Beşiktaş’ın cadde ve sokaklarında 19 Mayıs coşkusu

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinin tüm cadde ve sokaklarında 19 Mayıs coşkuyla kutlandı. Koronavirüsü salgını önlemlerinden dolayı uygulanan Sokağa Çıkma Kısıtlaması’ndan dolayı, bu yıl 19 Mayıs’ın 101. yıldönümünde Beşiktaş’ta ‘Mobil Kortej’ geçişi düzenlendi.

Edinilen bililgere göre; Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını birbirinden farklı etkinlikler düzenleyerek kutladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat 101 Yıl mobil kortejiyle ilçenin bütün mahalle ve sokaklarını dolaşarak komşularının bayram sevincine ortak oldu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Beşiktaş’ta belediye ve ilçe sakinleri hep birlikte Ata’sına yakışır bir kutlama gerçekleştirdi.

Kutlamalar, saat 10.00’da Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katılımıyla Beşiktaş Anadolu Lisesi Bahçesi’nde resmi törenle başladı. Ardından saatler 14.00’ü gösterdiğinde Beşiktaş Belediyesi önünden 101 Yıl Mobil Kortej araçları Başkan Akpolat’ın da katılımıyla Beşiktaş’ın bütün sokakları, mahallelerini dolaşmaya başladı. Sokak ve caddeler Atatürk’ün sevdiği parçalar ve marşlar eşliğin de dolaşıldı. Kortej sırasında pencere ve balkonlardan el sallayan komşularının bayramlarını da kutlayan Başkan Akpolat, vatandaşlara Atatürklü Türk bayrağı armağan etti.

19 Mayıs Beşiktaş’ın doğum günü

Mobil kortej sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: ‘’ Pandemi süreci nedeniyle vatandaşlarımız evdeler. Vatandaşlarımız bu yüzden bu bayramı evde kutlamak zorunda kaldı ama biz bu sene de bayramı tüm coşkusuyla yaşamak için özel bir etkinlik gerçekleştirdik. Beşiktaş’ta 19 Mayıs’ı her sene çok özel kutluyoruz. Bu bayramı Beşiktaş’ın doğum günü olarak kabul ediyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a Bandırma Vapuru’na giderken Akaretlerdeki evinden ayrılarak ailesini tüm Beşiktaşlılara emanet etti. Her sene olduğu bu bayramımızı da coşkuyla kutluyoruz bu sene vatandaşlarımız evlerinde kaldı dışarıya çıkamadılar ama herkes çok coşkulu. Bütün sokakları biz de mobil kortejimizle dolaşıyoruz. Bu kapsamda ben de bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum ‘’ dedi.

Öte yandan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde bayram sevincini yaşayanlar içinse Beşiktaş Belediyesi’nin Youtube kanalında sevilen yazar ve şair Sunay Akın Beşiktaş sakinleriyle bir araya geldi. İlerleyen saatlerde de Zeybek Gösterisi ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Dinletisi de Youtube kanalında yer aldı.

Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise Konaklar Mahallesi Şebboy Sokak’ta bütün Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta tek yürek olacak. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için İstiklal Marşı okunacak.