nın ehliyetine el koymak istedi. Özerk ve Kanioğulları polislerle tartışmaya başladı. Gecenin sonunda Özerk’in ifadesi alındı.
Ayrıldıkları akşam Bebek’teydiler
(BEBEK) Pınar Altuğ ile sevgilisi Tony, ilişkilerine bir süre ara verdiklerini açıklamıştı. Birbirlerine halen değer verdiklerini söyleyen Pınar Altuğ, sevgilisi Tony’i 30’uncu yaş gününde de yalnız bırakmadı. Geçtiğimiz haftalar içinde Bebek Luca’da düzenlenen doğum günü partisinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen ikili, ayrılık kararının süresi için de herhangi bir açıklama yapmadı.
Ortaköy’de ünlülerin sinirleri gerildi!..
(ORTAKÖY) Amerikan ünlü rock grubu Guns N’Roses grubunun solisti Axl Rose ile eski manken Deniz Akkaya, konser sonrası düzenlenen partiden birlikte ayrılmıştı. Yine aynı gece Deniz Akkaya’nın Çırağan Oteli’ne gitmek için ısrar ettiği iddia edildi. Bu iddiaya göre de, buna sinirlenen rock grubu solisti Axl Rose’nun sinirlenerek Ortaköy’de otomobilden aniden indiği söylendi.
Üçüncü köprüye 2023’e kadar yer yok
(ARNAVUTKÖY) Üçüncü köprü projesine, İstanbul Metropolitan ve Kentsel Tasarım Merkezi uzmanlarınca hazırlanan “1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’ndan destek çıkmadı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilen, 2023’e kadar yatırım ve yerleşim planlarını belirleyen tasarıda ulaşımla ilgili çözüm önerilerinde deniz ve demiryolu önceliği aldı. Üçüncü köprüye hiç yer verilmedi.
Ünlü yönetmenin oğlu duvara tosladı!..
(ORTAKÖY) Yönetmen Sinan Çetin’in 21 yaşındaki oğlu Rüzgar Çetin, Ortaköy’de arkadaşlarıyla gittiği bar çıkışı kendi cipiyle aşırı hız yapınca bir dükkanın duvarına çarpıp devrildi. Edinilen bilgiye göre, otomobilin Çırağan Caddesi’nde aşırı hız yüzünden 34 K 2548 plakalı cipinin direksiyon hakimiyetini kaybederek kontrolden çıktığı öğrenildi. Rüzgar Çetin ise, kazayı sıyrıklarla atlattı.
Koreli kızları ilaçla uyutup soydular
(KURUÇEŞME) Koreli iki kız, geçtiğimiz hafta içinde Kuruçeşme’de Cemil Topuzlu Parkı’nda uyutularak soyuldu. Kızların yanında 50 yaşlarındaki şişman bir erkekten şüphelenen emniyet yetkilileri, olay ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, üçlü sohbet edip bir şeyler yiyip içti. Uyuyakalan kızların çantaları çalındı. Zorlukla uyanan kızların sonrasında ifadeleri alındı.
Yankesiciler İnönü Stadı’nın çevresinde
(DOLMABAHÇE) Tayfur Havutçu’nun jübile maçı öncesinde, gişe önünde yankesicilik yapan 2 kişi suçüstü yakalandı. Stad çevresinde tedbir alan Asayiş Şube ekipleri, şüpheli görünen şahıslar arasında 15 zanlıyı gözaltına aldı. İki kişinin, gişe önünde bilet almaya çalışan kişilerin cep telefonunu yankesicilik yoluyla çaldığı fark edildi. Zanlılar yapılan soruşturmanın ardından ise serbest bırakıldı.
Elektrik hatları
vatandaşı korkutuyor
(DİKİLİTAŞ) Dikilitaş’ta havai elektrik hatları sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlar, bir çok yerleşim biriminde yer altına alınan hatların tüm yazışmalara rağmen henüz yer altına alınmadığından yakınıyor. Dikilitaş Mahalle Muhtarı Abdullah Sızmaz, hem görünüm olarak hem de oluşturabileceği tehlikeleri düşünerek bir an önce elektrik hatlarının yer altına alınmasını istediklerini belirtiyor.

