Yeteneğe kimse engel olamaz

Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı Beşiktaş Akademi Engelsiz Dans Topluluğu “Coğrafyanın Aşkları” müzikali için yeteneklerini seçti. Kaybedenin olmadığı yetenek taramasında bütün engelli bireyler dans, müzik ve tiyatro eğitimi almaya hak kazandı. Farklı engel grubundaki yeteneklerin bir arada olacağı müzikal bu yönüyle dünyada bir ilk olma özelliği de taşıyacak.    

Engelli bireylere yönelik farkındalık projelerine önem veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sanatın her alanında engelli bireyleri desteklemeye devam ediyor. Bu anlamda Beşiktaş Belediyesi farklı bir müzikale ev sahipliği yapacak.  

‘Coğrafyanın Aşkları’ adlı müzikal seçmelerinde engelli adaylar gönüllü dansçılar eşliğinde Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde hünerlerini sergiledi. Ali Yaylı ve Tuna Arman gibi usta sanatçıların da içinde bulunduğu jüri üyeleri dansçıların performansına tam not verdi. Engelli bireylerin gösterileri izleyicilerden de büyük beğeni aldı. Kaybedenin olmadığı yetenek taramasında engelli bireyler dans, müzik ve tiyatro eğitimi almaya hak kazandı. 25 yaşındaki görme engelli Cankut Değerli’nin piyano performansıyla sahnede renkli görüntüler yaşandı.

Coğrafyanın Aşkları Müzikali dünyada bir ilk

Projenin koordinatörü Gamze Birsöz Koç tüm engelli bireylerin aynı anda sahneye çıkacağını belirterek şunları ifade etti:  ‘’Engelsiz müzikalimiz ‘Coğrafyanın Aşkları’ ile bugüne kadar gelmiş geçmiş beş büyük aşkı canlandıracağız. Müzikalimiz dünyada bir ilke imza atıyor. Tüm engel gruplarını aynı sahneye çıkartacağız; işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelliler aynı anda tiyatro, müzik yapacaklar, oyunculuk sergileyecekler, müzik aleti çalacaklar, şarkı söyleyecekler. Sahne sanatlarının birçoğuna dokunmuş olacaklar.’’

Yetenek taramasından sonra, Beşiktaş Akademi Engelsiz Dans Topluluğu ekibi, jüri üyeleri ve katılımcılar hareketli ezgiler eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi.