ALIŞVERİŞ: Makyaj vloggerlarına dikkat!

Son zamanlarda moda olan Makyaj vloggerlarının sayfalarında paylaştıkları bilgileri uygularken dikkat edin! Ünlü make-up artisti ve makyaj ustası Rıfat Yüzüak, ilk kitabı Sil Makyajını ile makyaj sanatının tabularını yıkmaya hazırlanıyor. Makyaj hakkında bilinen her şeyin yeniden şekillendiği bu kitabın sayfalarında doğru makyaj yapmanın ipuçlarından yepyeni bir siz yaratmaya kadar tüm ayrıntılar var.

Rıfat Yüzüak, ilk kitabı “Sil Makyajını” ile doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerek makyaja önem veren herkesin gerçek güzelliğini ortaya çıkarıyor. Kariyerine başladığı günden bu yana farklı yüzlere makyaj yapan make-up artisti Yüzüak, “Öncelikle kendimizi beğenmeyi ve sevmeyi öğrenmeliyiz. Kendimize gerçek anlamda değer verip bu bilinçle hareket ettiğimizde, kendimizi olduğumuz gibi sevip beğendiğimizde ve de gerçekten bu şekilde mutlu olmayı başardığımızda artık kendimizi gizlemek ve değiştirmek için hatalar yapmıyor olacağız. Aynada gördüğünüz yüzü makyajla saklamak değil, beğendiğiniz güzelliğinizi daha da ortaya çıkarmak için renklendireceksiniz. İzin verin bedeniniz ışıldasın” diyor.

Kitapta makyajla ilgili her detayı anlatan Yüzüak, kontür konusuna da değinmiş. Malum son zamanların en trend makyaj yeniliği… Ne var ki yüz binlerce videosu çekilse de, tane tane anlatılsa da, hakkında uzun uzun yazılar yazılsa da olmayınca olmuyor. Rıfat Yüzüak da bu konuda dertli olmuş olacak ki kitabında kontür uygulamasına geniş yer vermiş.

Rıfat Yüzüak

 

“Çikolata renkli stikclerle yüzüne şekiller çizip bunu sosyal medyada paylaşan kızlar artık sinir bozmaya başladı. Çıkıp o kızların her iki yanağına birden okkalı bir tokat atmak istiyorum” diyen Yüzüak, abartılı kontür uygulamalarını gereksiz buluyor. Cildin bu kadar ürünü kaldıramayacağını belirten makyaj artisti onun yerine daha sade uygulamalar öneriyor: “Ben olsam, fondötenle düzgün bir ten makyajı yaptıktan sonra stick üründen fırçamın ucuna azar azar alarak, tampon hareketlerle cilde yediririm. Eğer cildinizde fazla kusur yoksa cildinizle aynı ton bir fondöten kullanmalısınız. Yine cildinizin birkaç ton koyu rengiyle kontör yapabilirsiniz. Bu çok iyi sonuç veriyor.”

Rıfat Yüzüak uygulamayı maddeler halinde de anlatıyor: “Kullandığınız kontür pudraları ya da bronz pudralar çok kızıl tonlarda ve koyu kahveler olmamalı. Daha soluk ten bronzları ya da taş tonları gibi olmalı. Yani yüzünüz gölge yansıdığında oluşan renkler gibi görünmeli ki uygulama doğal görünsün. Dudaklarınızı büzerek öne doğru itin ve yanaklarınızı hafifçe içeri doğru çekin. Oluşan çukurlar sizin tamda yüzünüzde gölgelendirmeniz gereken yerleri gösterecek. İşte bu çukurlara fırçanın ucunu kullanarak tampon hareketler uygulayın. Yalnız bunu bir tek hamlede yapmaya çalışmayın. Fırçanın ucuna her seferinde çok az ürün alarak tekrar edin.” Makyajla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız, her detay Rıfat Yüzüak’ın yeni kitabında…

Rıfat Yüzüak

Kaynak: SÖZCÜ