Beşiktaş Bebek’te rezillik!

İstanbul Bebek sahilinde seyir halindeki bir vatandaş, rezil görüntüler kayda aldı. Sahilde kimseye aldırış etmeden cinsel ilişkiye giren ahlaksızları görenler gözlerine inanamadı.

İstanbul’un Bebek sahilinde çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Edinilen bilgilere göre; trafikte seyir halinde olan bir vatandaş sahilde kimseyi dikkate almadan ahlaksızca cinsel ilişkiye giren çifti görüntüledi.

O anlar sosyal medyada paylaşılırken oldukça tepki çekti.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Beşiktaş Bebek sahilinde çekilen ve sosyal medyada büyük tepki gören görüntülerle ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, “30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Beşiktaş ilçemiz Bebek sahilinde Ö.K ve C.M.T.’nin halka açık alanda alenen hayasızca harekette bulundukları tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce yakalanan şahıslar hakkında “Hayasızca Hareket” suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. Yapılan incelemede, şüpheli Ö.K.’nın aralarında ‘Uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet’ gibi suçlardan 11, şüpheli C.M.T.’nın ise ‘Hayasızca Hareket, Kasten Yaralama’ suçlarından 8 kaydı bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri iki kişiyi de gözaltına aldı. Emniyete götürülen erkek şüphelinin madde bağımlısı olduğu ve çok sayıda suç kaydı bulunduğu belirtildi.

Kadının ise nemfoman (seks bağımlısı) olduğu ve Bodrum’da da sokak ortasında cinsel ilişkiye girdiği için hakkında polisler tarafından pek çok kez işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerin ardından soruşturma başlattı. Gözaltına alınan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu devam ediyor.

Bebek sahilinde uygunsuz şekilde hareket ettikleri için gözaltına alınan şüpheliler Carmen Maria T. ve Özgür K.’nin ilk ifadeleri ortaya çıktı. Şüphelilerden Carmen Maria T.’nin “Biz dans ediyorduk” dediği, Özgür K.’nin ise suçlamayı kabul ettiği öğrenildi. Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılık sorgusu sürüyor.

Hayasızca hareket suçunun cezası nedir?

Türk Ceza Kanunu’nun 25. maddesine göre hayasızca hareketler suçu kişinin alenen cinsel ilişkide bulunması veya teşhircilik yapmasıyla oluşur. Alenen cinsel ilişkide bulunma suçunun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapistir.

Çıplak güneşlenen şahsın akli dengesi yerinde değilmiş

Bebek sahilinde çırılçıplak güneşlenen Mahmut Ç., görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra gözaltına alınmıştı. Şüpheli Mahmut Ç.’nin emniyet sorgusunda akli dengesinin yerinde olmadığı belirlendi.

Şüphelinin daha önce ‘Polise mukavemet, kasten yaralama, açıktan hırsızlık, kumar oynanması için imkan sağlama’ gibi suçlardan, 6 ayrı kaydı olduğu öğrenildi. Mahmut Ç. hakkında, ‘Hayasızca hareket’ suçundan işlem yapılarak, adliyeye sevk edildi.