Kar esir aldı!.. Beşiktaş Belediyesi ve İBB ortak mücadele başlattı

Kötü hava şartları Türkiye’yi vurdu!.. Bundan İstanbul ve Beşiktaş’ta nasibini aldı. Gece gündüz emekçiler yolları açmaya çalışırken, yetkililerde kriz masası kurdu. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışında, Beşiktaş Belediyesi ile İBB ekipleri birlikte çalışarak tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz Beşiktaş’ta günlük yaşamın yoğun kar yağışından etkilenmemesi adına tuzlama çalışmalarına @istanbulbld ekipleriyle koordinasyon içinde aralıksız devam ediyor. Her türlü acil durumda 444 44 55 Çözüm Merkezimiz üzerinden bize 7/24 ulaşabilirsiniz.” dedi.

“İstanbullulara teşekkürler”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından vatandaşlara teşekkür etti. İmamoğlu, “Trafiğe çıkılmaması uyarımıza büyük oranda uyan İstanbullulara teşekkürler. Bölgesel, ani ve yoğun kar yağışı devam ediyor. Tüm ekipler yol açma, tuzlama ve kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Acil ve zorunlu haller dışında kesinlikle trafiğe çıkılmamalı.” ifadelerini kullandı.

“Tüm emekçilerimize teşekkür ederim”

Yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen gece boyunca çalışan emekçilere teşekkür eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Beşiktaş’ta tuzlama ve kar küreme çalışmalarımız gece boyunca devam etti. Görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren tüm emekçilerimize teşekkür ederim. Yollarımızın daha güvenli olması için çalışmalarımız durmaksızın devam edecek.” ifadelerini paylaştı.

Başkan Akpolat duyurdu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın duyurusunu paylaşarak, vatandaşları uyardı:

“Alınan son karara göre; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir. Bugün de yağışın devam etmesi bekleniyor. Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarımızla gün boyu dışarı çıkmayalım.”

ÖZEL HABER
Buğurcan Baştuğ