19 Mayıs’a özel dijital sergide genç sanatçılar bir araya geldi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101.yılına özel düzenlenen Beşiktaş Çağdaş Dijital Sergisi’nde genç sanatçılar bir araya geldi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101.yılı kapsamında düzenlenen Beşiktaş Çağdaş Dijital Sergisi genç sanatçıları bir araya getirdi. Birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergi beşiktascagdas.com adresi üzerinden sanatseverlere online olarak açıldı.

Bu yıl genç sanatçılarla 19 Mayıs’ı kutluyoruz mottosuyla yola çıkan Beşiktaş Belediyesi, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101 yılında Türkiye’nin dört bir yanından ve KKTC’den birçok genç sanatçıyı ‘Beşiktaş Çağdaş Dijital Sergisi’nde bir araya getirdi.

Usta genç sanatçılar ve usta sanatçı olmak için emek verenlerin katıldığı sergi, genç sanatçıların ürettiği eserleri geniş kitlelere ulaştırabilmesi açısından da ayrı bir öneme sahip. Kutlama niteliğindeki sergiye, duyurusu yapıldığı andan itibaren 18-40 yaş arasında 140 genç sanatçı katıldı.

Beltaş A.Ş işbirliğiyle düzenlenen sergide gençlere destek olmanın yanı sıra salgın sürecinde eserlerini sergilemekte zorlanan sanatçılara yeni bir mecra açtıklarını söyleyen Beltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney nitelikli fayda sağlayacak bu serginin bundan sonraki projelerin de bir başlangıcı olduğunu belirtti.

Resim ve baskı alanında konu ile tekniğin serbest olduğu sergiyi sanatseverler besiktascagdas.com adresi üzerinden 7 Haziran’a kadar ziyaret edebilecek.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yenilikçi, üretken genç sanatçıları bir araya getiren sergi hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Akpolat: ‘’19 Mayıs‘a özel Beşiktaş Çağdaş Dijital Sergimizde, genç sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturuyoruz. Genç sanatçılarımızı görünür kılmak amacıyla hayata geçirdiğimiz sergiyi besiktascagdas.com üzerinden 7 Haziran’a kadar ziyaret edebilirsiniz‘’ dedi.