AKTÜEL-Fulya Sanat’ta etkinlikler sürüyor

FULYA-Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Resitalleri, 26 Şubat 2011, Cumartesi günü Borusan Quartet ile devam ediyor. Prof. Gürer Aykal’ın öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın asil sanatçıları olan Esen Kıvrak (1. keman), Olgu Kızılay (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ’dan (viyolonsel) oluşuyor.

PROGRAM

D.SOSTAKOVICH Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No:3 op:73

Allegretto
Moderato con moto
Allegro non troppo
Adagio
Moderato

——-ARA——-

A.A.SAYGUN Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.1 Op. 27

Allegro Moderato
Adagio
Allegretto
Grave / Allegro

BORUSAN QUARTET

Prof. Gürer Aykal’ın öncülüğünde 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın asil sanatçıları olan Esen Kıvrak (1. keman), Olgu Kızılay (2. keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ’dan (viyolonsel) oluşuyor. Müzik danışmanlığını Alban Berg Quartet üyelerinden Gerhard Schulz’un yaptığı topluluk, Maxim Vengerov, Joshua Epstein, Juilliard Quartet gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına da katıldı. İsviçre’deki Maggini Vakfı’nın beğenisini kazanıp, Borusan Kültür Sanat ile yapılan işbirliği sonucu 1590 yapımı A. & H. Amati “Baron Knoop” keman, 1662 yapımı Nicoló Amati keman, 1742 yapımı Testore viyola ve 1740 yapımı bir Petrus Guarneri viyolonsel gibi birbirinden değerli enstrümanlarla müzik yapma olanağına sahip oldular.

Programlarında Türk bestecilere önemli bir yer veren Borusan Quartet, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip.

NOT: Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi ve bilet satışları için;

Fulya Sanat Tel: (0212) 215 60 29
Fulya Sanat Gişe Tel: (0212) 215 60 37
Beşiktaş Belediyesi İletişim Merkezi: 444 44 55