Gazeteci İsmail Baştuğ yazdı: Rıza Akpolat neden Korona oldu?!..

Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın neden ve nasıl Korono olduğunu kaleme aldı. 
Tecrübeli gazeteci İsmail Baştuğ, ‘Başkan genç ve dinamik bir insan… Salgının ilk gününden itibaren her gün insanlarla içiçe… Belediyede, sokakta, ev ziyaretinde, esnaflarla… Bu kaçınılmazdı… Ne kadar korunursa korunsun bir gün olacaktı’ dedi!.. 
İsmail Baştuğ ayrıca Beşiktaş Medya Grup adına bir de geçmiş olsun mesajı yayınladı!..

İşte o yazının tamamı…

Rıza Akpolat neden korona oldu!..

Nasıl olmasın?.. Her gün insanların içinde!.. 
Tepe yöneticiler bir yana, her gün insanlarla içiçe olması gereken bir çok yönetici Korona virisü kapmaya aday!.. 
Hele yerel yöneticiler…
Her gün insanlarla birlikte…
Belediyede… Sokakta… Evlerde… İşyerlerinde…
Özellikle Belediye Başkanlarının ardı ardına bu illete yakalandıklarını haber alıyoruz. 
Hiç şüphesiz bunların içinde en ağır olan Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böçek… Durumu oldukça ağır, günlerdir yoğun bakımda ve uyutulduğu haberleri geliyor…
Allahtan diğerleri öyle değil, atlatıp görevleri başına dönüyor.
Yani bu işin şakası yok!..
İstanbul’da neredeyse bir gün arayla önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bu virüsle tanıştı. Önce evlerinde ardından hastanede tedavi süreci başladı. İmamoğlu taburcu edildi, Akpolat’ın da bir an önce iyileşmesi ve önce ailesi, ardından Beşiktaşlılara kavuşması en büyük dileğim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Mesaj yayınlayarak kamuoyuyla paylaştım. Hatta bu sayımızda İmamoğlu ve Akpolat’ı manşet yaptık. ‘Üzdüler’ ve ‘Geçmiş olsun’ diye başlık attık!.. Bunu da tüm insanların daha dikkatli olması için yaptık!.. 
Ancak takip ediyorum da salgın öyle bir boyut almış ki yakın çalışma arkadaşları da aynı sorunla boğuşuyor. Gerçekten üzücü bir durum!.. Nasıl boğuşmasınlar?.. 
Hepsi her gün sahadalar. İlk günlerde başkanın haftalarca eve uğramadığını, saçı sakalı birbirine karışmış halini biliyoruz.  Otobüs içinde insanların ilk günlerde evden çıkmaması için elinde megafon çaba gösterdi. Sonra maske dağıtımını bizzat kendisi yaptı. 65 yaş üstü evden çıkamayan insanlar için erzak dağıtımlarında da bulundu. 
En son da saha ekibi kurdu evleri ziyaret ediyordu.
Gazeteye haberler ve fotoğraflar geldikçe ben hayret ediyordum bu yoğun çalışmaya… Bu kadar yoğun koşturma ve ziyaret içinde insanın ne kadar korunsa da bu illetle tanışmaması imkansız. 
Sonuçta Rıza Akpolat’ta Korona oldu. 
Sosyal mesafe, temas, fazla yakınlaşma, ev ve iş yeri ziyaretleri, hatta yeme içme bile çok önemli, bence tamamen kesilmeli bir dönem… 
İletişimin şekli bile bir süre için değiştirilmeli. 
Başkan çalışkan dinamik bir insan… Gençliği de var. 
Bu nedenle vatandaşlarla çok içiçe… 
Bence kendini feda etti!..
Sağlığını düşünmeli.. 
Zira bu virüs ve salgın bitmiyor bitmeyecek gibi… 
Yaz sonrası beklenen bir şeydi!..
Her geçen gün de artıyor, yayılma hızı yükseliyor. 
Yeni tedbirler gelebilir, gelmelidir!.. Temennim bu illete yakalanan herkesin bir an önce sağlığına kavuşmasıdır!..  Çünkü anladığım kadarıyla bu illetle bir şekilde herkes tanışacak. 
Yani kaçış yok!.. 
Önemli olan nasıl atlatacağız?.. Atlatabilecek miyiz?..
Tekrar geçmiş olsun!..
Sağlıcakla dön!..

***
GAZETECİ İSMAİL BAŞTUĞ KİMDİR?..