SAYI 221

AHŞAP BİNALAR BİR BİR YANIYOR
Beşiktaş’taki ahşap ve tarihi binaların bir bir yanıyor olması hem semt sakinlerini derinden üzüyor, hem de düşündürüyor. Ahşap binaların yanmasından sonra buralara betonarme binaların dikilmesi şüphe uyandırırken, meydana gelen yangınlar mahalliye korkulu anlar yaşatıyor. On yıllardır bunun önüne geçilemediğini belirten Beşiktaşlılar, yetkililerden ortak bir çalışma ile önlem alınmasını istiyor. Kent genelinde bu çeşit 400 bina olduğu tespit edilirken, bu metrük yerlerde madde bağımlılarının kalmaması içinde çalışma başlatılacağı emniyet tarafından bir süre önce açıklama yapılmıştı. Ancak geçen hafta Beşiktaş Abbasağa Mahallesi’ndeki iki katlı ahşap bina eskilerde olduğu gibi yine aynı şekilde çıkan yangın sonuucu kül oldu. Korku dolu saatler yaşayan çevre sakinleri, “Böyle olacağı belliydi. Bu civardaki bu tip yerlerde hatta tarihi binalarda tinerciler yaşıyor. Artık bu işin kökünün kazılması gerekiyor. Böyle giderse bu ahşap binalarla birlikte bir gün tüm mahalle yanacak” dedi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırmamın yapıldığı açıklandı.
Alkollü sürücüye geçit vermiyorlar
BEŞİKTAŞ- Eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgelerde özellikle Beşiktaş, Kuruçeşme, Arnavutköy, Ortaköy, Bebek gibi sahil kesimlerde her gece trafik kontrolü yapan polis alkollü sürücülere göz açtırmıyor. Sade vatandaşların yanı sıra şov dünyasının ünlü ve tanınmış isimlerini de çeviren polis, akollü araç kullananların gözünün yaşına bakmıyor. Geçen hafta içinde yapılan rutin kontrollerde sinema oyuncusu Cansu Dere kanında 1.06 promil alkolle araç kullanmaya kalkınça ehliyetine 6 aylığına el konuldu. Dere, Arnavutköy’de de çevirmeye takıldı.
Hrant’ın arkadaşları Beşiktaş’ta toplandı
BEŞİKTAŞ- Hrant’ın Arkadaşları adlı oluşum, suikastin aydınlanması için her dava öncesi olduğu gibi yine geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Meydanı’nda toplandı. Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Tülin Özen, şunları söyledi: “Ömrümüz yettiği kadar burada olacağız. Hrant’ın ölümüne bir şekilde karışmış kişiler bunu böyle bilsin. Boşuna uğraşıyorlar yaptıkları en fazla adaleti geciktirecek. Cinayete karışanlar bir şekilde ortaya çıkacak” dedi.
Etiler’de 26 milyon liralık arsa kavgası
ETİLER- Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan ile ünlü Prof. Nevzat Yalçıntaş’ın hukuk mücadelesi son günlerde iyice kızıştı. Bilirkişinin 26 milyon TL. fiyat biçtiği Koçarslan ise 3.6 milyon dolara almak istediği arazinin sahipleri olan profesörlerin başvurusu üzerine bölge idare mahkemesi Reina’nın sahibi Mehmete Koçarslan’ın başlattığı inşaatı durdurdu. Davacılar çekişme konusu olan hissedar yapısı nedeniyle hissedarların kim olduğunun yeniden tespitini isteyerek Koçarslan’ın şirket tasviyesinde kendisine ait olmayan 13 oyu haksız olarak kullanılmasını delil olarak gösterdiler.
İzzet Çapa’nın etlerini çaldılar
AKARETLER- Ünlü işletmeci İzzet Çapa’nın restoranı Longtable’de 2.800 liralık et çalınınca konu mahkemeye taşındı. Akaretler’de de bir restoranı olan ve Beşiktaş’ın eski Başkanı Serdar Bilgili’nin de destek verdiği belirtilen İzzet Çapa Longtable, Al Jamal Badawi ve Joke Cırcus isimli işletmelerine Gayrettepe’den et ürünleri alındığını ancak bunların restoranlara girişlerinin olmadığını söyleyerek A. T. ve Y. A.’dan şüphelendiğini bildirdi.
Gökdelen için proje arıyorlar!..
LEVENT- Rezidans ve hotel – condo sektöründe büyük hedefler koyan Rixos, Ofton İnşaat’ın Taksim’deki projesinin 20 yıllık işletmesini üstlendi. Konu hakkında bir açıklama yapan FTG Gayrimenkulün CEO’su Samim Hatipoğlu, “İstanbul’a geldiğimiz ilk proje bu olacak. 2-3 projenin daha işletmesini yapmak istiyoruz. Boğaz, Levent ve Etiler’de projeler araştırıyoruz” dedi. Soluk alamayan bu bölgelerde oturanlar ise gökdelen istemiyor.

“Trafik ortak sorun”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal kanayan bir yaraya parmak bastı!.. Geçen hafta gündeme getirdiğimiz Karanfilköy’deki proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek, “Gelin ortak bir çalışma yapalım. Kararlara Kentli’yi de katalım” diye çağrıda bulunan İsmail Ünal, ulaşım ve trafik gibi önemli bir konuyu daha gündeme getirdi. Bu konuda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal önemli sözler söyledi. Noktasına, virgülüne dokunmadan Ünal’ın söyledikleri aynen şöyle:
“Beşiktaş 8,5 km kıyısı olan yedi tane üniversitesi harp akademileri ve turistik tesisleri olan bir kent. Sivil toplum örgütleri çok ön planda. Şimdi, Ortaköy’den başlayan Dolmabahçe’ye giden bir turizm ana arteri. Burası bir protokol yolu… Mustafa Kemal Atatürk Açık Hava Müzesi… Litaratürlere geçmiş, ülkelerin bütün görüntülerinin içinde olan bir alan… Fakat şu an orada eski Rum ilkokulu Büyükşehir’in Avrupa Birliği Merkezi Ortaköy’ün başlangıç noktası ve Rum Kilisesinin arasında bir trafik vakfının işletmiş olduğu otopark var. O otopark iddia ediyorum, Boğaz trafiği noktasında tıkama alanıdır. Bize ait değil ve üstüne basa basa söylüyorum, tıkama alanıdır. Öneriyorum, trafiği kaldıralım. Biz, bize ait trafik vakfına ücretsiz kullandığımız ve bazı yerlerde trafiğe çözüm için halka ücretsiz verdiğimiz ücretli olarak da bulunduğumuz alanla takasa varız. Orası kaldırılmalı ve bütün İstanbul yaşayanlarını denizle buluşturmalıdır. Bu keşmekeş ortadan kalkarsa Boğaz aksındaki trafiği çözecektir. Çünkü orası bir protokol… Sayın Başbakan’ın İstanbul’daki ofisinin bulunduğu kesimden başlıyor, Ortaköy’ün sonuna Boğaz’a kadar giden bir alandır.”
BEŞİKTAŞ ALMANYA’DA!..
Beşiktaş ilçesinin kardeş şehri Almanya’nın Erlangen Belediyesi kentin en güzel meydanına Beşiktaş adını verdi. Erlangen Belediye Başkanı Siegfried Balleis ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın açılışını birlikte yaptığı Beşiktaş Meydanı’ndaki resmi törene, Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel ile çok sayıda Alman ve Türk vatandaş katıldı. Resmi tören çerçevesinde Erlangen Türk Kültür Derneği tarafından düzenlenen folklor gösterisi ve bir okulun öğrenci korosu büyük ilgi gördü. Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, açılışla ilgili olarak, “İki kent arasında 27 yıldan beri sürdürülen ilişki, kent merkezinde belediye binasının karşısındaki önemli bir alana Beşiktaş Meydanı adı verilmesi ile pekişti. Daha önce de bir belediye otobüsüne Beşiktaş adı verilmişti” dedi.
Erlangen kentinin üniversiteleri ile tanınan bir kent olduğunu ifade eden Ünal, Beşiktaş’ta kurulu bulunan BEŞ-ER (Beşiktaş-Erlangen) derneğinin benzerinin şimdi de ER-BEŞ (Erlangen-Beşiktaş) olarak Erlangen’de kurulduğunu, okullar arasındaki ilişkiler nedeniyle de Etiler Lisesi’nden de bir grup öğrencinin geldiğini söyledi. Ünal, “Biz Beşiktaş olarak Türkiye’nin AB sürecine, kurduğumuz bu iyi ilişkiler ile katkıda bulunuyoruz. Burada yaşayan işadamlarımız, kültür dernekleri ve din temsilcileri ile, Türk çayı, simidi, baklavasıyla ve folkloruyla kendimizi tanıtıyoruz” diye konuştu. Başkonsolos Çil ile eşine törene katıldıkları için teşekkür de eden Ünal, kentte yaptığı bazı temasların ardından İstanbul’a döndü.
ANNELERİMİZ BAŞTACI
Beşiktaş Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Anneler Günü’nü unutmadı. Belediye Başkanı İsmail Ünal, kent genelinde tüm anneleri kutlarken, karanfiller dağıttı. Beşiktaş Belediyesi tarafından Etiler Huzurevi’nde bir araya gelen yerel yöneticiler ve anneler bu özel günü sevinç içinde kutladı. Toplantıya katılanlar zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yaptığı kısa konuşmada, “Tüm anneler kutsaldır. Bu tür etkinlikleri senenin bir günü değil, bir çok zamana yaymanın gerektiğine inanıyorum” dedi.

