SAYI 119

BJK119ŞEHİR HABERLERİ

Levent, Ortaköy Köyiçi pilot bölge

Gazete BEŞİKTAŞ muhabirleri projeleri ve çalışmaları mercek altına alıyor!..

Beşiktaş’ın markalaşma yolundaki çalışmaları hayat buluyor. Köyiçi, Ortaköy ve Levent’te başlamayı bekleyen çalışmalar, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte başlayacak. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, belediyelerin sadece kaldırımlarını yenileyen kurumlar olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizerek yakın zamanda dev adımlar atılacağını müjdeledi. Hazırlanan projenin de bu anlamda ve markalaşma konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Edinilen bilgiye göre; Beşiktaş’ın 2025 yılını hedefleyen strateji projesine göre birçok iş bir anda yapılacak. Kaldırım taşlarının renginden, binaların boyasına, yolların düzeneğinden, yapıların cephelerine ve de tabelalara kadar bir çok detayı içeren proje etaplara göre gerçekleşecek.
Başkan Ünal, Beşiktaş’a nasıl bir elbise diktiklerini ve ilçeyi her yönüyle ele aldıklarını söylüyor. Ünal, yapılacak çalışmayla sadece fiziksel görünümün yenilenmesi değil yapılan yenileme çalışmasıyla bölgeye verilecek yeni fonksiyonların, gelişmesi hedeflenen ticaretin ve bunlar ilgili ihtiyaçların düşünüldüğünü belirtiyor. Dolayısıyla eski İstanbul görünümünün önemli bir parçası olan Köyiçi ve Türkiye’nin ilk toplu konut bölgesi Levent’te çalışmalar yakın zamanda başlayacak. Tarihi dokuların da tespit edildiği çalışmada yaklaşık 2600 tek bina tespit edildi. Buna göre, bu binalar Avrupa Birliği formatında yenilenecek. Örneğin; Abbasağa çıkarken Köyiçi’nde yokuştu eski bir Rum okulu, Ortaköy’deki çamlığın içindeki binalar, vakıflarının işbirliği ile restore edilecek. Levent’te 50’li yıllarda hayat bulan konut projesinin bugün çok değiştiğini söyleyen Ünal, teknolojik gelişmelere bağlı olarak yeniden ele alınacak. Markalaşma yönünde tespiti gerçekleştirilen bölgelerin kendine özgü rengi ve binalarının görünümü olacak.

Meclis toplandı
Beşiktaş Belediyesi Şubat ayının ilk haftasında Beşiktaş ilçesini gündemine aldığı meclis toplantısını düzenledi. Buna göre, 13 Temmuz 2005 tarihinde 25874 sayılı resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi gereğince belediye meclisi olağan toplantısı gerçekleştirmiş oldu. Toplantı, beş gün boyunca devam etti.

Tek numara yetiyor
Beşiktaş Belediyesi İletişim Merkezi 24 saat hizmet veriyor. Vatandaşların hizmeti daha kolay ve çabuk alması için başlatılan çalışmanın büyük ilgi gördüğü öğrenildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi; “Beşiktaş’la ilgili her konuda dilediğiniz yerden, dilediğiniz zaman 444 44 55’i arayarak bize ulaşabilirsiniz. Haftanın her günü, günün 24 saati beklemeden, kısa sürede hizmet alabileceğiniz iletişim merkezimiz hizmetinizde. Vergi ödemesi dahil belediyemizle ilgili her türlü işiniz, isteyiniz, şikayet yada talebiniz için 444 44 55’i aramanız yeterli.”

ŞEHİR HABERLERİ

Türkücü acıktığına bin pişman oldu!..

(LEVENT) Levent’te Yunus Bülbül’ün aracı yemek yerken çalındı. 34 YB 322 plakalı kırmızı renkli Mazda marka otomobili ile Gelik Lokantası’nın önünde bagajını açarak bazı eşyalarını almak isteyen Bülbül, kontak anahtarını aracın üstüne bıraktı. Bülbül’ün yeni aldığı otomobili bu sırada çalındı. Sanatçı, Levent Karakolu’nda ifade verdi ve çok üzgün olduğu gözlendi.

İstanbul ulaşımı artık nefes alacak!..

(İSTANBUL) Büyükşehir Belediyesi tünel yolların önemini öncelikli alarak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Topbaş; mevcut karayolları üzerinde “116 Çözüm” diye proje geliştirdik. Düğüm noktaları, yol genişlemeleri gibi trafik akışkanlığını artırıcı sistem çalışması yapıyoruz, dedi. 30 tünelin çalışmaları ise başladı. İlk çalışma Dolmabahçe-İnönü Stadı hattında olacak.