Atatürk heykeli 30 Ağustos’ta
Bir süredir gazetemizin işlediği Arnavutköyle ilgili haberler üzerine Arnavutköy Semt Derneği yönetiminden İsmail Üstün Beşiktaş Gazetesini ziyaret etti. Beşiktaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı işleri Müdürü İsmail Baştuğ ile görüşen İsmail Üstün yurtdışında bulunduğu için ziyaretin biraz geciktiğini belirterek konu hakkında bilgi verdi. Arnavutköy derneğinin özellikle “Üçüncü boğaz köprüsüne hayır!..” mitingleri ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ve herkese bu tür konularda cesaret ile örnek olduklarını söyledi. Bu konuda Beşiktaş Gazetesi’nin yıllardır verdiği destekler için teşekkür de etti. Üstün Atatürk heykeli konusunda da 30 Ağustos’ta Arnavutköy’e Atatürk heykeli dikilecek olmasından son derece mutlu ve sevinçli olduklarını söyledi. Diğer konularda da bilgi veren ancak konunun özünü kaçıracakları ve böylesine bir polemiğin içinde yer almak istemedikleri için haber şeklinde girmek istemediğini rica etti.

VBir sivilceyi önemsemedi sonunda burnundan oldu

Burunsuz bir yaşama mahkum musunuz? Siz değil belki ama 64 yaşında Nezil Akbulut burunsuz yaşantısını sürdüren ender insanlardan biri. Beşiktaş’ta geçimini kuruyemiş satarak kazanan ve kimsesi olmadığı için vakıf evinde kalan Akbulut, buruna kavuşacağı günü bekliyor. Beşiktaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından gerçekleştirilecek olan ameliyat için tarih bekleniyor.
Akbulut, 5 sene kadar önce burnunda çıkan bir sivilcenin büyümesiyle burnunun tamamını kaybetmiş. Yeşil kart sahibi olan mağdur, nefes darlığı ve yüksek tansiyon hastası olarak da düzenli olarak ilaç tedavisi görüyor. İki oğlu olan ama ayrı Türkali’deki vakıf evinde kalan Akbulut, çareyi Beşiktaş Kaymakamlığı’nda bulduğunu söylüyor. Ölçüleri alınan ve iki ameliyet geçiren Akbulut’un burun çevresine operasyon için çiviler takılmış. Gün saydığı söyleyen Akbulut, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant’a kendisine gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkürlerini iletirken yeni bir buruna kavuşacağı günü de dört gözle beklediği söylüyor. Ameliyat ve protez masraflarının karşılandığı bu yardım, Beşiktaş Kaymakamlığı’nın ilk uzattığı el değil. Daha öncesinde de düşkün, mağdur ve kimsesi, sosyal güvencesi olmayan bir çok kimseye desteğini göstermişti.
Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, sosyal yardımlaşma vakfının çalışmalarına ve titizliğine dikkat çekiyor ve konuyla ilgili şunları söylüyor:
“Düşkün perişan burunsuz biri için ne yapabileceğimizi araştırdık. Ya ölene kadar böyle yaşayacaktı ya da ameliyat olmalıydı. Biz insanımızı rahatlattık, tetkiklerini yaptırdık ve fevkalade mutlu olduk.” Nalbant, yardım için kişilerin ya kendilerinin Kaymakamlık kapısını çaldığını veya bir komşusunun aracılığıyla geldiği ve de basın yoluyla bilgilendiklerini söylüyor. Diğer ilçelerden gerçekleştirdiği yardım seferberliği örneğiyle umut ışığı olan Beşiktaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gelen kişilerin sosyal güvencesi, sıkıntısına çare bulmak için ne denli maddi olanağı olup olmadığı araştırılıyor. Vakıf kurulunun gündemine alınan kişiler için neler yapılabileceği araştırılıyor. Konu ne ise sağlık, eğitim ve bunun gibi konularda gerekli birimler yetkili kılınarak gerekli bilgiler ediniliyor.
