Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Radyo Beşiktaş aracılığıyla Beşiktaşlılara seslendi!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Radyo Beşiktaş’ta Gazeteci İsmail Baştuğ’un konuğu oldu!..

Beşiktaş Buluşmaları başladı.. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Radyo Beşiktaş’ta Gazeteci İsmail Baştuğ‘un konuğu oldu!.. 
2020 yılında Beşiktaş ilçe genelinde yapılanlar, projeler, açılışlar ve Koronavirüs tedbirleri ile son durum hakkında bilgi verdi!.. Yeni yıl beklentileri, dilek ve temennilerini Beşiktaşlılarla paylaştı…

İşte yayının tamamı! Dünyanın her yerinden dilediğiniz zaman dinleyebilirsiniz.

Beşiktaş Buluşmaları’nda Beşiktaşlı komşularını selamlayarak sözlerine başlayan Başkan Akpolat, 30 günlük tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, “Maske, mesafe kurallarına uyalım, hastalığın bazı yan etkileri devam ediyor, ama şuan iyiyiz. Zor bir süreç, zor bir hastalık” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Zor bir dönemde Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Pandemiyle mücadele ediyoruz. Yola çıkarken verdiğimiz sözleri tutarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

KORONA İLE MÜCADELE

“Belediyemizin yapısını sürece uygun hale getirdik. Personelimize bu hastalıkla ilgili bilgilendirme yaptık, iş planımızı yaptık. Evden çalışacak arkadaşlarımızın sistemlerini uygun hale getirdik. Belediyemizi dijitalleştirdik. Online danışmazlık hizmeti dahil bir çok hizmeti vermeye başladık. Sağlık çalışanlarına iki öğrenci yurdumuzu tahsis ettik. İleri yaştaki komşularımıza hjyen setlerini dağıttık.”

RIZA AKPOLAT: “SAHA ÇÖZÜM HAREKETİ BAŞLATTIK”

“Açık mikrofon etkinlikleri pandemiden dolayı sekteye uğradı. Anket yapıyoruz. Vatandaşların talep öneri eleştirileri dinleniyor. Beşiktaş eğitimve gelir seviyesi yüksek olarak bilinse de, aslında biz orta gelir seviyesine sahip olduğunu biliyoruz. Pandemi süreci yeni ihtiyaç sahipleri ortaya çıkardı. Destek paketleri hazırlıyoruz.”

“HALK MARKET VE HALK MAĞAZAYI AÇTIK”

“52 bin haneye girdik. Bütün hanelere gideceğiz. Tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere Halk Kart’ı bırakacağız. Bizim açtığımız Halk Market ve Halk Mağaza’dan ihtiyaçlarını alabilecekler. Sıcak yemek ihtiyacı var. Günde bin kişiye sıcak yemek hizmeti veriyoruz ama, aş evi kurduk. Günlük 5 bin kişiye yemek çıkartacak. Yeni duruma göre güncelledik, bu çalışma bitince açılışlarını yapacağız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ALT YAPI SORUNU

“Kentsel dönüşüm, altyapı sorunu, su baskını, otopark, kaldırım sorunu gibi bir çok sorunumuz var. İBB ile birlikte çalışmaları yürütüyoruz. Sokağa çıkma yasaklarında altyapı su kanalları çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na buradan teşekkür etmeliyiz. Beşiktaş’ın bu sorununa öncelik verdi. Beşiktaş’ın altyapı sorunu çözülecek talimatı var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin aynı parti tarafından yönetilmesinin avantajlarını vatandaşlarımıza yaşatacağız. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Vatandaşla müteahhiti bir araya getirecek. İmar planları hakkında vatandaşı bilgilendirecek. Müteahhit mağduru vatandaşların belediyenin bu konuyu ele almasını dile getirmesi üzerine müdürlük kuruldu.”

BEŞİKTAŞ AKADEMİ’Yİ KURDUK

“Beşiktaş Akademiyi kurduk. Beş derslikten oluşuyor. Bugüne kadar yaklaşık 500 öğrenci kayıt oldu. Oranın da açılışını halen yapmadık. Deneme olarak başlattık. Önce eksiklerimizi görüyoruz. Üniversite ve lise hazırlık kursları var ücretsiz olarak. Kültür sanat kursları var. Buranın kapasitesini 1500’e çıkartıyoruz. Kütüphane açtık, 9 tane üniversitemiz var. Ders de çalışacak öğrenciler. Ders çalışma alanları, 50 bin kitap, 30 bin içerikli dijital kütüphane. Kent Kütüphanesi de Ortaköy Vadisi’nde planlandı. Aplikasyon hazırlandı. Öğrenciler, öğrenci numarasını giriyor kendisine en yakın konumdaki anlaşmalı restorana gidip kendisine ayrılan kontenjanla ücretsiz olarak yeme içme ihtiyacı karşılanıyor.”