AFET HALİNDE ACİL TOPLANACAK YERLER
Beşiktaş Belediyesi Afet Yönetim Merkezi, olası bir afet sonrası için yerleşim planı hazırlayarak, Beşiktaş’taki her mahalle için afet toplanma alanı belirledi. Toplam 23 mahalle için ayrı ayrı toplanma alanlarının oluşturulduğu duyuruldu. Tarihi camileri ve çeşmeleriyle bilinen Cihannüma Mahallesi, günümüzde Beşiktaş’ın tarihi okullarıyla bütünleşmiş, yaklaşık 5000 kişinin yaşadığı önemli yerleşimlerden biri olarak belirtiliyor. 40 sokak sayısına, 448 bina sayısına sahip. 2111 hane sayısı bulunuyor ve üç bini aşkın nüfusu barındırıyor. Beşiktaş’ın merkezine inen birleşim noktalarından biri olan önemli semtlerinden biri Cihannüma Mahallesi için olası bir afet durumunda toplanacak alanlar Beşiktaş Belediyesi tarafından açıklandı. Afet halinde toplanacak alanlar şöyle sıralanıyor:
“Beşiktaş Meydanı, 15679 m2’lik alan sahip. Bu alanda Hasfırın Caddesi, Eski Yıldız Caddesi, Beşiktaş Caddesi, Muhtar-ı Evvel Sokak, Bostancıbaşı Sokak, Cihannuma Sokak, Dalbudak Sokak, Camcı Hüseyin Sokak, Mazhar Paşa Sokak, Salih Efendi Sokak, Salih Efendi Aralığı Sokak sakinleri toplanabilecekler.”
Abbasağa Parkı olası bir afet zamanında toplanma alanlarından biri. 16606 m2’lik alana sahip Abbasağa Parkı’nda şu sokak ve cadde isimleri yer alıyor: “Selamlık Caddesi, Akmaz Çeşme Sokak, Abbasağa Cami Sokak, Maşuklar Yokuşu, Abbasağa Sokak, Akdoğan Sokak, Ressam Hamdi Bey Sokak, İsmailiye Sokak, Bostancı Veli Sokak, Şehit Kazım Sokak, Çömezler Sokak, Hüsnü Savman Sokak, Abbasağa Aralığı” Tapu Kadastro Müdürlüğü yanında yer alan park ise 3154 m2’lik alana sahip. Şu sokakları kapsıyor: “Yenimahalle Fırın Sokak, Dörtyüzlü Çeşme Sokak, Tatar Hüseyin Sokak, Faruk Canıtez Sokak”
Yıldız Caddesi Yahya Kemal Parkı 24185 m2’lik alanıyla olası bir afet durumunda şu alanları sakinlerini bulunduracak: “Serencebey Yokuşu, Mehmet Ali Bey Sokak, Barboros Bulvarı, Saray Caddesi.”
SAİT FAİK ANISINA GECE
Sait Faik Beşiktaş’ta anıldı. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, beşinci sezonunun finalini hikâyeciliğimizin mihenk taşı Sait Faik Abasıyanık için gerçekleştirildi. 11 Mayıs 1954 tarihinde vefat eden Sait Faik için organize edilen etkinlik, hikâye alanında Türk Edebiyatının en iyilerine imza atan ve kendisinden sonraki kuşaklar için öncü olan yazarı 56. ölüm yıldönümünde sevenleriyle yeniden buluşturdu. Sait Faik gecesinde; ustanın dostları, adına konan Sait Faik Hikâye Armağanı’na çeşitli yıllarda değer bulunan yazarlar ve çeşitli eserlerini yorumlamış sanatçılar katıldı. “Ustalara Saygı” toplantısına; Adnan Özyalçıner, Ayşe Sarısayın, Beşir Özmen, Cahit Tanyol, Feryal Tilmaç, Korkut Akın, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Nilüfer Açıkalın, Nursel Duruel, Oktay Akbal, Osman Şahin, Oya Baydar, Perihan Ergun, Safa Önal ve Sevengül Sönmez konuk olarak Sait Faik’le ilgili duygu, düşünce ve anılarını seyircilerle paylaştı. Usta için hazırlanan belgesel ve kurgu filmlerin gösterildiği etkinlikte; Naşit Özcan da Şehir Tiyatroları prodüksiyonu “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye”den bir bölüm oynadı. Gösteriye oyunun müziklerini yapan Ömer Göktay da katıldı.

SORUNLARI DİNLİYOR ÇÖZÜM ARIYORUZ
Bu hafta Dikilitaş Mahallesindeydik. Muhtar Abdullah Sızmaz ve mahalle halkı ile konuştuk. İşte yapılan söyleşi…
MUHTAR ABDULLAH SIZMAZ: “Mahallemizin en büyük sıkıntısı ulaşım. Otobüsler, zamanında gelip gitmiyorlar. Bir takım isteklerimiz oldu ama hiç birini yerine getirmediler. Beşiktaş Belediyesi araç koydu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu araçları bağladı. Biz kendilerine müracaaat ettik. Kendilerinden Beşiktaş – Dikilitaş arası ufak bir araç koyun dedik. Onu da yapamadılar. 7 yıldır bu sıkıntı sürüyor. Benden önce de vardı. Bir de elektrik sıkıntımız var. Kesintiler yaşanıyor. Elektrik sıkıntımız bu kabloları yer altına alacaklardı. Bir kısmını aldılar. Yeni Doğan tarafını… Diğer sokaklar mezbelelik, o kabloları bir görseniz.. Kardeşler Sokak’ta, bütün trafolarımız eskidir, değiştirmediler. Kardeşler, Sincan, Aslan, Yeni Gelin Sokak, aşağı yukarı bütün bu sokaklarımızda sıkıntı var. Caminini önünde bir trafo var, 6 senedir uğraşıyorum, kaldıramadılar. Haftada bir gün elektrik idaresindeyim, bir sonuç alamadım. İSKİ’den de çok memnunuz. Alo dediğimiz zaman sabah su patlağı vardı, 10 dakika içerisinde geldiler, suyu yaptılar. Beşiktaş Belediyesi’nin tüm hizmetlerini takip etmekteyim. Hepsi de birbirinden güzel. Halkımız da memnun. Bu sene de Beşiktaş Belediyemiz Çanakkale, Konya, Ankara Anıtkabir gibi gezi düzenlerse seviniriz.”
SEMA ÖZCAN: “Mahallemizde en büyük sorun ulaşım. Her yere taksiyle gitmek zorunda kalıyoruz. İETT ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Araç bulunamıyor veya zamanında gelmiyor ama sorduğunuz zaman trafikten kaynaklandığını söylüyorlar. Sürekli oluyor. Genel itibariyle mahallemden ve belediyemizden çok mutluyum. Ulaşım sorunu çözülsün yeter.”
AHMET BİRCAN: “Öncelikle muhtarımızdan çok memnunuz. Adam çırpınıyor. Burada en fazla ulaşım sorunu var. Evvelki muhtardan bu yana defalarca söyledik. Hiçbir türlü çözüm bulunmadı. Benim en büyük sorunum bu. Toplu taşıma araçlarının eksikliği vatandaşı haddinden fazla bezdiriyor. Mahallede başka bir sıkıntımız yok. Genel olarak mutluyum. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan Allah razı olsun. Acil servisi, doktor ile birlikte 10 dakika geçmeden geliyorlar bir de danışma hattı da var. Çok memnunum Beşiktaş Belediyesi’nden…
AHMET YÜCEL: “Ulaşımın düzenli olmaması ortak sıkıntımız. Mahalleye baktığımız zaman her hangi bir başka sıkıntı görmüyoruz çiçek gibi. Muhtarımızdan belediyemizden çok memnunuz. Çalışmaları gayet olumlu. Belediyeyi her yönden destekliyoruz. Kültür etkinliklerine katılıyorum. Çok önemli kültür etkinlikleri var. Kent konseyinde üyeydim ben daha önce… Genel olarak gidişat çok güzel.”
PAKİZE ÇAMLI: “Mahallemizde en büyük sıkıntı para. Yani ekonomik… Elektrik sıkıntımız var. Halk Ekmek’te bile kuyruk var. Mahallemize baktığımızda ufak tefek sıkıntılar olabiliyor tabi. Ekinciler Fırın’ın sahibiyim. Elektrikler kesiliyor. Gelip gidiyor. Başka türlü bir sıkıntımız yok. Beşiktaş Belediyesi herkesle iyi olsun. Yine onların ekmeğini yiyoruz. İyi olsunlar.”
NURTEN PALA: “İletişim sıkıntısı var. Otobüsler çok sık gelmiyor. Bazen bir saat kadar beklediğimiz oluyor, daha sık olmasını isteriz. İETT ile ilgili olan bir iletişim kopukluğu var. İsmail Bey’den çok memnunuz. Her şeyi çok güzel yapıyor. İletişim olursa daha iyi olur. Bu Dikilitaş için çok sorun. Gerekli yazışmalar yapılırsa daha iyi olur yoksa her şeyinden çok memnunuz.”
ERGÜDER ORUÇOĞLU: “Parklar daha bakımlı olmalı. Küçük bebekler için hijyene dikkat edilmeli. Evcil hayvanlar köşesi oluşturulmalı. Mutlaka Avrupa’daki parklara benzer bir sistem öneririm. Bir sağlık kabini oluşturulmalı. Köpekler başı boş dolaşmakta. Çocukların elini yıkayabileceği bir lavabo olmalı. İnsanların mutlaka ihtiyaçlarını giderebileceğini bir wc olmalı. Bunlar gerekli şeyler artık 21. yüzyıldayız. Aşağılarda istediğimiz tarzda park var ama onlar da çocuklara kapalı. Mesela köşkerin olduğu parklar var oraların da kapıları kapalı. Öğretmen olduğum için öneriyorum. Ulaşım açısından metropollerde Paris de ve Londra’da böyle. Ulaşım için herkes belediyeye serzenişte bulunur ama Paris’te da aracınızı bir metre öteye götürebilmek için 40 dakika falan uğraşırsınız. Biz de metro yaygınlaşmalı. Metrobüslere para harcayıp o otobüsleri alacağımıza Adapazarı vagon fabrikamıza gayet modern çıkan güzel banliyö trenlerimizle raylı sistem yapmamız gerekir. Metrobüs pahalı bir sistem. Dizel yerine diğerinde elektrik ray bizim milli ekonomi… Belediye Başkanımız çok güler yüzlü bir insan, demokrat, aydın bir insan. Yüzüne benzer İsmail beyin yüzüne benzer bir çevre istiyorum. Onun yüzü gibi gülmeli Beşiktaş…”
GÜLŞEN: “Mahallemizdeki sıkıntı derken, bütün servisler bizim evimizin kapının önüne park ediyor. Zambak sokaktayız. Park sorunu yaşıyoruz. Kendi arabamızı kapımızın önüne park edemiyoruz. Çok araç geçiyor ses gürültü oluyor Mecbur belki de ama park sorunu çözülsün isterdik. Belediyeden isteğim yok, şu anda bir şikayetim yok.”
ADEM ATEŞ: “Çevre temizliği sıkıntısı yaşanıyor. Çöplerin düzenli alınmayışı, gerekli özenin gösterilmemesi söz konusu. Benim açımdan başka sıkıntı yok. Beşiktaş Belediyesi’nden işin takipçisi olmasını isterim.”
BİNALİ BABACAN: “Mahallemizde bir sıkıntı görmüyorum standartlara göre şu anda normal. Beşiktaş Belediyesi’nin çalışmaları normal, hiçbir ihtiyacım yok. Herhangi bir sıkıntımız yok.”
GÖNÜL KARAYÜK: “Mahallemizde bir sıkıntı yok. Ben bir Beşiktaşlı olarak yerel yöneticilerimizden mutluyum. Beşiktaş’ta doğdum, büyüdüm ve yaşamımı da halen Beşiktaş’ta sürdürüyorum. İsmail Ünal’la birebir sıkıntılarımı bildiriyorum, kendisi çok makul olarak cevaplar. Beşiktaş olarak bir eksiği veya bir şikayetim yok. Olduğu zaman da birebir konuşuyorum kendisiyle, bana geliyor dönüyorlar, isteklerimi makul olarak cevaplıyorlar. Ben çok memnunum, devamını da diliyorum.”
YENER BUÇUK: “Mahallemizde hiçbir sıkıntı görmüyoruz. Belediyenin çalışmaları gayet güzel, takdirle izliyoruz. Eski Beşiktaş yönetiminden zaten eski genel sekreterimiz şu anki Başkanımız.. Gayet memnunuz. Ben bir esnaf olarak her şeyi güzel görüyorum. Çiçekler, yollar, kaldırımlar… Gayet düzgün. Çok güzel çalışmaları var. Biz esnaf olarak teşekkür ediyoruz. Gördüğümüz kadar hizmetler de güzel, memnunuz.”