İstanbul’un eğitimine yeni kan!..
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ani bir kararla Ankara’ya çağrıldı. İstanbul’un en uzun süre görev yapan milli eğitim müdürü olan İngilizce öğretmeni ve aynı zamanda İlahiyat mezunu olan Ömer Balıbey yerine, Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni eski futbolcu okulunu sporcu öğrencilere açmasıyla tanınan Şehremini Lisesi Müdürü İlahiyat mezunu Ata Özer geldi. Ömer Balıbey ve Ata Özer geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ziyaret etti. Topbaş, Balıbey’e ibrik hediye etti ve “Ata Özer’le koordineli çalışabileceğiz, birazcık farklı yapıda olsaydı sıkıntı çekilirdi” dedi.
ÖSS Tercih Merkezi Beşiktaş’ta
ÖSS tercihlerinizi belirlemede zorluk mu çekiyorsunuz? Beşiktaş’ta kurulan merkezlerden yararlanabilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ÖSS tercih merkezleri uygulama çalışması 6 Ağustos tarihine kadar sürecek. ÖSS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 23 merkez, 35 noktada, 63 tercih merkezi bilgisayar donanımlı öğrencilerin sorularını yanıtlayacak uzmanların bulunduğu istasyon olarak kuruldu. Beşiktaş’ta, meydanda, iskele tarafında ve köy içi girişinde kurulacak olan merkezlerden sorularınıza yanıt alabilirsiniz. Hizmetin gerçekleşmesinde ise Kültür, FEM, BİL, MED Dersaneleri ve Performans Dersanesi sponsorluk etti.
Muhtaç öğrencilere burs verilecek
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi özel ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile özel üniversiteleri burslu kazanan üniversite öğrencilerine de burs verecek. Belediye meclisini geçtiğimiz hafta içindeki oturumunda oy çokluğu ile kabul edilen yeni yönetmeliğe göre eğitim yardımı almak için şu şartlar gerekiyor: İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı içerisinde bulunan bir okul ve üniversitede okumak, İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin anne veya babasından biri veya her ikisinin vefat etmiş olması, öğrencinin özürlü olması, şehit çocuğu olması, üniversite öğrencilerinde ise mağdur ve yardıma muhtaç olmak.
İstanbul’a iki yıl ek süre verildi
İSTANBUL, “Dünya Kültür Mirası” listesinde yer alıyor. Geçtiğimiz haftalar içinde Litvanya’nın başkenti Vilnius kentinde yapılan toplantıda, “Dünya Kültür Mirası” listesine alınacak veya bu listeden çıkartılacak site ve şehirlerin durumları görüşüldü. İstanbul’un yapması ve alması gereken önemler konusunda bir dizi önerilerde bulundu. Dünya Mirasını Koruma Komitesi, heyetin verdiği olumlu rapor doğrultusunda İstanbul listede kaldı. Öte yandan 2 yıllık değerlendirme izleme süreci verildi. İzleme komitesinin İstanbul’daki sivil mimarlık örnekleri değerlendirileceği öğrenildi.
Köprü bağlantılı yollar tek şeride indi!..
BOĞAZİÇİ Köprüsü’ne bağlı yollar yeniden elden geçiriliyor. Köprüsü bağlantı yolları ile ilgili onarım çalışmaları sürüyor. Buna bağlı olarak, yol bakımının yaklaşık olarak 40 gün boyunca süreceği öğrenildi. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Zincirlikuyu ile Altunizade kavşakları arasında, Boğaziçi Köprüsü hariç olmak üzere üst yapı yenileme çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların, trafiğin en düşük yoğunlukta olduğu 24.00-06.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği kaydedildi. Çalışılan yönde yolun tamamen kapatılarak trafik akışının diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanacağını öğrenildi.
