Beşiktaş’ta teknoloji ve yaşlıların yaşam kalitesi paneli

Beşiktaş’ta, 65+ Yaşlı Hakları Derneği ve Çanakkale Troya Çevre Derneği tarafından, Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde ‘Teknoloji ve Yaşlıların Yaşam Kalitesi Paneli’ düzenlendi. Yurtdışından uzman kişilerin katıldığı panelde teknolojinin yaşlıların yaşam kalitesine etkileri konuşuldu.

İstanbul’un yaşlı nüfusunun en yoğun yaşadığı ilçelerden biri olan Beşiktaş’ta bugün anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde, her alanda hızla gelişen akıllı teknolojilerin, yaşlıların hayat kalitesine yansımaları, yaşlı kuşak ile akıllı teknolojiler arasındaki dijital uçurumun nasıl kapatılabileceği konuları konuşuldu.

Panele Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin, Çanakkale Troya Çevre Derneği Başkanı Oral Kaya ve 65 + Yaşlı Hakları Derneği Başkanı Dr. Gülüstü Salur ile yurtdışından alanında uzman kişiler katıldı. Finlandiya, İsveç, Avusturya ve Polonya’dan panele katılan uzmanlar, teknolojik gelişmelerin yaşlıların yaşam kalitesine olan katkıları ve bu alanda Avrupa’da gerçekleştirilen uygulamalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Seyhun Şahin, sözlerine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın selamlarını ileterek başladı ve şunları söyledi: “Teknolojinin doğru kullanılması gündelik hayatımızı kolaylaştırmak adına gerçekten çok yararlı. Yaşlılarımızın teknolojiyi doğru kullanmaları çok önemli. Bu onların hayat standartlarını yükseltip, yaşam kalitesine olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Beşiktaş Belediyesi olarak yaşlı nüfusumuzun yoğun olduğu ilçemizde böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.