Magazin dünyasının kalbi MKM’de attı

(LEVENT) Bir dönemin ünlü isimlerini buluşturan “Sayın Bayanlar Baylar” adlı müzikli gösterinin galası, geçtiğimiz haftalar içinde Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya magazin dünyasının ünlüleri katıldı. Sevilen şarkıların seslendirildiği iki perdelik gösterinin bitiminde Reyhan Karaca ve galanın özel konuk oyuncusu Vatan Şaşmaz’ın öpüşmesi geceye damgasını vurdu.

Yeşim Salkım hakkını arıyor!..

(KURUÇEŞME) Yeşim Salkım, dairesindeki alarmı taahhüt ettiği zamanda bitirmemekle suçladığı firmadan şikâyetçi oldu. Oyuncu İlker İnanoğlu’yla evlendiği gece İstanbul İstinye Hill Park’daki evi soyulan Yeşim Salkım, mahkemeye başvurdu. Kuruçeşme Divan’da gerçekleştirilen düğün gecesi dairesindeki çelik kasada bulunan iki buçuk milyon dolarlık mücevheratı çalınmıştı.

Yeşil’in yaşayıp yaşamadığı tartışılıyor

(DİKİLİTAŞ) İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’taki bir eve yapılan baskında 15 dakika farkla kaçtığı öne sürülen “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ölüp ölmediği tartışma konusu oldu. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, operasyondan hemen sonra Yeşil’i “ölü” olarak nitelerken, Emniyet kayıtlarında “yaşıyor” göründüğü ve aramasının devam ettiği ortaya çıktı.

Suyumuz artık yer altında depolanacak

(İSTANBUL) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yağışlarda dolup taşan suların, yeraltı suları eksilen bölgelerde depolanarak, rezerv olarak kullanılacağını açıkladı. Topbaş, “Bizim barajlarımız yağışlarda doluyor ve taşıyor. Onları daha önce yeraltı suları eksilen bölgelere depolamak suretiyle rezerv olarak, doğal afetlerde kullanılmak üzere depoluyoruz” dedi.

Emniyet suçluları rahat bırakmıyor

(İSTANBUL) İstanbul Valisi Muammer Güler, ilde asayişe yönelik düzenlenen operasyonlarda 1636 suçun aydınlatıldığını ve 2 bin 526 kişinin yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldığını bildirdi. Vali Güler, “Buldozer” adı verilen operasyonlara ilişkin, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Benzindeki düşüş komedi gibi!..

(İSTANBUL) 95 oktan ve 98 oktan kurşunsuz benzin türlerinin rafineri çıkış fiyatındaki ayarlama, pompa fiyatlarına litrede 7-8 YKr’lik indirim olarak yansıdı. Şirketler ve şehirlere göre değişen kurşunsuz benzin pompa fiyatlarındaki indirim, sevindirdi. Yeni ayarlamayla 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 2,54 YTL, 98 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı da 2,77 YTL oldu.

Operasyonlar başladı

Didem TUTAL

Beşiktaş’ın çehresi değişiyor. Yepyeni bir görünüm için kolları sıvayan Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy’de başladıkları çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Öte yandan görüntü kirliliğin sona ermesi için geliştirilen yenileme projesi, Köyiçi ve Levent bölgesinde de başladı. Tabelaların indirilmesi, benzer paralellikte konulması üzerine yapılan çalışmayla Beşiktaş’ın görüntüsü daha da farklılaşmış olacak. Markalaşma yolunda atılan adımlardan biri olan bu proje ile Beşiktaş yepyeni bir sima kazanmış olacak.

Görüntü Kirliliğine Son Veriliyor

Ortaköy, Levent Çarşı ve sit alanı ilan edilen Beşiktaş- Köyiçi’nde, cephe düzenleme çalışmaları bölgenin dokusuna uygun olarak da projelendirilmiş durumda. Buna göre, proje kapsamında görüntü kirliliğine neden olan bir çok unsur ortadan kaldırılacak. Bölgenin dokusuna uygun olarak yürütülen bu çalışma, tabelaların sökülmesi ile başladı. Ayrıca, bu çalışmalarının yanı sıra sponsor kuruluşların katkılarıyla, Ortaköy, Levent Çarşı ve Beşiktaş Köyiçi’ndeki binaların boyaları tarihi ve kentsel dokuya uygun olarak yapılması planlanıyor.

Gönül Dostları

Ortaköylü Gönül Dostları sınırlarını genişletti. Beşiktaş’ın göbeğinde 7’den 77’ye herkesin kalbini fetheden ekip, Türk Sanat Müziği icraatını artık tüm İstanbullular ile paylaşıyor. Recep Alper Çevirel yönetiminde yeni yılın ilk kış konseri, geçtiğimiz haftalar içinde gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere ilgi büyüktü. Bir sonraki konser ise 29 Mart’ta gerçekleşecek. Kültür Üniversitesi’nde yapılması düşünülen konser sonrası yaz programı çalışmaları start alacak. Ortaköy Gönül Dostları Türk Müziği Topluluğu’nda 19 erkek 21 kadın sanatçı yer alıyor. Türk Sanat Müziği’ne gönül veren herkese açık olan ekip, kış programı tamamlanmadan yeni kursiyerleri bünyesine dahil etmeyi bekliyor.

