Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin bağımsızlığı adına vahim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletlerinin hak ve hukukunu savunmak için görevlendirilen büyükelçilerin muhalefetçe arzuhal makamına dönüştürülmesi Türkiye’nin bağımsızlığı adına vahim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; “Bu gençlik hiçbir partide olmayan bir gençlik. 2023 ve 2053 için hazırlıklarımıza teknofest gençliği olarak devam ediyoruz.

‘KAFALARI BAŞKA YERDE OLANLARDAN TÜRKİYE’YE HAYIR GELMEZ’

Dün Giresun’daydık. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi sel felaketinin yaralarını en kısa sürede sarmayı başardık. Trabzon’da yine tarihi bir gün yaşıyoruz. Kışa ve soğuğa rağmen meydanı dolduran tüm Trabzonlu kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Küresel sıkıntıya rağmen Türkiye’yi en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırmayı sürdürüyoruz. Muhalefet ise yabancı büyükelçilere şikayet dilekçesi yazıyor. Ankara’da kimin nereye oturacağının kavgasını veriyor. Kafaları başka yerde, gönülleri başka mecralarda olanlardan Türkiye’ye hayır gelmez.

‘BİZ PROJE ÜRETİRKEN, ONLAR İFTİRA PEŞİNDE KOŞUYOR’

Biz proje üretirken muhalefet sadece ve sadece iftira peşinde koşuyor. Ellerine tutuşturulan her kağıt parçasını belge zannedip çamur atmaktan başka yöntem bilmiyorlar.”

MUHALEFETE ‘BÜYÜKELÇİ’ TEPKİSİ

“Milletlerinin hak ve hukukunu savunmak için görevlendirilen büyükelçilerin muhalefetçe arzuhal makamına dönüştürülmesi ise Türkiye’nin bağımsızlığı adına vahim.

İktidara giden yolun sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aranmasını, demokrasimiz adına çok tehlikeli görüyoruz.

CHP ve ittifak ortakları bir an önce kendilerine çeki düzen vermeli. CHP’ye oy vermiş tüm vatandaşların da bizimle aynı beklentide olduğunu biliyorum.

‘TRABZONSPOR ZAMAN TÜNELİ’Nİ KURUYORUZ’

Buradan bir müjde de vermek istiyorum. Avni Aker Stadı yerindeki millet bahçesinden Trabzonspor Zaman Tüneli’ni kuruyoruz. Trabzonspor’un tarihi başarıları burada 4 boyutlu olarak ziyaretçilere gösterilecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçaabat’ta halka seslendi. Erdoğan, konuşmasında önce 2023 ardından 2053 hedeflerine değindi. Erdoğan’ın seslenişinden satırbaşları şöyle:

“Sevgi ve kader arkadaşlığı yapabilmek herkese nasip olacak bir şey değildir. Allah için seviyorum. Sizler siyaset ve hizmet yolculuğumuzun her safhasında bizim yanımızda oldunuz. Bizi hiçbir zaman yalnız koymadınız. İstanbul’u yönetmek için yola revan olduğumda yanımda siz vardınız. AK Parti’yi kurup hizmet yoluna çıktığımızda yanımızda siz vardınız.

Biz de milletimize ve şükran olan borcumuzu tarihin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini gerçekleştirerek ödemek içinde olduk. Her kesimden vatandaşı özgürlüklere biz kavuşturduk. Vesayeti yenerek milli iradeyi biz güçlendirdik. Gabar’da Cudi’de bunların üstüne çöktük, inlerine girdik. Son terörist ölünceye kadar terörle mücadelemize devam. Sınırlarımıza yönelik tacizlere cevap vererek istiklalimizi kurduk.

Artık eski Türkiye yok. Eski Trabzon da yok. Vesayet ve darbe dönemlerinin maddi ve manevi iklimini hatırlayanlar bugün sahip olduğumuz nimetleri daha takdir edeceklerdir. Eski günleri yaşamayanlar bugünü anlamazlar. Bu mukayese yapamayanlar bu anlattıklarımızı Film senaryosu gibi zannediyor.

Gençler, ne yaptıklarımızı babalarınıza dedelerinize sorun, onlar bugünü ve dünü anlattığında nereden nereye geldiğimizi iyi anlayacaksınız. Yeni nesillere bu hakikatleri anlatmanızı istiyorum. Türkiye için hiçbir hayali, projesi ve hedefi olmayanların imaj cilalamasıyla parlatmaya çalışanların oyununu bozmalıyız.”