ÇAĞDAŞ BEŞİKTAŞ’TA ENGELSİZ YAŞAM
Beşiktaş Belediyesi’nin tamamlanan projeleri ve hizmetleri arasında engelliler için gerçekleştirilmiş olan çalışmalar da yer alıyor. Engellilerin sosyal yaşamdaki sıkıntıları en aza indirgemeyi hedefleyen Beşiktaş Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Platformu ile ilgili yetkililer tarafından verilen detaylar şöyle: “Engelsiz Yaşam Platformu, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sorunlarını çözmek için toplumsal kaynakları seferber etme hedefimizin hayata geçtiği bir platformdur. Bu konuda ortak amaçlara sahip kişi ve kuruluşları bir araya getirmektedir. Bizim, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yaklaşımımızdan doğmuştur.
Çağdaşlığın en önemli ölçütlerinden biri de engelli vatandaşlara sağlanan yaşam koşullarıdır. Beşiktaş Belediyesi olarak, onların yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarına katkıda bulunmayı önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz.
Engelsiz Yaşam Platformu, İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü olan Beşiktaş’ta engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için neler yapılabileceğini araştırıyor, planlıyor ve uyguluyor. Platform kanalıyla bugüne kadar pek çok projeyi uygulamaya koyduk. Bireysel veya örgütlü pek çok etkinlikleri destekledik” Ulaşılabilir Beşiktaş sloganıyla yapılan hizmetler de şöyle ifade ediliyor: “Beşiktaş Belediyesi olarak, temel hedeflerimizden biri ‘Ulaşılabilir bir Beşiktaş’ yaratmaktır. Bu kavram engelli vatandaşlarımız için herkesten daha fazla önem taşımaktadır. Beşiktaş’ın sokak ve caddelerinde, bir yandan yolun verimini arttırarak trafiğin akışını rahatlatmak, bir yandan da yayaların güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla düzenlemeler yapılmaktadır. Bu çalışmalar yapılırken, yol geometrisini, kavşak ve dönüşleri göz önünde bulundurarak bütüncül bir yaklaşım sergilenmektedir. Sokak ve caddelerde yapılan tüm düzenlemelerde engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırıcı planlamalar yapıyoruz.”
Beşiktaş Belediyesi sağlık taramaları…
Kalp hastası olup olmadığınız konusunda sorularınız mı var? Felç hakkında neyi merak ediyorsunuz? Öyleyse Beşiktaş Belediyesi’nin sağlık taramalarına ve konuyla ilgili bilgilendirme toplantılarına katılmalısınız. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan sağlık taramalarının devamı periyodik olarak 2010 yılında da sürdürülüyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından “Kent Sağlığı” ön planda tutularak geçtiğimiz ay içinde kan bağışı kampanyası yapıldı. Bunun yanı sıra kentliye acil ilk yardım, acil doktor, acil ambulans ve sağlık danışma hizmetlerinin verildiği belirtildi. Geçtiğimiz hafta içinde yapılan kan bağışının önemi vurgulayan Beşiktaş Belediyesi Yetkilileri, kan vermenin insan hayatı açısından çok önemli olduğunu belirterek çalışmaların süreceğini söyledi. Öte yandan, kanser tarama, teşhis ve teknik katkıların Beşiktaşlılara sunulduğunu belirten Beşiktaş Belediyesi yetkilileri meme kanseri ile ilgili geniş bir bilgilendirme toplantısı yaptıklarını da kaydettiler. Diğer hastalıklarla ilgili sağlık toplantıları da devam ediyor.
Beşiktaş Belediyesi “Cep”e girdi!..
Beşiktaş’la ilgili merak ettiğiniz bir şey mi var? Başkana e-posta atmak veya bir konuda sorunu iletmek veya bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Cep telefonunuzdan artık çok daha kolay… Teknolojik uygulamalar kentlilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: Beşiktaş cebinizde…”Cep’te Beşiktaş” belediye hizmetlerini cebinize taşır. Belediyemiz, başkanımız, projelerimiz ile ilgili bilgilere ulaşabilir, borç sorgulama ve ödeme, rayiç sorgulama gibi işlemleri cep telefonunuzdan saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz. “Cep’te Beşiktaş” ile o günkü hava durumunu öğrenebilir, Beşiktaş’taki kültür sanat etkinliklerinden haberdar olabilir, anketlere katılabilirsiniz. “Adres Sor Bölümü”nden, Beşiktaş’taki oteller, restoranlar, sinemalar gibi çok acil gerekli olabilcek bilgiler de cebinize gelecektir.”