Huzur buluyorlar!..

Nezih Huzurevi; Göztepe ve Acıbadem’den sonra Yakacık’ta da hizmet verecek. 250 yatak kapasiteli, Türk hamamı, sinema salonu, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkeziyle farklı bir huzurevi portresi çiziyor. Bahçesinde dinleneceğiniz, geniş oturma salonları, bilgisayar odası, kütüphane ve konferans salonlarıyla sosyal aktivitelerinizi gerçekleştireceğiniz Nezih Huzurevi’nde tüm odalar wc banyolu, telefon, televizyon ve ip kamera sistemli. Konforuyle dikkat çeken Türkiye’nin en büyük ve modern en kapsamlı huzur ve yaşlı bakım evi ve ailzheimer bakım merkeziyle çok yakında hizmete girecek.

Okumaya teşvik!..

Halkın Yükselişi Partisi Beşiktaş İlçe teşkilatı üyeleri, Beşiktaş çarşısı içinde, Sinanpaşa İş Merkezinde ve Büyük Beşiktaş Çarşısı’ nda; Atatürk’ün Nutuk’u başta olmak üzere, HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün ve çeşitli yazarların kitaplarını halka ücretsiz dağıttılar. Kitap dağıtımına, HYP Beşiktaş İlçe Sekreteri Tunç Gürsel ve Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Kaynaş katıldılar. Kitap dağıtımı oldukça ilgi gördü. İlçe Sekreteri Tunç Gürsel ve Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Kaynaş’ ın gazetemize yaptıkları ortak açıklamada; “Halkımız teknolojinin de etkisi ile, gün geçtikçe kitap okuma alışkanlığından uzaklaşmaktadır. Çağın bize sunduğu nimetleri kullanmayı tabii ki onaylıyoruz ama bu, kitap okumaya engel oluşturmamalı. HYP olarak felsefemizin özünü oluşturan en önemli konulardan biri Türkiye’yi Türkiye’den yönetmek, diğeri de zihniyet devrimini gerçekleştirebilmektir. Zihniyet devriminin ilk adımı da okumak ve okutmaktan geçiyor. Bu düşünceden hareketle maddi manevi çaba sarfedip, halkımıza ücretsiz kitap dağıtmak için seferber olduk. Kampanyamıza ilgi gösteren tüm Beşiktaş halkına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dediler.

ALIŞVERİŞ HABERLERİ

Seri sonu mağazalarda indirimler başladı
Koton seri sonu mağazalarında 4 al 1 öde kampanyası başladı. Birbirinden şık ve çarpıcı kış tasarımlarına sahip olmak için size en yakın Koton seri sonu mağazasına uğramayı unutmayın. Kışa veda ederken nelere ihtiyacınız olduğuna son kez bir bakın. Gardırobunuzu kışlıklardan eksik bırakmayın. Bere, kaşkol, etol gibi sezonun süper kış aksesuarlarından, göz alıcı elbiselere, pantolon ve eteklere çok geniş bir yelpazede sunulan parçalardan dörder dörder alın, birer birer ödeyin. Nereden mi ulaşırım diyorsunuz? Olivium Alışveriş Merkezi, Şirinevler, Bahariye, Bayrampaşa, Maltepe’den Koton ürünlerine ulaşabilirsiniz.

İlkbahar-Yaz
Portekizli tasarımcı Ana Salazar’ın Lizbon Moda Haftası’nda sunduğu 2006 ilkbahar ve yaz koleksiyonu görücüye çıktı. Etkinlikler, şubat ayında New-York Bryant Park’da gerçekleştirildi. Modacıları ve basını bir araya getiren organizasyonda, Nicole Ricchi, Carrie Underwood, Serena Williams, Winona Ryder ve Angie Harmon gibi ünlü isimler de yer aldı. Tasarımcıların koleksiyonlarında görülen en önemli ayrıntılar, 1960’lı yılların hip etkileri, 1940’ların kupları, altın kahveler, gece mavisi, şampanya rengi, siyah ve beyazlarla kullanilmiş pastel renkler, minimalist siluetler, takım elbiseler, fırfırlı bluzlar, yünlü kumaşlar, bele oturan kalıplar oldu.

