Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Saha Çözüm Ekibi ile görev başında

Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez Beşiktaş’ta başlatılan Saha Çözüm Hareketi kapsamında vatandaşlara hizmet verilmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Komşularımıza Semt Kartlarını ulaştırıyor, talep ve önerilerini dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Beşiktaş’ta 2020 yılında alanında uzman, genç ve dinamik bir ekiple vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemek, pandemi sürecinde yalnız olmadıklarını göstermek, belediyenin projelerini anlatmak için kurulan Saha Çözüm Ekibi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Türkiye’de ilk kez Beşiktaş’ta başlattığımız Saha Çözüm Hareketi’miz kapsamında Saha Çözüm Ekibimizle birlikte komşularımıza Semt Kartlarını ulaştırıyor, talep ve önerilerini dinleyerek çözüm üretmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Saha Çözüm Hareketi

‘Saha Çözüm Hareketi’ni Beşiktaş’ta nasıl uyguladıklarına dair daha önce açıklamalarda bulunan Başkan Rıza Akpolat; “Bir saha çözüm ekibi oluşturduk ve dedik ki Beşiktaş’taki bütün hanelere gideceğiz. O dönem maske dezenfekten talebi çok yoğundu. Bir kit hazırladık. Bu kitin içerisinde; maske, dezenfektan, o güne kadar yaptığımız işlerin içinde olduğu bir broşür ve 3 ayda bir çıkardığımız bir kültür dergimiz vardı. Beşiktaş’ta bulunan 93.54 haneye bu kitleri hızlı bir şekilde teslim ettik ve onlarla bir anket yaptık. Tabletler üzerinde iletişim hızı yüksek bir model ile vatandaşa ulaştık. Vatandaşların taleplerini dinledik, toplam 7379 tane talep aldık. 7379 talebin 6534 tanesini yani yüzde 89’unu çok hızlı bir şekilde çözdük. Oluşturduğumuz 120 kişilik ekibi semtin bütün hanelerinin yanında tüm iş yerleri ve yaşam alanlarına da yönlendirdik. Tamamıyla bir iletişim süreci yönettik. Eve kapanan ve pandemi dolayısıyla ihtiyaç sahibi insanların yanında olduk ve ihtiyaçlarını çözmeye çalıştık.

Yürümedik sokak, çalmadık kapı bırakmadık, bırakmayacağız. Çünkü Beşiktaş’ta Birlikte Varız.” şeklinde konuşmuştu.

Semt Kart uygulaması

Beşiktaş Belediyesi, ilçede yer alan esnafların yanında olmak ve vatandaşların daha avantajlı alışveriş yapmasını sağlamak için Semt Kart uygulamasını hayata geçirdi. Beşiktaşlı vatandaşlar Semt Kart ile birlikte alışverişini ilçenin esnafından yaparak hem kendileri daha avantajlı alışveriş yapmış olacak hem de Beşiktaş’ın esnafına katkıda bulunacak. 

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2021 yılında Semt Kart uygulamasının başlayacağını şu ifadelerle duyurmuştu:

“Nisan 2019’dan bu yana mücadele ettiğimiz pandeminin hepimizin hayatına olumsuz etkileri oldu. Ama bazı kesimleri daha da kötü etkiledi. Ülkemizde küçük esnafın yüzde 65’i borçlar altında ezildi.

Biz Beşiktaş Belediyesi olarak istedik ki sizler mahallenizdeki esnaftan alışveriş yapın. Bu zor günlerde hep birlikte esnafımıza sahip çıktık. Şimdi de Beşiktaş’ta Semt Kart uygulamamızı başlatıyoruz. Bu uygulamayla sizlere mahallenizde avantajlı alışveriş yapma imkanı sunuyoruz. Semt Kart’ınızla siz indirimlerden faydalanırken, esnafımızın pandemi sonrası güçlenmesine de katkı vermiş olacaksınız.

Beşiktaşı dayanışma ağlarıyla örüyoruz. Biliyoruz ki dayanışma yaşatır, dayanışma güçlendirir. Semt kart ile vatandaş ve esnaf birlikteliğini en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyorum. Semt kart ile Beşiktaş Belediyesi bir kez daha örnek bir proje ile öncü rolünü pekiştiriyor. Halk için çalışmaya, dayanışmayı büyütmeye, pandemiyi birlikte atlamaya kararlıyız.”

Semt Kart Nedir?

Beşiktaşlı vatandaşların Beşiktaş’ın esnafından indirimli alışveriş yapmasını sağlayan bir karttır. Esnafın belirlediği indirim tutarı Semt Kart’a tanımlanarak vatandaşın indirimden faydalanması sağlanır. Semt Kart ile ilçenin yerel ekonomisi desteklenirken Beşiktaşlıların da hizmete ulaşması kolaylaşır. Beşiktaş’ta ikamet eden vatandaşlar Semt Kart’a semtkart.besiktas.bel.tr adresindeki başvuru ekranında yer alan formu doldurarak ulaşabilirler.