TÜRKİYE: Ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi.
İşte bazı detaylar:
“”DİLERİM, 2004’TEKİ VİZYON YENİDEN GÜNDEME GELSİN”
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki ortak basın toplantısında konuşan Mustafa Akıncı ise Kıbrıs sorununda önemli bir eşiğe gelindiğine dikkat çekerek “Dilerim ki 2004’te ortaya koyduğu vizyon bugün oluşan yeni durumda yeniden gündeme gelsin ve kendisi ile birlikte yararlı bir diyalog sürecini sürdürerek 1968’den beri gündemde bulunan bu toplumlar arası müzakereler konusunu bir sonuca bağlayalım ve Kıbrıs Türk halkı artık uluslararası hukukun bir parçası haline gelsin. Çünkü 1963 yılından beridir Kıbrıs Türk toplumu kendisinin ortak olduğu bir yapıdan uzak kalmış, dışlanmış ve o ortaklık yapısına Kıbrıs’ın bir tek toplumu sahip çıkmıştır. Bu çok büyük bir haksızlıktır ve yıllardan beri de sürüp gitmiştir. Bu haksızlığı bertaraf etmenin, edebilmenin yolu öyle görünüyor ki müzakereler sürecini bir sonuca götürmekle mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile baş başa görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü.”