Seç-Beğen-Al!..
Yellow Cap, Dockers, Nike, Puma, Skechers, Kinetix, Panama Jack, Fluchos v.b. onlarca ithal markanın koleksiyonlarını bulabileceğiniz Flo mağazalarında, birbirinden aykırı modller sizleri bekliyor. Flo Ayakkabı Alışveriş Merkezi’nin Tracking botları ve casual modellerinde şeritler, çift renk kombinasyonları ve farklı taban tasarımları dikkat çekiyor. Rahat, esnek malzemeden yapılmış tabanlar, kullanıln eskitme deriler ve dikişlerle süslenmiş modeller da ayakkabı modasının ayrıntılarını yansıtıyor.
Flo Ayakkabı Alışveriş
Merkezi Fiyat Aralığı
Erkek Ayakkabı: 69,95- 169,95 YTL
Spor Çanta:42.95 – 89.95 YTL
Erkek Bot Ve Çizme: 89,95- 199,95 YTL
Spor Ayakkabı: 32,95- 239,95 YTL
Spor Aksesuarlar: 9.90 – 149.90 YTL

EVLENENLER

BEŞİKTAŞ EVLENDİRME DAİRESİ

04.02.2006: Şükran Kıtay – Mustafa Okyay, Kaniye Gamze Aıcı – Kamil Zeki Akgün, Melis Bilge – Mehmet Emin Durukan, Nilgün – Korhan Kesin, Beste Taşkıran- Tunç Sinan Tiryakioğlu
05.02.2006: Elmas Kale – Tayfun Özyurt, Mine Kuloğlu – Vedat Uzun, Deniz Bildirici-Gökhan Özüak, Yasemin Yavuz – Dinçer Şenay, Lian Beraha – Azra Kebudi.
07.02.2006: Mehtap Eroğlu-Gürcan Ilgın.
09.02.2006: Dalal Mati – Ercan Cılız, Elvan Haçaman – Çağatay Ayvalı.
10.02.2006: Fahriye Öztürk – Turan Zaim.
11.02.2006: Ayhan Erdal – Hasan Başoğlu, Kadriye Şimşek – Ali İri, İlke İlkay Akgün – Murat Bayer, Meltem Akay – Serkan Kekevi, Gül Uzun – Osman Yılmaz, Sandi Şialom – Tevfik Emre Noyan.
12.02.2006: Derya Gedik – Hamdi Volkan Uygur, Ayşe Özgür Yıldırım – Sinan Göze, Elçin Yılmaz – Ergin Fındık, Derya Varol, Fatih Şahin, Elif Hür- Egemen Özbey, Nuray Kaya – Ahmet Vargün, Zekiye Güzin Esin – Tanju Aşanel, Sıla Emanetoğlu – Kaptan Veysel Vardal.
13.02.2006: Selva Kılıç – Mustafa Dönmez, Şevin Zeyno Şerefhanoğlu – Sedat Ülgen.
14.02.2006: Selin Gir – Gökhan Gürses, Pervin Öztürk – Mehmet Akıncı, Yasemin Şener – Mehmet Çobanoğlu, Reci Behar – İhsan Özalp.

Renklerin Dili

Ne Anlam İfade Ediyorlar?
Renkler hayatımızın parçası. Peki renklerin hayatimizi nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Renk seçiminin kimi zaman karakterimizi yansıttığından ya da seçtiğimiz rengin bize olumlu ve olumsuz etkileri olduğundan haberiniz var mi?

KIRMIZI: Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Mutluluğu temsil eder. Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir. İştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Yanlış bir inanış vardır; boğaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa boğalar renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine sallanan koyu renkli beze saldırır.

YEŞİL: Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının, bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. Yeşil yaratıcılığı körükler. Bu yüzden büyük lokanta mutfaklarında yeşil tercih edilir. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelliği nedeniyle kullanılır. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır.

SİYAH: Duygusallığı ve hüznü simgeler. Gücü ve tutkuyu temsil eder. Biz de ve batıda siyah matemi temsil ederken, Japonya’da siyah mutluluktur. Siyah fonda kullanılırsa karamsarlığı çağrıştırır. Einstein konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan odaları tercih ederdi.

MAVİ: Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanir, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batı da intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarlari mavi olan okullarda çocuklarin daha az yaramazlık yapar diye düşünülür.

LACİVERT: Kozmik renk olarak kabul edilir; sonsuzlugu, otoriteyi, verimliligi simgeler. O yüzden dünyadaki firmaların yarıdan fazlası logolarında laciverti kullanır. Lacivert giyen kişiler kendilerini çok daha karizmatik ve inandirici hissederler. İnsanların üzerinde başarılı ve güçlü imaji bırakır.

MOR: Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih, yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır. İntihar edenlerin beğendiği renktir.

PEMBE: Uyum, neşe, şirinliğin ve sevginin simgesi. Rahat hissettiren ve dinlendiren bir renktir. Bu yüzden bazı büyük magazalar tezgahtarlarına pembe üniforma giydirir ki, müşteriler kendilerini rahat hissetsin diye. Pembe ayni zamanda çocuk rengidir.

SARI: Sarı zeka, incelik ve pratiklikle ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardir. Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolüdür. Dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür.

BEYAZ: Temizliği ve saflığı temsil eder. İstikrarı, devamlılığı simgeler. Politikacılar beyazı pek severler, çünkü temiz, dürüst izlenimi vermek isterler.

