DÜNYA: Putin’den önemli açıklamalar

Rusya lideri Putin, dünya gündemini değiştirecek açıklamalar yaptı. Moskova’nın ABD’deki seçimlere karıştığıyla ilgili bir soruya “Rusya ve ABD arasında iyi ilişkiler kurmak için iyi bir temele sahibiz. Sanıyorum, eski ABD Başkanı Ronald Raegan mezarında ters dönmez, partisinin kazandığı için mutlu olur” ifadeleriyle yanıt verdi. Konuşmasında, “ABD’de görevi tamamlanmak üzere olan yönetim ve Demokrat Parti’nin tüm başarısızlıkları için dış faktörleri suçluyorlar. Bunları ben mi yaptım? Bunlar, sistematik sorunlar. Cumhuriyetçi seçmenlerden birçoğunun Rusya Devlet Başkanı’nı destekliyor olması, bazı ABD’lilerin küresel meseleler ve geleneksel değerler konusunda bizim görüşlerimizi paylaştığını gösteriyor.
Rusya ve ABD arasında iyi ilişkiler kurmak için iyi bir temele sahibiz. Sanıyorum, eski ABD Başkanı Ronald Raegan mezarında ters dönmez, partisinin kazandığı için mutlu olur.” açıklamalarını yaptı.
Putin, Ankara’daki büyükelçi suikasti ile ilgili de açıklamada bulundu: “Rusya, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada her şeyin açığa çıkarılmasını yakından izleyecek” dedi.