SAĞLIK: Ortostatik hipotansiyona en iyi çare önlem

Ortostatik hipotansiyon için en iyi tedavi ne olabilir? Hangi önlemler alınmalı? Yakından takip çok önemli bir durum söz konusu oluyor. Uzmanlar genel olarak görüşlerini şöyle aktarıyor:

Ortostatik hipotansiyon tedavisinde amaç kişinin ayaktayken düşen tansiyonunu yükseltmek ama yüksek tansiyona yol açmamaktır. Hastaların bilinçlendirilmesi ve yararlı önlemlerin öğretilmesiyle tedavinin başarı şansı artırılır. Tedaviye, altta yatan nedenlerin saptanması ve durumu kötüleştiren etkenlerin ortadan kaldırılmasıyla başlanır.
Doktorlar hastalarını yakından takip ederken hastalarının tansiyon ilaçlarını yani dozlarını yeniden düzenleyebiliyorlar. Buna bağlı olarak mutlaka doktoru görüp azaltılan dozların yeterli olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor.
İkinci önemli nokta olarak da, aşırı sıcaklarda yorucu işlerden kaçınmasını ve mümkün olduğunca serin ortamlarda bulunmaya özen göstermesini tembih etti. Susuz kalmamasının üstünde durdu ve çok sıcak olan günlerde, susuzluk hissetmese bile, bir saat içinde 2-4 bardak su içilmesi tavsiye ediliyor.