OTOMOBİL: Audi yeni nesil A8

Audi yeni nesil A8 otomobilinde, elektrikli bir seçenek bulunmayacak. Yeni nesil Audi A8’in tam elektrikli motorla üretilmeyeceği, bunun yerine plug-in hibrit modeli seçeneğinin seriye ekleneceği açıklandı.

Alman otomotiv devi Audi yeni nesil A8 Otomobilinde elektrikli bir seçeneğin bulunmayacağını bunun yerine plug-in hibrit ve standart motorlu seçeneklerinin sunulacağını bildirdi.

Audi’nin geniş otomobiller yöneticisi Peter Fromm A8 modeli için elektrikli motor seçeneğini düşünmediklerini fakat uzun vadede böyle bir planları olduğunu belirtti.

Güncel ürün döngüsüne bakıldığında bu durum 2024 yılına kadar elektrikli bir A8 modelinin üretilmeyeceği anlamına geliyor.

Fakat bu süre içerisinde markanın amiral gemisi olacak A9 e-tron elekrikli lüks büyük otomobilin piyasaya sürüleceği de belirtilenler arasında.

Audi’nin elektrikli otomobil pazarına ilk giriş modeli olacak E-tron SUV gelecek yıl otomobil severlerin beğenisine sunulacak. Bir başka iki model de 2019 ve 2020 yılları arası tanıtılacak.

MİLLİYET