Atatürk 10 Kasım’da Beşiktaş’ta anılacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82 yıl dönümünde Beşiktaş Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine hatırasına uygun bir şekilde anacak. Edinilen bilgilere göre; sabahın erken saatlerinde başlayacak anma programı günün ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün edebiyete intikal edişinin 82 yıl dönümünde hayata gözlerini yumduğu Beşiktaş’ta yine her yıl olduğu gibi hüzün ve matem olacak. Bu sene anma programları Covid-19 virüsü nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilecek. Atatürk’ü anma programının Anıtkabir ile eş zamanlı en önemli adresi olan hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nda özel bir anma töreni düzenlenecek. Bir süredir Covid-19 tedavisi evinde devam eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın katılamayacağı törenler için kendisinin liderliğinde Atatürk’ün hatırasına yakışır bir anma günü organize ediliyor. Beşiktaş’taki törenler Beşiktaş Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen resmi törenle başlayacak. Beşiktaş Belediyesi de 10 Kasım Salı günü sabah 06.30’den itibaren Dolmabahçe ağaçlı yolda Ata’mızın kendi sesinden konuşmalarını akşam saatlerine kadar hoparlörden yayınlayacak.

Rıza Akpolat: “Beşiktaş Atatürk’ün izinde”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yaptığı açıklamada şu noktalara değindi:

‘’Kuruluş ve kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı Beşiktaş, Ata’sına olan bağlılığını her şart ve koşulda göstermeye devam ediyor. Büyük Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız Dolmabahçe’de çalışma arkadaşlarımız gerekli her türlü tedbiri almış durumda.  82 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Atamızın fikirleri, devrimleri, insanlığa yol gösteren düşünceleriyle sonsuza kadar yaşayacaktır. Tarihin hep haklı çıkardığı, her geçen gün değerinin çok daha iyi anlaşıldığı büyük devrimci ölümsüz fikirleri ve mücadelesiyle kalbimizde, bilincimizde var olmaya devam edecektir. Beşiktaş Atatürk’ün izinde, fikir ve düşüncelerinin yol göstericiliğinde yürümeye aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, sevgi, Şükran ve minnetle anıyorum.’’