Doğalgaz kampanyası yüz bin kişiyi etkiledi
İGDAŞ, “Doğalgazda Çifte Fırsat” sloganıyla başlattığı, temmuz ayının ikinci yarısında sona eren yaz dönemi abonelik kampanyası ile 100 bin yeni doğalgaz abonesi kazandı. İGDAŞ, bu yılın ilk kampanyasında hem yeni abone olacaklara, hem de daha önceden abone olmuş fakat henüz gaz kullanımına geçmemiş abonelerine çeşitli avantajlar ve kolaylıklar sunmaya da devam edieceğini açıkladı. Doğalgaza yeni abone olanlar, kredi kartında 6, nakit ödemede ise 4 taksitte ödeme imkanına sahip olurken, bu dönemde gaz kullanımına geçen abonelerden 200 kişi 1 yıl bedava doğalgaz kazanma şansı yakalamış oluyor.
İstanbul, Venedik’le de kardeş oldu!..
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi ile Venedik Belediyesi’nin eş liderliğini yürüttüğü “Kentsel Yenilenme ve Sürdürülebilirliği Geliştiren Yenilikçi Akdeniz Ekonomik Kalkınmasına Yardımcı Eylemler” (ARCHIMEDES) projesi ile ilgili teklif görüşülüyor. Brüksel’deki bulunan 870 bin euroluk 24 ay sürecek projede, Avrupa ve Akdeniz şehirleri arasında uzun vadeli ortaklıklar kurulacağı, yerel kalkınma modellerinin teşviği yer alırken Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülecek hususlar arasında toplantılar, seminerler, çok dildeki turistik yayınlar, konuyla ilgili bilgilerin yer alacağı web sitesinin oluşturulması yer alıyor.
İstanbul’u Kuruçeşme Arena sallıyor
Kuruçeşme Arena’nın ev sahipliği yaptığı Sean Paul, Guns N’Roses, Ajda Pekkan, Funda Arar, Levent Yüksel, Ahmet Özhan, MFÖ ve Anadolu Ateş’i gösterileriyle izleyenleri büyüledi.
Türk müziğinin devleri Kuruçeşme Arena’da
Yeni albümü ‘Cool Kadın’ ile büyük beğeni toplayan Süperstar Ajda Pekkan, Kuruçeşme Arena’da se-venleriyle buluştu. Ajda Pekkan, “Cool Kadın” isimli yeni albümüyle hayranlarını coşturdu.
Süperstar, Sezen Aksu’nun prodüktörlüğünde “Cool Kadın”, “Vitrin”, “Amazon” gibi hitlerin yanında Emma Shapplin klasiği “Spente Le Stelle” ve iki eski şarkısı “Olanlar Oldu Bana” ve
“Kaderimin Oyunu”nun yeni yorumları ile tüm sevenlerine bir başucu albümü sundu. Konseri izleyenler arasında Çağla Şıkel, Tanyeli, Hülya Koçyiğit, Ertekin Dinçay, Göksel Sunter-Eylül Deniz, Lal Dedeoğlu gibi ünlü isimler de vardı.
Levent Yüksel, Funda Arar ve Ahmet Özhan konseri de Kuruçeşme Arena’da gerçekleşti. Müzikseverlerin unutulmaz bir gece yaşatan ikili, hayranları da eşlik etti.

AGU albümüyle dikkatleri üzerlerine çeken MFÖ grubu, Kuruçeşme Arena’da konser veren yerli gruplar arasındaydı.
Öte yandan Anadolu Ateşi’de muhteşem bir performans sergileyerek izleyenleri büyüledi!..
Sean Paul ve Guns N’Roses rüzgarı
Dünyanın en ünlü R&B dans müziği ustası Sean Paul, Beşiktaş Belediyesi-Beltaş A.Ş işbirliği ve BKM Organizasyonuyla Beşiktaş’a geldi. Sean Paul’un Dutty Rock albümü 6 milyon adete ulaşarak, en çok satanlar listesinde GRAMMY sahibi oldu. Sahne performansı ve dansçılarıyla izleyenleri kendine hayran bırakan Sean Paul, konser boyunca herkesi oynattı. Albümleriyle Top 10 listelerinde birden çok şarkısıyla yer alan sanatçı haftalarca üst sıralarda bulunmuştu. “Gimme the light” turnesi kapsamında Türkiye’ye gelen sanatçı İstanbul’u özellikle seçmişti. İstanbul’dan çok etkilendiği söylenen sanatçı konserlerine bir çok ülkede devam edecek. Sean Paul gösterdiği performans ile Kuruçeşme Arena’da da hayranlarının kalbini bir kez daha fethetti.
