Beşiktaş tribünlerinden Türkiye’ye bakmak

Uzun süredir blog yazılarına ara veren Aktaş’ı yeniden yazmaya başladı. Yazıya iten güç ise Beşiktaş’ın yitirmediği umut oldu diye lanse ediliyor.

Sıkı bir Beşiktaş taraftarı olan Erdoğan Aktaş, aktaserdogan.com adresinden yayınladığı blog yazısında “Gelin Türkiye’ye bir de Beşiktaş tribünlerinden bakın” diyor

Ahmet Hakan geçen günkü yazısında (25.12.2016 Hürriyet) “Keşke Beşiktaş’taki inanç ve azim bulaşıcı olsa” diye yazmıştı. Ne kadar da haklı. Lakin ekleyeceklerim var.

Futbolu basit bir oyun diye görenler, küçümseyenler var; biliyorum. Fakat onlar fena halde yanıldıklarını bilmiyorlar. Misal, son oynanan Beşiktaş-Benfica maçında tribünde olsalardı, bunu çok iyi anlarlardı.

Sadece inanç ve azmi değil, o maça gelselerdi eğer duyguyu, dayanışmayı, protestoyu, umudu, kardeşliği, birlikteliği de görürlerdi. Hem yaşarlar hem de görürlerdi. Canlı canlı.

Beşiktaş tribünlerinde aklıma sık sık Liverpool’un efsane Teknik Direktörü Bill Shankly’nin sözü gelir; “Futbol bir ölüm-kalım meselesi değildir. Ondan çok daha önemlidir.”

Yazının orjinalini okuyabilirsiniz.