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
SANAT ETKİNLİKLERİ
Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Mayıs ayının ikinci yarısında da yine birbirinden değişik oyunlar sanatseverleri bekliyor. Mayıs ayının ilk haftasında değişik türdeki bir çok oyun tiyatroseverler ile buluşmuştu. Birbirinden değişik oyunlar, sanatsal etkinlikler Mayıs ayı sonuna kadar sizlerle birlikte olacak. 22 Mayıs’ta Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde ‘Arp ile her telden’ konseri sanatseverler ile buluşuyor. Arp sanatçısı Gwyneth Wentink, tutku dolu performansları ve inanılmaz tekniği ile tanınıyor. Henüz 28 yaşında olmasına rağmen, dünyanın önde gelen orkestralarıyla hem solo resitaller, hem de solo konçertolar gerçekleştirdi. Gwyneth’in, konçerto performanslarına olduğu kadar kendini oda müziğine de adadığı ifade ediliyor. 2009/2010 sezonunun öne çıkan solo performansları, Boston Filarmoni ve Benjamin Zandler, Orquesta de Valencia ve Isaac Karabtchevski, Bangkok Senfoni Orkestrası ve Robert Benzi ve Israil Filarmoni ve Nir Kabaretti ile olanları olarak işaret ediliyor. Hindistan, Brezilya, İngiltere, Fransa, Japonya ve Amerika’da solo resitalleri ve oda müziği performansları için turneye çıkarken, aynı zamanda Kolombiya’daki Cartegna Uluslararası Müzik Festivali ve birinci Uluslararası Arp Yarısması ve Hollanda’daki Festival gibi çeşitli oda müziği festivallerinde de yer alacak. Sanatçıyla ve konser ile ilgili verilen diğer detaylar ise şöyle: “Gwyneth, dünyanın çeşitli yerlerinde, en önde gelen ulusal ve uluslarası orkestralarla performans sergilemiş ve solo resitaller gerçekleştirmiştir. Yaygın olarak Avrupa’da ve Amerika’nın 16’dan fazla eyaletinde konser vermiştir.
İki solo CD’si ve Rodrigo’nun üç arp konçertosunu içeren Naxos tarafından yayınlanan CD’si eleştimenlerin çok büyük beğenisini kazanmıştır. Felemenk-Macar kökenli müzisyenlerin kızı olarak Gwyneth, beş yaşında arp çalmaya başlamış; ilk solo performansını da altı yaşında gerçekleştirmiştir. İnanılmaz yeteneği kısa zaman içinde keşfedilmiş ve Erika Waardenburg’ten sekiz yaşında almaya başladığı derslerini ve çalışmalarını, on dokuz yaşında alabileceği en yüksek dereceleri ve onur ödülünü alarak tamamlamıştır. Gwyneth Wetnik Prinses Christina Yarışmaları’nda, Tokyo’daki Nippon Arp Yarısması’nda ve yarışamayı kazanan en genç katılımcı olduğu Israil’de yapılan, en prestijli Uluslararsı Arp Yarışması’nda da olduğu gibi pek çok birncilik kazanmıştır. 1999 yılında Wentink, 17 yaşında, New York’ta gerçekleşen Genç Konser Arpistleri Uluslararası Seçmeleri’nde birincilik kazanmıştır. Nisan 2007’de, Hollanda’da müzisyenlere verilen en büyük onur ödülü olan 2007 Hollanda Müzik Ödülü’nü kazanmıştır” Gwyneth, Nationaal Muziek Instrumenten Fonds’un koleksiyonuna ait Salvi Iris Harp’ı çalıyor. Bu arada konserler Mayıs ayında da hız kesmemişti. Mayıs ayı içerisinde Beşiktaş’ta da birçok faaliyet gerçekleştirilecek. Choopin’in 200. doğum yılında Gergely Boganyi, Özgür Aydın, Gülsin Onay, Gabor Cslong ve Istvan Varga gibi dünyaca ünlü sanatçıların piyano resitalleriyle gerçekleşen İstanbul Chopin Haftaları, Mayıs ayı boyunca devam edecek. Chopin, 5 Mayıs’ta Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’ne de uğradı. 5 Mayıs 2010 Çarşamba, Saat: 20.00’de Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde Emre Şen Piyano Resitali gerçekleşti.
Öte yandan Mayıs ayının 15’inde ve 23’ünde farklı bir oyun daha yine tiyotraseverler ile birlite olacak… Tiyatro Kare’nin sahneye koyacağı oyun, ‘Çelik Manolyalar’ ile bir kadının gözünden dünyaya nasıl baktığını, mücadelesine tanık olacaksınız. Oyunla ilgili detaylar şöyle: “Çelik Manolyalar, bir kuaför salonunda, hayata direnen kadınların mücadelesini anlatıyor. Aslında çelik yüreklerle savaşırken, manolya gibi solan bu kadınlar dış görünüşlerinde hiçbirşeye aldırmıyor gibi görünüp, süslenip, düğün hazırlığı yaparlarken, içlerinde hastalık, ölüm, yaşam mücadelesi vermektedir.
Robert Harling’in kaleme aldığı oyun, Tiyatrokare’nin 19. mevsiminde İngiltere’de de oyunlar sahneye koyan Mehmet Ergen tarafından yönetiliyor. Julia Roberts, Dolly Part, Sally Field, Olympia Dukakis, Shirley Maclaine gibi starların oynadığı ve çok sevilen bir film olarak sinema tarihine geçen Çelik Manolyalar da; Saadet Işıl Aksoy, Şenay Gürler, Suzan Aksoy, Suna Keskin, Oya İnci, Aslıhan Erguvan gibi Türk Tiyatrosu’nun önemli kadın oyuncuları rol alıyor.”
“SİZDE ÜCRETSİZ MESLEK EDİNİN”
Beşiktaş Belediyesi’nin, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa tüm Beşiktaş Kentlilerine ücretsiz olarak el emeği değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Yabancı dilden yağlıboya resime, bilgisayardan takı tasarımına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek, bu kursun sonunda kendinize yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor. Bu programlar arasında yine en çok ilgi gören alanlardan bir tanesi dans… Ücretsiz kurslar arasında başlıklardan bir tanesi olan El sanatları-Ahşap boyama kursu, diğer kurslardan farklı olarak Beşiktaş Belediyesi kültür merkezlerinde uygulama alanı olarak seçilen merkezde değil paralel anlayışla hizmet veren semt evlerinde sürüyor. Dikilitaş semt evinde gerçekleşen kursa geçtiğimiz sezon ilgi oldukça büyüktü. Ahşap Boyama, günümüzde sevilerek yapılan sıklıkla tercih edilen el sanatları arasında gösteriliyor. boyanın hazırlanışı, objenin boyama için hazırlanması ve objenin boyanma işlemi ve bu işlemler esnasında kullanılan araçların temizliği ve bakımı ile ilgili bir çok uygulamayı içinde barındıran bir alan olarak tanımlanıyor.
Kursla ilgili olarak verilen detaylar ise şöyle: “Kursun süresi 200 saattir. Kurs boyunca, ‘Ahşap Boyama Teknikleri, Sedef Çalışması, Boyut Resim Çalışması, Boyutlu Boya Teknikleri, Ahşapta Yağlı Boya Eskitme Teknikleri’ başlıkları ele alınıyor” Detaylı bilgi için Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz danışma hattı olan 444 44 55 nolu telefonu arayabilirsiniz.

MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
SANAT ETKİNLİKLERİ
Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi, dünyaca ünlü sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Mayıs ayında yine dopdolu programıyla Mustafa Kemal Merkezi yıldızları ağırlıyor. Öte yandan yine Mayıs ayında Mustafa Kemal Merkezi bünyesindeki Beşiktaş Çağdaş’ta görkemli bir açılışa daha ev sahipliği yaptı. Art Show 2010 sanatseverleri 16 Mayıs’a kadar çatısı altında buluşturacak. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Çağdaş’ta 18 sanat galerisini bir araya getiren büyük bir etkinlik düzenledi. Beşiktaş Belediyesi’nin İlkini 2006 yılında gerçekleştirdiği “ART SHOW Sanat Galerileri Buluşması”nın beşincisi 7 Mayıs – 16 Mayıs 2010 tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş’ta izlenebiliyor. “ART SHOW Sanat Galerileri Buluşması” bir yerel yönetim tarafından, plastik sanatlar alanında düzenlenen ilk sanat festivali olma özelliğine sahip. Etkinlik sanatseverlerin izleyici konumundan alıcı konumuna geçmesine, yeni koleksiyonların oluşmasına ve Türkiye’de sanat pazarının büyümesine destek olma amacını taşıyor. 18 galerinin 43 sanatçı ile katıldığı Art Show 2010 Sanat Buluşması’nda sergilenen 500 eser 16 Mayıs tarihine kadar satışa açık… Sergi, her gün 11:00 – 19:30 saatleri arasında izlenebilir. ART SHOW 2010’da Reyhan Abacıoğlu, Kerem Ağralıgil, Mustafa Albayrak, Orhan Abacıoğlu, Ali Alışır, Burhan Alkar, Habip Aydoğdu, Duygu Bağlan, Nuri Battal, Orhan Benli, Zahit Büyükişleyen, Cihat Büyükönder, Devrim Can, Uğur Çalışkan, Filiz Öztürk Doğan, Selma Tuna Doğan, Belgin Onar Durmaz, Hülya Düzenli, Uğur Eroğlu, Uğural Gafuroğlu, Saadet Gözde, Metin Güçlü, Mehmet Güler, Mehmet Gün, Mahir Güven, Cumhur Kaplan, Hikmet Karabulut, Şükrü Karakuş, Azimet Karaman, Hayriye Koç, Zekine Kundukan, Galip Nahit Noyan, Filinta Önal, Vedat Örs, Hüma Özay, Şahin Paksoy, Mine Poyraz, Funda İyce Tuncel, Necmettin Yağcı, Akın Yıldırım, Selçuk Yılmaz, Müjgan Özkaya Yılmaz, Ekrem Kahraman, Hale Şakar Ürkmezgil, Orhan Algök izleyicilere eserlerini sergileyecekler. “ART SHOW 2010 Sanat Galerileri Buluşması – V” etkinliğine katılacak galeriler ise şöyle;
Arda Sanat Galerisi – Ares Sanat Evi – Arnavutköy Sanat Galerisi, Art Depo Sanat Galerisi – Art Shop Sanat Galerisi – Art life Galeri – Bahariye Sanat Galerisi – Bilim Sanat Galerisi – Ekavart Gallery – Galeri Artist – Galeri Baraz – Galeri Selvin – Galeri Sevart – İlayda Sanat Galerisi – Mine Sanat Galerisi – MKM Sanat Galerisi – Siyah Beyaz Sanat Galerisi – Terakki Vakfı Sanat Galerisi.
Mustafa Kemal Merkezi’nde etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Yaz aylarına girmeye de az kala Mayıs ayının ikinci yarısında yine yıldızlar bir arada… 22 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Caz günlerinde, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde sanatseverleri ağırlıyor. Jon Secada Expression Tour with Jazz Quartet adı altında gerçekleşecek olan etkinlikle ilgili şu detaylar yer alıyor: “Ritmo Del Mondo 2010 gecelerinin diğer sanatçısı… Konser, Latin müziğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Jon Secada yeni Expression Turnesi ile İzmir’den sonra İstanbul Beşiktaş’a geliyor…. Bu konserlerinde Jazz Quartet de kendisine eşlik edecek ve hayranlarını muhteşem bir müzikal yolculuğa çıkaracak.”
23 NİSAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Beşiktaş Belediyesi’nin, ASUS’un sponsorluğunda gerçekleştirilen “2023 yılında nasıl bir Beşiktaş hayal ediyorum?” konulu resim yarışmasının ödül töreni büyük ilgi uyandırdı. Ödül töreni yine aynı gün içinde, 23 Nisan Çocuk Karnavalı’nda gerçekleştirildi. İki kategoride, ilk üçe girenlere Asus’tan bilgisayar hediye edilirken, yine iki kategoride mansiyon alanlara Philips’ten mp3 çalar hediye edildi. Ödül Kazanan öğrenciler şöyle sıralanıyor: “1. kategori (1.-2.-3.-4.-5. sınıflar) 1. Mehmet Mert Karatağ (Burak Reis İlköğretim Okulu 4/a), 2. Hakan Çevik (Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu 5/a), 3. Mert Gül (Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu 5/a), Mansiyon Ödülü ise; Gamzenur Türknaz (Mahmut Erseven İlköğretim Okulu 4/a), Burak Güleç (Mahmut Erseven İlköğretim Okulu 2/a), İbrahim Binici (Büyük Esma Sultan İlköğretim Okulu 3/a). 2. Kategori ( 6.-7.-8. sınıflar ), 1. Harun Ege Altınışık (Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 8/b), 2. Büşra Albayrak (Anafartalar İlköğretim Okulu 8/b), 3. Gülden Ergen (Anafartalar İlköğretim Okulu 7/b), Mansiyon ödülü ise; Kübra Ak (Anafartalar İlköğretim Okulu 7/a), Elif Polat (Beşiktaş İlköğretim Okulu 7/a), Hale Buldurur (Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 8/c).

