Liseli gençler dünya problemlerini tartıştı

Birleşmiş Milletler‘in eğitsel öğrenci simülasyon programı Model Birleşmiş Milletler kapsamında Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen MUNSA 2022, Türkiye ve dünyadan lise düzeyinde öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırlandı.

Birleşmiş Milletler‘in (BM) eğitsel öğrenci simülasyon programı Model Birleşmiş Milletler kapsamında Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi tarafından 13-15 Mayıs’ta düzenlenen MUNSA 2022, Türkiye ve dünyadan lise düzeyinde öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırladı. Etkinlikte iklim değişikliği ve yoksulluk gibi dünya genelini etkileyen global sorunlar için üretilen çözüm önerileri çeşitli oturumlarda ele alındı.

Edinilen bilgilere göre; Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te dünya problemlerini tartışarak çözüm önerileri geliştirmek için Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından MUNSA 2022 düzenlendi. Birleşmiş Milletler’in (BM) eğitsel öğrenci simülasyon programı Model Birleşmiş Milletler kapsamında 13-15 Mayıs’ta gerçekleşen MUNSA 2022’ye Türkiye ve dünyadan lise düzeyinde yüzü aşkın öğrenci katıldı.

“YARINI HEP BERABER İNŞA EDELİM”

Etkinliğin açılışında konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, MUNSA 2022’ye katılan öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim almaya davet etti. MUNSA gibi organizasyonların dünya sorunları hakkında düşünmek için gençlere önemli bir fırsat verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. İnci şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi, bulunduğumuz bu kampüsü de düşündüğümüzde bence dünyanın en iyi üniversitesi. Başta Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden gelen öğrencilerimizle birlikte etkinliğe katılan genç arkadaşlarımız MUNSA sayesinde bir araya gelerek dünyayı meşgul eden global problemler hakkında düşünmek ve çözüm üretmek için önemli bir fırsat buluyor. Umut ediyorum ki sizler de başarılı olarak lise eğitiminizin ardından bizim öğrencilerimiz olursunuz. Biz de dünya problemlerine yenilikçi ve iş birliğine dayalı çözümler geliştirerek yarını hep beraber inşa ederiz.”

“DESTEKLERİ İÇİN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Işık ise Boğaziçi Üniversitesi’nin kendilerine sağladığı destek için teşekkür etti. Müdür Işık, “Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bunlara hassas çözümler üreten, uluslararası düşünebilen, barışçıl, aydın, katılımcı, yaratıcı ve ileri görüşlü, entelektüel yönü gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Biz de bu amaç doğrultusunda üç gün boyunca yapacağımız çalışmalarla sizlere ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda Türkiye ve dünyanın en önemli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi’ne, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’ye destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MUNSA 2022’nin destekçileri arasında yer alan Sabancı Vakfı’nın program direktörü Özen Pulat Canpolat ise Sabancı Vakfı’nın başta Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi olmak üzere tüm gençlere destek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Canpolat, Sabancı Vakfı’nın gençlerin global problemlere yönelik farkındalık kazanması ve yarına hazırlanması için çalıştığını da belirtti.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Aybek de Beşiktaş’ta birçok okulda benzer çalışmaların yapıldığını, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin ise 2004’te hayatını kaybeden iş insanı Sakıp Sabancı’nın vizyonuyla bu konuda öne çıkan liselerden biri olduğunu ifade etti.

MUNSA 2023 İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin Twitter hesabında yapılan paylaşımda, “MUNSA’22, seçkin katılımcıların büyük beğenisini toplayarak resmi olarak sona erdi. Muhteşem akademik ekibimize, organizasyon ekibimize, danışmanlarımıza, sponsorlarımıza, katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Bu bir son değil! MUNSA’23 için yeni bir başlangıç!!!” ifadelerine yer verildi.