KAHVERENGİ: Gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir. Kansas Ünv.’de bir sergide, duvarlarin rengi değiştirilebilir hale getirilmiş. Fonda beyaz kullanıldığında insanlar sergide yavas hareket etmiş. Fon kahverengiye döndüğünde ise insanlar müzede daha çok yeri daha az zamanda gezmişler. Kahverengi insanı hızlandırır. Bu yüzden fastfoodlar iç mekanda kahverengi kullanır. Kahverengi toprak rengidir. Kıyafetlerde pek tercih edilmez, çünkü kahverengi giyen insanlar kalabalıkta dikkat çekmezler.

ASAD eczacı araştırması sonuçları açıklandı
Bu araştırmanın genel amacı erektil disfonksiyon terapisi için kullanılan ilaçlarla ilgili bilgi düzeyini ve eczacılar için bu bilgilerin kaynağını belirlemektir. Araştırma kapsamındaki konular özellikle şu başlıklar çerçevesinde odaklanmıştır: İlgili ilaçlar hakkındaki bilgi kaynakları. Mevcut bilgileri geliştirme konulu öneriler. Önerilen kadın odaklı faaliyetler. Farklı erektil disfonksiyon ilaçlarını birbirinden ayıran ana özelliklerin farkındalık. Üreticilerin bu ilaçların doğru kullanımı hakkındaki beklentileri. Bu ilaçların eczanelerden talep edilme yöntemleri. Bu araştırmada yüzyüze görüşme metodu kullanıldı. Veriler eczacılara yönelik anket kullanılarak toplandı; daha sonra analiz edildi ve rapor hazırlandı. Sonuçların değerlendirilmesi Eylül 2005’te tamamlanan Sağlık Araştırması verilerinin ve 19.10.2005 ile 25.11.2005 arasında yürütülen mevcut verilerin kullanımıyla gerçekleştirildi.

Özet Sonuçlar : Eczacıların erektil disfonksiyon (sertleşme sorunu) hakkındaki ortalama bilgi düzeyi 5’lik bir ölçek üzerinde 3.2’dir. Erektil disfonksiyon ilaçları için en önemli kaynak mesleki bilgiler (%62) sayılmakta, arkasından şirketlerin görsel malzemeleri (%46) gelmektedir. Eczacılar genel farkındalığın en iyi şirket mümessilleri aracılığıyla arttırılabileceğine (%37) inanmaktadırlar. Bunların arkasından ezcacılar/tabipler odası (%24), Sağlık Bakanlığı’nın kursları (%24), bölgesel eğitim toplantıları (%23) ve CD’lerde eğitim sunumları (%21) gelmektedir. Eczacılar erektil disfonksiyon ilaçlarını satın almadaki rahatlığın konu hakkında halkı eğiterek (%58) ve müşteri destek hatlarının kurulmasıyla (%36) arttırılabileceği önerisinde bulunmaktadırlar. Eczacılar eşlere yönelik eğitim faaliyetlerinin (%52) kadınların konuyla ilgili bilinçlerini arttırmak için en etkin faaliyet olduğuna inanmaktadırlar. Bunun arkasından kadına odaklı kampanya ve promosyonlar (%39) ve broşürlerle el ilanlarının dağıtılması (%30) gelmektedir. Eczacıların terapi memnuniyetini arttırmak için doktorlardan beklentileri şöyle sıralanabilir: Hastalara bilgi verilmesi (%53), kullanım prosedürleri hakkında bilgi verilmesi (%34), yan etkilerin iyice anlatılması (%29) ve sorunların tam ve doğru tanısı (%28). Erektil disfonksiyon ilaçları hakkında broşür sağlamak (%54) ve hastalıkları tanıtıcı hasta broşürleri (%44) aracılığıyla daha fazla bilgi verilmesi eczacıların üreticilerden en önemli beklentileri olarak kabul edilmektedir. Hastaların erektil disfonksiyonu tedavi edici ilaç talepleri yaşla ters orantılı olarak artmaktadır. 41 yaşın üstündeki müşteriler erektil disfonksiyon ilaçlarının başlıca müşterileri olarak sınıflandırılırlar. Erektil disfonksiyon ilaçları almak için eczanelere giden hastaların çoğu bunu ilacın adını belirterek yaparlar (%62). Arkasından eczacıların tavsiyeleri (%24) gelir. Hastaların yalnızca %14’ü erektil disfonksiyon ilaçlarını doktor reçetesiyle alırlar. Eczacılar müşterilerin güvenilirlik hakkındaki sorularına çoğunlukla ilaç prospektüslerinden yararlanarak (%55), şirket mümessillerinden edinilen bilgilerin yardımıyla (%30), kitaplar ve eğitim bilgileriyle (%29) ve üretici broşürlerinden edinilen bilgilerle (%29) cevap verirler.