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ
‘Atatürk ve Dolmabahçe’
Sanata verdiği kapsamlı destek çerçevesinde belgesel film yapımcılığının gelişmesine de katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği, “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit Günleri” Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi’nde sinemaseverleri birleştirmeye devam ediyor. “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” günlerinin 13.’sü Mayıs ayının ilk haftasında Çarşamba günü yapıldı. Yönetmenliğini Bahriye Kabadayı’nın yaptığı “Devrimci Gençlik Köprüsü” belgeselinin gösterildiği etkinliğin söyleşi bölümüne, belgeselin yönetmeni Bahriye Kabadayı katıldı. 19 Mayıs’ta ise Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda etkinliğin 15.si gerçekleşmiş olacak. Yönetmenliğini Süha Arın’ın yaptığı “Dolmabahçe ve Atatürk” belgesel filmi gösterilecek. Öte yandan “Devrimci Gençlik Köprüsü” belgeseli hakkında verilen bilgiler ise şöyle: “Bir zamanlar gençliğin idealleri ve hayalleri vardı. 1969 yılında 68 gençliği içinden bir grup, eğer gerçekten istenirse hayallerin grçekleşebileceğini göstermek için Türkiye’nin en ucunda İran ve Irak sınırında bulunan Hakkari’ye gittiler ve Zap suyu üzerine bir köprü inşa ettiler. Bu köprünü yapımı, Türkiye’nin doğusu ve batısı arasındaki eşitsizliklerin sembolü haline gelen İstanbul Boğaz Köprüsü’ne karşı yaratıcı bir protesto eylemiydi. Gençler, Hakkari’de yaptıkları köprüye “Devrimci Gençlik Köprüsü” adını verdiler. “Halklar arasındaki dostluk” anlamını taşıyan köprü, 1999 yılında kimliği bilinmeyen kişilerce havaya uçuruldu”
Bahriye Kabadayı hakkındaki bigiler ise şöyle aktarılıyor: “1977, İstanbul doğumlu. 1998 Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü mezunu. Üniversite yıllarında Marmara İletişim Haber Ajansı (MİHA) görsel bölümde haber filmleri hazırladı. 1997 yılında VTR Araştırma Yapım Yönetim ekibine katıldı. O tarihten bu yana VTR bünyesinde gerçekleştirilen filmlerde Enis Rıza ile çalışıyor.
Mustafa Varlık ile birlikte yönettikleri “Son Eller” adlı belgesel film ile 1998’de Aydın Doğan Vakfı ödülü kazandı. VTR bünyesinde; Yerel Gündem 21 (YG21), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat için Gençlik Derneği, YG21 Kadın ve Gençlik çalışmaları, Geleceğimizin Çocukları Vakfı, Türkiye Kalite Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşu için kamu yararı filmlerinde yönetmenlik yapmaya devam ediyor. 1997’den itibaren Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından düzenlenen etkinlik ve organizasyonlarda aktif olarak görev aldı. BSB belgesel film arşivi sorumluluğunu üstlendi. BSB bünyesinde ulusal ve uluslararası belgesel film festivalleri, gösterimler ve atölye çalışmaları organizasyonunda yer aldı. Belgesel Sinema alanında uluslararası film festivallerine ve mesleki atölyelere katılarak deneyimlerini arttırıyor.
İlk uzun metrajlı belgesel filmi olan “Devrimci Gençlik Köprüsü”, 2006 yılında Fas’ın Marakeş Şehrin’de gerçekleştirilen ve bir Euromed programı olan Meda Films Development’a kabul edilen tek belgesel film projesidir. Film, Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından Ekim 2007’de İstanbul’da gerçekleştirilen 10. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterildi.
“Devrimci Gençlik Köprüsü”, 19. Uluslararası Ankara film Festivali Jüri Özel Ödülü, 2. Uluslararası İpekyolu Film Festivali Jüri Özel Ödülü ve SİYAD 2008 En İyi Belgesel Film Ödülü sahibi. 2008’de BABİL Toplum Kültür Sanat Çalışmaları ve Belgesel Sinema Derneği kurucuları arasında yer aldı. Şu anda, 2007’de yönetim kurulu üyesi olduğu BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve İstanbul- 12. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.”
RALLİ ARAÇLARI KURUÇEŞME ARENA’DA
Ralliciler ve ralliseverler Beşiktaş’ta buluştu. 5’inci Allgaeu-Orient Rallisi’nin ev sahipliğini Beşiktaş Belediyesi yaptı.
29 Nisan 2010 tarihinde Almanya’nın Allgeau şehrinden start alan Dünyanın en eğlenceli otomobil yarışı Allgeau-Orient Rallisi’nin İstanbul’daki durağı ise Beşiktaş Kuruçeşme Arena’ydı. Yarışın İstanbul ayağına ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediyesi, yarışçıları Beşiktaş Kuruçeşme Arena’da Beşiktaş Kentlileri ile buluşturdu. Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşen etkinlikte otomobil sporlarına gönül verenler ve klasik otomobil sevenler klasik yarış arabalarını da yakından görebildiler. DJ performans ve sahne showlarının yer alacağı gecede şarkıcı Ege ve Grup Gerçek de sahne aldı. Etkinlik programı şöyleydi:
3 Mayıs 2010, Pazartesi: “Saat: 14.00 Araç girişi başlangıcı, Saat: 18.00 etkinlik show başlangıcı, açılış konuşmaları, dj performans, konserler.” 4 Mayıs 2010, Salı: “Saat: 13:00 Akaretler geçişi ve Beşiktaş Çarşı gezisi.” Allgeau-Orient Rallisi hakkında verilen bilgiler ise şöyle: “2006 yılından beri her yıl düzenlenen ralliye, bu yıl ilk defa bir Türk Takımı da katılıyor. Almanya’nın Allgeau şehrinden başlayıp Ürdün’ün başkenti Amman’da sona erecek ralliye, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çeşitli Avrupa ülkelerinden 630 yarışçı, 315 otomobille iştirak ediyor. Toplam 6600 kilometreden oluşan rallinin parkuru Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Suriye ve Ürdün. topraklarından geçiyor. Yaklaşık 2000 kilometreyle, rallinin en uzun parkurunu oluşturan Türkiye etabı ise şu şehirleri kapsıyor: ‘Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis.’ Her yıl olduğu gibi, yarıştan çok bir şenlik havasında geçmesi beklenen organizasyonların, kültürler arası iletişim ve paylaşımın geliştirilmesini hedefliyor.”
Birleşmiş Milletler’in (UN) ve Dünya Gıda Örgütü’nün (WFP) ana sponsorluğunu yaptığı Allgeau-Orient Rallisi, 12 Mayıs 2010 tarihinde Amman’da yapılacak bir dostluk partisiyle sona erdi ve rallinin birincisine ödül olarak bir deve verildi.

ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ
SANAT ETKİNLİKLERİ
Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Tiyatrosı Mayıs ayının ikinci yarında da birbirinden değişik oyunlara etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Öte yandan Mayıs ayı içerisinde oynanan oyunlar arasında ‘Bunu Yapan İki Kişi’ oyunu dikkat çekti. Mahşer-i Cümbüş oyuncusu Ayça Işıldar Ak tarafından yazılan ve Altın Portakal ödüllü Nergis Öztürk’ün oynadığı, 2 perde dört skeçlik bu oyunu tiyatroseverler ile buluştu.
Tiyatro Gent, 2009 yılı başında Nergis Öztürk, Didem Balçın ve Aydın Şanlı tarafından İstanbul’da kuruldu. Tanışıklıkları Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde öğrenci oldukları 90’lı yılların sonuna kadar uzanan ve okul sonrası İstanbul’a yerleşen üç arkadaş, görev aldıkları çeşitli televizyon ve sinema projelerinin yanı sıra, çeşitli özel tiyatrolarda çalışarak sahneyle bağlarını da koparmadılar. İki perdelik oyunda, dört ayrı skeç bulunuyor. Skeçlerde, ergenlikten, yaşlılığa kadar, hayatın çeşitli evrelerinde birbirleriyle uzlaşamayan, ama birbirleri olmadan da yapamayan farklı kadın ve erkek tipleri farklı hikâyelerde resmediliyor. Yönetmenliğini Aydın Şanlı’nın yaptığı oyunda, Nergis Öztürk, Didem Balçın, Özgün Aydın ve Onur Dilber rol alıyor. Müziklerini Aysel ve Veli Özçelik’in yaptığı oyunun koreografilerinde ise Harika Onur’un imzası var. Ortaköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlikler ise şöyle sıralanıyor: “15/28 Mayıs 2010 ‘Meyhanede’ adlı tiyatro, 18 Mayıs 2010 ‘Örnek Suçlar’ tiyatro oyunu, 21 Mayıs 2010 ‘Lady Macbeth’ oyunu, 22 Mayıs 2010 tarihinde ise ‘Bir ofis gecesi rüyası’ adlı oyun sahnelenecek.”
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ GÜNDEMDE
Beşiktaş Belediyesi’nin Mart 2010 Meclis Gündemi’nde Tarihi Kentler Birliği Buluşması konuşuldu. Tarihi Kentler Birliği üye belediyelerinden olan Beşiktaş Belediyesi bu konuda çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği yönetiminde Encümen Üyeleri arasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da bulunuyor. Öte yandan Tarihi Kentler Birliği Toplantısı 23-26 Mayıs 2010 tarihleri arasında Rusya St. Petersburg kentinde düzenlenecek. Tarihi Kentler Birliği Toplantısı ile ilgili geçen sene bu tarihlerde Beşiktaş Buluşması gerçekleşmişti. Tarihi Kentler Birliği sitesinde bu organizasyonla ilgili yapılan sunum ise şöyleydi:
“Geçen sene, 22-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında İstanbul, Beşiktaş’ta toplanan Tarihi Kentler Birliği, 23 Mayıs 2009 tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirmiş ve TKB Meclisi, aşağıda belirtilen konuları kamuoyu ile paylaşmayı kararlaştırmıştır. Tarihi Kentler Birliği Meclisi öncelikle, yaklaşık 400 kişinin katıldığı TKB Beşiktaş Bulaşması’na kusursuz ev sahipliği yapan Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal ile çalışma arkadaşlarını, içtenlikleri ve emekleri için takdir ve teşekkür duygularıyla anmaktadır. Yurdumuzun olduğu kadar dünyanın da benzersiz çekim merkezlerinden biri olan İstanbul Boğazı’nın üzerinde, Osmanlı döneminin son 150 yılında İmparatorluğa yönetim merkezi olmuş, modernleşme çabalarına ev sahipliği yapmış olan Beşiktaş, aynı zamanda Kurtuluş Savaşımızın ve ulusal bağımsızlığımızın ilk ateşinin yakıldığı yer olarak, TKB Meclisine sunduğu konukseverlikle katılımcılarımızda unutulmaz izler bırakmıştır. 29 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Tarihi Kentler Birliği üyesi kentlerin yerel yönetimlerinin yeni seçilen ve göreve devam eden temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Beşiktaş Buluşması sırasında yapılan genel kurul toplantısında, birliğin tüzüğü doğrultusunda yapılan seçimler sonucunda yeni dönemin yönetici kadrosu belirlenmiştir. Genel kurul tarafından başvuruları onaylanan 15 yeni yerel yönetimle birlikte Tarihi Kentler Birliği Meclisi 254 üyeye ulaşmıştır. Beşiktaş Buluşması, kuruluş aşamasında titizlikle belirlenen ve tüm gelişme süreci boyunca özenle korunan sağlam ilkelere ve kalıcı değerlere dayalı bir birlikteliğin, başarılı gelişmenin ana etkenlerinden biri olduğunun da altını çizmiştir. Kurumun kuruluşundan bugüne sağlam temeller üzerinde inşa edilmiş bir kültürün yazıya dönüşmemiş geleneklerinin, ortak bir amaç birliği çerçevesinde ve her türlü kişisel ve örgütsel aidiyetlerin üstünde bir dayanışma ve işbirliğinin, ülkenin geleceğine ve ulusal hedeflere kilitlenmiş bir birlik ortamının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Böylesi kurumlar yasa ve yönetmeliklerin ötesinde, paylaşılan amaçların kılavuzluğunda sağlıklı gidişi hedef almalıdır. TKB’nin Türkiye’nin bütün koruma plan ve politikalarını içeren, her kesimden kişi ve kuruluşu saran bir anlayışla yürüttüğü öncü çalışmaları ve elde ettiği kazanımlar, yeni katılanlara da yol gösterici bir birikim ve deneyim zenginliği sunmaktadır. Beşiktaş Buluşması’na katılarak Meclis üyelerine hitap eden T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın, Bakanlığının ilk gününden bu yana TKB buluşmalarına gösterdiği yakın ilgi de bu gerçeğin somut bir işareti olarak değerlendirilmelidir.”

3. köprüye isim
Yıllardır gündemde olan 3. köprü için ilk adımlar atıldı. Trafiği çözeceği söyleyenler kadar İstanbul’u yok edecek diyenlerinde bulunduğu 3. köprü için daha kazma vurulmadı ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 3. köprü için isim arayışına başladı. Garipçe – Poyrazköy arasında yapılacak olan 3. köprü ile ilgili tartışmalar sürerken, isim arayışına girilmesi İstanbullular tarafından manidar karşılandı. Topbaş konu hakkında şunları söyledi, “3. köprünün ismini İstanbullulara sormakta fayda var. Vapurlarda da bu uygulamayı yaptık.”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “3. köprüye neden raylı sistem düşünülmedi” sorusuna ise, “Bununla ilgili başka bir çalışma yapıldı. Buraya yapılacak olan çalışmanın trafiğe katkısı olmazdı” cevabını verdi.
Metrobüs sil baştan
Metrobüslerde yeni tarifesi için son günler… Kentin iki yakası arasında toplu taşıma hizmeti veren metrobüs ücretlerine yapılan yüzde 33’lük zammın mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından yeni fiyat için çalışma başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde, “Bindiğin kadar öde” dönemini başlatacak. Yeni sistemle ilgili altyapının tamamlandığını söyleyen yetkililer turnikelerin yeni düzenlemeye göre tamamlandığını, sistemin yazılım işlemlerininde bitirildiğini kaydettiler. Vatandaş ise bu işlemden hiç memnun olmadığını belirtiyor.
İETT-İSKİ şikayetleri
Eylül 2009’da paso almak için İETT’ye yapılan başvuruların sonuçlandırılmaması hak sahiplerini çileden çıkarttı. İlk kez paso başvurusu yapanlar bu durum karşısında indirimli ulaşım imkanından yararlanamıyorlar. Yetkililer ise müracaatların değerlendirildiğini söylüyor. Diğer yandan, geçen ay İSKİ’nin su faturalarını 45 günde okuması fiyatlarda şişkinlik yarattı. 30 gün üzerinden okunan faturalarda belli metreküpü geçmiş olan vatandaşlar zamlı tarifeden su parası ödemek zorunda kaldı. Açıklamada hata olduğu kabul edilerek bunun telafisinin yapılacağı açıklandı.

TRANSFER SEZONU YİNE HIZLI AÇILDI
Beşiktaş’ın ligde bir iddiası kalmayınca, çalışma transfere kaydı… Quaresma’nın ‘Şampiyonlar Ligi ısrarı’ üzerine bu transferi çabuklaştırmak için çalışmalar hızlandırıldı.
QUARESMA GÜNDEMDE
Beşiktaş’ta tek gündem maddesi var: Ricardo Quaresma… Taraftarların ısrarla istediği, teknik heyetin ise temkinli yaklaştığı Portekizli futbolcu için yönetim transferi bir an önce bitirmenin hesaplarını yapıyor. İnter kulübüyle büyük ölçüde anlaşmaya varan Siyah-Beyazlılar’da Portekizli futbolcunun ‘Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takıma gitmek istiyorum’ demesi, şok etkisi yaratmıştı. İşte bu noktada transferi Başkan Yıldırım Demirören devraldı. Serdal Adalı’yla bir görüşme yapan Demirören’in, “Taraftarlar bu futbolcuyu özellikle istiyor. Biz de Quaresma’yı Beşiktaş formasıyla görmek istiyoruz. Kongrede de bu sözü vermiştik. Ne pahasına olursa olsun, transferi çözmeliyiz. Bu yüzden transferdeki görüşmeleri bundan böyle ben yapacağım” dediği kaydedildi. Serdal Adalı’nın da Başkan’a her konuda destek sözü verdiği belirtildi. Bu hafta içerisinde İtalya’ya gidecek olan Yıldırım Demirören, Milano’da Quaresma’nın menaceri Jorge Mendes’le masaya oturacak ve transfere noktayı koyacak. Öte ylandan aday kadroyla çağrılmayan futbolcu şok yaşıyor. Beşiktaş geçen hafta borsaya bu futbolcu ile ilgilendiklerini söylemişti. Ancak yapılan açıklamada ilgilenmek aldık anlamına gelmez denilmişti. Başkan, Serdar Bilgili döneminden bu yana onlarca futbolcunun Borsa’ya bildirildiği ancak bu futbolcuların çoğunun alınamadığı da bir gerçek… En son örnek ise Demirören döneminde transferi borsaya bildirilen ama alınamayan Mehmet Topuz…
DENİZLİ’NİN TERCİHİ DECO
Yönetim Quaresma transferine yoğunlaşmış durumda, ancak Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin aklı dünyaca ünlü başka bir yıldızda… Geçen sezon başında da gündeme gelen Deco’yu Beşiktaş’ta görmek isteyen tecrübeli çalıştırıcının, yöneticilere bu isteğini açtığı belirtildi. Ancak idareciler de, “Zaten aynı bölgede görev yapan Delgado’ya sahibiz. Deco yerine bir golcüyle kadromuzu güçlendirelim” düşüncesinin ağır bastığı ifade edildi.
GİDECEK VE KALACAKLAR
Öte yandan gidecekler konusunda henüz bir şey netleşmiş değil. Kartal’da herkesin birbirine sorduğu “Kim gidecek” sorusuna yanıtının Denizli verdiği iddia edildi. Denizli’ye göre Ernst, Delgado ve Ferrari dışında herkes ayrılabilir. Ligde bekleneni veremeyen Beşiktaş’ta transfer rüzgarları sert esiyor. Bursa’da kiralık oynayan Zapo da dahil edildiğinde 10 yabancı oyuncusu bulunan Siyah-Beyazlılar’da birçok lejyoner ismin gitmesi kaçınılmaz görünüyor.
ERNST, DELGADO VE FERRAİ
Bu konuda yönetime rapor hazırlayan Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin çok net bir ifade kullanıp, “Ernst, Delgado ve Ferrari dışındaki yabancılarımız gidebilir” dediği kaydedildi. Bobo, Tello ile Sivok’tan da son derece memnun olduğunu ifade eden kurt hoca, “Uzun süredir Beşiktaş’ta bulunan bu oyuncular, kulübün yapısını iyi biliyorlar. Ancak tatmin edici bir teklif gelirse değerlendirelim” yorumunu yaptığı belirtildi.
HOLOSKO’YA TEKLİF GELİRSE
Denizli’nin Holosko konusundaki düşünceleri ise şöyle: Holosko’nun transferinden ziyade istikrarını sağlamamız gerekiyor. Onun için Dünya Kupası önemli. Kendisini gösterir ve ciddi bir teklif alırsa, ayrılabilir… Denizli’nin bu değerlendirmeleri üzerine yönetim harekete geçti. Muzaffer TOPAL