SEMT KART, MEYDAN DÜZENLEMELERİ VE CAN DOSTLARIMIZIN İHTİYAÇLARI

“Beşiktaş Semt Kart çıkartıyoruz. Belediye’nin tesislerinden vatandaşlar indirimli olarak faydalanacaklar. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Beşiktaş’ın güzelliklerinden vatandaşların faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Meydan düzenlemeleri ile kente yakışır bir şekilde yeniden pilanlıyoruz. Görüntü kirlilği ortadan kaldırılacak, iskeleden evlendirme dairesine kadar. Kaldırım işgallerinden vatandaşlar şikayet ediyor. Beyoğlu kapatıldıktan sonra 2 katına çıktı işgaller. Pandemi sürecinde sokak hayvanlarının çok ihtiyaçları oldu. Genelde esnaf mama dağıtıyordu. 7 ton mama dağıttık. 15 bin can dostumuza sahip çıktık. Veterinerlik çalışma saatlerini 09:00’dan 21:00’e kadar çıkardık, Acil Hayvan Ambulansı ile anında müdahale ediyoruz. Evcil hayvan satışını yasakladık. Ancak, meclis kararımıza karşılık yürütmeyi durdurma kararı aldılar. Biz bunu devam ettireceğiz. Mahkeme sürecini. Karşı dava açacağız. Tarım İl Müdürlüğü ile bunun mücadelesini vereceğiz.”

“KAYMAKAMLIKLA ORTAK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

“Yıkılıp yeniden yapılması gereken okullar var. Sayın Kaymakamımız ile birlikte bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Atıl olarak duran 3 yerde parklar oluşturuldu, hayvanlara özel yerler yerleştirildi.”

ORTAKÖY VADİ, CUMHURİYET MÜZESİ VE MASAL MÜZESİ

“İki önemli park, Ortaköy Vadi. 280 dönüm arazi. Gençler ve ileri yaşlı vatandaşlar için spor tesisi, kent kütüphanesi, kültür merkezi, amfi tiyatro, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, suni bir gölet ve huzurevi kazandırıyoruz oraya. Bu huzurevinde zor durumdaki sanatçılarımızı misafir edeceğiz. Çırağan’da Kaymakamlığın olduğu yerdeki hizmet binamız tarihi bir bina. Oraya bir Cumhuriyet Müzesi ve Kedi Müzesi çocuklarımız için Masal Müzesi planlıyoruz. Çok güzel bir müze olarak orayı kazandıracağız. Ortaköy Kültür Merkezi’ni açıyoruz.”

“SÖZLERİMİZİN ARKASINDA DURUYORUZ”

“Organik pazarı kurduk. Kadın kooperatiflerinin ürünleri yer alıyor. Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni açtık. Her gün cinayet haberleri, taciz haberleri… Önce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Sonra onun devamı olarak Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’ni kurduk Levent’te. Gençlerle ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz.  Ücretsiz yeme içme, işhayatına hazırlık için Gelişmişlik ve Kariyer Merkezi’mizi hayata geçirdik. Kütüphane’yi kurduk, Akademi’yi kurduk. Neye söz verdiysek arkasında duruyoruz. Beşiktaş’ta yaşayan üniversite öğrencilerine talebi varsa burs veriyoruz. Başta sözünü verdiğimiz, vatandaştan tespit ettiğimiz sorunları hızlıca ne yapabiliriz diye konuştuk. Ekiplerimizi kurduk. Kısa sürede bunları hayata geçirdik. Bütün bunları hayata geçirirken 3 aylık bir seçim tekrarı, 9 aylık bir pandemi süreci ve bütün bunları bu süreç içinde gerçekleştirdik. Ortaköy Mecidiye Mahallesi’nin yanındaki alana sağlık ocağı yaptık. Bunu herkesin desteğiyle yaptık. Kaymakmımızın, İlçe Sağlık Müdürümüzün, siyasi parti temsilcilerinin çalışmasıyla yaptık. Beşiktaş’ta tam kapasiteyle çalışan hastane yok, Sait Çiftçi’nin acili yok. Daha büyük sorunlarımız var. Sağlık Aile Merkezi’ni Beşiktaş’ın hizmetine kazandırdık. Bu ay ki Belediye Meclisi’ne taşımayı düşünüyoruz. Ondan sonra ciddi bir mücadele alanı oluşacak.  Hazırlıklarımız tamam. Hızlıca Beşiktaş’ı dönüştüreceğiz.”

BAŞKAN RIZA AKPOLAT’TAN YENİ YIL MESAJI

“2020 hepimiz açısından kötü deneyimlediğimiz bir yıl oldu. Kendim de dahil olmak üzere, bu hastalıkla hepimiz tanıştık. Yanımızdaki birçok çalışma arkadaşımız bununla tanıştı. Atlattık. Bu süreci tecrübe etmiş olduk. 2020’yi bu şekilde atlatmış olduk. Depremlerle, harekatlarla, şehitlerle, pandemiyle, sağlık emekçilerimizin kayıplarıyla bir sürü alanda sıkıntılar yaşadık. 2020’de yaşadıklarımızın 2021’de olmamasını diliyorum ve bütün yurttaşlarımıza ve bütün komşularımıza öncelikle sağlıklı bir yıl diliyorum. Belli ki, bu hastalık 2021’inde belli bir sürecini kapsayacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da ihtiyatı elden bırakmamaları lazım. Maske ve mesafe kurallarına uyarak süreci devam ettirmeleri lazım. 2021’de önce sağlıklarına dikkat ederek onlara mutlu huzurlu bir yıl diliyorum. Hep beraber biz de onların yanında olmaya devam edeceğiz. 2021 yılında yanlarında olacağız. Radyo Beşiktaş ailesine de sağlıklı bir yıl diliyorum.”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat kimdir?

Gazeteci İsmail Baştuğ kimdir?