Kuruçeşme Arena’ya gelen bir diğer ünlü ise küçük büyük herkesin hayranlığını kazanan Guns N’Roses grubu oldu. Rock müziğinin devleri arasında yer alan grup izleyenleri coşturdu. Efsane solisti Axl Rose ve birbirinden ünlü parçalarıyla Rock müziğin ünlü grubu Guns N’Roses de dünya turnesi kapsamında Kuruçeşme’de yerini aldı. Gece boyunca hareketin eksik olmadığı konserde, müzikseverler ritmin akışına kendilerini kaptırdı. Unutulmaz gecede yine binlerce seyirci Kuruçeşme Arena’yı doldurdu.

SPOR HABERLERİ

Şöhretler uğurladı
ONUR BAŞTUĞ

Beşiktaş’ın kaptanlarından Tayfur Havutçu, jübilesini yaptı. Havutçu, birbirinden renkli organizasyonlara sahne olan jübilesiyle Beşiktaş formasına ve aktif futbol hayatına veda etti. Akşam saat: 19:00’da start alan jübile etkinlikleri arasında 15’er dakikadan iki devre gösteri müsabakası vardı. Nouma adeta bu karşılaşmada gövde gösterisi yaptı. Ardından Tayfur Havutçu’nun sanatçı arkadaşı olan Ebru Destan mini bir konser verdi. Etkinlikler,
Beşiktaş’ın Shakhtar ile olan maçıyla sürdü. Bu maçta,gözler yeni transfer edilen oyunculardaydı. Maçın devre arasında Demet Akalın ve Hakan Altun konseri ile daha da coşan taraftar, ikinci devrede de tempoyu düşürmedi. Beşiktaş ekibi yeni transferlerin ilk kez taraftarla buluştuğu karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Maçtan sonra ise havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi.
Şöhretler Maçı – Yerli Takım: 33 Göksel Gencer, 13 Tamer Tuna, 44 Ali Eren Beşerler, 4 Ahmet Yıldırım, 11 Bayram Bektaş, 37 Zafer Demiray, 6 Yasin Sülün, 26 İlhan Mansız, 10 Sergen Yalçın, 7 Ahmet Dursun, 16 Niyazi Güney, 24 Eser Yağmur
Şöhretler Maçı – Yabancı Takım: 3 Tayfur Havutçu, 1 Oscar Cordoba, 17 Kaan Dobra, 30 Antonio Zago, 20 Federico Guinti, 5 Ronaldo Guiaro, 11 Marcus Münch, 9 Daniel Pancu, 17 Ahmed Hassan Kamel, 14 Daniel Amokachi, 21 Pascal Nouma, 6 Zlatkov Iankov, 1 Marijan Mrmic, 8 Amaral, 2 Oliver Schafer.
1997 sezonunda Beşiktaş’a transfer olan ve Siyah Beyazlı formayı 9 yıl boyunca üzerinden çıkarmayan emektar oyuncu kaptan Tayfur Havutçu, eski teknik direktörlerden Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shaktar Donetsk ile yapılan maçın 6. dakikasında futbol hayatına nokta koydu. Sahayı omuzlarda terk eden Tayfur, yerini Kleberson’a bıraktı ve tribünlere koşarak taraftarları selamladı. Karşılaşma öncesinde, Beşiktaş Gazetesi adına İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ hizmetlerinden ötürü şilt verdi. Öte yandan şöhretler maçı sonrasında Yönetim Kurulu adına Genel Sekreteri Kenan Öner, bir şilt verdi. Kenan Öner’in yanı sıra Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, TFF adına Affan Keçeci, Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, GSGM İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, TSYD Genel Sekreteri Orhan Ertanhan, Shaktar Donetsk Kulübü adına Mircea Lucescu ve kaptan Lewandowski Mariusz ile çeşitli basın kuruluşları hatıra plaketi verdi.
