Öğrencilerden Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi Sergisi!

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, “Sıfır Atık Projesi”inde sanata giden yolda gazete ile buluştu. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, öğrencilerin hazırladığı atık sergisinin Ortaköy Kethüda Hamamı’nın salonunda sergilendiğini duyurarak, sanatseverleri ziyarete davet etti.

Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan, Sıfır Atık Yönetim Sistemine geçilmesi gerekmektedir. Bu amaçla okullarda çeşitli etkinliklere düzenleniyor.

“Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm projelerinden en güzeli”

Beşiktaş’taki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, yenilikçi fikirler ile tasarımlar gerçekleştirdi. Oluşan atıkların geri dönüşümünün sağlanması adına atölye çalışmalarının yapıldığı “Sıfır Atık Projesi”inde, öğrencilerin yaptığı işlerin sergisi de açıldı.

Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesi” programı Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kaymakam Önder Bakan, Twitter’da yaptığı paylaşımında “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm projelerinden en güzeli!.. ORTAKÖY KETHÜDA HAMAMININ salonunda da sergilenmesini sağlıyoruz.Sanat severleri bekleriz.” ifadelerini kullandı.