Başkan Akpolat 2022’nin ilk meclisinde önemli konulara değindi! İşte o konuşma

Beşiktaş Belediyesi’nde 2022 yılının ilk Meclis oturumda Başkan Rıza Akpolat, “İkinci oturuma kadar komisyonlarımız gündem çalışmalarına devam edecek” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabında  2022 yılının ilk Meclis oturumunun videosunu paylaştı. Akpolat, oturum hakkında “2022 yılının ilk Meclis oturumunu bugün gerçekleştirdik. Katkı veren tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Cuma günü gerçekleşecek ikinci oturuma kadar komisyonlarımız gündem çalışmalarına devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Neler konuşuldu?

Başkan Rıza Akpolat, önce Meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılması için oylamaya sundu ve kabul edilmesinin ardından konuşmasına başladı. 

“Değerli meclis üyelerimiz, sevgili Beşiktaşlılar,

Öncelikle hepinizin yeni yılını Beşiktaş Meclisi’nden kutluyorum. Umarım 2021 yılında yaşadığımız olumsuzlukların ortadan kalktığı, hastalıkların sona erdiği, içinde bulunduğumuz ekonomik koşulların düzeldiği bir yıl geçiririz hep beraber. Sizlerin ve ailelerinizin yeni yılını kutluyorum.”

Aralık ayında kayedilenler için başsağlığı

“Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde kayıplarımız oldu. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi eski dönem İstanbul İl Yöneticisi benim de bir dönem beraber görev yaptığım İstanbul İl Başkan Yardımcımız Sayın Yeter Büyükdurmuş’u ve eşi Eyüp Eyüp Büyükdurmuş’u kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Gerçekten hepimiz için çok büyük bir kayıp.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun halası Güllü Özdoğan’ı kaybettik. Allah’tan rahmet diliyoruz.

Önceki dönem Belediye Meclis üyemiz Sayın Bülent Tatar’ın kayınvaliedesi Sayın Şükran Can’ı kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum.

Bebek Mahalle muhtarımızın kardeşi Sayın İbrahim Kılavuzoğlu’nu kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum. 

Seslendirme sanatçısı değerli oyuncu Sezai Aydın’ı kaybettik. 

Vişnezade Mahallemizden komşumuz Klasik Türk Müziği sanatçısı icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’yı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

LÖSEV kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Sayın Dr. Üstün Ezer’in değerli annesi Mualla Ezer’i kaybettik. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, başsğlığı dileklerinin ardından konuşmasına şöyle devam etti:

“Aralık ayında İzmir Kınık’ta meydana gelen maden göçü sonucunda yaralanan 35 işçi kardeşimiz vardı. Kendilerine bir kez daha Beşiktaş Meclisi’nden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Dördüncü kez dünya şampiyonu olan Vakıf Bank Kadın Voleybol Takımı’mızı da tebrik ediyorum.”

Ocak ayındaki kayıplar anıldı

“1 Ocak 2017’de Ortaköy’de gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum ve yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin tekrardan başı sağolsun.

Ocak ayı içerisinde bir sürü kaybımız var. Bunları da tekrar bu vesileyle Beşiktaş Meclisi’nden anmak istiyorum. 

Öncelikle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, gazeteciler Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Hrant Dink, Mehmet Ali Birand, edebiyatçılar Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemal Süreyya ve Özdemir Asaf. Ressam, yazar ve siyasetçi Rahşan Ecevit, TEMA Vakfı’nın kurucusu Hayrettin Karaca, Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyet’i Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okan, Türk Sineması’nın unutulmazlarından Münir Özkul ve Ayşen Gruda. Bilim insanı Ahmet Mete Işıkara, siyasetçi Kamer Genç, Bebek Mahallemizin eski muhtarı Ali Aydın Onar.

Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ruhları şad olsun.”

Başkan Akpolat’tan önemli açıklamalar

“Zor bir yılı geride bıraktık. 2021 yılı tüm vatandaşlarımız için, yerel yönetimler için çok ön görülemeyen bir yıldı. Hem pandemi, hem pandeminin yarattığı ekonomik kriz ve onun yarattığı koşullar. O krizin vatandaş üzerindeki olumsuz etkileri. Gerek ekonomik etkileri, gerek psikolojik etkileri günlük hayatı gerçekten zorlaştırmaya başladı ve bizler de yerel yöentimler olarak hayatı zorlaşan vatandaşlarımızın yanında olmaya, her koşulda yanında olmaya çalışıyoruz Beşiktaş Belediyesi olarak.” şeklinde konuşarak bir kaç ana başlıkta yapılan çalışmaları aktaran Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat‘ın meclis konuşmasının tamamını aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz.

ÖZEL HABER
Buğurcan Baştuğ