Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda öğrencilerin misafiri oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda İstanbul Beşiktaş’taki bir öğrenci evine misafir oldu. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da, Twitter hesabından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar için İstanbul Beşiktaş’ta bir öğrenci evine konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk olduğu öğrenci evindeki 7 üniversite öğrencisiyle iftar yaptı. Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da eşlik etti.

Anadolu’nun farklı şehirlerinden üniversite eğitimleri için İstanbul’a gelen öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evlerine misafir olmak istediğini öğrenince çok heyecanlandı. Niğde, Kayseri, Kocaeli, Yozgat ve Amasya’dan İstanbul’a üniversite okumaya gelen Muhammed, Mustafa, Kerem, Abdullah ve Berk isimli 5 ev arkadaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Cuma günü yapılan iftarın haberini bir gün önce aldılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki akşam iftarda misafir olduğu üniversite öğrencileri Muhammed, Mustafa, Kerem, Abdullah ve Berk, yaşanan renkli dakikaları anlattı. Hemen hazırlıklara başlayan öğrenciler iki saat süren iftara ilişkin şunları söyledi:

BİR GÜN ÖNCEDEN HABER ALDIK

“Bir gün önceden Cumhurbaşkanlığı’ndan haber geldi. Cumhurbaşkanı evimize iftara gelecekti. Heyecanlandık. Hazırlıklarımızı yaptık. Evimiz bir öğrenci evi. Biz her zaman düzenli tutuyorduk ama misafirimiz Cumhurbaşkanı olunca biraz daha düzenleyelim dedik. Hazırlıklarımızı tamamladık ve Cumhurbaşkanı’mızı beklemeye başladık.”

EN SEVDİĞİ YEMEK KELLE PAÇA ÇORBASI

İftar menüsünde kendilerinin yaptığı ezo gelin çorbası ve menemen olduğunu söyleyen öğrenciler “Cumhurbaşkanı’mız çorbayı çok beğendi. Bunun yanında, yanlarında getirdikleri tavuk döner, bulgur pilavı, tatlı olarak da güllaç vardı. Yaklaşık 40 dakika iftar sofrasında oturduk. Bu sırada Cumhurbaşkanı ile yemekler üzerine konuştuk. En sevdiği yemeğin kelle paça çorbası olduğunu söyledi. Biz de buna mukabil bir dahaki yemeğe kelle paça çorbası hazırlayıp kendisini beklediğimizi ifade ettik” dedi. Öğrenciler şöyle devam etti:

SAMİMİ VE ESPRİLİYDİ

“Misafirimiz Cumhurbaşkanı olunca çok heyecanlıydık ama gördük ki bir aile büyüğümüz gibiydi, samimiydi. Bu bizi rahatlattı. Çok espriliydi, hoş sohbetler oldu. Bize gençlik yıllarından bahsetti. Futbol hayatını anlattı. Biz gençler için yapılan yatırımlardan bahsetti. Kaldırılan harçlar, verilen burslar, yapılan üniversiteler bunları belirterek bizlere tavsiyelerde bulundu. Üniversitelerimizdeki kulüplere katılımlarımızın önemine dikkat çekti. Bizlerin de taleplerini dinledi. Her zaman biz gençlerin arkasında olduğunu söyledi. Bunu bize hissettirdi. Ne zaman istersek arayabileceğimizi de ekledi.”

NAMAZI BİRLİKTE EDA ETTİK

Akşam ezanının okunmasına 10 dakika kala Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sözcü İbrahim Kalın’ın eve geldiğini söyleyen öğrenciler şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı’mız iftar duası yaptı, hep birlikte amin dedik. Ezan okundu, hurma ve zemzem suyu ile oruçlarımızı açtık. Ardından, arkadaşımızın imam hatipliği ve Cumhurbaşkanımızın müezzinliğinde akşam namazını kılıp, iftar soframıza geçtik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da Twitter hesabından RT yaparak duyurdu.