Vatan Partisi’nden Mavi Vatan Geleceğimizdir posterleri

Vatan Partisi emperyalist cepheye dikkat çekmek amacı ile 81 ilde dağıtılmak üzere “MAVİ VATAN GELECEĞİMİZDİR” posteri bastırdı.

Vatan Partisi Beşiktaş İlçe Başkanlığı Beşiktaş bölgesinde esnafa dağıtmak amacı ile ziyaretler oluşturdu. Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş İlçesi Başkanı Aydın Erel şöyle konuştu:

“Bu posterde 462 000 km2 bölge hakkımız vurgulanmaktadır. Esnafımız genel olarak geniş bir ilgi göstermekte Mavi Vatanın önemini halkımız kavramış durumda. Mavi Vatanımız kara sularımızdaki, kıta sahanlığımızdaki, hava sahamızdaki ve Münhasır Ekonomik Bölgemizdeki egemenlik alanımızın ve kaynaklarımızın bütününden oluşur. Mavi Vatan, vatanımızın ayrılmaz parçasıdır. Şu anda Türkiye’mizin geleceğini belirleyen öncelikli görev, Mavi Vatanımıza yönelik emperyalist tehdidi alt etmektir.

Tehdidin esas kaynağı ABD’dir. Çünkü İsrail, Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye’ye karşı askerî ittifaklar yapıyor. Dedeağaç ve Balkanlar yanında, Fırat’ın Doğusunda ve Kafkaslar ’da Türkiye’ye karşı askerî üsler kuruyor. Türk Akımını engellemek için Ukrayna ile anlaşmalar yapıyor. PKK, FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütlerini her alanda destekliyor ve silahlandırıyor. Bu gerçeklere rağmen ABD’yi tehdidin dışında ya da kenarında gösterme çabaları, tehdidi ağırlaştırmaya hizmet etmektedir.

Türkiye, hukuk düzleminde haklıdır. Ne var ki bu haklı konum ancak ve ancak kuvvet sayesinde hayata geçer. Savaşın önlenmesi de ancak kuvvetle mümkündür. Savaşı önleyecek etkenler, en başta devletimizin kararlılığıdır ve milletimizi seferber etme yeteneğidir, silahlı kuvvetlerimizin üstün savaş gücüdür, milletimiz ile devletimiz arasındaki birliktir ve komşularımızdan Asya’nın derinliklerine kadar uzanan ittifak birikimimizin ortak çıkarlar temelinde devreye sokulmasıdır.” dedi.