Akpolat açıkladı! Belediye’de asgari ücret net 3.100 TL

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 2021 yılı için hükümet tarafından net 2 bin 825 TL olarak açıklanan asgari ücret sonrası belediye bünyesinde ve iştiraklerinde çalışan emekçilerin alacağı maaşın net 3.100 TL olacağını açıkladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza AKpolat, önemli bir duyuruda bulundu. Edinilen bilgilere göre;  Akpolat, 2021 yılı için hükümet tarafından net 2 bin 825 TL olarak açıklanan asgari ücret sonrası belediye bünyesinde ve iştiraklerinde çalışan emekçilerin alacağı maaşı açıkladı. Akpolat: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı gibi belediyemiz ve iştiraklerinde bundan sonra asgari ücret net 3.100 TL olacak.” dedi.

1 Ocak 2021 yılında çalışanlara verilecek asgari ücret Pazartesi günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından net 2 bin 825 TL olarak açıklandı. İşçi sendikalarının karşı çıktığı ve birçok kesim tarafından az bulunan asgari ücret sonrası CHP’li belediye başkanları da belediyelerde uygulanacak asgari ücret için açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da açıklamada bulunan belediye başkanları arasında yer aldı. Başkan Rıza Akpolat, belediye bünyesinde ve iştiraklerinde çalışan emekçilerin maaşlarının Ocak ayından itibaren net 3.1 TL olacağını yaptığı sosyal medya paylaşımıyla duyurdu.

“Emekçilerin her zaman yanındayız”

Akpolat; ‘’ Emekçilerin her zaman yanındayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı gibi Belediyemiz ve iştiraklerinde bundan sonra asgari ücret net 3.1 TL olacak. Kimse merak etmesin, bu haklı mücadelede halkımızla birlikteyiz.’’ dedi.