Kabataş Erkek Lisesi’nde skandal! İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden açıklama gelirken, öğrenciler de tepki gösterdi!

Türkiye’nin en köklü okullarından biri olan 1908 yılında kurulan Beşiktaş’taki Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grup öğrencinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve küfür ettiği, ayrıca kesici aletle posterine zarar verildiği görüntüler ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre; okulun yatakhanesinde öğrencilerden biri, elindeki kesici alet ile “Sol vs. Atatürk” dedikten sonra Atatürk posterine zarar veriyor.

Elindeki postere art arda darbeler indirirken yanındaki arkadaşlarının da kahkahalar attığı yansıyan videoda, “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum. En az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği duyuluyor.

Kabataş Erkek Lisesi’ndeki skandal görüntüler kısa sürede sosyal medyayı ayağa kaldırdı, öğrencilere tepki yağdı.

ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN İŞLEMİ

Gelen tepkiler üzerine Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak, olaya karışan öğrencilere disiplin işlemi uygulandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan “Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri” başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır.

Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır.”

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da, Twitter hesabından Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paylaşımını paylaştı.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinden skandal olaya anlamlı tepki

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grup öğrencinin Atatürk portresine yapığı saldırıya tepki gösteren Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, okul önünde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Okul önünde toplanan öğrenciler, “Cumhuriyetin Kalesi, Kabataş Erkek Lisesi” pankartı açtı.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri de olayla ilgili açıklama yaptı. ”Ülkemizin kurucusuna yapılan bu hakaret asla kabul edilemez ” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Biz karanlığı ezenlerin lisesi, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileriyiz. 8 Ocak Cumartesi günü sosyal medyada paylaşılan görüntüleri sizler gibi üzüntüyle ve öfkeyle izledik. 1908 yılında kurulan, Balkan Savaşları’nda bu ülkenin kurulması için öğrencilerini şehit veren bu köklü okulda, ülkemizin kurucusuna yapılan bu hakaret asla kabul edilemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün daima izinden yürüyen biz öğrenciler bu olayda adı geçen, ses çıkarmayan, kesin bir tavırla olayın karşısında durmaya herkesi kınıyoruz. Bu olayı unutmayacağımıza, takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.”

Milli Eğitim’den “Atatürk’e hakaret” açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, bir lisede yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan olaylar hakkında müfettiş görevlendirilerek, inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Dün sosyal medyaya yansıyan bir lisemizde yaşanan olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek, inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma süreci Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir” denildi.