Beşiktaş: Vedran Runje, Mustafa Doğan (65 dk. Ali Tandoğan), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Baki Mercimek, Tayfur Havutçu (6. dk Kleberson), Burak Yılmaz (76 dk. İbrahim Akın), İbrahim Üzülmez (65 dk. Fahri Tatan), Delgado, Gökhan Güleç (65 dk. Bobo), Nobre.
Yedekler: Murat Şahin, Emre Özkan, İbrahim Kaş, Ali Tandoğan, Fahri Tatan, Aydın Karabulut, Bobo, İbrahim Akın
Shaktar Donetsk: Pletikosa Stipe (45 dk. Shutkov Dmytro), Tkachenko Gergiy (45 dk. Stoican Vladamir Flavius), Sviderskyy Vacheslav (63 dk. Igor), Lewandowski Mariusz (68 dk Leonardo), Rat Dinca Razvan (45 dk. Shevchuk V’acheslav), Kucher Oleksandr, Gai Oleksiy(45 dk. Vukic Zvonimir), Vodrbyey Adriy, Belik Oleksiy, Jadson (45 dk. Okaduwa Emmanueloc), Duljaj İgor (45 dk. Shevchuk V’acheslav).

Rota Jorgensen’e döndü
Teşekkürler Kaptan
Beşiktaş’ın deneyimli kaptanı Tayfur Havutçu, yaptığı jübile ile yeşil sahalardaki aktif futbol yaşantısına son noktayı koydu. Efendiliği, çalışkanlığı ile uzun yıllardır Beşiktaş camiasına başarıyla hizmet eden kaptan Tayfur’a gazetemiz, hizmet şilti verdi. Gazetemize özel yaptığı açıklamalarında heyecanlı olduğu gözlenen emektar oyuncu, saha içindeki futbol yaşantısının bittiğini ancak saha kenarında futbol hayatının devam edeceğini altını çizdi.
Havutçu, bugüne kadar 9 teknik direktör ve 3 başkanla birlikte çalıştığını söyledi. Bu süreç içerisinde de Kaptan, Beşiktaş’tan maddi ve manevi çok şey kazandığını belirtiyor. Beşiktaşlı olmaktan, Beşiktaş ailesinin bir ferdi olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Havutçu, Beşiktaş’ın yüreğinden hiç çıkmayacağını da söylüyor. Havutçu, “Kaptanlık yapma onuruna eriştim ve bu camiaya her zaman layık olmaya çalıştım. Çok şey gördüm, çok şey yaşadım” diyor.
Tayfur, hiçbir zaman aklından çıkmayacak olanın tribünleri inleten taraftar coşkusu olduğunu söylüyor ve Beşiktaş’ın 100. yılında elde ettiği şampiyonluğu her daim hatırlayacağını vurguluyor.
Kaptan Tayfur, Beşiktaş’ın yeni yüzü ve son durumu ile ilgili olarak ise şunları söylüyor: “Beşiktaş’ın yaşadığı en büyük sorun, her şeyin bir anda yapılmak istenmesi. Süreç içinde sabırlı olunursa, büyük başarıların da peşi sıra geleceğine inanıyorum.”
TAYFUR HAVUTÇU HAKKINDA
Havutçu, 23 Nisan 1970’te Almanya’nın Hanau kentinde doğdu ve Almanya’nın Darmstadt takımında forma giydi. 1993 yılında Türkiye’ye gelerek, futbol hayatına burada devam etti. Türkiye macerası 1993/1994 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe ile başlayan Tayfur Havutçu, daha sonra 1995 yılından itibaren Kocaelispor’da oynadı. Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın da akrabası olan Tayfur, 1997 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. Tecrübeli futbolcu, Siyah-Beyazlı formayı taşıdığı yaklaşık 10 yıl boyunca istikrarlı performansı ve karakter yapısı ile sembol isimlerden biri haline geldi. Bu istikrarlı performansını 100. yıl şampiyonluğu ile taçlandıran Tayfur Havutçu, 2004 – 2005 sezonundan itibaren futbolculuğunun yanı sıra takımdaki menajerlik görevini de yürütüyordu.