TÜM SPOR YAZARLARI HER GÜN
RADYO BEŞİKTAŞ’TA BULUŞUYORUZ
Radyo Beşiktaş’ın bu haftaki konukları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Beşiktaşlı Turgay Olcayto ve Atv’den Beşiktaşlı Zafer Arapkirli idi. Didem Tutal ile konuşan gazeteciler Beşiktaş’ı değerlendirdiler. İşte programın özeti:
TURGAY OLCAYTO:
“Kupadan elenmesi bana çok acı geldi. Beşiktaşın bu kadrosuyla özellikle kupada iddialı olacağını düşünüyordum. Mustafa Hocaya da bu açıdan güvenim vardı. Ama maalesef kupada çok kötü bir sonuç alındı. Çok erken elendi. Ligde belki bir çok spor yazarı bana katılmayacak ama Delgado’nun eksikliğini çok hissettim. Orta sahayı yönlendirecek bir beyin bir akıl yoktu. Lig de böyle tabi…
Eksiler ve artılara gelince; artılarından söz edelim önce… Mustafa Denizli ve yönetim, bir arkadaşlık havası oluşturdu futbolcular arasında… Kurumsallaşma açısından ise Beşiktaş, rakiplerinden eksik. En kısa zamanda. mutlaka futbolcuların, futbol emekçileridir, paraları zamanında ödenmesi lazım. Büyük paralarla ve büyük transferlerle ortaya çıkıp sonra bu paraları ödememek Beşiktaş gibi bir kulübe yakışmıyor. Gazetelere de bu açıdan manşet olmak hoş değil. Özellikle lisans konusu çok acı… Son güne bırakılmaz bu işler. Yönetim zaafiyeti var.
Gelecek sezon başarı bekliyorum tabi. Kötü bir takım yok, 1-2 takviyeyle Beşiktaş başa oynayacak bir takım. Önemli olan nokta transferler yapabilmek yoksa sırf büyük transfer yaptık diye gereksiz adamları almanın hiç bir anlamı yok. Alt yapıya yönelmek çok önemli. Mustafa Denizli’nin Batuhan’la acilen oturup görüşmesi lazım. Böyle bir yeteneğin kaybına göz yummamak lazım.
ZAFER ARAPKİRLİ:
“Başarı ve başarısızlığı sadece rakamlarla ölçme yanlısı değilim. Bir kere ben ligin adil bir turnuva olduğuna inanmıyorum. Bir sürü faktör var, kulağımıza gelen, gelmeyen bildiğimiz, bilmediğimiz şüphelendiğimiz, şüphelenmediğimiz bir sürü faktör ligi etkiledi. Her hafta tribüne gidip takımımı destekleyen bir taraftar sıfatıyla bu sezon memnun muyum durumdan? Evet, oynanan futbol beni çok fazla hayal kırıklığına uğratmadı. Taraftar gözüyle baktığımızda da öyle çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımda söylenemez. Şampiyonlar Ligi’nde gidip Manchester United’ın kendi sahasında 1-0 yendiğimiz gün şunu söyledim, bu sezon bundan sonra başka hiç bir şey yapmasak bile bu gecenin bana yaşattığı mutluluğun kredisi daha epey bir gider diyorum. O kredi devam ediyor açıkçası…
Geçen günlerde bir hesap yaptık. Alt alta hataları topladığımda 8-9 puanın gittiğini gördük. Bugün puan tablosuna bakın, kaç puan farkla gerideyiz. 9 puan önemli bir farktır. Benim deyimimle 3 tane hain düdük 9 puanı alır götürür, hiç farkına bile varmazsınız. Kimseyi takım adıyla şahıs adıyla suçlamak istemiyorum, ama herkes neyi kastettiğimi anlamıştır.
Gelecek sezon çok zor… Avrupada başarılı olabilmek ise, daha uzun bir süreç… Bütün takımlar için gereçli bu. Esas olarak Türkiye’de futbolun kalkınmasının yolu kendi alt yapımızı güçlendirmek, adam yetiştirmek, ekol oluşturmak, günlük başarılarla yetinmemek, ileriye dönük bir takım adımlar atmaktır. Bu arada yabancı transferine karşı olduğum sanılmasın. Ama bu çocukların daha fazla öne çıkarıldığı giderek kadroda daha fazla yer bulduğu düzene de geçmemiz lazım. Dengeleri iyi kurmalıyız. Bunu başardığımız anda deyim yerindeyse yırtmış olacağız.”

Kara Kartal’ın golcüsü Nobre’yi gören var mı?..
Beşiktaş’ın Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre, Türkiye kariyerindeki en kötü dönemini bu sezon geçiriyor.
Bu sezon ligde 1, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 gol atıp, resmi maçlarda takımına sadece 3 gol kazandırabilen Nobre, 2003-04 sezonun devre arasında geldiği Türkiye’de kariyerinin en başarısız performansını gösterdi. 2003-04 sezonun devre arasında F.Bahçe’ye transfer olarak Türkiye kariyerine başlayan Nobre, ilk sezonunda 12 kez rakip fileleri havalandırdı. 2004-05 sezonunda resmi maçlarda 22, daha sonraki sezonda da 21 gol atan Nobre, Beşiktaş’a geldiği 2006-2007’de 12, 2007-08’de yine 12, geçen sezon da 14 gol kaydetti.
Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Mert adını alan Nobre, 7 yıllık Türkiye serüveninde resmi maçlarda da toplamda 96 gol attı. F.Bahçe’de 3, Beşiktaş’ta da 4 sezondur forma giyen Nobre, 75’i lig, 14’ü Türkiye Kupası, 6’sı Avrupa kupaları, 1’i de Süper Kupa maçı olmak üzere toplam 94 gol kaydetti. Dalyaya ulaşmak için 4 golü kalan tecrübeli oyuncu, bu sezon suskun kalınca bu başarıya henüz ulaşamadı. Nobre, Türkiye’deki son gollerini Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda 26 Ocak 2010’da oynadığı K.Şeker maçında attı. Bu karşılaşmada 2 gol birden kaydeden Nobre, ligde ise Bursa ile ligin ilk yarısında İnönü’de yapılan ve Kartal’ın 3-2 yenilgisiyle sonuçlanan karşılaşmada atmıştı.
Mert Nobre, bu sezon Turkcell Süper Lig’de sakatlıklar ve formsuzluğu nedeniyle ancak 17 maça çıkabildi. Özellikle ligin ikinci yarısında forma şansı bulamayan Nobre, sakatlığının yanı sıra, oğlu Nicolas’ın da ciddi bir rahatsızlık geçirmesi nedeniyle zor günler geçirdi.
‘Hatam devre arası kampına katılmamak oldu’
Beşiktaş’ta devre arasından bu yana A2 takımında forma giyen Batuhan Karadeniz, en büyük hatasının A takımın devre arası kampına gitmemek olduğunu söyledi.
ESKİŞEHİR YOLUNDA
Beşiktaş’ta forma şansı bulamayan Batuhan Karadeniz, Eskişehir’in yolunu tuttu. Genç golcü, geçtiğimiz sezon kiralık olarak oynadığı Eskişehirspor’a 2 milyon 100 bin Euro bonservis bedeliyle satıldı.
Beşiktaş’ın hocası Mustafa Denizli’nin gözüne giremeyen 20 yaşındaki oyuncunun transfer sezonu açılır açılmaz Kırmızı-Siyahlılar’la resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. 
Batuhan 7 yıl içerisinde bir başka kulübe satılırsa bonservis bedelinin yüzde 25’i Beşiktaş’a kalacak. Galatasaray ya da Fenerbahçe’ye satılması halinde Kartal’a ekstra 5 milyon Euro daha ödenecek.
Şampiyonluk İstanbul’da gitti
Siyah-Beyazlı ekip, bu sezon İstanbul’da oynadığı lig maçlarında toplam 26 puan kaybederken, dışarıda ise bu puan sadece 9 olarak gerçekleşti. İnönü, Ali Sami Yen, Şükrü Saraçoğlu, Atatürk Olimpiyat ve Recep Tayyip Erdoğan statlarındaki buluşmalardan 8’ini kazanan Kartal, 7’sinde berabere kaldı, 4’ünde ise yenildi. İstanbul dışındaki maçlarda ortaya çıkan tablo ise şöyle: 11 maçta, 8 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi. Yedi Tepeli Şehir’de Galatasaray, Kayserispor, Bursa ve Fenerbahçe’ye karşı 3 puan yitiren Siyah-Beyazlılar, deplasmanda ise sadece Gaziantepspor’a boyun eğdi.
BEŞİKTAŞ SEVGİSİ BU!
BEŞİKTAŞ’IN kalecisi Hakan Arıkan 3 yıllık sözleşme imzalayarak yuvada kaldı. Yöneticiler, görüştükleri 26 yaşındaki kaleci ile her konuda anlaşmaya vardı.
Kaleci Hakan Arıkan Beşiktaş ile 3 yıl için daha sözleşme yeniledi. Rüştü’nün sözleşme uzatması sonrası, oynayabileceği bir takıma gitmek istediği ve G.Saray ile görüştüğü belirtilen Hakan Arıkan, Beşiktaş ile nikah tazeledi. Yöneticiler, görüştükleri 26 yaşındaki kalecinin parasında iyileşme yaparak her konuda anlaşmaya vardı. Hakan attığı imza ile kulübünde kaldı. Kulübünde kaldığı için mutlu olduğunu söyleyen Hakan, “Amacım Beşiktaş’a uzun yıllar hizmet etmek. Ayrılmak gibi kesinleşmiş bir kararım yoktu. Gitmek gibi bir düşüncem olsa sorun çıkartıp gitmenin yollarını arardım. Yöneticilerimizle konuştuk ve her konuda mutabık kaldık. Ben de ve kulübümde rahatladı. Şu anda itibaren Beşiktaş’a hizmetten başka bir şey düşünmüyorum” dedi. Hakan’ı G.Saray’ın yanı sıra, Trabzon Kulübü’nün de istediği, hatta menajeriyle görüştüğü ileri sürülmüştü.