HABERLERİN TAMAMI GAZETE BEŞİKTAŞ’TA… GAZETE BEŞİKTAŞ İSTANBUL’DAKİ TÜM BÜYÜK GAZETE BAYİLERİNDE…

SPOR HABERLERİ

Kara Kartal’a gençlik aşısı

Onur BAŞTUĞ

Kara Kartal’ın yeni gözdeleri gencecik oyuncular. Taraftarların dikkatini çeken bu yeni isimlerin Beşiktaş’ın geleceğini olumlu etkileyeceğini düşünülüyor. Eskiden kalan Gökhan Zan, İbrahim Akın, İbrahim Toraman ve Volkan’a ara transferde alınan ve kiralanan oyuncular da eklenince Beşiktaş’a adeta gençlik aşısı yapıldı. Taraftarda bu gencecik çocukları destekliyor ve yaşı ilerlemiş, futbolun ikinci baharını yaşayan topçular dan artık Beşiktaş’a bir yarar gelmez. Ancak tecrübeli ve kaliteli futbolcularda tutulmalı, diğerleri gönderilmeli şeklinde konuşuyorlar. Gençlerin her zaman iş yapacağına inandıklarını söyleyen taraftarlar, birkaç tecrübeli isimle birlikte genç oyuncuların Kartalı uçuracağına inanıyorlar. Fransız Teknik Direktör Tigana’nın da gençlere önem vermesinin olumlu algılandığı camiada önümüzdeki yıllarda daha büyük şans tanınıyor. Ancak bu arada Beşiktaş kısa vadede de başarı bekliyor. Bu ikilemin yönetim ve teknik kadro tarafından acilen çözülmesi de gündemi oluşturuyor. Beşiktaş Camiasının büyük işlere imza atacaklarına inandığı yeni isimler kadronun yaş ortalamasını da düşürdü. İşte, Kartal’ı uçuracak kadroya dahil edilen kiralanan, alınan ve PAF takımından takviye yeni oyuncuların isimleri ve doğum tarihleri şöyle;

Bobo-Deivson Rogerio Da Silva
Doğum Tarihi : 01.01.1985
Tomas Jun
Doğum Tarihi : 17.01.1983
Gökhan Güleç
Doğum Tarihi : 25.09.1985
Kenar Özer
Doğum Tarihi : 16.08.1987
Rıza Şen
Doğum Tarihi : 08.03.1986
Mehmet Sedef
Doğum Tarihi : 05.08.1987

Tecrübe konuştu!..

Didem TUTAL

Sergen Yalçın ve Beşiktaş’ın yeni transferi Gökhan Güleç, futbolda kötü sonuçların olabileceğini vurgulayarak “futbolcu her zaman önündeki maça bakmalı, yoksa konsantre olamaz” şeklinde konuştu.
Sergen Yalçın; 100. yıldaki şampiyonluktan sonra neden başarı yakalanmadığına da değinerek, “100. yıldan sonra iskelet kadro kurmakta zorlandık. Bu bizi elde edeceğimiz başarılardan alıkoydu. Şu an için çok iyi bir hoca ile çalıştırıyoruz. Hocamız ile birlikte önümüzdeki sezon mücadele ettiği her platformda en üste oynayacak ve başarılı olabilecek bir takım kurulacağına inanıyorum. Beni bu şekilde konuşmaya da hocanın dürüst ve cesur karakteri sevk etti. Tigana şu an için bizim takımımızda olması gereken en doğru isim. Biz bütün oyuncular olarak onun takımda kalmasını istiyoruz” dedi.
Fenerbahçe derbisi ile ilgili de konuşan Yalçın, “Şu an önümüzde başka maçlar var, ama Fenerbahçe maçının atmosferi ve önemi bambaşka. Ezeli rakibimiz ile oynadığımız her karşılaşma oldukça çekişmeli ve renkli geçmiştir, bunun da öyle olacağına inanıyorum” yanıtını verdi.
Genç oyuncu Gökhan Güleç ise, Beşiktaş’a neden transfer olduğuna ilişkin şöyle konuştu: “Şimdi daha sağlıklı düşündüğüm zaman şunu görebiliyorum ki, Beşiktaş, oyun stilim, kafa yapım ve karakterimi göz önüne aldığım zaman Türkiye’de bana en uygun kulüp. Ben de şimdi buradayım. Bu tercihi yaptığım için de oldukça mutluyum.”

Süleyman Seba; “Beşiktaş gönlümde”

SÜLEYMAN SEBA, Beşiktaş’ın son durumunu değerlendirdi ve alınan sonuçlardan çok üzüntü duyduğunu söyledi. Seba, Beşiktaş’ın gönlümdeki yerini herkes bilir. Biran önce takımın toparlanması için herkes gibi ben de bekliyorum” dedi.
‘Sezon sonu belli olur’

BEŞİKTAŞ Kulübü Teknik Direktörü Tigana, sezon sonunda yönetim ile masaya oturacak. Beşiktaş’ın sözleşmesini uzatmak istediği Tigana, “Gitmek ya da kalmak gibi bir kararım yok, önümüzde uzun bir zaman var. Aceleye gerek yok. Önümü görmem lazım. Sezon sonunda nasılsa oturup konuşacağız” yorumunu yaptı.

