ALIŞVERİŞ: Louis Vuitton tuhaf şeyler peşinde

Şimdiye kadar yarattığı koleksiyonlardan ve defilelerden, Louis Vuitton’un kreatif direktörü Nicolas Ghesquière’nin bilimkurgu hayranı olduğunu anlamak çok da zor değil. Paralel evren, alternatif zaman çizelgeleri ve fütürizm, Louis Vuitton podyumunun olmazsa olmazı. Daha önce defilelerinde bir Star Wars karakterinden ya da Ghost In The Shell filminin soundtrackinden beslenmiş olan tasarımcı; bu sezon koleksiyonunda, Netflix’in popüler dizisi Stranger Things’e yer verdi.

Nicolas Ghesquière’nin podyumundaki metalik kıyafetler ve çiçekli bluzlar arasında, şüphesiz ki en dikkat çeken şey, çiçekli şifon bir gömlek ve pembe pantolon üzerine giyilen, dizinin genç oyuncularının yer aldığı posterin basılı olduğu 80’ler tarzı tişört oldu.

Geçtiğimiz yıl heyecan verici bir proje vaat ederek, Paris’teki Louis Vuitton karargahına dizinin oyuncularını davet eden Ghesquière, “Geçen sezon çocuklarla tanıştım, çok iyi vakit geçirdik. Konuştuk ve defilede, kısa bir süre sonra çıkacak olan diziye, küçük bir atıfta bulunulmasının eğlenceli olduğunu düşündük.” dedi.

Tişörtün ne zaman satın alınabileceği konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak Ghesquière’in Stranger Things’in 31 Ekim’de yayınlanacak olan yeni sezonu için heyecanlı olduğunu tahmin edebiliriz.

VOGUE