SPOR: Genel kurul detayları…

Derneğin Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. 2014 yılı Yönetim Kurulu faaliyetleri, idari ve mali yönden üyelerin oy çokluğuyla ibra edildi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, eleştirilere yanıtlar verdi. Orman, şunları söyledi:

“Beşiktaş’ı iyi temsil eden fotoğraflar vermeliyiz. Biz göreve geldiğimiz zamanki durumu herkes biliyor. Hareket kabiliyetimiz sınırlıydı. 300’ün üzerinde dava vardı. 140 milyon lira gelirin 80 milyon lirası temlikli. Yaklaşık 50 milyon lira elimizde kalıyor. Bu parayla 1 sene içinde 300 milyon lira ödemek mümkün değildi. Rakiplerimiz bizden üç kat fazla gelire sahip ve yatırımlarını yapmış vaziyetteydi. 277 icra dosyasını kapattık. Sadece loca ve VİP koltukların üç yıllık gelirini sattık. Hem stadı yapmalı hem de taraftarı motive etmeliydik. Futbo takımına yatırım yapmak durumundaydık. İzleme ekibimiz var başında Fikret bey bulunuyor. Raporlar önüme geliyor, ben bizzat izliyorum ve ona göre transfer yapıyoruz. Sorumluluğu kimseye atamayacağımız için transferleri takip ediyoruz. Beşiktaş’ın parasını sokağa atmamak için gayret ediyoruz.

Stat elimizden alınacak derken yapmak mı hatalıydı? 140 bin metrekarelik bir alana inşaat yapıyoruz. Vodafone Arena çatısını temmuz başında kaldıracağız. Ondan sonra çim imalatına geçeceğiz. Nasip olursa eylül 15 veya eylül sonu gibi stadı yetiştirmek istiyoruz. Herkes evinde uyurken ben statta oluyorum.

580 milyon lira borç 140 milyon lira gelirle ödenmez. Gelirleri artırmalıydık. Stat yapmasak loca geliri mi olacaktı? Adidas ile olan sözleşmeyi 25 milyon dolara çıkardık. Aktif Reklam’a 7 milyon dolar ödedik. Daha sonra o olay yaşandı ve biz yargıya gittik. Haklılığımız yargı kararıyla da ortaya konulmuştur.

Şampiyonluğun kaçmasında sorumlu biziz. Hepimiz çok istedik. Rakiplerimizden önce oyunculara ödeme yapıyoruz. Biz o paraları bulmak için çok çalışıyoruz.

Beşiktaş’ın geliri 400 milyon lira seviyelerine gelmiştir. Şampiyonlar Ligi’ne gitseydik bu bütçe 550 milyon liraya çıkacaktı.

Hakem hataları konusunda benden önceki başkan ‘faşist’ dedi, peki ne değişti? Bizim tarzımız farklı. Kameraler önünde konuşmuyoruz her şeyi. Süleyman ağabeyi övüyorsunuz, biz de onun gibi yapıyoruz diye bizi eleştiriyorsunuz.

Kimse ‘transfer yapmayın’ demiyor. Herkes takım şampiyon olsun istiyor. Kimseden para istemedik. Herkes bize geldi. Beşiktaş’ın büyüklüğü borçları ödeyebilecek güçte. UEFA’da bir tane dosyamız var mı? Bu eleştirileri hak etmiyoruz.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’ne yaz döneminde 3 milyon lira yatırım yapacağız. Çimleri yenileyeceğiz.

Akatlar’a 15 bin kişilik bir salon yapacağız. Salon sporları için bir merkez yapacağız. İzinler için başvurduk. 4 milyon lira değerinde bir sosyal tesis yapıyoruz. BJK Koleji için yapılan anlaşmayı 500 bin liradan 2 milyon liraya çıkardık.

Kartal Yuvası mağaza sayısını artırdık. Stadın bitmesiyle 100 mağaza hedefine ulaşacağız. Ciroyu 14 milyon liradan, 47.5 milyon liraya çıkardık.

Üyelik giriş ücretini 1200 liraya çektik. 6500 yeni kongre üyesi kazandık. Bekleyen 413 üye var. Genel kurulun bir saygınlığı olur. Üsluba dikkat etmek lazım. Böyle devam ederse arzuladığımız kimseleri nasıl yönetici yapacağız?

Demirören dönemi transferlerini inceleme şansımız yok. Para kulüpten yasal şekilde çıkmış. Ondan sonrasını araştırmak bizim boyumuzu aşar. Herkes zamanında yanlış transferler yaptı. Biz de yanlış transfer yaptık. Gökhan Süzen’i aldık bir defa oynatamadık. Art niyetle mi yaptık yani?

Kadronun istikrarlı olması lazım. Az transfer yaparak borçlanmayı düşürmek istiyoruz. UEFA’ya iki kere gidemedik. UEFA, gelirin giderini yöneteceksin diyor.

Tüzüğümüz kongrenin mayıs ayı içinde yapılması gerektiğini söylüyor. Böyle bir döneme denk geldi. Hafta içi mi yapsaydık?

Bayan voleybol takımının düşmesinin sorumlusu biziz. Bize yakışmadı. Genel kuruldan özür dilerim.

En kısa zamanda önünüze sandığı koyacağız. Güven oylamasına gideceğiz. Aday olmak isteyenler varsa görüşürüz.

Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir tarzımız var ona göre hareket ediyoruz.”

Öte yandan Yönetim Kurulu faaliyetleri idari ve mali yönden ibra edildi.