Hayvan dostu genç Başkan’dan örnek hareket! Petshop’larda hayvan satışını yasakladı!..

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş Meclisi’nde çıkan kararla petshop’larda hayvan satışını yasaklayarak yerel yönetimlerde bir ilke imza attıklarını açıkladı.

Hayvan dostu olan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, göreve geldiği günden itibaren, can dostlarımız için mücadelesine devam etti. Sokaktaki hayvanlar için pek çok imkan yaratan Başkan Akpolat, petshop’larda hayvan satışına karşı olduğunu dile getirmiş ve bunun yasaklanması için de tüm gücüyle çalışmaya başlamıştı. 

Geçtiğimiz 2020 yılında konuya değinen Rıza Akpolat, bir video yayınlayarak, “Evcil hayvan satışı yüzünden can dostlarımız eziyet çekiyor. Aldığımız meclis kararıyla Beşiktaş’ta evcil hayvan satışının önüne geçerken, etkin denetim yapacağız. Lütfen sizler de Beşiktaş’ta evcil hayvan satışı konusunda bu çabamıza destek verin, satın almayın sahiplenin.” ifadelerini kullanmıştı.

Petshoplarda hayvan satışını yasakladı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, petshop’larda hayvan satışını yasakladığını şu ifadelerle duyurdu:

“Beşiktaş’ta Meclisimizden çıkan kararla petshop’larda hayvan satışını yasaklayarak yerel yönetimlerde bir ilke imza atmıştık. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle temmuzdan itibaren petshop’larda evcil hayvan satışı yasaklanıyor. Can dostlarımız için mücadeleye devam edeceğiz.”