Başkan Akpolat vatandaşlara yardımları bizzat ulaştırdı

Beşiktaş Belediyesi, KORONAVİRÜS (Covid-19) salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan iki günlük sokağa çıkma yasağı kararının ardından da çalışmalarına ara vermeden devam etti.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda kolisi dağıtan ekiplere destek veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, belediye ekipleriyle birlikte semtin sokaklarını gezerek Beşiktaşlıların talepleriyle birebir ilgilendi.

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta iki günlük sokağa çıkma yasağı kararı almasının ardından tüm İstanbul’da olduğu gibi Beşiktaş’ta da hayat durdu. Ancak Beşiktaş Belediyesi ekipleri KORONAVİRÜS salgını başladığı andan itibaren süren çalışmalarına ara vermeden devam etti. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sabah saatlerinde Beşiktaş’ın tüm noktalarına sokak hayvanları için mama ve su takviyesi gerçekleştirirken, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışanlar hem ileri yaştaki vatandaşların evlerine sıcak yemek dağıttı hem de tüm ihtiyaç sahiplerine kuru gıda kolilerini ulaştırdı. Ekiplere Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da eşlik etti. Başkan Akpolat çalışma arkadaşlarıyla birlikte ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan komşularına kolileri bizzat kapılarını çalarak teslim etti.

Bu salgını el birliğiyle atlatacağız

Vatandaşların taleplerini doğrudan alıp belediye ekiplerine gerekli talimatları veren Başkan Rıza Akpolat, pencere ve balkonlarına çıkan komşularının dertlerini dinledi ve onlarla sohbet etti. Başkan Akpolat bu salgından en kısa sürede el birliğiyle kurtulacaklarını kaydederek şunları ifade etti; ‘’ Günlerdir canla başla çalışan mesai arkadaşlarımla birlikte, 48 saatlik sokağa çıkma yasağı süresince hiçbir komşumuzun mağdur olmaması için sahadayız. Beşiktaş’taki hanelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmetlerimizi kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Bugün hem 65 yaşın üzerinde kronik rahatsızlığı olan hem de Beşiktaş genelindeki tüm ihtiyaç sahibi komşularımız için kuru gıda kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdik. İleri yaştaki komşularımıza ayrıca, hijyen kitlerini de ulaştırıyoruz. Endişe etmeyin, biz her adımda yanınızdayız. Gün boyunca Beşiktaş’ın mahallelerindeydim. Faal olan esnafımızı ziyaret ettim; pencere ve balkonlarındaki komşularımızla sohbet ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını kontrol ettim. Şu salgını bir atlatalım, Belediyemizin nice etkinliğinde tüm komşularımızla bir araya geleceğiz.’’