‘İlk altı hafta işimiz zor’
Genç futbolculara gösterdiği samimi yaklaşım ile takdir toplayan İbrahim Toraman, yeni sezonu değerlendirdi. Fikstürün oldukça zor olduğunu söyleyen Toraman, maç kayıplarının yaşanmaması gerektiğine işaret ediyor. “Sezona iyi başlangıç yapıp özellikle bu periyodu kayıpsız atlatmamız gerek. Eğer bunu başarabilirsek, sezon da bizim için iyi geçer. Kondisyon olarak bir problemimiz yok. Zaten önümüzde zaman var” diyen Toraman, eksiklerini bildiklerini söylüyor. Beşiktaş’ın ikinci kaptanı Toraman; “Geçtiğimiz iki yıl büyük hatalar yaptık, aynısını kesinlikle tekrarlamayacağız, bu sezon çok farklı olacak” diye sözlerini tamamlıyor.
PASCAL NOUMA:
‘Ölsem de gam yemem’
Beşiktaş’ın sevilen eski oyuncusu Nouma, Tayfur’un jübilesi sebebiyle Beşiktaş formasını yeniden giydi. Beşiktaş İnönü Stadı’nda top koşturacak olmaktan ve yeniden Beşiktaş taraftarıyla buluşmaktan muhteşem bir heyecan yaşandığını söyleyen Nouma; arkadaşımız Didem Tutal’a duygularını aktardı. “Bir kez daha dünyaya gelmiş gibi oldum. Adeta yeniden doğdum. Maç sonrasında soyunma odasında göz yaşlarımı tutamadım. Ruhum burada, ruhum Beşiktaş’ta” diye duygularını ifade etti.

Piknikte buluştular!..
Beşiktaş Kongre Üyesi Adem Yılmaz Çatalca’da piknik düzenledi. Piknikte buluşan Beşiktaş muhabir ve yazarları neşeli bir gün geçirdi. Basın mensuplarına özel olarak kesilen kuzuyu Kongre Üyesi Adem Yılmaz, ikram etti. Öte yandan havuzda serinleyip top oynayan gazetecilerin yanısıra pikniğe katılanlar arasında MHK Üyesi Hüsamettin Çelik de dikkat çekti. Beşiktaş Kongre Üyesi Adem Yılmaz, BJK TV Haber Müdürü Erhun Ateş’in düzenlediği organizasyonun kaynaşma yemeği olduğunu söyledi ve gerçekleşen bu piknikle önümüzdeki sene de devamını sağlayarak gelenekselleşmesini istediklerini belirtti. Beşiktaş’ın yeni transferlerini oldukça iyi bulduğunu söyleyen Yılmaz, gençleşen bir kadronun olumluluk sağla-yacağını yanısıra gençleşmenin verdiği sıkıntıları da yaşabileceğini ifade etti. Kadronun yaş ortalamasının oldukça düşmesinin olumsuz getirilerini doğal karşılanması gerektiğini geleceğe yapılan bu yatırımın bir çok başarıya imza atılmasını da sağlayacağını sözlerine ekledi.

Manken gibi!..
Beşiktaşlı futbolcular podyuma çıktı. Mankenlere taş çıkaran oyuncular, yeni sezonun formalarını tanıttı. Beşiktaş’ın 2006-2007 sezonunda giyeceği formalar, idman ve kamp giysilerinin tanıtımı BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen organizasyonla basına sunuldu. Katılım oldukça fazla olduğu gecede, Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, camianın önde gelen isimleri katıldı. Tanıtım öncesinde bir konuşma yapan Genel Sekreteri Kenan Öner formaların, Beşiktaşlılar için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Hedefimiz yeni sezonda alacağımız başarılarla bütün Türkiye’yi Siyah Beyaz’a boyamaktır. Taraftarımızı tanıtımını yaptığımız formalarla Şampiyonluk coşkusu içinde sokaklara dökmek istiyoruz. Beşiktaş forması bizler için önem verdiğimiz bir çok unsurun üstünde yer alır. Formamız bizler için vazgeçilmez bir tutkudur. Bu sezon yepyeni bir kadro kurduk ve dünya markası Umbro’nun ürettiği formalarla başarılı olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Kareografisini Uğurkan Erez’in hazırladığı forma tanıtımında tanınmış mankenlere, Delgado, Nobre, Kleberson, İbrahim Toraman, Gökhan Güleç, Ramazan Kurşunlu, Gökhan Zan ve Burak Yılmaz da eşlik etti. Beşiktaş’ın giyeceği takım elbiseleri üreten W firmasının ürünleri de gecede beğeniye sunuldu.

Taraftar: “Sade genç yetmez”
Beşiktaş takımı yeniden kuruldu. Özellikle de gençler takıma biranda monte edildi. İlk 11’de tecrübeli isimler azaldı. Gençlerin gelecek olduğu söylendi ve Beşiktaş bu takımla iş yapar mı? sorusu gündeme geldi.
Bu konuda Gazete Beşiktaş yüzlerce mesaj aldı.Çekilen fakslar ve gönderilen elektronik postalar dinmek bilmedi. Mesajlarda çoğu taraftar hazırlık maçlarına bakarak, fikir yürütüyordu. Bu konuda bizde her zaman olduğu gibi sayfalarımızı sonuna kadar taraftara açtık. Gelen fakslar ve elektronik postaların bazılarını yine 8. sayfamızda ve internette özet olarak yayınlama kararı aldık. İşte bazı taraftarların görüşü ve özet yazılar:
YEPYENİ BİR TAKIM: Hazırlık maçlarına bakarak tahmin yapmak yanlış. Ayrıca hazırlık maçlarında başarılı olan ve erken form tutan takımlar ligdeki ilk maçlarda iyi oluyor. Ardından sapır sapır dökülüyor. Kahraman Yıldız.
IŞIK GÖRMEDİM: Beşiktaş’ın Fransa’daki maçlarını televizyondan izledim. Delgado’yu tam anlamamıştım, ancak İnönü’deki hazırlık maçında iyi buldum. Demek ki yeni form tutuyor. Diğer oyunculardan ise ışık alamadım. Nesrin Işık.
İYİ OLACAK: Her yeni sezona yeni umutlarla başlıyoruz. Hazırlık maçlarını ben değil, Tigana bile beğenmemiş. Gazetelerdeki demeçlerinden anlaşılıyor. Lucescu da Beşiktaş’ı eleştirmiş. Temennim iyi olur. Mukaddes Sarılar.
DELGADO ‘YU BEĞENDİM: Arjantinli önceleri eleştirilmişti, “Yine yanlış bir transfer mi yapıldı?” diye merak ettim. Çıplak gözle hazırlık maçında İnönü’de gördüm. Adam iyi. Pasları harika ancak pek pres yapmıyor. Sergen ayarında olabilir. “İyi bir transfer, daha da iyi olacaktır” diye düşünüyorum. Murat Zeybek.
GENÇLER YETERSİZ: Gençlerin ileride takımı sırtlayacağı söyleniyor. Ancak bu yıl Beşiktaş ne yapar bunu bilmiyorum. Burak fena değil, buna rağmen bir parlıyor, bir sönüyor gibi. Serdar’ı tam anlamadım. Nobre ise Fenerdeki gibi olursa tutulur. Gökhan Zan dolaşıp duruyor. Birde İbrahim Akın var. Bu çocuk’un sonu Okan Koç gibi olacak. Caner Taşgetir.
TECRÜBE ŞART: Gençlerin yanında tecrübeli isimlerde lazım. Biranda takımı gençleştirirseniz, ligde de UEFA’da da hüsrana uğrarsınız. Oyunu yönlendirecek ve takıma ağabeylik yapacak adamlar gerekir. Ayrıca iyi bir tane daha yabancı şart. Sadece gençlerle olmaz. Onlara da yazık!.. Hasan Karlı.