Akpolat’tan sokak hayvanları için müjde! Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışma saatleri artık 7/24

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sokakta yaşayan can dostlarımız için müjdeli bir haber paylaştı. Akpolat, ilçe genelinde sokakta yaşayan hayvanlar için 7/24 çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu. Akpolat, “Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün çalışma saatlerini 7 gün 24 saate çıkardık, sayısını artırdığımız personelimiz ile canlarımızın daima yanındayız.” dedi.

Tüm yurtta etkisini hissettiren yağışlı havaların ardından İstanbul’da da kar yağışının beklendiği açıklanmıştı. Edinilen bilgilere göre; İstanbul Valiliği, dün karla karışık yağmur, gece saatlerinden çarşamba öğle saatlerine kadar il genelinde kar yağışı beklendiğini bildirmişti. Bugün kar yağışı hafif şiddette olsa da hava ısısında ani bir düşüş yaşandı. Bu nedenle sokak hayvanlarının da sığınacak yer ve mama ihtiyacı arttı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, “Beşiktaşımızda can dostlarımızın refahı için çalışmaya devam ediyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün çalışma saatlerini 7 gün 24 saate çıkardık, sayısını artırdığımız personelimiz ile canlarımızın daima yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan videoda Başkan Akpolat, vatandaşlara şöyle seslendi:

“Değerli komşularım,

Beşiktaş’ta sokak hayvanlarıyla sadece kentimizi değil, hayatımızı da paylaşıyoruz. Sahilde, sokaklarda, kafelerde Beşiktaş’ta başımızı çevirdiğimiz her yerde can dostlarımız var. Can dostlarımız için bugüne kadar pek çok çalışma gerçekleştirdik. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını korumak ve ortak yaşam farkındalığını artırmak için ilçemizde 150’den fazla noktaya uyarı tabelası yerleştirdik. 

2 yılda komşularımızdan gelen 30 bin ihbarı değerlendirdik. 6 araçlık MOBİVET Hayvan Ambulansı hizmetimizle 18 bin sokak hayvanının hayatına dokunduk. 20 ton mama dağıttık. Engelli Kedi Ünitesi’ni açarak, Beşiktaş’a canlarımızın güven ve sevgiyle yaşadıkları bir alan kazandırdık. Görme kaybı, denge kaybı, felç gibi engelleri olan can dostlarımızla yakından ilgilenen gönüllülerimiz için de Engelli Kedi Ünitemizin kapıları her zaman açık. 

Bu zor günlerde, sizlerle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün çalışma saatlerini 7 gün 24 saate çıkardık. Bunun için personel sayımızı da artırdık ve nöbetçi ekiplerimiz ile 7/24 can dostlarımızın yanında olacağız. 

Tüm bunların yanında sokak hayvanlarının sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamaları için kısırlaştırma seferberliği başlattık. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmaları için çalışmalarımızı artırmaya devam ediyoruz. 

Beşiktaş’ta hayatı paylaştığımız can dostlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz.”