Beşiktaş için omuz omuza verdiler!

Yoğun kar yağışının etkisi altında kalan İstanbul’da Beşiktaş ilçesinde karla mücadele çalışmaları Başkan Rıza Akpolat önderliğinde 7/24 sürüyor. Kar fırtınasına rağmen emekçiler dün gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

İstanbul, son 30 yılın en soğuk ve yoğun, fırtınalı kar yağışlı günlerini yaşadı. Bugün güneş açmış olsa da, kar yağışının Pazar günü de devam edeceği öğrenildi. Tüm bu, kar yağışlı günler boyunca, Beşiktaş Belediyesi ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması için yolları açmak için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara aşevinden sıcak yemek ulaştırıldı. İlçedeki taşıma noktalarına da aşevinden çıkan sıcak çorbalar ulaştırılarak, halka ikram edildi.

Öte yandan, 7/24 can dostlarımızıla ilgilenen ekipler, mama dağıttı. Mobil hayvan ambulansı Mobivet sık sık caddelerde dolaştı.

Vatandaşlar soğuk havada yalnız bırakılmadı

Beşiktaş Belediyesi Aşevinden çıkan sıcak çorbalar, toplu taşıma noktalarına ulaştırarak yoğun kar yağışı devam ederken vatandaşlara ikram edildi.

Başkan komşularının yanında!

Başkan Rıza Akpolat, komşularının kara kışta yanında olduğunu ifade ederek, “Kara kış şartlarında ihtiyaç sahibi komşularımızın yanındayız. Emekçilerimiz Aşevimizden çıkan sıcak yemekleri komşularımıza ulaştırmaya devam ediyor.” dedi.

“Kapınızın önüne bir kap mama koymayı ihmal etmeyin”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sokak hayvanları için vatandaşlara seslenerek şunları söyledi:

“Ekiplerimiz olumsuz hava koşullarında da 7/24 can dostlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Siz de can dostlarımız için kapınızın önüne bir kap mama koymayı ihmal etmeyin.”

“Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın!”

Başkan Akpolat, vatandaşlara Twitter hesabından uyarılarda bulunarak, “Emekçilerimiz karla mücadele çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Komşularımızdan zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyorum. Tüm talepleriniz için Çözüm Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz. 444 44 55” ifadelerini kullandı.

Başkan emekçileri yalız bırakmadı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, karla mücadelede gece gündüz aralıksız çalışan emekçileri yalnız bırakmadı. Kriz Merkezi’ndeki değerlendirmelerin ardından vardiya değişimindeki emekçilerle bir araya geldi. 

Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Başkan Akpolat, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Kriz Merkezimizdeki değerlendirmelerimizin ardından, vardiya değişimindeki emekçilerimizle bir araya geldik. Aşevimizde sıcak yemeklerimiz hazırlanıyor, sokaklarımızdaki ihtiyaçları anlık olarak karşılıyoruz. Komşularımız için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.”

İBB ekipleriyle koordineli çalıştılar

Rıza Akpolat, Twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımında, kar çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdi:

“Günaydın Beşiktaş. Karla mücadele ekiplerimiz çalışmalarına gece boyunca devam etti. Emekçilerimiz İBB ekipleriyle koordineli şekilde ana arter, ara sokaklarda küreme ve tuzlama çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.”

Beşiktaş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarından kareler: