Beşiktaş’ta Koronavirüs’e karşı dezenfekte ve denetim çalışmaları devam ediyor

Beşiktaş Belediyesi, Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte 17 Şubat 2020 tarihinde ilçede başlattığı önlemleri ve denetimleri artırarak çalışmalarına devam ediyor. Beşiktaş’ta sabah saatlerinde belediyeye bağlı ekipler, ticari taksileri ilaçlayarak önlem alırken, zabıta ekipleri de virüsü fırsata çevirmeye çalışan işletmelere karşı dükkân ve mağazaları denetledi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılarak büyük bir tehdit oluşturan koronavirüs (covid-19), Türkiye’de de görülmeye başladı. Vaka sayılarında artış tespit edilirken ülkede genelinde de önlemler sıklaştırıldı. Beşiktaş Belediyesi de bu önlemler kapsamında sabah saatlerinde Beşiktaş’ta bulunan tüm taksilere yönelik dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

TAŞKIRAN : “DAHA SAĞLIKLI HİZMET VERECEĞİZ”

Aracı ilaçlanan taksi şoförü Hayrettin Taşkıran, kendilerine göre daha önce önlem aldıklarını söyledi. Aracının bu şekilde ilaçlanmasıyla müşterilerine daha sağlıklı hizmet edeceğini belirten Taşkıran, “Aracımız güzelce dezenfekte edildi. Bizde daha önce kendimize göre önlemlerimizi almıştık zaten. Kolonya, ıslak mendil gibi temizlik ürünlerini aracımıza yerleştirmiştik. Kendi çapımızda temizliğimizi yapıyorduk. Bu dezenfekteyle aracım daha hijyenik hale geldi. Müşterilerimize daha sağlıklı, daha güvenli yolculuklar sunacağız.Kolonyamız ve ıslak mendille kapı kollarını tutacakları temizliyoruz. Bu şekilde önlemimizi alıyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından Beşiktaş Belediyesi Zabıta Ekipleri de Ortaköy’de işletmelere karşı dükkân ve mağazaları denetledi.

ZABITA AMİRİ ÖREN : “DENETİMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Beşiktaş Belediyesi Zabıta Amiri Binali Ören, koronavirüs sebebiyle denetimlerini artırdıklarını söyledi. Gün içerisindeki denetimlerinde bir sorunla karşılaşmadıklarını da ifade eden Ören, “Bizler Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın önerisi doğrultusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Son zamanlarda koronavirüs ile ilgili de güncel bir konu olduğu için yirmi dört saat tüm arkadaşlarımız teyakkuzdayız. İnsanların toplu olarak bulunduğu yerlerde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilirken bizler de denetimlerimizi sıklaştırmaya başladık. Çünkü fiyat etiketleri değişiyor. Bu konuda da bugün yaptığımız çalışmalarda fazla göze batan bir şey göremedik. Ama denetimlerimizi bu konuda sıklaştıracağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN RIZA AKPOLAT: ‘’ TİTİZ VE ÖZVERİYLE ÇALIŞAN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMATEŞEKKÜR EDİYORUM ‘’

Ayrıca Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Koronavirüs çalışmalarını titizlikle devam ettiren çalışma arkadaşlarına sosyal medya üzerinden teşekkür etti. Başkan Rıza Akpolat; ‘’Beşiktaş’ta Korona salgını ile mücadele kapsamında gece gündüz demeden çalışan çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Titiz ve özverili çalışmalarından ötürü kendilerine minnettarız.’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Beşiktaş’ta belediye ekipleri ilçedeki tüm kamusal açık ve kapalı alanlarda dezenfektan çalışmalarını büyük oranda tamamlarken vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.