SEZON BİTTİ NİHAT AÇILDI
Büyük umutlarla İspanya’dan transfer edilen ve Beşiktaş’ın gol sorunlarını çözecek gözüyle bakılan Nihat Kahveci, ancak sezon bittiğinde patlama yaptı. Diyarbakır maçıyla çıkışa geçen, Manisaspor maçıylada bu grafiğini hızla yükselten Nihat’a tribünlerden övgü yağdı. Nihat’ı Beşiktaş’ın çocuğu olarak kabul eden taraftar Kahveci’ye övgü yağdırırken, diğer yandan da, “Keşke sezon başından bu yana, başarılı performansını sergileseydi” diye konuştu. Nihat Kahveci ise, “Hayatımda 360 derecelik bir dönüş oldu. Zamana ihtiyacım vardı” dedi.
Serdar Özkan ve İ. Kaş gitti
GALATASARAYLA anlaştığı iddia edilen hatta telefonlara bile “Ben Galatasaraylı Serdar” diye çıktığı söylenen genç futbolcunun seneye Beşiktaş’ta oynamayacağı kesin gibi. Öte yandan, geçen sezon bedelsiz olarak Getafe’ye giden ve tekrar Beşiktaş’a kiralık olarak gelen İbrahim Kaş’ın da gelecek sezon Beşiktaş’ta forma giymeyeceğine kesin gözle bakılıyor. İki futbolcuyla ilgili lig bitiminde kesin bir açıklama yapılacak
GEÇMİŞ OLSUN RIDVAN
Beşiktaş’ın Süper Lig’in 33. haftasında 7 Mayıs Cuma günü Manisaspor ile oynadığı karşılaşmanın 41. dakikasında sakatlanan Rıdvan Şimşek oyuna devam edememişti. Manisasporlu Simpson’la girdiği mücadele sonrası sakatlanan genç futbolcunun sol ayak bileği fibula kemiğinde parçalı kırığın yanı sıra ayak iç ve dış yan bağlarında kopma, ayak bileğinde ise çıkık tespit edilmişti. Hemen ameliyata alınan Rıdvan, başarılı bir operasyon geçirmiş, ancak sahalardan en az 5 ay uzak kalacağı açıklanmıştı.
Ağrılarının azaldığını ve moralinin de iyi bir seviyede olduğunu söyleyen Kartal’ın genç futbolcusu Rıdvan, bir futbolcunun yaşayacağı en kötü sakatlıklardan birini yaşadığını, ama yeniden sahalara dönmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Rıdvan şöyle konuştu:
“Sağlık durumum her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ameliyatın ardından çok ağrım vardı, ama kendimi daha iyi hissediyorum. Moralim de iyi bir seviyede. En kısa sürede sahalara dönmek için elimden geleni yapacağım. Bir futbolcunun yaşayacağı en kötü sakatlıklardan birini yaşadım. Ancak yapacak bir şey yok. Ameliyatım başarılı geçti. Bu durum benim için de moral kaynağı oldu. Doktorlar benimle çok ilgileniyorlar. Sevdiklerim yanımda. Annem, babam ve ağabeyim beni hiç yalnız bırakmıyorlar. Onları yanımda görmek bana daha da güç katıyor. Doktorlarım ve benimle fikirlerini paylaşan büyüklerim genç olmamın benim için bir artı olduğunu söylüyorlar. Genç olduğum için takıma daha erken dönme ve tedavimi daha kısa sürede tamamlama şansım var. Bunlar hep benim için moral oluyor ama insan tabii ki üzülüyor.”
Beşiktaş ‘Küçük Şifo’yu kaybetti
ÜÇYÜZ bin kişide bir rastlanan SSPE hastalığına yakalanan Beşiktaş taraftarı “Küçük Şifo” lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun vefat etti. En sevdiği futbolcu olan İbrahim Toraman’la Beşiktaş-Eskişehir karşılaşma öncesindeki seramoniye beraber çıkıp hayallerine kavuşmuştu.
Geçirdiği ağır hastalığın etkisiyle anne ve babasının ismini bile hatırlayamayan ancak Beşiktaşlı futbolcuların adlarını unutmayan Mehmet Uzun, Beşiktaş-Eskişehirspor maçı öncesinde İstanbul’a gelerek, en sevdiği futbolcu olan İbrahim Toraman’la karşılaşma öncesindeki seramoniye beraber çıkıp, hayallerine kavuşmuştu.
Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Hastalığıyla bütün Beşiktaşlıları üzen ve İnönü Stadı’na çıkı-şında bütün taraftarlarımızın yüreğine bastığı Mehmet Uzun hayata gözlerini yumdu. Minik taraftarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz” denildi.

Makukula mı geliyor?
Kayserispor formasıyla 21 gol atarak bu sezon ‘Gol Kralı’ olmayı garantileyen Ariza Makukula’ya İstanbul yolu gözüktü. Kayserispor’da kalmak isteyen ancak kulübüyle kendi isteği arasında uçurum olan yıldız futbolcu için Beşiktaş kesenin ağzını açtı. Makukula’ya 3.5 milyon Euro’luk teklifte bulunan Siyah-Beyazlılar, Portekiz Kulübü Benfica ile Kayserispor arasındaki 2.5 milyon Euro’luk opsiyonun biteceği 31 Mayıs’ı beklemeye başladı.
FENERBAHÇE’DE PEŞİNDE
Güiza’yı göndermeyi düşünen Fenerbahçe’nin listesinde de yer alan Makukula’nın İngiliz menajeri bu hafta içinde İstanbul’a gelecek ve iki İstanbul deviyle pazarlık masasına oturacak.
Kuranyi “Dinamo” dedi
Adı uzun süredir Beşiktaş’la anılan Schalke’nin golcüsü Kuranyi Dinamo Moskova ile anlaştı. Sezon sonu sözleşmesi sona eren Bundesliga ekibi Schalke’nin oyuncusu Kevin Kuranyi kararını verdi ve Dinamo ile sözleşme imzaladı. Bir süre önce Dinamo Moskova ile Beşiktaş arasında seçim yapacağı haberleri çıkan Brezilya asıllı Alman forvet kendi internet sitesinde tüm olasılıkları değerlendirdiğini ve kararını Dinamo Moskova’dan yana kullandığını açıkladı. 28 yaşındaki futbolcu Schalke’de çok iyi bir performans sergilemiş ve sezon boyunca 18 gol atmıştı. Ancak Almanya Milli Takımı’nın hocası Joachim Löw disiplinsiz davranışları nedeniyle Kuranyi’yi Dünya Kupası kadrosuna almayacağını açıklamıştı. (SPOR/DIŞ HABERLER)
“Disiplin sorunu var…”
Başkan Yıldırım Demirören’in Siyah-Beyazlı formayla görmek istediği ve tarzıyla Daniel Amokachi’ye benzetilen John Utaka’nın transferine teknik direktör Mustafa Denizli engel olacak gibi görünüyor… Kurulan temaslarda hem Nijeryalı futbolcu, hem de İngiliz kulübü Portsmouth sorun çıkarmazken, iki tarafın büyük ölçüde anlaşmaya vardığı bildirildi. “Bu konuda acele etmeye hiç gerek yok” diyen Mustafa Denizli, “Afrika kökenli futbolcular, milli maçlar ile uzun süreli seyahatlar nedeniyle takımdan ayrı kalıyorlar. Ayrıca büyük bir çoğunluğunun da disiplin konusunda sıkıntılı olduklarını görüyoruz. Bu nedenle iyi bir araştırma yapmalı ve ince eleyip, sık dokumalıyız” ifadesini kullandı. (SPOR/DIŞ HABERLER)
Sezon bitti Nihat kendini buldu!..
Büyük umutlarla İspanya’dan transfer edilen ve Beşiktaş’ın gol sorunlarını çözecek gözüyle bakılan Nihat Kahveci, ancak sezon bittiğinde patlama yaptı. Diyarbakır maçıyla çıkışa geçen, Manisaspor maçıylada bu grafiğini hızla yükselten Nihat’a tribünlerden övgü yağdı. Nihat’ı Beşiktaş’ın çocuğu olarak kabul eden taraftar, Kahveci’ye övgü yağdırıyor. SPOR’DA
Matias Delgado döndü!
Sakatlığı nedeniyle sözleşmesi askıya alınan ve bu seneyi topa dokunmadan geçiren Matias Delgado, “Bir an önce sahalara dönmek ve geçmişi unutmak istiyorum” diye konuştu. Kasığından ameliyat olan ve yaklaşık 1 senedir formasından uzak kalan Matias Delgado’nun sözleşmesi askıya alınmıştı. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin en güvendiği isimlerin başında gelen Arjantinli futbolcu, kabus gibi bir seneyi gerisinde bıraktığını söyledi. Tangocu, “Hiç bitmeyecek gibi geldi. Ama artık hazırım” dedi.