Başkan Akpolat: Her Günümüz Eşit Oluncaya Dek YANINDAYIZ

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınlanan videoda önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınlanan videoda konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akplat, önemli açıklamalarda bulunu. Öte yandan, videoyu Twitter hesabından da paylaşan Başkan Akpolat, “Kadınların hak mücadelesi insanlık mücadelesidir. Bu yolda yalnız değilsiniz! Beşiktaş’ta eşitlik odaklı hizmet ediyor, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile ihtiyacı olan her kadına destek veriyoruz. Her Günümüz Eşit Oluncaya Dek #YANINDAYIZ #PekiYa9Mart?” ifadelerini kullandı.

“Kadınların yürüttüğü temel hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her zaman yanındayız”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, videodaki konuşmasında, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Kadınlar, sosyal, siyasi ve hukuki alanda haklarını elde edebilmek için yüz yıllardır etkin bir mücadele veriyor. Bugüne dek pek çok kazanım sağlansa da Küresel cinsiyet eşitliği farkının kapatılması için daha uzunca bir yol var. Bu yolda yalnız değiller. Kadınların hak mücadelesi insanlık mücadelesidir. Daha adil, demokratik ve gelişmiş bir toplumun inşası ancak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla mümkündür.

Beşiktaş’ta kapsayıcı ve eşitliki odaklı bir yaklaşımla hizmet ediyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, ihtiyacı olan her kadının yanında. Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’mizde kadınlara psikolojik, hukuki, istihdam ve sosyal haklarla ilgili destek hizmetleri sunuyoruz. Toplumsal cinsiyet algısının kadınlar için yarattığı dezavantajları ortadan kaldırmak amacıyla, bilinçlendirme kampanyaları düzenliyoruz. ‘Kadının Adı Varé, ‘Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat’, ‘Eşitlik Evde Başlar’, ‘İstanbul Sözleşmesini Okudun Mu?’ gibi farkındalık çalışmalarımızla kadınların sesi olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.

Beşiktaş Belediyesi olarak, kadınların yürüttüğü temel hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her zaman yanındayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”

Öte yandan, Başkan Rıza Akpolat, YouTube kanalında paylaştığı başka bir videoda ise, cinayete kurban giden kadınlardan Emine Bulut, Ayşe Palalı, Sıla Şentürk, Şule Çet, Ceren Özdemir, Aleyna Çakır, Özgecan Aslan, Nurdan Budak ve Münevver Karabulut’un isimlerinin bulunduğu ve usta kadın sanatçılarımızdan Nurseli İdiz, Gülsen Tuncer, Yıldız Kültür, Kimya Gökçe Aytaç, Nilgün Kasapbaşoğlu, Nihan Büyükağaç, Neriman Uğur, Nergis Kumbasar’ın konuşmalarının yer aldığı videoyu paylaşarak; “Kadına şiddete karşı en büyük gücümüz birlikteliğimiz ve inancımız. Pes etmiyoruz! Umutla, cesaretle, var gücüyle ayakta durmaya çalışan tüm kadınların yanındayız. 8 Mart Kadınlar Gününüz kutlu olsun.” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın videosunu izlemek için tıklayınız.