Beşiktaş’ta bir caminin tuvalet kapısı üçüncü kez çalındı

Beşiktaş’ta bir caminin tuvaletinin kapısı üçüncü defa çalındı.

İstanbul Beşiktaş’ta bir caminin tuvalet kapısının üçüncü defa çalınması anları güvenlik kamerasınca kaydedildi. Edinilen bilgilere göre;  Beşiktaş Türkali Mahallesi Uzunova Caddesi’nde bulunan Tuz Baba Camisi’nin tuvalet kapısı, farklı tarihlerde şüpheli kişi veya kişilerce üç defa çalındı.

Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde şüphelinin, öğle saatlerinde sırtladığı beyaz bir kapıyla sokaktan geçişi görülüyor.

Caminin imamı ve cemaatin, olayı emniyete bildirerek, şikayetçi olması üzerine çalışma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Cami cemaatinden Sadi Kahraman, kapıların daha önce de çalındığına işaret ederek, kapılar çalındıkça cemaat olarak yenisini yaptırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Hırsızlık şüphelisi veya şüphelilerinin yakalanmamasına tepki gösteren camii cemaatinden Sadi Kahraman, “Şadırvan tuvaleti kapısının çalınması da ilk defa başımıza geliyor, cemaat olarak yaptırdık. İkinci, üçüncüyü de çaldılar. Gerçekten çok sıkıntılı bir durum yani. Emniyete bildirildi incelemeler devam ederken ikinci ve üçüncü tuvalet kapısı hırsızlığı gerçekleşti. Organize bir hırsızlık olduğunu düşünüyoruz. Biz yaptırdıkça çalıyorlar. Hırsızlar tek değil ikinci, üçüncü şahıslar anı şekilde geliyorlar, alıyorlar. Cemaat olarak, çalındıkça yaptırıyoruz.” dedi.

Polisin, şüphelileri yakalamaya yönelik çalışması sürüyor.