Kesilen ağaçların yerine 100’ün üzerinde yeni ağaç!..

Geçtiğimiz haftalarda kesilen 112 çınar ağacı çok tepki çekmişti. İBB’den bugün açıklama geldi ve hastalığın sağlıklı ağaçlara sıçramasının engellenmesi için kesilen ağaçların yerine bölgeye 100’ün üzerinde yeni ağaç dikildiği bildirildi.

Beşiktaş’ta Çırağan Caddesi’nde yol boyunca uzanan çınar ağaçlarından 112 tanesi kansere yakalandıkları gerekçesiyle köklerinden kesilmişti. Dolmabahçe yolunda da 3 tane ağaç kesilmişti. Ağaçların kesilmesi bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanırken, İBB caddeye ağaçların hastalık nedeniyle kesildiğinin belirtildiği bir pankart asmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili bugün bir açıklama yapıldı. Twitter hesabında yapılan paylaşımda, “Beşiktaş’taki kanserli, gövdesi kurumuş, içi çürümüş, tedavi edilmez durumdaki devrilme tehlikesi olan ağaçların yerine yenilerini dikiyoruz. Hastalığın sağlıklı ağaçlara sıçramasını engelliyoruz. Bölgeye 100’ün üzerinde yeni ağaç dikiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, Twitter hesabından geçtiğimiz hafta tartışma konusu olan ağaçların kesilmesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. “Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleriyle İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı resmi hesabının yaptığı açıklamayı paylaştı. Paylaşımda aşağıdaki ifadeler yer aldı:

“Çırağan ve Dolmabahçe Çınarlarına Ne Oldu? Çınar Kanseri Nedir? Çınar Kanseri Nasıl Tespit Edilir? Çınar Ağaçları Ne Zamandır Hasta? Hastalık Nasıl Yayılır?”