Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan paylaştı! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı! İstanbul için turuncu alarm!..

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İstanbul’da etkili olacak kar yağışı için alınan önlemleri açıkladığı paylaşımını kendi Twitter hesabında paylaşarak, vatandaşları uyardı.

İstanbul için beklenen kar yağışı tüm kenti etkisi altına aldı. Beşiktaş Kayamakamı Önder Bakan da, yağış bailamadan önce İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın açıklamalarını paylaşarak, Beşiktaşlıları uyardı. Kaymakam Bakanın paylaşımında Vali Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde:

Vali Yerlikaya duyurdu!..
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 19.00 itibari ile motosiklet ve scooter’ların trafiğe çıkışları ikinci bir duyuruya kadar durduruldu. Edinilen bilgilere göre; Vali Yerlikaya’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD’da İstanbul’daki kar yağışına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, “Hemşehrilerimizin sağlığı ve huzuru için gerekli idari tedbirleri aldık. İlgili tüm kurumlarımız 24 saat görevlerinin başında. 22 bin 372 personel, 4457 araç, Jandarma’da 87 noktada 435 timde görevli 2554 personel, Emniyet’te 240 noktada 373 Trafik, 1917 asayiş ekibi ile 24 bin 520 personel ile gerekli güvenlik tedbirlerini aldık” dedi.
Yerlikaya, “Eğitime 14 Mart’a kadar ara verdik. Güvenlik, sağlık, ulaşım dışındaki görev alan personelin bugün idari izinli olmasını kararlaştırmıştık. Gece saat 04:00 itibariyle Anadolu ve Trakya’dan gelen TIR ve kamyonların şehir içi girişini durdurduk. Meteoroloji’den aldığımız veriler ışığında bugün saat 10:40 itibariyle hala devam ediyor, geçişlerine izin veriyoruz. Hava koşulları müsaade ettiği sürece geçişlerine izin vereceğiz. İki yeni karar daha aldık. Kamu kurumlarında hamile ve engelliler 11 Mart günü idari izinli sayılacak. Bugün saat 19:00 itibariyle motosiklet ve scooter’ların trafiğe çıkışına izin verilmeyecek, motokuryelik yapılmayacaktır. zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım, toplu taşıma araçlarını tercih edelim” dedi.