Fulya’da yeni baştan
FULYA Projesi’nin imzadan geri dönmesinden sonra çalışmalara yeni baştan başlanıldığı öğrenildi. Projenin yeniden ele alınacağı bilgisi elde edildi. Proje üzerinde yeni baştan faaliyet gösteren Beşiktaş Yönetimi projenin tekrar onaya sunacağı öğrenildi. Fulya Projesi’nin Beşiktaş için çok önemli olduğunu söyleyen Beşiktaş camiası ise, bir an önce orta bir yol bulunması gerektiğinin altını çizdi. Camia, “Herşey yasal zemine oturtulduktan sonra halledilmeyecek bir mesele yoktur” diye konuşuyor. Fulya Projesi, şu aralar her şeyiyle Beşiktaşlıların merak konusu haline geldi!..

En değerli oyuncu
AFRİKA Kupası’nı kazanan aynı zamanda turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen A. Hassan, üç gün geç geldiği için Tigana tarafından PAF takımına yollandı. Fransız hocanın, “Kupa cuma günü bitti. Pazartesi geleceğini söylemiştin, git PAF takımıyla birlikte çalış” dediği öğrenildi.

SPOR YAZARLARI BELİRLİYOR
Diyarbakır maçında; Sergen – Çaykur Rize maçında; Yok
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen Beşiktaşlı “Yılın Sporcusu Yarışması” ikinci yarıda da devam ediyor
Sergen Yalçın üçüncü defa en iyi futbolcu seçildi

21. Hafta: Diyarbakır-Beşiktaş: 1-3 :Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
22. Hafta: Beşiktaş-Çaykur Rize: 0-1: Yıldız Futbolcu: Yok
21 ve 22. hafta da yazarların yaptığı oylama şöyle:

KORKUT GÖZE
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Bu maçta topla birlikte 40 metrelik deparlar atan Sergen Yalçın göze batıyordu. Tümer ile her bölgede varlığını hissettirdi.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Beşiktaş’ı hiçbir lig maçında böylesine etkisiz ve sıradan bir takım kimliğinde görmemiştim. Maçta öne çıkan isim yok.

VEDAT OKYAR
Diyarbakırspor -Beşiktaş: SERGEN

Beşiktaş’ın yaptığı ilk gol var. Tamamen Tümer’le Sergen’in elektrik uyuşması. İki usta düşündüklerini aynı anda yaptılar.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Bu maç, benim sezon başından beri seyrettiğim en etkisiz Beşiktaş manzarası. Koca bir oyun ancak gol pozisyonu yok.

GÜLENGÜL ALTINSAY
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Beşiktaş, gençlerle çok daha ümit vaat ediyor. Gökhan ve Bobo’nun sorumluluğunu Sergen ve Tümer’e verilmişti.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Tatsız, tuzsuz, futbolsuz ve pozisyonsuz bir 45 dakika geçti. İkinci yarıda da Beşiktaş umulanı veremedi.

İSMAİL ER
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Galibiyette sakatlığına rağmen Tigana’nın ricasını kıramayan Sergen Yalçın takımı orkestra şefi gibi yönetti.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Beşiktaş, Sergen’siz çıktığı ilk 45 dakikada dümensiz gemi gibiydi. Siyah beyazlı iyi mücadele etti ama oyun kuramadı.

ADNAN AYBABA
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Göze batan iki futbolcu vardı. Sergen ve Tümer teknik ağırlıklı oyuncular zeminin kötü olmasına rağmen dikkat çekiciydi.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Kaliteli futbol, kaliteli futbolcularla oynanır. Beşiktaş gibi büyük bir takımda kaliteli oyuncu sayısı gittikçe azalıyor.

KAZIM KANAT
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

İki büyük usta Sergen Yalçın ve Tümer Metin sahne aldılar. Harika oynadılar.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Maçın en kritik anında Bobo ve Jun ikilisi oyundan alındı. Bunların yerine oyuna iki çaylak oyuncu Rıza Şen ve Kenan Özer girdi. Bu çocuklar ne yapsın ki?

ATİLLA GÖKÇE
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Tigana’nın elinde çok koşan, etkili, genç ve ihtiraslı bir Beşiktaş var. Bu Beşiktaş’ın iki yaratıcı ustası da Sergen ve Tümer’di.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Rakip takım, Beşiktaş’ın ne adından, ne de oyunundan ürktü. Kişilikli, kimlikli, adam gibi oynayıp üç puanı hak etti.

