Başkan Akpolat: Kışa hazırız

İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi perşembe gününden itibaren İstanbul’da kar beklendiğini duyurdu. Tüm önlemleri aldıklarını duyuran Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Etkisini göstermeye başlayacak kar yağışı için 66 araç-iş makinesi ve karla mücadele ekibimiz ile kışa hazırız” dedi.

İstanbul Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezi’nin değerlendirmelerine göre; bölge genelinde hava sıcaklıklarının bugün itibariyle hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Edinilen bilgilere göre; İstanbul’da yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların, sıcaklık düşüşü ile karla karışık yağmur ve kar, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

13.01.2022 Perşembe günü il genelinde yer yer kar yağışı bekleniyor.

İstanbul’da En düşük / En yüksek hava sıcaklıkları:

Çarşamba 3/4,

Perşembe 0/2,

Cuma -1/4,

Cumartesi 1/7,

Pazar 2/7

“Karla mücadele ekibimiz ile kışa hazırız”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yarından itibaren etkisini göstermeye başlayacak kar yağışı için 66 araç-iş makinesi ve karla mücadele ekibimiz ile kışa hazırız. Tüm komşularımız olumsuz hava koşullarının oluşturduğu acil durumlarda 444 44 55 numaralı Çözüm Merkezimizle 7/24 iletişime geçebilir.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, bu sabah yaptığı paylaşımda da vatandaşlara tedbirlik olmalarını hatırlatan Başkan Akpolat, “Günaydın Beşiktaş. Yağışlı hava koşulları için kişisel tedbirlerinizi almayı unutmayın. Yağışın oluşturduğu acil durumlarda 444 44 55 numaralı Çözüm Merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.” dedi.

Omuz omuza kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz

Geçtiğimiz Aralık ayında duyurusu yapılan aşevi ile Beşiktaş Belediyesi kara kışla mücadele kapsamında ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşların yanında olmaya, dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi bünyesindeki Aşevi ile ilçedeki ihtiyaç sahibi tüm komşularına sıcak yemek ulaştırıyor. Günlük 5 bin adet yemek kapasiteli aşevinde profesyonel bir ekip tarafından üretilen ve hijyen şartlarına uygun olarak paketlenen yemekler, her sabah saat 7’de dağıtıma çıkarılıyor. Sıcak yemekler, her gün ihtiyaç sahibi ailelere, kreşlere, öğrenci yurtlarına, gençlik merkezine kadın koordinasyon merkezine, engelli koordinasyon merkezine dağıtılıyor.

Aşevini ziyaret ederek; yapılan çalışmaları, yemeklerin üretim aşamasını kontrol eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ihtiyaç sahipleri için üretime geçen Aşevi hakkında şunları söylemişti:

‘’Ekonomik sıkıntıların derinleştiği üst üste gelen zamların hepimizin hayatını zorlaştırdığı bir dönemdeyiz. Kara kışın etkilerini bu yıl hep beraber daha derinden hissettiğimiz günler yaşıyoruz. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak, komşularımızı bu ekonomik sıkıntılardan bir nebze olsun koruyabilmek için çözüm yolları geliştirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş’a yepyeni bir Aşevi kazandırdık. Günde 5 bin adet yemek kapasiteli aşevimizde profesyonel bir ekip tarafından üretilen ve hijyen şartlarına uygun olarak paketlenen yemekler, her sabah saat 7’de dağıtıma çıkarılıyor.

Her gün ihtiyaç sahibi ailelere, kreşlere, öğrenci yurtlarına, Gençlik Merkezimize, kadın koordinasyon merkezimize, engelli koordinasyon merkezimize yemek ikramında bulunuyoruz. Yine aşevimizde hazırlanan sıcak çorbaları Mobil Öğrenci’Ye aracımız ile günde en az 1.000 üniversite öğrencisine ulaştırıyoruz. Ayrıca, Covid-19 karantinasındaki ihtiyaç sahibi komşularımıza 10 gün boyunca yemek gönderimi yapıyoruz. Talep olduğunda taziye evlerine de aşevimizden yemek çıkarıyoruz.

Beşiktaş Belediyesi olarak ihtiyacı olan tüm komşularımızın yanındayız ve omuz omuza kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz’’

Beşiktaş’ta kar mesaisi

Geçtiğimiz sene, Beşiktaş Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, İstanbul’da beklenen kar yağışının başlaması sonrası ilçede zaman kaybetmeden çalışmalara başlamış; ekipler vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için Beşiktaş’ın dört bir noktasına konuşlanmıştı. Beşiktaş’ta da Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Karla Mücadele ekipleri de teyakkuza geçmişti. 24 adet kepçe, 1 adet greyder, 12 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 14 adet kamyonet elle tuzlama aracı, 2 adet sepetli araç, 2 adet çekici kurtarıcı araç ve 300 kişilik karla mücadele ekibi ile Beşiktaş’ın sokaklarında kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirmişti. İstanbul’da bir hafta boyunca sürmesi beklenen kar yağışı süresince de ekipler 24 saat boyunca vatandaşların mağdur olmaması için ilçede teyakkuzda bulunmuştu.

Can dostları unutulmadı

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı sonrası Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından unutulmamıştı. Ekipler Beşiktaş’ın dört bir yanında hayvanlara mama ve su takviyesi gerçekleştirmişti.

ÖZEL HABER
Buğurcan Baştuğ