BEŞİKTAŞ: Öğrenciler ev arıyor

Öğrencilerin kiralık ev bulma yarışı konut sektöründe hareket yarattı. İstanbul ve Beşiktaş’ta kiralar 700 ila 2 bin 500 lira arasında değişirken, özel yurtlarda ise fiyatlar 500 liradan başlıyor.
Üniversiteyi kazanan fakat başka şehirlerde okuyacak olan öğrencileri şimdi de barınma telaşı bekliyor. İstanbul’a okumaya gelen öğrencilerin kendilerine uygun yurt bulamayıp kiralık ev arama yarışı, bazı semtlerdeki kiralık konut piyasasını da hareketlendirdi.
Öğrencilerin genellikle tercih ettikleri lokasyonlar arasında ise Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Avcılar ve Bakırköy geliyor. Bu ilçelerde kiralık daire fiyatları ise 700 ila 2 bin 500 lira arasında değişiyor. İstanbul’da aralarında 2 yıllık meslek yüksekokullarının da olduğu toplam 58 vakıf ve devlet üniversitesi bulunuyor. 2016- 2017 akademik yılında bu üniversitelerde toplam 670 bin öğrenci öğrenim görüyordu. Bu rakamın bu yıl 700 bini aşması bekleniyor. Uzmanlar bu yıl dönem başında ilk defa ev kiralayacak üniversite öğrencisinin ortalama 100 bini, kiralanacak daire sayısının da 35-40 bini bulacağını söylüyor.