ORHAN YILDIRIM
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Tigana’nın elinde çok koşan, etkili, genç ve ihtiraslı bir Beşiktaş var. Bu Beşiktaş’ın iki yaratıcı ustası da Sergen ve Tümer’di.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Rakip takım, Beşiktaş’ın ne adından, ne de oyunundan ürktü. Kişilikli, kimlikli, adam gibi oynayıp üç puanı hak etti.

İLKER ATEŞ
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Bu maçta göze batan iki isim vardı. Beşiktaş’ın top yapan Sergen ve Tümer’di. Takımının galibiyetinde büyük rol oynadılar.
Beşiktaş-Ç. Rizespor: Mustafa Doğan
Sadece Mustafa Doğan kalpten oynuyor. Gerisinin topun nereden geleceğinden bile haberi yok.

BASRİ BAYKOÇ
Diyarbakırspor-Beşiktaş: SERGEN

Sergen ve Tümer, sıklıkla topla buluşup etkili oldu. Bunun da sebebi Gökhan ve Bobo’ydu.
Beşiktaş-Çaykur Rizespor: YOK
Beşiktaş’ın oyununa farklı bir boyut katan Sergen-Tümer’den yoksun kalmak Beşiktaş’ın tüm üretkenliğini sıfırladı.

“Kendimizi affettireceğiz”

Muzaffer TOPAL

İnegölspor maçı çok konuşuldu, çok yazıldı, çizildi. Hatta “İnegölspor’a nasıl yenilir? Beşiktaş” denildi. Tüm bunlarda haklılık payı vardı ama Tigana’nın ” kendini büyük takım zannedenler de bazen küçük takımlara yenilir” demesi hafta boyunca bir başka konuşuldu.
Taraftar, sonunda herşeyi unutttu. Beşiktaş’ın Türkiye Kupası’nda önce guruptan çıkması ardından Türkiye Kupası’nı alması için beklemeye başladı.
Taraftar şaşkın, camia hoşnutsuz, futbolcular ise, üzgün. Yönetim ise, “Beşiktaş Türkiye Kupası’nı kazanacak” diye demeçler verdiğinden daha da üzgün. Futbolcular bunu unutturmak için söz verdi ve “Bu guruptan çıkacağız.Türkiye Kupasını da almak için elimizden geleni yapacağız.Taraftarlarımızı merak etmesin” dedi. Her takımın başına bu tür sunuçlar gelebileceğini belirten Beşiktaşlı futbolcular, Kara kartalın büyük bir takım olduğunu, bunu en kısa zamanda ispat edeceklerini vurguladılar.

Bravo atletlere
İspanya’da yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları’nda zirveye çıkan Beşiktaşlı atletler görkemli bir törenle karşılandı. Amatör Sporlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek; “Geçen yıl Türkiye şampiyonluğu, bu yıl da Avrupa şampiyonluğu sözü vermiştik. Bütün sözlerimizi tuttuk. Camiamıza hayırlı olsun” ifadesini kullandı. Öte yandan Beşiktaşlı atletlerden Türkan Erişmiş 70.si düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu’nda ikici olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 10 bin 800 metrelik parkurda 22’si bayan toplam 196 atlet mücadele etti. Erkeklerde koşuya ferdi olarak katılan Halil Akkaş birinciliği elde etti. Bayanlarda ise Binnaz Uslu birinci, Türkan Erişmiş 34.51lik derecesi ile ikinci, Ukraynalı atlet Olesya Dubovik üçüncü oldu.
Öte yandan bayan atlet takımı Amasya’da yapılan Kros Ligi 1. etabı yarışmalarında 2 altın, 1 gümüş, 2 de bronz madalya kazandı.

Masa Tenisi
Beşiktaşlı Masa Tenisi sporcusu Halil Hacı, İstanbul İl Birinciliği müsabakalarında tüm rakiplerini yenerek turnuvayı birinci bitirdi. İstanbul Tozkoparan Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalarda sporcu Halil Hacı, çyerek finalde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Levent Kıncı’yı ve yarı finalde de aynı takımdan Sefa Avcı’yı 4-0’lık sonularla yenerek, finale yükselde. Finalde yine İstanbul Büyükşehir Belediye’den Hasan doğan ile karşılaşan Halil Hacı, müsabakayı 4-2 kazanarak İstanbul İl Birincisi oldu.

Jimnastik
Mısır’ın İskenderiye şehrinde düzenlenen turnuvada Beşiktaş’lı jimnastikçilerden Tuğçe Oylumlu: 4 altın madalya kazandı. Elif Naz Geddizşener, Cansu Koyutürk, Anais Tanyer,, Ezgi Bozdemir ve Berfin Bilken’in oluşturduğu takım ise Senkronize Grup Serbest Seri toplamında birinci, çember aletinde de ikinci oldu. Cansu Koyutürk de Labut aletinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Büyükler, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde ise Tuğçe Oylum, Cansu Tok ve Cansu Koyutürk’ten oluşan takım, yarışmaları 2. olarak tamamlayarak, başarı kazandı.